• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anlaşmalı ayrılacağız ama anlaşamıyoruz.Bana akıl verin nasıl çıkarım bu işin içinden.

Bende bundan korkuyorum zaten ilk dava açtığımda yaklaşık iki yıl oldu istediği para şu an iki katı oldu zaman benim aleyhime işliyor.yarın avukata gidip anlaşma metnini hazılatacağım ev de satılırsa parayı avukata teslim ederim oluyor mu böyle birşey.
Evi belki siz alabilirsiniz bence.
Bahsettiğim dönem için ne kadar ödeme yapıldı? Eşinizin alacağı tahmini miktar nedir?
Eşinizin nafaka verecek gücü var mı? Ya da tazminat gerektiren bir hareketi? Şöyle ki, örneğin eşinizden normalde her çocuk için 500tl nafaka talebiniz olacak olsun. Çocuklar için nafaka istemiyorum ya da 500değil de 200tl istiyorum bunun karşılığı olarak evden hakkından vazgeçmesini istiyorum şeklinde bir yaklaşımınız olabilir. Ya da boşanırken takılar kadınındır, takılar harcandıysa takıları istemiyorum ev üzerindeki hakkından vazgeçsin diyebilirsiniz.

Evi belki siz alabilirsiniz bence.
Bahsettiğim dönem için ne kadar ödeme yapıldı? Eşinizin alacağı tahmini miktar nedir?
Eşinizin nafaka verecek gücü var mı? Ya da tazminat gerektiren bir hareketi? Şöyle ki, örneğin eşinizden normalde her çocuk için 500tl nafaka talebiniz olacak olsun. Çocuklar için nafaka istemiyorum ya da 500değil de 200tl istiyorum bunun karşılığı olarak evden hakkından vazgeçmesini istiyorum şeklinde bir yaklaşımınız olabilir. Ya da boşanırken takılar kadınındır, takılar harcandıysa takıları istemiyorum ev üzerindeki hakkından vazgeçsin diyebilirsiniz.
Yok adam bana zaten şimdi bile diyorki bazen evdeki hakkından vazgeçtiği yok bu arada.nafakadan vazgeç sen bakarsın 3 çocuğa ailende destek olur.benim maaşım çok az nasıl geçinirim falan diyor.

Tamda bu yüzden anlaşarak ayrılmak istiyorum zaten çok pis bulaşık ve iğrenç olduğu için tahmin edersiniz ki kendisi binbir surat herkesi kandırabiliyor kolayca.
Siz velayeti alsanız da, karşılığında evi verseniz. Bu adam belli aralıkla çocukları alicam diye sizi tehdit edecek. Ve her seferinde para koparmaya çalışacak sizden diye düşünüyorum.

Ses kaydı falan kabul edilmiyor ama mesajlaşma yoluyla bunları konuşun derim. O zaman delil gösterebilirsin.

Yok adam bana zaten şimdi bile diyorki bazen evdeki hakkından vazgeçtiği yok bu arada.nafakadan vazgeç sen bakarsın 3 çocuğa ailende destek olur.benim maaşım çok az nasıl geçinirim falan diyor.
Okudukça dellendim burada.Lütfen yarından tezi yok doğru düzgün bir avukat bulun şu adamın hakkından gelin.

Çocukların psikolojisini bozdu adam bu süreçte gerçekten zor toparladım neden inanmıyorsunuz.ben meraklımıyım bu itle uğraşmaya.

Yo ablacim inaniyorum da cok pasifsiniz siz sonanda sonanda yi dinleyin
Tapu sizin degil mi? Ev sizin yani. degistirin kilidi, verin kiraya, cikin basin gidin daha sizi nerde bulacak?
Adamin derdi sizi yildirip para koparmak. Tutun bir avukat o ugrassin avukatla. Inanin avukat buyuk rahatlik. Yilmayin, dik durun. Su adama 1TL verirseniz vallahi butun KKnin gozu acik gider!

Host kopek erkek adam degil misin calis cocuklarina bak diceksiniz
Bu adama bu mustehak

Aman diyeyim yapmayın... Böyle boşanmayın bu adamdan...
Hem nafaka vermeyecek hem evden hak alacak hem takı tokalar ortadan kaynayacak... Siz bu evi alırsınız... İlk şansınızı deneyin madem anlaşmalı ile. Çok ısrarcısınız çünkü.
Hatta iki örnek meyim hazırlanabilir boşanma için. Örneğin 1. Metin: velayet anneye verilecek, baba yalnızca okul dönemi her yarı yılda birer kez olmak üzere çocuk başına 500tl ödeyecek, evdeki hakkından vazgeçecek, düğün takıları talep eş tarafından edilmeyecek 2. Metin: velayet annede olacak, babadan çocuk başına aylık 300er tl nafaka alınacak (maaşına göre galiba bu), düğün takıları eşe verilecek (düğün cdsi), ev satışından evlilik birliği içersinde ödenen miktarın yarısı eşe verilecek gibi

Hangisi işine gelirse..Gelmezse çekişmeli boşanırsınız.

Bir de siz niye evin yarısını eşe vereceğim gibi düşünüyorsunuz ki? Kredi devam ediyorsa evlilik boyunca ödenen kredinin yarısını vereceksiniz eşe. Dediğim gibi peşinat sizin hesabınızdaysa ve bu paranın birikimi eve harcadığınız paradan kalansa o da düşülebilir. Taksitler bittiyse ya da bitmek üzereyse eşinizin ve sizin bulduğunuz ikişer toplam dört kurumsal (turyap remax gibi) emlakçı tarafından değer biçilip ortalama alınabilir.

Yo ablacim inaniyorum da cok pasifsiniz siz sonanda sonanda yi dinleyin
Tapu sizin degil mi? Ev sizin yani. degistirin kilidi, verin kiraya, cikin basin gidin daha sizi nerde bulacak?
Adamin derdi sizi yildirip para koparmak. Tutun bir avukat o ugrassin avukatla. Inanin avukat buyuk rahatlik. Yilmayin, dik durun. Su adama 1TL verirseniz vallahi butun KKnin gozu acik gider!
Avukat böyle konuşmuyorki kilidi değiştirmek suç adamı kovmak suç evin yarısı onun izinsiz satmak suç.elimi kolumu bağlıyor.

Avukat böyle konuşmuyorki kilidi değiştirmek suç adamı kovmak suç evin yarısı onun izinsiz satmak suç.elimi kolumu bağlıyor.

Simdi ablacim siz dava actiniz mi su anda yasal olarak? Yok.
O zaman adami eve almamak nasil suc olabilir ki? Ev sizin, tapu sizin tekrar ediyorum. Siz adami eve almazsaniz en kotu ne olur biliyor musunuz, adam gider polise sikayet eder. Etsin. Ne yapacaklar? Bakin adam beni olumle tehdit etti diyorsunuz, polis ne yapti hicbir sey. Sizce size ne yapabilirler? Adami eve zorla mi koycaklar? Ortada aleyhinize kullanilacak bir durum yok cunku ortada mahkemelik bir durum yok zaten/
Bana kalirsa dava falan acmayin. dava acmazsaniz mahkeme olmazsa para vermek zorunda da kalmazsiniz. Gitsin kendi acsin cok istiyorsa. Bence siz ayak direyin biraz. Dava da acmayin. Ortada dava yok neyin ustune para vericem canikom diyin. Gitsin kendi acsin ugrassin bu kadar. Para alamayacagini anlayinca ugrasmayi birakir. Direnin. Deli misiniz calisip aldiginiz evi bu ite vericeksiniz?

Avukatiniz da cok miyminti. Daha iyisi yok mu? Disli birini bulun. Olmadi beni evinize birkac hafta misafir edin ne diyeyim yani yiyorsa beni tehdit etsin onun o kafasina civili sopayi indirmezsem ne olayim. Size disli avukat ve disli akraba gerek. Siz pes ettiginizde parani verme diyecek biri gerek. Eviniz var, paraniz var madem iyi bir avukat edinin. Su parayi su adama vereceginize goturun fakir fukaraya verin.

Son düzenleme:
Aman diyeyim yapmayın... Böyle boşanmayın bu adamdan...
Hem nafaka vermeyecek hem evden hak alacak hem takı tokalar ortadan kaynayacak... Siz bu evi alırsınız... İlk şansınızı deneyin madem anlaşmalı ile. Çok ısrarcısınız çünkü.
Hatta iki örnek meyim hazırlanabilir boşanma için. Örneğin 1. Metin: velayet anneye verilecek, baba yalnızca okul dönemi her yarı yılda birer kez olmak üzere çocuk başına 500tl ödeyecek, evdeki hakkından vazgeçecek, düğün takıları talep eş tarafından edilmeyecek 2. Metin: velayet annede olacak, babadan çocuk başına aylık 300er tl nafaka alınacak (maaşına göre galiba bu), düğün takıları eşe verilecek (düğün cdsi), ev satışından evlilik birliği içersinde ödenen miktarın yarısı eşe verilecek gibi

Hangisi işine gelirse..Gelmezse çekişmeli boşanırsınız.

Bir de siz niye evin yarısını eşe vereceğim gibi düşünüyorsunuz ki? Kredi devam ediyorsa evlilik boyunca ödenen kredinin yarısını vereceksiniz eşe. Dediğim gibi peşinat sizin hesabınızdaysa ve bu paranın birikimi eve harcadığınız paradan kalansa o da düşülebilir. Taksitler bittiyse ya da bitmek üzereyse eşinizin ve sizin bulduğunuz ikişer toplam dört kurumsal (turyap remax gibi) emlakçı tarafından değer biçilip ortalama alınabilir.
Kafam çorba oldu şu an avukatların çoğu evi satında gelin dedi zaten.kendi avukatımda dahil evin yarısını alır dedi.bi de çocuk başı en iyi ihtimal çocuk başı 200 dediler.aslında bana burda avukat tavsiye edenler oldu ama yaşdığım yerde değil diye aramadım hiç.yeni ve dişli bir avukat bulsam ama adam beni anlaşmalı kurtarsa hayalmi bu acaba.

Simdi ablacim siz dava actiniz mi su anda yasal olarak? Yok.
O zaman adami eve almamak nasil suc olabilir ki? Ev sizin, tapu sizin tekrar ediyorum. Siz adami eve almazsaniz en kotu ne olur biliyor musunuz, adam gider polise sikayet eder. Etsin. Ne yapacaklar? Bakin adam beni olumle tehdit etti diyorsunuz, polis ne yapti hicbir sey. Sizce size ne yapabilirler? Adami eve zorla mi koycaklar? Ortada aleyhinize kullanilacak bir durum yok cunku ortada mahkemelik bir durum yok zaten/
Bana kalirsa dava falan acmayin. dava acmazsaniz mahkeme olmazsa para vermek zorunda da kalmazsiniz. Gitsin kendi acsin cok istiyorsa. Bence siz ayak direyin biraz. Dava da acmayin. Ortada dava yok neyin ustune para vericem canikom diyin. Gitsin kendi acsin ugrassin bu kadar. Para alamayacagini anlayinca ugrasmayi birakir.
Avukatiniz da cok miyminti. Daha iyisi yok mu?
Eve almamak çözüm değilki.ben şu satış işini kendim halledeceğim.yarın alıcılarla buluşacağım.evi ondan gizli satacağım.desem adamla bizimki anlaşmış ölse aradan çıkmaz.mecburen razı olacağım satışa.satıştan önce bir avukatla görüşüp durumu anlatırım boşanma işleminden önce parayı nasıl sağlama alırım diye.anlaşmalı boşanma gerçekleşince de veririm parasını defolsun gitsin.siz 1 tl dediniz ama ben vereceğim.yarısını kızmayın bana dua edinde alıcılar dönüş yapsın yarın.yoksa delirip evi yakacağım.hakkımı da öbür dünyada alırım tabi varsa.öbür dünya yani.

Eve almamak çözüm değilki.ben şu satış işini kendim halledeceğim.yarın alıcılarla buluşacağım.evi ondan gizli satacağım.desem adamla bizimki anlaşmış ölse aradan çıkmaz.mecburen razı olacağım satışa.satıştan önce bir avukatla görüşüp durumu anlatırım boşanma işleminden önce parayı nasıl sağlama alırım diye.anlaşmalı boşanma gerçekleşince de veririm parasını defolsun gitsin.siz 1 tl dediniz ama ben vereceğim.yarısını kızmayın bana dua edinde alıcılar dönüş yapsın yarın.yoksa delirip evi yakacağım.hakkımı da öbür dünyada alırım tabi varsa.

Ablacigim niye satiyorsunuz? Satmayin yahu. Ortada bir dava yokken, satin diye bir mahkeme emri yokken, hicbir mecburiyet yokken neye sebep satiyorsunuz? Tapu sizin. Siz imza koymadikca bu ev satilmaz.
Yarin hemen emlakciya soyleyin satistan vazgectim diceksiniz. Israr ederse de savciliga gidin, dolandiriciliktan sikayette bulunun. O emlakci da bu peze..vengin yaninda zaten belli komisyon alacak once onu aradan cekin. Satisi hemen durdurun hemen. Alici ciksa dahi siz diceksiniz ki ben olsem imza atmam satmiyorum. Bu kadar. Yoksa bunlar bir olup sizi kumpasa dusurecekler. Nerde avukatiniz yahu, siz bos yere ev satarken bu adam nerde?

Burasi neresi kucuk bir yer falan mi? Siz bence evi kiraya verin buyuk bir sehre alin cocuklari tasinin basin gidin. Yarin da kilidi degistirin ilk is olarak.

Kafam çorba oldu şu an avukatların çoğu evi satında gelin dedi zaten.kendi avukatımda dahil evin yarısını alır dedi.bi de çocuk başı en iyi ihtimal çocuk başı 200 dediler.aslında bana burda avukat tavsiye edenler oldu ama yaşdığım yerde değil diye aramadım hiç.yeni ve dişli bir avukat bulsam ama adam beni anlaşmalı kurtarsa hayalmi bu acaba.
Şöyle ki adamdan nafaka istemediyseniz tazminat ya da takı talebiniz olmadıysa, buna karşılık eşiniz çıkıp ben evden hakkımı istiyorum yoksa anlaşmalı boşanmam dediyse avukatlar öyle der tabi ki. Ama biri de çıkıp senin hakkın şöyle şöyle senin maaşın nedir dekontlar nerde vs demediyse ortada bir sıkıntı var. Sizin işi hiç anlamadım ben. Bir de ödeme yapacağınız miktarı söylemediniz çok sordum ama:/ öderken nasıl ödenmesi gerektiğini de söyledim şakın yarısını vermeyin. Ki zaten bu ödeme mahkemenin belirttiği şekliyle yapılır. Örneğin ev satılacak şu kadarı diğer eşe verilecek gibi... Sizin yaptığınız gibi yapılır mı evet ama resmî birşey olmadan yapılacağı için tamamen şans işi yapıyorsunuz.

Şöyle ki adamdan nafaka istemediyseniz tazminat ya da takı talebiniz olmadıysa, buna karşılık eşiniz çıkıp ben evden hakkımı istiyorum yoksa anlaşmalı boşanmam dediyse avukatlar öyle der tabi ki. Ama biri de çıkıp senin hakkın şöyle şöyle senin maaşın nedir dekontlar nerde vs demediyse ortada bir sıkıntı var. Sizin işi hiç anlamadım ben. Bir de ödeme yapacağınız miktarı söylemediniz çok sordum ama:/ öderken nasıl ödenmesi gerektiğini de söyledim şakın yarısını vermeyin. Ki zaten bu ödeme mahkemenin belirttiği şekliyle yapılır. Örneğin ev satılacak şu kadarı diğer eşe verilecek gibi... Sizin yaptığınız gibi yapılır mı evet ama resmî birşey olmadan yapılacağı için tamamen şans işi yapıyorsunuz.

Aynen
Evi sat yarisini ver seklinde bir mahkeme karari yok, adam gibi bir anlasma yok, ya adam parayi alir gider mahkemede tekrar para isterse? Bu is bastan asagi sakat.

Yarın olsun anlarım işin aslını astarını şöyleki adam bana istediğim fiyatı verecekmiş.ben bir kısmını yüzde 4 ünü nerdeyse adama yani aracıya geri verecekmişim.olacak işmi bu ya hayır yani adam tapunun benim üstüme olduğunu biliyor.benimle değilde eşimle anlaşıyor.hadi ben desemki benim haberim yok anlaşmanızdan ben bu fiyata sattım.bu adam salak mı.eşim parayı kendi alacak belki de.ben adamla konuşmadan evi satmam zaten.bana pay ver alıcıları vazgeçiririm derse kendi bilir yani.

Avukat işlerinden hiç anlamam sadece şeyi merak ediyorum ablacım üç çocuğunuz olmuş bu adam bu çocuklar olurken melektide sonradan anidenmi değişti çocuklara çok üzüldüm ben birde size tabiki lütfen o eşe bişey kaptırmayın

Aynen
Evi sat yarisini ver seklinde bir mahkeme karari yok, adam gibi bir anlasma yok, ya adam parayi alir gider mahkemede tekrar para isterse? Bu is bastan asagi sakat.
Diyelim ki, konu sahibi arkadaş boşanmadan bu satılan ve paylaşılan evden kalan 100bin lirayı peşinat yaptı ve yeni ev almaya kalktı bu defa aldığı yeni eve de ortak oluyor eş. Tehlikeli işler...

Yarın olsun anlarım işin aslını astarını şöyleki adam bana istediğim fiyatı verecekmiş.ben bir kısmını yüzde 4 ünü nerdeyse adama yani aracıya geri verecekmişim.olacak işmi bu ya hayır yani adam tapunun benim üstüme olduğunu biliyor.benimle değilde eşimle anlaşıyor.hadi ben desemki benim haberim yok anlaşmanızdan ben bu fiyata sattım.bu adam salak mı.eşim parayı kendi alacak belki de.ben adamla konuşmadan evi satmam zaten.bana pay ver alıcıları vazgeçiririm derse kendi bilir yani.

Siz hicbir seyi imzalamayin hicbir seyi
O emlakciya da guvenmeyin serefsizin teki. Siz bu emlakci araciligiyla kesinlike hicbir sey satmayin. Hatta evi bana sorarsaniz mahkeme karari olmadan kesinlikle satmayin. Bunlar sizi oyuna getiriyor.

1) eve aile konutu şerhi koydurun (boşandıktan sonra da evde yaşamaya devam bu durumda)
2) evi satmayın. Yerine hemen çekişmeli dava açın.
3) ilk duruşmada tedbir nafakasına hükmedilmesini isteyin ( avukat bunu size söylemiş olmalıydı) dava süresince de bu nafakayı alabilirsiniz.
4) çekişmeli davayı açtığınız tarihten itibaren evin kredi borcunun yarısının eşiniz tarafından ödenmesini talep edin..

Back