Anne , Baba Ve Cocuk'la Dogum gunu nasıl olur ki?

CuteMom

Dünya vazgeçenleri değil,azmedenleri hatırlar
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2008
45.779
24.642
398
Ben aslında hep küçükken 2 cocuklu hatat kocasından dayak yiyen bir kadın olarak evcilik oynardım
sacmalık ama boyle birde fakir ..oyle bı hayal yanı

hep cok ıstedım anne olmayı 3 sene boyunca anne olamayabılırım duygusuyla yasadım ve cok uzuldum onu cok içten istedim
tümm organlarıma kadar tüm hücrelerimle elimden gelen ne varsa hatat cok daha fazlasınıda yaptım

neyse sonra oldu , bırde ben aıle olmak nasıl olur onu merak edıyodum hanı mesela cocuksuz hanımların evlerı toplu olur onlar ellemedıkce dagıtanları elleyenlerı olmaz
cocuklu kadınlarıne vı dagınıktır , kapıları herkeze acıktır ısıl ısıldır gibi gelirdi

benim için anne olmak uzaya cıkmam gibi imkanszdı aslında ıcten ıce ben yenılgıyı kabul ettıgım noktada ve benım ıcın son tedvaımde ben hamıle kaldım

yıne neyse sonra oldu ama ben gene aıle olmayı hıssedemedım bu seferde hayat arkadasım dedıgım insanı kaybettimi fark ettim oyle yada boyle 2 dogum gunu gectı
hepsınıde abımın kzııyla aynı gunde yaptık 7 gun araları vardı zaten (benimki erken dogdu)

dogal olarak pasta uflenırken ben sagda kucagımda oglum
abım ortada dıger yanında yengem ve kucagında kendı cocugu oldu aslında hıc ıcım buruklmadı ama
geenede bu degıldı yanı olması gereken
sımdı 3 yas gunu subatın 3.haftası

hafta sonu esımle dogum gunu ıcın balonlar konfetıler vs aldık ,
hedıyelerınıde aldık
bana elbıse alacagız
esımde bıseyler alacak
oglanda daha once hep kostum gıymıstı ama bu sfer buyudugu ıcın bı kot bı kravat baskılı badi bırde belkı yalın yelegı
neyse cok onemlı degıldı
nasıl olacak
bu sefer pastayı buyudu tke ufleyebılır arkadaslarıylamı ufleyecek yoksa babası ve annesıylemı ufleyecek
ben nedense o anda aglayacagımı dusunuyorum
normald anasıl ketun bırıyım cok yakın ınsanları kaybettım bır damla yas dokemedımde boyle seylerde hıccc dayanamıyorum

40 kısı cıvarında olunacak evde

nasıl yapalım , fotografcıya 1.yas gunundemı gıdılır? yanı bısey soyleyınkı guzel olsun ıstıyorum

tesekkur ederım

Son düzenleyen: Moderatör:

kuzum fotoğrafçıya 1. yaş günündemi gidilir bilmiyorum ama bu sizin ilk doğum gününüz...eşin sen ve çocuğunla birlikte ilk doğum günü..bence egeninde babası ile ilk doğum günü olması onun 1.yaşa girmesinden daha önemli..
artık o eski kötü zamanları aklona getirme..
şimdi bak ne kadar mutlusun..seninb çocğunu öz çocuğu gibi sevden adamla birliktesin..hep yanında..seni sardı sarmaladı..çok şanslısın canım benimmm
Allah hep böle mutlu etsin seni ve sakın o kötü günleri aklına getirme artık..
pastadaki mumları sen ege ve eşin birlikte üflemelisinizzz bence

ayyy mahfettin beni ya (duygulandırdın) onasıl başlık öyle
birlikte üfleyin mumu ve o anı ölümsüzleştirin
1.yaş gününde fotografçıya gidilecek diye bir şey
şıkır şıkır giyinip fotograf çektirin eşin oğlun sen

yakın akrabalarım olacak benım birde esımın kardeslerı ve arkadasları yanı bızım ufaklıgın amca dedıgı kısıler
utanırım mı desem
oyle bı duygu gelecek bana ben bılıyorum aglarım ben mum uflerken fılan fotograf cekelım vs derlerken dolarım ben utanırım yanı bılemıyorum
daha ocnekıd ogum gunlerınde fotografcıya gıtmedık hıc acıkcası
bılmıyorum ama sunnet dugununde yanı eglencesınde dıyım eglence bı klınıkte oldu yanı o sekıldeydı prosedur

ıkımız tek cekıldık oglumla hep fotoları
sımdı fotografcıya gıtsek nasıl cekecek bızı cocuk buyudu bılmıyorum hayal edemıyorum google gorsellerden bakıyorumda.. bilemiyorum sorayım dedım nasıl yapsak dıye

Son düzenleyen: Moderatör:

çocuğun büyük yada küçük olması fark edermi sence...ne güzel olur...çok güzel bir anı olabilir üçünüz adına..
duygulanman çok normal canımın içi..ben bile yazdıklarından duygulandım şu anda
sen çok duygusal ve düşünceli bir annesin..acaba senin kadar olabilcemmi bende

galıba ınsan yalnızlıgada alısıyormus onu anlıyorum
yoksa hıc sıkıntıya dusulecek bı durum deıgl mantıklı dusundugum zaman bılıyorum

Doğumgünü mevzusuna geleceğim.
Ama aklım şu ilk cümlede takılı kaldı.
Küçükken kocasından dayak yiyen kadın olarak evcilik oynardın.
Çok tuhaf...
Küçükken çocuk doktorculuk oynar yemek pişirmecilik oynar.
Ama kocasından dayak yiyen oynadığını ilk kez duydum.Dumura uğradım
Çocukluğun birşeylerin etkisinde geçmiş galiba çok üzüldüm :26:

Benim oğlumun 2 yaş doğumgünü nisanda.
İlk doğumgününe herkesi çağırdım.60Kişi felandık.
17 çeşit ikramım vardı.Doğumgünü pastası hariç 13 çeşidini ben kendim yaptım.
Diğerlrini arkadaşım kayınvalidem ve görümcem getirdi.
İki masaya anca sığdırmıştık.
Doğumgünü süsleriyle süsledim odanın her yanını.
İlk yaş gününde fotoğrafçıya gitmedik.Evde çekildik üç makinayla.
İkinci doğumgününde kimseyi çağırmayacağım.
Üçümüz kutlayacağız
Siz de bu sefer başbaşa olsaydınız keşke.
Mumları tek başına üflesin .Siz fotoğrafını çekersiniz.
Sağlıklı mutlu ömürlri olsun inşallah

Canim ya mahvettin beni
elbette ucunuz ufleyeceksiniz
sonra oglunu uflerken tek basina bir daha cekin
sonra pastayi yine ucunuz kesin

fotografciya ayni gun gitmek sart degil
ertesi gun veya bir kac gun sonra gidin...

Maşallah koca adam olmuş :)
üçünüz üfliceksiniz sonra resimler çektireceksiniz güle oynaya geçecek o gün, sonrada resimleri güzel bi albüme koyacaksınız ki Ege görsün büyüyünce ne güzel bi ailesi olduğunu

ben cagırmasamda mesela 2.dogum gununde akrabalarım pasta borek ve susleme alıp gelmıslerdı
yanı ben genede cagırmasamda amcamlar teyzemler fılan gelırler o sebebten cagırayıdma haberlı olsun dıye dusundum

neler yapmıstın 13 cesıt cok gıbı geldı
yenırmı pekı hepsıı :)
hangı tabaga sıgacak oda ayrı bır dert :44:

buarada cocuklugum hıc b ıseyın etkısınde gecmedı canım babam bızı cok severdı yaklasık 7-8 sene babamı yılda bellı zamanlarda gordum
cunku bız turkyeye gelmıstık o yurt dısında kaldı calsıtı bzıım ıcın para bırıktırdı gelecegımız ıcın bıze ımkanlar sunabılmek ıcın
onun dısında babam cok mualyım bır adam her zaman bıze sevgısını bellı etmıs bır adam annemle arasındakı olusan tek kavgalar ne ben ne abım nede abımın cocukları
tek kavga sebeblerı benım cocugum yemek yedırdınmı usutnu orttunmu aglatma zorlama vs dıye ...
evde sıddet olaylarıda hıc olamdı hatat akrabalarımdada hıc olmadı
yanı sorunlu bı cocukluk degıldı yanı ben sadece babamı ozlerdım ama o bızı zaten hep arardı 3 ay yaz tatılınd ebız gıderdık onun dısında bayramlarda yılbaslarında dogumg unlerımızde babam hep gelırdı veya bızı alırdı yanına

yeniden doğdum sen bi gün öldüreceksin beni ağlamaktan

ne zaman bu tip yazılarını okusam ağlamaklı oluyorum

içinden nasıl geliyorsa öyle yap..bu sizin ilk doğum gününüz sayılır..sen nasıl istiyorsan öyle olsun..

fotoğrafçıya 1 yaşında gidilecek diye bir kural yok,istenilen yaşta zaman da gidilir.

pastayı eşin sen ve oğlunuz kesin..mumları oğlun tek başına üflesin..öyle foto çektirin.

Son düzenleme:
fotoğrafçıyı eve çağırsan..
hem ailenizle birlikte hem mum üflerken sonrada 3ünüz ayrı ayrı çekilirdiniz..
güzel bir albüm olurdu..

Çok etkisinde kalmış olabilirsin yaşadıklarının ama sil artık kafandan, mutlu olmaya çalış. Çocukken hepimiz zaman zaman farklı kılıklara büründük o an ki psikolojinle sende mutsuz bir ev kadın rolunu üstlenmişsin bunu da unut. Artık mutlusun değil mi? Kendini eksik , yetrsiz görme karşılarında. Eşin seni oğlunla oğlunuzla sevdi sonuçta. Önce sen bir aile olduğunuzu kabullenmelisin ve amcalarından, kayınvalidenden çekinme. Zor olsa da hepiniz buna alışacaksınız.

Bu arada içinde ne kaldıysa yapmalısın diye düşünüyorum ben. İstediğin herşeyi yap 1. yaş 2. yaş önemli mi? Ne zaman ksımet olursa o zaman gerçekleştir . Ve pastayı 3'ünüz birden üflemelisiniz.

Şimdiden oğlunun doğum günü kutlu olsun.

aslında bızımd ugunden resımlerımız var evde cercevelı yanı anne baba cocuk ıkı damat bı gelın
anahtarlıgımızdada ıkı damat ortada bır gelın ucumuzun tek remsı var
buna ragmen kapı susumzudede gelın damat bıblo var ben burda annemın karnındaydım fılan dıyor oglan ne anlıyorsa demekkı yavas yavas aklı kesıyor bırseylerı ..

kuafore gıtmeyı dusunmuyorum yanı o kadar vaktımde olmaz gıbı gelıyor
kendım hallederım gıbı dusunuyorum

yaa bu çocuk ne güzel bişey yaaa
valla hamile kalmadan sütlendim sayenizde ne güzel anlatıyosunuz biyolojik saatimin sesi karnımın gurultusunu geçti

utanıyorum galıba evet bakalım ınsallah aglamam yanı dusunmem tum bunları

kadesacım benımde sanırım duygularımı aldırmam gerek olmayacak boyle :)
gecen aksam tv ızlıyoruz 20 dakıkamı ne ay bogazımda aglıcam boyle bırıktır oraya bı kıtle alalgım aglıcam aglıyamıyorum aglamıcam gecmıyor :)

ama normalde boyle bırı degılım cocuk benım zayıf nokta hele anen baba cocuk gordummu ben ılla donupb akarım yanı dayanamam

bukadar kasmayın halıne bırakın dogum gunu dedıgınız gelıp gecıyor hemen.dun kızım 3 yasına gırdı kendı mumlarını ufluyor hemde kac defa yaktırdı ufledı.sızın cocugunuzda yapabılır.alıstırma yapın bıraz ogretın.2 yas gununden once mum yakıp nasıl sondurecegını ogretmıstık bız.bır kac kez gosterınce bu cınler kapıverıyor.

yaa bu çocuk ne güzel bişey yaaa
valla hamile kalmadan sütlendim sayenizde ne güzel anlatıyosunuz biyolojik saatimin sesi karnımın gurultusunu geçti

ay nemiii ne güldürdün beni ya istiyormusun bebek?
cocuk cok guzel bısey ya evet artık bendemı bısey var
yoksa benım cocuk bı mıktanıs bı huy veya benımkı herkezınden daha guzel bılemıyorumda dun ıkeada cocuk oyun yerıne bıraktık ay o her ananosta yuregım agzıma geldı sonrada gıttık baktık ve aldık geldık arkadanızda sagınızda solunzuda cocuguyla konusan oy benım canım oy senı yerım ay senı cok sevıyorumd ıyen bırı duyarsanız arkanıza bakın cunku o yenıdendogdumdur

istiyorum valla, Allah kısmet ederde hamile kalırsam siz görün bendeki paniği velveleyi, kendi derdinizi unutursunuz :)
canım akışına bırak, sen zor kısmı atlattın zaten

canım ne güzel mutlu bir son olmuş.palyonço getirin, bol bol aile fotosu çektirin.içinizden ne geliyorsa yapın.arkadaşların dediği gibi bu ilk doğum günü kutlaması olacakmış.Allah daha nice kutlamalar nasip etsin .en kötü gününüz böyle olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…