Anne-Babanızın evliliğinden ne ders çıkardınız? Size etkisi ne oldu?

redvelvetcake

Ne mutlu Türk'üm diyene!
Kayıtlı Üye
3 Temmuz 2010
11.071
11.546
498
Evliler, bekarlar... Fark etmez. Hepimiz ailemizin evliliğinde iyi kötü bir şeyler gördük buna göre hep planlar yaptık "ben ileride şöyle olmayacağım, bunu yapmayacağım" demişizdir mutlaka.

Ben evli değilim ama şunu söyleyeyim benim çıkardığım dersleri;

- Çocuğuma gidip eşimi kötülemeyeceğim. Annem gelip babamı, babam gelip annemi kötüler
- Boyun eğmeyeceğim eşime, kendimi ezdirmem annem gibi
- Birbirimizle bağırarak değil, insan gibi konuşacağız. Babam anneme bağırır annem biriktirir biriktirir patlar babama bağırır. Normal konuşmaları yok, hep kavga gürültü
- Sormaktan çekinmeyeceğim, anlamadıysam sorarım; çünkü büyük kavgalar hep yanlış anlamalardan doğuyor
- Evliliği mecburiyet olarak değil, mutluluk kaynağı olarak görmek istiyorum

Annemle babam açıkçası hiç mutlu değiller. Onlar yüzünden evlilikten soğudum. Onlar gibi olmak istemiyorum Mutsuz ve negatif enerji yayan, birbiriyle sürekli çatışan... Babam sinirli ve baskın, annem de hep boyun eğer. Belki annem sesini çıkarsa bu kadar uzun yıllar yürümezdi evlilik ama ikisi de mutsuz, özellikle annem. Ya biz, çocuklar? Kardeşim daha çok arkadaşlarıyla takılır ev onu pek ilgilendirmez ama ikimizin de çocukluğu annemlerin bağırışları kavgalarını izleyerek geçti. İyi şeyler hatırlamıyorum hiç. Ne bileyim.. onların mutsuzluğu bize yansıyor. Evde görüyorum. Hep surat bir karış. Herkes gergin. Böyle bir evliliğim olsun istemiyorum ileride.

Hiç bir ders çıkarmadım.
Sonuçta farklı kültürlere sahip olan ailelerin evlatlarıyla evleniyoruz.
Benim ailemde kavga ederken sesler yükselince babamın bakışı değişir ve bizler babamın bir tek bakışıyla ne demek istediğini anlardık.
Eski kocam ise anasının beddualarına küfürle karşılık verirdi.
Asla kendi öğrendiğimiz gibi olmuyor hiç bir şey hatta daha da zor oluyor.

benim babam gördüğüm en sorumsuz en bencil babadır. başkalarının çocuğu hep daha iyiydi biz daha kötüydük sürekli bir kıyaqslamaya girdi babam. kardeşim diş hekimi ben mühendisim ama genede yetemedik babama. tercihini gidip köyünde yaşamaktan yana kullandı. yıllarca bizi direkt insnalara kötülemesede etrafındakiler bizi hayırsız evlat bildi. en lazım zamanda hiç yanımızda olmadı sırf annemden yana negatif düşüncelerinden dolayı.annemi kapının önüne koymamızı söyleyecek kadarda ileri gitti bu düşünceleri. yinede annemi yanlız bırakmadık yanında olduk ona atolye açtık hayatında arzu ettiği işin sahibide oldu.babamı bütün bunlara rağmen çok seviyorum hemen hemen hergün arayıp yanında olduğumu anlatmaya çalışıyorum ama kıfayetsisz.sağlık olsun...

benim babam karşılaştırma yapmaz ama bazen çok kırar. benim bir arkadaşım var kızın 8 zayıfı vardı kız 3ünü kurtardı kalan 5 dersin 2sini yazın verip 3ünden de sorumlu geçti babam duyunca aferin kıza bak nasıl çalışıyor falan dedi ama ben teşekkür alıyordum takdire çok yakındım hatta ucundan kaçırmıştım.
ya da öss senesi ben boğaziçinden şu tutuyor istanbuldan şu tutuyor falan bölümleri sayardım gösterirdim ama başkasının çocuğu boğaziçinde istanbulda vasat bölümlerde okuyunca oo aferin nasıl girmiş bravo derdi. bana bir kere bile aferin dediğini duymadım.
ben üniversite zamanı normal bir dershaneye gittim özel ders almadım hiç ama yüksek puan yaptım başka bir arkadaşım kız hazırlıktan beri yabancı dil dersleri dahil olmak üzere ders alır son sene 30 bin liralık dershaneye gitti onun aldığı puana 60-70 puan fark attım.
millet kaç kere toefla girdi bir türlü geçemedi ben ilk girişimde geçtim, hiçbir zaman tebrik etmedi.
kendi kankasının kızı sağını solunu açıp erkeklerle yatıp kalkıyor şımarıklıkta üstüne yok bir de bana bakıp bir gün de iyi ki bizim kızımız öyle değil onunla gurur duyuyorum demedi. herhalde başbakan falan olursam belki bir gün tebrik eder..

Allah nasip ederse çocuklarım olursa eger ayrımcılık yapmayacagım.... birinden alıp öbürüne vermeyecegim... kaza bela hastalık olmadıgı sürece inşallah...

Annemle babamın yaptığı gibi, hep liseli aşıklar gibi olacağız. Yaşlansakta, buruş buruş olsakta birbirimizden başkasını görmeyeceğiz. Hayatta birbirimizden daha fazla kimseye değer vermeyeceğiz. Yoklukta da varlıkta da en zengin biz olacağız. Ben böyle gördüm, böyle devam

ne kadar güzel bir konu açmışsın.
benim annem çok dominant biri olduğu için ben evlilikte kadının domşnant olmaması gerektiği dersini çıkardım.
erkek, koca olduğunu, baba olduğunu, ailenin resisi olduğunu hissetmeli bence.
kendini sevilen sayılan yeterli hisseden erkek evinde mutlu olur ve eşini mutlu eder.
bu, kadının kendini ezdirmesi anlamına gelmez asla.
annenin çok sessiz kalması madur duruşu çok yanlış.
sessiz ve tepkisiz kalması da, babana kendisini kötü ve zalim adam hissi veriyordur. iyice deliriyordur.
yerinde ve ölçüsünde davranmak gerek.

Kendimizi saçma sapan şeylere üzmeye değmez kocamıza karşı da biraz alttan almalı yumuşak davranmalıyız.. Hata hep karşı tarafta aranmamalı ve kavgayla bir yere varılmıyor. Oturup konuşmak gerek en başında.
Çocuklarım olursa onlara zarar verecek en ufak bir şey yapmam kendimi kaybetmeme neden olacak.. Onların yanındayken asla sarhoş olmam. Hiçbir şeye bağımlılığım yok ve inşallah olmaz da, bizim kadar o çocuklara, hatta daha fazla, etkisi oluyor. Çocukluk çabuk gelip geçen bir şey onlarınkini ziyan etmemeli hep mutlulukla hatırlayacağı anılar bırakmalıyız beyinlerinde.. :13:

Kendime örnek aldığım tek evlilik annemle babamınki gibi bir evliliktir, Allahım sana binlerce şükür,mutluluğumuzu bozma :)

Cok şükür benim annem babam da asla evlAt ayırmaz hep ilk bu forumda duymuştum boyle seyleri. Cok şaşırdım onceden hiç bilmezdim

asla çocuklarımı küçük görmücem ayrımcalık yapmıcam evlatlarım olduğunda daha minicik bir bebek dahi olsa görmez duymaz hissetmez demicem biliyorumki daha o ufacık dediğimiz yaşlarda kocaman kadın olduğumuzda içimizde bir yara olarak taşıyabiliceklerini unutmucam

asla babam gibi bi adamla evlenmicem !
aslaa annem kadar vefalı olmıcam olamam da onun kadar sabırlıda olamam !
yazcak çok sey varda nyse !

çocuklarımın yanında kavga etmemeyi, karşılıklı saygının ne kadar önemli olduğunu, tartışmalarda hakaret edilmemesi gerektiğini, birbirimizin aileleri ile ilgili ağır eleştiriler yapılmaması gerektiğini öğrendim... her iki tarafın da sorumluluk sahibi olması gerektiğini evde belirli bir düzenin olması gerektiğini öğrendim... kocamla kavga ettim diye çocuklarımı aç yatırmamayı öğrendim... kocamla kavga ettim diye çocuklarıma şiddet göstermemem gerektiğini, 9 ay karnımda taşıdım diye onların malım olmayacağını öğrendim... ANNE olmanın sadece doğurmak ve büyütmek olmadığını BABA olmanın sadece maddi imkan sunmak olmadığını öğrendim... çocukarın herşeyin farkında olduğunu seneler sonra bile hatırlayıp ağlayabileceğini öğrendim........

mutlu olanlar ne şanslı.ama ne dramatik hikayeler de var güzel bir konu olmuş.daha başlığı görünce çok faydalı bir konu dedim.

benim aile ne tam mutlu ne mutsuz arada derede bir yerde.babamdan ne öğrendim.asla çocuğumun durumlarını dalga konusu yapmamayı,evlatları birbirine düşürüp bunu eğlence konusu yapmamayı,sadece kendi zevklerim için değil esas çocukları mutlu etmek ve eğlendirmek için yaşamam gerektiğini.(benim için oğlumun günlerinin mutlu geçmesi,eğlenmesi,dolu dolu yaşaması çok önemli.)bu sayede her gören ne kadar mutlu bir çocuk bu böyle diyor.maşallah.ama babam bana hep güven verdi ve hep arkamdaydı.baba güven veren olmalı herşeyden önce.

annemden ne öğrendim.kalıplara takılıp çocuğumu şekillendireceğim diye fazla kastırmamayı,özellikle kız çocuğuna fazla baskı yapılmaması gerektiğini,cinselliği kötü bir şey gibi göstermemek gerektiğini,anlayışlı ve arkadaş olmak gerektiğini...

Annemden öğrendiğim en önemli ders

- ilgimizi çekmese bile zaman zaman kocamızın ilgi alanlarında ilgileniyormuş gibi yapmak

Annemin yapmayacağım davranışı

- kimseye isteklerini açık açık söylememeler, sonra iş işten geçince istekleri yapılmıyor diye kızmalar

Babamdan öğrendiğim en önemli ders

- evine bağlı olmak online geçen parayı önce çocuklarına sonra kendine harcamak

Yapmayacağım davranışı

-ailemdeki insanlara kendi hayat tarzımın en ufak detaylarını empoze etmeye çalışmak, sömürge sömürge da olsa benimle aynı saatte kalkmalarını, aynı saatte yemelerini, benim sevdiğim herşeyi sevmelerini beklemek, eğer bunları yapmazlarsa onlara küsmek

Son düzenleme:
çok güzel bir konu,açan arkadaşa teşekkür ederim

-asla çocuklara,ona buna kızıp kocama surat asmayacağım (annemin en sık yaptığı şey,biz küçükken de öyleydi eşek kadar adamlar olduk hala öyle)
-eşimi kapıda karşılayacağım,nasıl gelen misafir öpülüyorsa kocamı ve çocuklarımı da her gelişinde öpüceğim (bi gün olsun babamın kapıyı anahtarla açtığını görmedim,mutlaka tüm aile bireyleri kapıya kadar gider,hepimizi tek tek öper öyle içeri girer)
-çocuğu olunca kocayı unutan kadınlardan olmayacağım (direk olarak hiç söylemedi belki ama annem babamı dünyadaki herkesden çok sever.sonuçta evlat kendi ailesini kuruyor ama sen allah ömür verdiğince kocanla dipdibe olacaksın)
-çocuk eğitiminde iyi polis kötü polis oynamayacağım (annem kötü polis,nereye izin verilmeyecekse hangi konuda sorun çıkartılacaksa hep kendisi çıkartmıştır,böylece o cadı babam melek imajıyla büyümüşüzdür.Oysa kazın ayağının öyle olmadığını yeni yeni anlıyorum..Ama yine de gözdeki imaj kolay kolay değişmiyor.Çocuğumun ne beni ne babasını devamlı yasak koyan biri olarak görmesini asla istemem)
-izin almam haber veririm.(annemin taktiği,yapılmayacak birşeyse zaten yapmaz ama yapılacak birşeyse de onun iznini almaz)
-ismiyle hitap etmeyeceğim,onca sevgi sıfatı varken :)

şimdilik aklıma bunlar geliyor,elbet daha binlerce şey vardır..aklıma geldikçe yazarım artık

Son düzenleme:
Babam milyarder olmasına rağmen sırf annemle ayrıydılar diye varlık için de yoksulluk,ilgisizlik yaşadık.
Benim hatalarımı çocuğuma ödetmemek için elimden geleni yapmak...Çıkardığım en büyük ders bu.
Ailem onlar kötü konuşmak hiç istemem ama yaptığım çoğu hatanın arkasın da onlar var.
Bir gün babama ağlarken bana demogoji yapma demesi geldi aklıma gece gece kinlendim bak şimdi:)
iyi değilim sanırım.

Son düzenleme:
benim ailemde mutlu bir aile :) ama yinede ders çikaracak durumlar var

-hiçbir zaman kocami kendimden üstün görmeyecegim
-onun laflarinin altinda kalmicam
-$imartmicam

annem hep bunlari der zaten ba$ta babama çok yüz vermi$ oda tepesine çikmi$ :) ama yeni yeni iniyor annem artik laflarinin altinda kalmadigi için babam laf sokmuyor artik :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…