Anlaşmalı boşanma süreci

Aglakk

Güzel günler göreceğiz, güneşli günler
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Mayıs 2019
1.497
3.882
Arkadaşlar merhaba. Belki boşanma sebebimi hatrlayanlarınız vardır. Anlaşmalı boşanmak istiyoruz. Yani en son o da öyle istiyordu en azından. Martta bir yılımız doluyor. Biliyorsunuz 1 yıl dolmadan anlaşmalı boşanma olmuyor. Şimdi sorum şu.

1 yılın dolduğu tarih olarak dilekçenin mahkemeye verildiği tarih ele alınıyormuş sanırım. (yanlışım varsa düzeltin lütfen) ben de diyorum ki en azından şimdi protokolü hazırlasak, imxalarımızı atsak sadece davanın açılması kalsa diyorum. Ama Boşanacağım kişi benden uzak bi şehirde oturuyor. Ve o parasına kıyıpta kalkıp buraya gelmez bi imza atmak için. Kendisi de orda dava açmaz. Çünkü kendi merkeze 3 saat uzaklıkta oraua gitmeye üşenir hem de mahkeme masraflarını ödememek için açmaz. (Gerçi benim olduğum şehirde mahkeme açılması benim için daha iyi tabiki.) acaba diyorum ben protokolü imzalasam ona faks olarak atılsa o da imzalayıp geri faks olarak atsa falan oluyor mu acaba öyle şeyler. Ben tanıyorum onu. Kesin dicek ki ne zaman izin kullanırsam o zaman gelir hallederiz.
1. Onun izin günleri içerisinde işimiz bitmez
2. Ben onu beklemek zorunda mıyım.
Napcam ben ya. Nasıl bi insana denk geldim. Son 1 2 haftaya kadar iyidim. Kendimi hiç böyle şeyler yaşamamış gibi gayet rahat hissediyorudm. Ama artık ağzımı açmaya mecalim yok. Kendimi çok kötü hissediyorum. Artık bi an önce bitsin ve önüme bakayım. Belirzikler içinde yaşamak beni çok yoruyor. Nolur biraz beni teselli edin akıl verin 😢😢

Konunuzu hatırladım vekalet gönderse size yada anlaşmalı boşanmak istiyorum diye bir dilekçe yazıp kargoyla yada pttyle gönderebilir..

Protokolü hazırlayıp, karşı tarafa kargoyla gönderin. İmzayı atıp, o da size geri göndersin ve davayı siz açın. Mahkeme gün verdiğinde, mahkemeye gelmek zorunda.Bütün bunları öncesinde karşı tarafla görüşüp, ona göre adım atmalısınız. Evliyken yaşadığınız yerde davayı açma zorunluluğunuz var mı? Onu tam bilmiyorum. Araştırıp, bu konuda net bilgi edinip, ona göre hareket etmelisiniz.

sorunu bir avukat vasıtasıyla da çözebilirsiniz avukat protokolü hazırlar size ve eşinize imzalatır dava yı da açarboşanma gerçekleşir

X