• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı bosanma

Hytagac

Üye
Kayıtlı Üye
23 Aralık 2023
588
653
23
29
Merhaba hanımlar ben 6 buçuk aylık evliyim bosanmak istiyorum bir avukata danistigimda anlaşmalı olarak oluyor öyle gosteriyoruz gibi bir şey denilmişti. Bu konuda fikriniz var mı anlasmali oluyor mu oluyorsa nasıl olur
Bir de kiralık evde kontrat onun adına benim evde kalma şansım nedir bana verirler mi evi yani kiraci olarak

Son düzenleyen: Moderatör:
1 sene dolmadan kağıt üzerinde anlaşmalı olmuyor ancak davayı çekişmeli açıyorlar avukatlar da kendi aralarında anlaşıp 1 yada 2 celsede kolaylıkla bitiriyorlar.

Merhaba hanımlar ben 6 buçuk aylık evliyim bosanmak istiyorum bir avukata danistigimda anlaşmalı olarak oluyor öyle gosteriyoruz gibi bir şey denilmişti. Bu konuda fikriniz var mı anlasmali oluyor mu oluyorsa nasıl olur
1 sene dolmadan çekişmeli dava açabilirsin, anlaşmalı için 1 senenin dolması gerekir, öyle anlaşmalı göstermeyi nasıl yapıyorlar bilmiyorum yapılabildiğini de sanmıyorum

1 sene dolmadan çekişmeli dava açabilirsin, anlaşmalı için 1 senenin dolması gerekir, öyle anlaşmalı göstermeyi nasıl yapıyorlar bilmiyorum yapılabildiğini de sanmıyorum
Çekişmeli ne kadar sürüyor bilginiz var mı tesekkurler

Eşiniz de istiyor mu boşanmayı?
Eğer istiyorsa internetten bir dilekçe indir. Malları paylasin. Bir sorun yoksa avukata gerek yok. Anlaşmalı boşanmayı kendiniz gerceklestirebilirsiniz.
Bı taraf ister diğeri istemezse çekişmeli oluyor. Hak kaybına uğramamak için bur avukata danismakta fayda var o durumda.
Neden boşanmak istiyosunuz, çocuk var mı? Ekonomik özgürlüğümüz var mı? Ortak mal var mı? Eşiniz ne diyor?

Çekişmeli ne kadar sürüyor bilginiz var mı tesekkurler
vallahi benimki 6 ay sürmüştü, arkadaşımın 3-4 yıla yakın sürdü eşi yurtdışındaydı davalara gelmiyordu felan. bizimki epey çekişmeli ve dosya kabarık olmasına rağmen kısa sürede bitti şansım yaver gitti heralde. lehime de karar çıkmıştı.

yalnız avukat masrafları aşırı fazla. ekstra çok masraf çıkartıyorlar. nafaka yatıyorsa ondan pay alıyorar, tazminat alacaksan pay alıyorlar, karşı tarafa avukat ücreti ödüyorsun dava sonunda, oda seninkine ödüyor (kendi avukatlarınıza ödedikleriniz dışında) felan ben 6 sene önce 60 bine yakın para kazandırmıştım avukatıma :KK70: bir polo fiyatıydı hiç unutmuyorum

Boşanma kararını birlikte aldıysanız kısa sürer. Ama karşı taraf sıkıntı çıkarırsa epey uğraşırsınız.

Eşiniz de istiyor mu boşanmayı?
Eğer istiyorsa internetten bir dilekçe indir. Malları paylasin. Bir sorun yoksa avukata gerek yok. Anlaşmalı boşanmayı kendiniz gerceklestirebilirsiniz.
Bı taraf ister diğeri istemezse çekişmeli oluyor. Hak kaybına uğramamak için bur avukata danismakta fayda var o durumda.
Neden boşanmak istiyosunuz, çocuk var mı? Ekonomik özgürlüğümüz var mı? Ortak mal var mı? Eşiniz ne diyor?
Çalışıyorum özel bir kurumda öğretmenim çocuğum yok eşimin adaletsizligi aile düşkünlüğü yüzünden ayrılmak istiyorum.Ne olursa olsun haklı haksz bilmiyor ve ben kendimi kaybediyorum sinir hastasi olacağım kebdimi taniyamiuorum.o da pek istemese de artk biraz istiyor tamam dedi.

1 seneyi bekleyin eşiniz de tamam dediyse. Kağıt üzerinde evli kalın. Düzeninizi kurun.
Hani kavga dövüş can güvenliği sorunu yoksa 5 ay daha beklenebilir bence.

vallahi benimki 6 ay sürmüştü, arkadaşımın 3-4 yıla yakın sürdü eşi yurtdışındaydı davalara gelmiyordu felan. bizimki epey çekişmeli ve dosya kabarık olmasına rağmen kısa sürede bitti şansım yaver gitti heralde. lehime de karar çıkmıştı.
Sizin adınıza sevindim umarım atlatmissinizdir

yalnız avukat masrafları aşırı fazla. ekstra çok masraf çıkartıyorlar. nafaka yatıyorsa ondan pay alıyorar, tazminat alacaksan pay alıyorlar, karşı tarafa avukat ücreti ödüyorsun dava sonunda, oda seninkine ödüyor (kendi avukatlarınıza ödedikleriniz dışında) felan ben 6 sene önce 60 bine yakın para kazandırmıştım avukatıma :KK70: bir polo fiyatıydı hiç unutmuyorum
Çok fazla gerçekten

1 seneyi doldurmaniz lazım ki.Eger ki nafaka tazminat gibi beklentiniz yoksa karşı taraf ile konuşup anlaşmalı ayrılın.

Back
X