• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı boşanma.

qulquzelii

Guru
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
99
4
298
Herkese merhaba arkadaşlar. Hiç uzatmadan konuya giriyorum ben boşanma sürecindeyim. Anlaşmalı boşanma için sırasıyla hangi yolu izlemem gerekiyor onu öğrenmek istiyorum. Önce evrakları mı hazırlamak gerek yoksa gidip başvuru mu yapmak gerekiyor? Ve mahkemeye ne kadar ücret veriliyor ?

Beni bilgilendirirseniz sevinirim. Şimdiden çok teşekkürler. Sevgiler

Can'ım ben yaklaşık 5 yıl önce boşandım o dönemde avukata vekalet vermiştim 90 tl veriliyor sanırım vekalet şuan da. Sonrasında avukat halletti. Anlaşma için protokol hazırladı karşı tarafa imzalattı ve davayı açtı ama tabi bunlar için ben o dönem de 1700 tl avukata masraf ödedim mahkeme dosya masrafı içindeydi. Eğer böyle yapabilecek durumun yoksa arzuhalciler oluyor onlara protokol hazırlatman gerekecek sonrasında kendisinin ve senin imzalaman gerekiyor aile mahkemesine davaya o dosya ile gitmen gerekiyor diye biliyorum. Ama eğer yapabilecek gücün varsa avukatla konuş derim. Hakkında hayırlısı olur inşallah.

bir boşanma avukatıyla görüş ilk dosya hazırlama ve yatırılan ücretler ortalama800 tl tutuyor avukat belki daha fazla isteyecek ama en azından yıpranmamış olacaksın. allah hayırlısını versin

Hiç gerek yok avukata anlaşmalı ise. Arkadaşım boşandı. İnternetten boşanma dilekçesi indirip.düzenledik verdik adliyeye. Boşanma masrafı alıyorlar. Avukatın yapabileceği hiçbirsey yok anlaşmalı boşanmada. Dilekçeyi de en az 200.e yazıyorlar. İnternetten doldur

avukatsız yaklasık 220 lıra cıvarına bosanılabılıyor
sehrıne gore ortalama bır ayda dava gunu gelıyor
uc haftada fılan karar yazılıyor sonra da nufusa bıldırılıyor

Back