Doğru söylediniz.Geçmiş olsun. Keşke hakkınızdan vazgecmeseydiniz, öyle de böyle de araya mesafe koymuşlar zaten en azından malınızı almış olurdunuz ve o arsa da sizin evladınızında en az yegenleriniz kadar hakkı var.
Evet, eskisi gibi değilim. Alıştım ama hasta olunca duygusallaştım.Çok geçmiş olsun. Hasta olunca ben de duygusallaşırım. Biz de kopuğuz 3 kardeş. Abimle en son geçen sene konuştum. Eşimle daha tanışmadı bile. 6 senedir eşimle birlikteyim bir tanecik abim var hiç görmedi, konuşmadı. Abisin değil mi, bir varlığını desteğini hissettir, beni eşime karşi mahcup etme ama nerde.. Eşimin tam 20 kardeşi var (2 ayrı anneden) ve hepsi birbirleriyle içli dışlıdır. Kendimi bazen o kadar yalnız hissediyorum ki. Ama ne yapalım, kendi ailemizi kurduk artık, onlarla mutlu olmaya çalışalım, ben eşimin kardeşleriyle gidermeye çalışıyorum o eksikliği, küçük kayınlarımı çok severim.
Gerginlik olsun istemediğimden verdim.Başlığa cevabım evet :)
Annemlerin bir evi var. Allah korusun bir şey olsa o ev kardeşimindir. Ben evlendim, evim yok ama mesleğimi elime aldım. Çok şükür durumum da iyi.
Böyle olmasa bile aklıma en son ev gelirdi. Hatta bir de araba var. O da kardeşimindir.
Annem babam gitse bir kardeşim kalsa yadigar onu mal davası yüzünden kaybedemem asla.
Siz neden arsayı verdiniz anlamadım. Allahtan ev konusunda kanmamışsınız.
Allah yardımcınız olsunValla ben de bir abiyle abla var ki düşmana hiç ihtiyacım yok neyse ki büyük ablam annem gibi gözünü toprağa dikenin gözünü toprak doyursun
Gerginlik olsun istemediğimden verdim.
Haklısınız. Teşekkür ederim.Baslığa binaen cevabım
Kardeş, cocukken beraber büyüdüğü, yetişkinlikte cogu zaman yolunun tamamen ayrıldığı kişi oluyor. Etrafımda kardesiyle can ciğer kuzu sarması olan kadar kardesiyle bagı sıfır noktasına inen var.
Takılmayın
Ailenize odaklanın.
Tapuyu daha vermedim. Abimin borcundan dolayı oturduğum bu evide hipotek gösterdim. Ama şükür takip yapıyorum ödeniyor. Ben iyi niyetliyim sanırım.E böyle de olmuş. Arsayı almıi sırtını dönmüş. Tapuyu verdiniz mi? Ben bu durumda olsam hakkımı arardım. Ama güzel bir abi kardeş ilişkiniz olsa boşver derdim
Yani hem evi, arsayı vermek istemiyorlar hem de onların borcu için ipotek mi ediyorsunuz? Vermiş sayılmazsınız o halde hiç bir şeyi öyle mi? Yani verdim derken, daha bir şey verilmemiş. Borcun bitmesini bekleyip, hakkınızı alabilecek durum varsa alın.Tapuyu daha vermedim. Abimin borcundan dolayı oturduğum bu evide hipotek gösterdim. Ama şükür takip yapıyorum ödeniyor. Ben iyi niyetliyim sanırım.
Tapuyu daha vermedim. Abimin borcundan dolayı oturduğum bu evide hipotek gösterdim. Ama şükür takip yapıyorum ödeniyor. Ben iyi niyetliyim sanırım.
Haklısınız. Doğru söze ne denirHakkın neyse al yoksa kaynanam gibi 20 yıl hakkımı almadım diye gelene geçene anlatırsın duygu sömürüsü yapıp rahatlarsın , diğerleri maddi olarak refah erip zenginleşirken sonra çocuklarında seni suçlu bulup annemiz kafasını kullanamamış derler maddi olarak güçlü olursan bu çocuklarına daha yüksek eğitim harcaması yapmana kadar ileriye gidersin
Anne babam bize kardeşliği aşıladı. Ama sadece ben almışım. İnanın onlar ellerinden geleni yaptılar. Babam nu ev konusunda kız kardeşinize payını vermezseniz hakkımı helal etmem bile demişti.Ailenize Allahtan rağmen diliyorum, size de çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda atlatırsınız.
Çok özür dileyerek söylüyorum ama kardeş olgusunu ancak aile aşılayabilir.
Şimdi vefat etmiş insanları konuşmanın anlamı yok, onlar da belki öyle gördü, doğrusu bu dendi ve sorgusuzca kabul ettiler.
Sizin yaşadığınız kardeşlik değil.
Değil hakkı olanı elinden almayı, kardeş dediğin karşı taraf zorda ise kendi payını bile gönül rızası ile verir.
Kendisinde olanın aynısını ona sağlamaya çalışır, zorlukları sırtlar.
Sizinkiler kardeş değil, sadece karındaş!
Dolayısıyla hayatınızdan silip atabilirsiniz gönül rahatlığı ile.
Bu lafı kaynanama da demişler ama 4 erkek kardeşi hiç bir şey vermedi sadece annesinden olan zeytinliği aldı ki birde bunlar üni okumuş cahil değiller ama bir güzel kadının hakkını yediler babadan kalanı 4 erkek aralarından paylaştılar kaynanaya aptal yerine koydular tipik erkek dayanışması!Anne babam bize kardeşliği aşıladı. Ama sadece ben almışım. İnanın onlar ellerinden geleni yaptılar. Babam nu ev konusunda kız kardeşinize payını vermezseniz hakkımı helal etmem bile demişti.
Yani hem evi, arsayı vermek istemiyorlar hem de onların borcu için ipotek mi ediyorsunuz? Vermiş sayılmazsınız o halde hiç bir şeyi öyle mi? Yani verdim derken, daha bir şey verilmemiş. Borcun bitmesini bekleyip, hakkınızı alabilecek durum varsa alın.
Yalnızlık duygusunu çok iyi biliyorum malesef. Size böyle hissettiren insanlara, gereğinden çok değer vermeyin. Verdikçe isterler ve zamanla zorunlu gibi olur.
Anne babaya onlar falan mi baktı ki böyle haklarinizdan feragat ettiniz?
Dünyanın bin bir türlü hali var, malınıza sahip çıkın.
Babam ani vefat etti. Annem beyin tümöründen vefat etti. Tedavisinden ve abimin evi müsait olmasından dolayı orada kaldı. 15 ay yaşadı, felç durumu vs olmadı som zamanlarında oldu. Ama her ayın 2 haftası kızımla birlikte yengeme yardıma gittim. Her şeyi onlara yıkmadım.Yani hem evi, arsayı vermek istemiyorlar hem de onların borcu için ipotek mi ediyorsunuz? Vermiş sayılmazsınız o halde hiç bir şeyi öyle mi? Yani verdim derken, daha bir şey verilmemiş. Borcun bitmesini bekleyip, hakkınızı alabilecek durum varsa alın.
Yalnızlık duygusunu çok iyi biliyorum malesef. Size böyle hissettiren insanlara, gereğinden çok değer vermeyin. Verdikçe isterler ve zamanla zorunlu gibi olur.
Anne babaya onlar falan mi baktı ki böyle haklarinizdan feragat ettiniz?
Dünyanın bin bir türlü hali var, malınıza sahip çıkın.
Evi aldım şükür.Bu lafı kaynanama da demişler ama 4 erkek kardeşi hiç bir şey vermedi sadece annesinden olan zeytinliği aldı ki birde bunlar üni okumuş cahil değiller ama bir güzel kadının hakkını yediler babadan kalanı 4 erkek aralarından paylaştılar kaynanaya aptal yerine koydular tipik erkek dayanışması!
Borcun bitmesine 3 yıl kaldı. Kabul ediyorum aptalım, üniversite mezunu bir cahil gibi davranıyorum değil mi? Ama kozları oynamayı bilmem ki. Bir de arsa için laf ağzımdan çıktı. Geri dönemiyorumLütfen bunu yapmayın. Çok şaşkınım şu anda. Anneni babanız da siz açıkta kalın istemezdi. O borç ne zaman bitecek? Tapuyu vermeyin kesinlikle, eve bir şey olursa teminatınız olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?