Anlamsızca davranan kayınpeder olayı 😬

Nasıl yani arabada kucağında bebekle yolculuk yapılmaz mı
Size de kemer bağlanırdı madem ikizleri koruyan o kemer sizin bebeğinizi korumaz mı

Gerçekten az evvelde sordum çünkü bebeğim oturamaz yazmışsınız 6 aylık bebek oturamaz mı sizin ki oturmuyor mu

Elbette kucakta bebek ile yolculuk yapilmaz!! Yil olmus 2019 ve bu daha halen söylenmesi gerekmesi cok üzücü. Ayrica benim bebegimde sanirim 8 aylikti desteksiz oturabildiginde. Yani normal. Ki oturabilse dahi, oturmamali. Oto koltugu ile seyahat etmeli.

Bebeğimin güvenliği için günlerce oto koltuğu araştırması yaptım. Kendimce en iyi oto koltuğu olduğunu düşündüğüm koltuğa bir hurda araba parası kadar para verdim. Çok zor durumda kalmadıkça oto koltuğundan kaldırmadım. Kucağımda olmak zorunda kaldığında (ağladığında kısa süreli sakinleştirme amaçlı ya da emzirme vs) eşimden dikkatli olmasını yavaş gitmesini özellikle rica ettim. Bunları yazıyorum ki benim de nasıl düşündüğümü anlayın.

-Düşüncenizin güvenlik olduğuna zerre kadar inanmadım. Kırk yılda bir sizin ayarladığınız bir ziyaret için kısa mesafe bir yolculuk ise kucakta gidebilirdi. Sizin ayarlarığınız bir yolculuk vurgusu önemli. Şehirlerarası bir yol ise güvenlik konusundaki endişenize hak veririm. Ama bu da planı düzgün yapamadınız anlamına gelir. Bu ziyareti ben ayarlıyor olsam sadece kp i götürebileceğimiz konusunda uyarırdım ya da baktım herkes hazırlanıyor ses etmez kucakta götürürdüm.
-Araba eşinizin değil sizin sanırım. Çünkü benim arabam modundasınız ve bunu çok belli ediyorsunuz. Eğer böyleyse çok kötü görünüyor.
-Biri beni ve ailemi bir yere götürmeyi teklif etse evime gelse ama kendi ailemden ödün vermem gelecekseniz siz üstüste oturun derse omunla bir daha bir yere gitmem.
-Sizin iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum. Eş ailesi de sizin huyunuzu biliyor ve arkanızdan konuşuyor diye tahmin ediyorum. Kp in ben sana demiştim demesi de bu yüzden.

Son düzenleme:
Gitmek istiyorum da istiyorum konunun başından sonuna "Gitmek istedim, gidesim vardı, araba benim koca benim giderim de giderim, gezesim vardı gezerim"...

Kpin de söylenesi gelmiş söylenmiş, onun da canı öyle istemiş, dil onun dimağ onun, evlat onun, gönül onun, köy onun, mezardaki akraba onun. Anaaa, bu nedir ya? :KK70:

Bi insan neden 1 saat uzaklıktaki köye eşinin akrabalarının mezarına gitmek için böylesine gidicem gidicem inmicem arabadan diys can atar :D

Kucaginizda bebege kemer baglasaydiniz diyen uyeye ben de saskinim. Belli yasin altindaki cocuklarda kemer cok tehlikeli. Yani konu sahibinin cevaplara sinirlenmesi cok normal. Cok uzerine gidip neredeyse linc etmissiniz. Ama siz siz olun lutfen bebege emniyet kemeri baglamak gibi bir cahillik yapmayin.

Yine bir hayırlı gelin konusu bence, kocasının büyük dedelerini , ninelerini ziyarete giden giderken de kv kp arabalarına bindirmeyi kabul eden gelin, iyi ki varsınız. Ama iyiliğinizin kıymetini bilmeyen insanlara iyilik yapmayacan arkadaşım. Halbuki üstüste patates çuvalı gibi kısacık yolu gitmek varken bayram arefesi tatsızlık çıkarmışlar. Ayıp cidden.

Ben niye bu kadar tepki topladı anlamadım. İkizler için oto koltuğu imkanı yok diye konu sahibi de mi bebeğini kucağına almalıydı? Anne-baba kendi çocuğunun güvenliğini düşünmek zorunda. Mezarlık ziyaretinden sonra köye gidilecek belli ki @Pinki-dream de gitmek istiyor. Yok sen evde otur demek mantıklı değil.

Tatil konusunda da haklı. Araba işe gidecek insanlara lazım. Arabaya çok düşkünse ya kendinden kısıp alacak ya da ihtiyaç halinde kiralayacak. Bir yakınında araba olunca kendini de ortağı yapıyor insanlar.

Ben niye bu kadar tepki topladı anlamadım. İkizler için oto koltuğu imkanı yok diye konu sahibi de mi bebeğini kucağına almalıydı? Anne-baba kendi çocuğunun güvenliğini düşünmek zorunda. Mezarlık ziyaretinden sonra köye gidilecek belli ki @Pinki-dream de gitmek istiyor. Yok sen evde otur demek mantıklı değil.

Tatil konusunda da haklı. Araba işe gidecek insanlara lazım. Arabaya çok düşkünse ya kendinden kısıp alacak ya da ihtiyaç halinde kiralayacak. Bir yakınında araba olunca kendini de ortağı yapıyor insan. İkizler için de koltuk ayarlansa mezarlık ziyareti sadece çocuklar için gerçekleştirilmiş olacaktı sizce mantıklıysa tamm.
bir yakını dediğiniz kişi babası bunun farkındamısınız peki ? Bir evlat babayı arabasına bile bindirmeyecekse allah öyle evlat vermesin bana.

Bebeğimin güvenliği için günlerce oto koltuğu araştırması yaptım. Kendimce en iyi oto koltuğu olduğunu düşündüğüm koltuğa bir hurda araba parası kadar para verdim. Çok zor durumda kalmadıkça oto koltuğundan kaldırmadım. Kucağımda olmak zorunda kaldığında (ağladığında kısa süreli sakinleştirme amaçlı ya da emzirme vs) eşimden dikkatli olmasını yavaş gitmesini özellikle rica ettim. Bunları yazıyorum ki benim de nasıl düşündüğümü anlayın.

-Düşüncenizin güvenlik olduğuna zerre kadar inanmadım. Kırk yılda bir sizin ayarladığınız bir ziyaret için kısa mesafe bir yolculuk ise kucakta gidebilirdi. Sizin ayarlarığınız bir yolculuk vurgusu önemli. Şehirlerarası bir yol ise güvenlik konusundaki endişenize hak veririm. Ama bu da planı düzgün yapamadınız anlamına gelir. Bu ziyareti ben ayarlıyor olsam sadece kp i götürebileceğimiz konusunda uyarırdım ya da baktım herkes hazırlanıyor ses etmez kucakta götürürdüm.
-Araba eşinizin değil sizin sanırım. Çünkü benim arabam modundasınız ve bunu çok belli ediyorsunuz. Eğer böyleyse çok kötü görünüyor.
-Biri beni ve ailemi bir yere götürmeyi teklif etse evime gelse ama kendi ailemden ödün vermem gelecekseniz siz üstüste oturun derse omunla bir daha bir yere gitmem.
-Sizin iyi niyetli olduğunuzu sanmıyorum. Eş ailesi de sizin huyunuzu biliyor ve arkanızdan konuşuyor diye tahmin ediyorum. Kp in ben sana demiştim demesi de bu yüzden.

Hayirdir, kisa mesafe yolculuklarda kaza olamazmi? Hizli süren/ehliyetsiz/alkollü/.. "Yaa su arabaya carpmayim, kisa yolculuktalar"mi diyorlar?

Yani konu sahibin tavrinda, kac kisi gidilcegini hesaplamasinda hatasi var. Ancak bebegi oto koltuga koymasi hata degildir. Mesafe 5 dakikalik olsa dahi (ki mesafe 1 saat), bir bebek daima oto koltugunda seyahat etmeli! Bunu sadece sana degil, tüm okuyanlara kamu spotu olarak diyorum. Sakin bebekleri oto koltuksuz seyahat ettirmeyin. Kücük cocuklarda kendine ait yerlerde, kemer ile baglanmali. Kucakta kesinlikle oturulmamali.

Biraz saçma bi post olmuş. İyilik yapmak isteseydiniz gerçekten o puseti arabaya koymazdınız. mesafe kısa diyosunuz, arabaya 7 kişi binip sadece sizin ve bebeğinizin güvenliğini düşünüyorsunuz. Bence sizin farklı bi düşünceniz vardı 'iyilik yapmak istedik' olarak kamufle etmeye çalışıyosunuz. Madem mesafe kısa bebeğinizi kucağınızda taşıyabilirdiniz, her bebeğin puseti yok ama yolculuk yapabiliyor hata sizde. Kayınpederiniz de sizi burdaki insanlardan daha iyi tanıyacağı için eşine ben sana demiştim diye çıkışıyo olabilir

Hayirdir, kisa mesafe yolculuklarda kaza olamazmi? Hizli süren/ehliyetsiz/alkollü/.. "Yaa su arabaya carpmayim, kisa yolculuktalar"mi diyorlar?

Yani konu sahibin tavrinda, kac kisi gidilcegini hesaplamasinda hatasi var. Ancak bebegi oto koltuga koymasi hata degildir. Mesafe 5 dakikalik olsa dahi (ki mesafe 1 saat), bir bebek daima oto koltugunda seyahat etmeli! Bunu sadece sana degil, tüm okuyanlara kamu spotu olarak diyorum. Sakin bebekleri oto koltuksuz seyahat ettirmeyin. Kücük cocuklarda kendine ait yerlerde, kemer ile baglanmali. Kucakta kesinlikle oturulmamali.
Bu kadar dikkatli ve özenli birinin de ya gitmemesi ya da sığılmayacak kadar kişiyi davet etmemesi gerekiyor

Kamu spotun için teşekkür ederim aydınlandım.

Aynı hanedeki kayınvalide kayınpeder ikiz çocuklar abla ve erkek kardeşi sizi köye götüreceğiz diye gelen kişi, bebeğini kucağına alır. Şunu götürebiliriz sadece bakın puset var denmemiş. Güvenlikse olay araç kapasitesi 4 ya da 5 kişiliktir zaten. Yukarıda önceden uyaracaktın ya da bunca kişiyi ayaklandırıyorsan bebeğini kucağında götürecektin yazıyor. Benim başıma gelse önceden uyarırdım böyle bir yolculuk yapmazdım.

Komple falso bir mevzu ama en iyi anne benim mevzusu olmadığı kesin.

1 haftadır açılan konuları okuyorum hakikaten nerde eski bayramlar diyorum. Bu nedir ya önce benim ailem senin paran benim kartım o gelsin bu gelmesin ben yaparım o yapamaz benim çocuğum falan filan yok mı ağzının tadıyla güzel bir bayram sofrasında sevdikleriyle bayram kutlayan ya 😏 konu sahibi elbette 6 aylık bebek pusetle gider bu sebepten hep beraber mezarlık ziyaret planınızın böyle olacağı belliymiş ben olsam ben de sinirlenirim

Pusette haklısınız eyvallah , ancak sıkışırız diye konuşulduğunda , kucağa oturmaktan , kemer takmaktan söz etmeyecektiniz.

Puset ekstra bir kişi demek , bunu belirtebilirdiniz.

Back
X