Bu sabah sabah namazını kılmadan önce iş ile ilgili istediğim birşey vardı, onun için istihare namazı kıldım. İstediğim şeyin olması için ne yapmam gerektiğini Allah'ın bana göstermesini diledim. Yattıktan hemen sonra rüya görmeye başladım. Rüyamda tabi şuan bunalımda olduğum için bana göre normal olan ağlama davranışını sergiliyorum. Eşimle küçük karanlık bir odadayız. Tekli koltuklarda oturuyoruz. Karşmızda küçük bir televizyon var. Eşim beni teselli etmeye çalışıyor. Sonra bana, "bak bu kumanda ile sanki sinemanın içindeymişsin gibi hissedeceksin",diyor. "Hatta bak böyle bir film bile var. Dur sana onu açayım",diyor. Açtığı filmde yaşlı bir adam o da benim gibi bunalımda. Mutsuz olmuş. Yalnız bir adam. Sonra bir anda bir başka adam beliriyor filmde. "Bu filme nasıl girdim",diyor. Sonra yaşlı adam mı yaptı bilmiyorum ama bu adam vuruluyor. Ve ölmeden bana bakıyor. Sanki içime bakıyor. Kalbime, beynime... Bana "sanki eternal sunshine of the spotless mind",diyor.
Burada uyandım.
Eternal sunshine of the spotless mind bir film adı. Filmde adam ayrıldığı kız arkadaşını unutmak için hafızasının onunla ilgili olan kısımlarını sildiriyor. Ama aynı kıza defalarca aşık oluyor. Yani hafızasını tekrar tekrar sildiriyor fakat kızla tanışmasına ona aşık olmasına engel olamıyor. Sonunda birleşiyorlar. Filmde bu hafıza silme işlemini yapan doktor var. Adam evli olduğu halde yardımcısıya yatmış ama yardımcının da hafızasını silmiş. Karısı kıza söyleyince kız ofiste kendi hasta kaydını ve dosyalarını buluyor ve hayatını değiştiriyor. Yani herkes ne kadar denesin geçmişinden kaçamıyor. Olacak olanlar peşlerini bırakmıyor.
Eternal sunshine of the spotless mind Türkçe'de lekesiz zihnin sonsuz güneşi demek.
Bu filmle benim isteğimin sizce ne ilgisi var. Cevaplayan herkesin yüreğine sağlık şimdiden...
Burada uyandım.
Eternal sunshine of the spotless mind bir film adı. Filmde adam ayrıldığı kız arkadaşını unutmak için hafızasının onunla ilgili olan kısımlarını sildiriyor. Ama aynı kıza defalarca aşık oluyor. Yani hafızasını tekrar tekrar sildiriyor fakat kızla tanışmasına ona aşık olmasına engel olamıyor. Sonunda birleşiyorlar. Filmde bu hafıza silme işlemini yapan doktor var. Adam evli olduğu halde yardımcısıya yatmış ama yardımcının da hafızasını silmiş. Karısı kıza söyleyince kız ofiste kendi hasta kaydını ve dosyalarını buluyor ve hayatını değiştiriyor. Yani herkes ne kadar denesin geçmişinden kaçamıyor. Olacak olanlar peşlerini bırakmıyor.
Eternal sunshine of the spotless mind Türkçe'de lekesiz zihnin sonsuz güneşi demek.
Bu filmle benim isteğimin sizce ne ilgisi var. Cevaplayan herkesin yüreğine sağlık şimdiden...