Rüya Yorumları Anlayamadığım istihare!!

poeetik

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
7 Şubat 2011
162
26
Bu sabah sabah namazını kılmadan önce iş ile ilgili istediğim birşey vardı, onun için istihare namazı kıldım. İstediğim şeyin olması için ne yapmam gerektiğini Allah'ın bana göstermesini diledim. Yattıktan hemen sonra rüya görmeye başladım. Rüyamda tabi şuan bunalımda olduğum için bana göre normal olan ağlama davranışını sergiliyorum. Eşimle küçük karanlık bir odadayız. Tekli koltuklarda oturuyoruz. Karşmızda küçük bir televizyon var. Eşim beni teselli etmeye çalışıyor. Sonra bana, "bak bu kumanda ile sanki sinemanın içindeymişsin gibi hissedeceksin",diyor. "Hatta bak böyle bir film bile var. Dur sana onu açayım",diyor. Açtığı filmde yaşlı bir adam o da benim gibi bunalımda. Mutsuz olmuş. Yalnız bir adam. Sonra bir anda bir başka adam beliriyor filmde. "Bu filme nasıl girdim",diyor. Sonra yaşlı adam mı yaptı bilmiyorum ama bu adam vuruluyor. Ve ölmeden bana bakıyor. Sanki içime bakıyor. Kalbime, beynime... Bana "sanki eternal sunshine of the spotless mind",diyor.

Burada uyandım.

Eternal sunshine of the spotless mind bir film adı. Filmde adam ayrıldığı kız arkadaşını unutmak için hafızasının onunla ilgili olan kısımlarını sildiriyor. Ama aynı kıza defalarca aşık oluyor. Yani hafızasını tekrar tekrar sildiriyor fakat kızla tanışmasına ona aşık olmasına engel olamıyor. Sonunda birleşiyorlar. Filmde bu hafıza silme işlemini yapan doktor var. Adam evli olduğu halde yardımcısıya yatmış ama yardımcının da hafızasını silmiş. Karısı kıza söyleyince kız ofiste kendi hasta kaydını ve dosyalarını buluyor ve hayatını değiştiriyor. Yani herkes ne kadar denesin geçmişinden kaçamıyor. Olacak olanlar peşlerini bırakmıyor.

Eternal sunshine of the spotless mind Türkçe'de lekesiz zihnin sonsuz güneşi demek.

Bu filmle benim isteğimin sizce ne ilgisi var. Cevaplayan herkesin yüreğine sağlık şimdiden...

İstihareyi bakın İslam alimleri nasıl yorumluyor.

İnsanların evlilik sürecinde veya bir başka süreçte başvurduğu rüya yöntemi, "istihare" adıyla bilinir.

Fakat Peygamber Efendimiz'den gelen istihare yönteminde işin rüya faslı yer almaz. Zira istihare kelimesi "Allah’tan bir işin hayırlısını talep etmek"

demektir. Kelime "hayr" mastarına Arapçada talep bildiren "elif-sin-te"

eklenerek talep formuna dönüştürülmüştür.

Efendimiz bir işe karar verecekken önce Allah'ın verdiği aklı sonuna kadar kullanırdı. O noktada işin içinden çıkamaz veya iş toplumsal bir işse sonra istişare ederdi. O da bir sonuç vermez veya tereddüt devam ederse yatmadan önce Allah'tan hayır talep ederek dua ederdi. Rüya burada bir tali ve ilave unsur olarak zımnen gözükmektedir.

İşe rüya faslı sonradan girmiş, ilerleyen yüzyıllarda hayır dileme işi sırf rüya görmeye inkılâp ederek iş rayından çıkmıştır.

Durum budur.

Konu içeriği nedeniyle "Rüya yorumları" başlığına taşınmıştır.
Konuları lütfen ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

istihare fal degildir.. sizi tenzih ediyorum elbette ama sanki falmış gibi bir hava donuyor ortalıkta konu acılmısken soyleyeyim istedim

yukarda yazan arkadas katılıyorum

kendi aklınız ve mantıgınızla bir işe evet yada hayır diyemiosanız bilgili birinden yardım isteyeceksiniz o da mı olmadı hala mı cıkamıyosunuz işin içinden o zaman dua ediyosunuz hayrın olması icin, ruyada bişe gormek icin degil yani

ama ruyanızda olur bu ruyanızda beyan edilir size ama baska sekilde.. illa ruya goreceksiniz diye bir sart yok, bazen duayı ettikten sonra icinize dogan his bile yeterli oluyor herzaman ruya diye bişey yok

bu ruyayı ille de ruya gorucem psikolojisi ile uyudugunuz icinde gormus olabilirsiniz.. kaldı ki istihare yorumları olaylarla degil renklerle yorumlanıyor eger ruya yorumu istiyorsanız bu konuda

ruya suresince gordugunuz baskın renkler beyaz ve yesil se olumlu kırmızı-siyah ise olumsuz diye yorumluyorlar

umarım yardımcı olmustur :KK71:

X