Anlamı güzel Erkek bebek isim önerileriniz varmı?

İki isim koyacaksan ulama olayina dikkat et. Birinci isim unsuz harfle ikinci isim unlu bir harfle baslasin. Daha akici soylemesi kolay etkin oluyor.
Misal: Alp Akin

Ben de kerem ismini çok severim burak fatih ve selim ismi de çok guzel

oğlum olursa ( ki evlenemedim :halay:) mustafa kemal koyarım yada yusuf efe kizim olursa hanzade yada gazel

eski isimleri tek geçerim. ali favori ismim.bunun dışında mustafa ahmet mehmet yusuf gibi isimleri seviyorum.çocuğum olsa adını ali mert gibi birşey koyardım.

Muhammed ismini tavsiye edenler, etmek istediğinize emin misiniz?
Anladığım kadarıyla İslami ve anlamlı isim olması için koymak istiyor yada tavsiye ediyorsunuz.
Ama uygun degil.

Sizin çocuğunuz Muhammed ismini kaldırabilecek mi? Çocuğa arkadaşları arasında lakaplar takıldığında o kadar kıymet verdiğiniz isme saygısızlık olmayacak mı?
Aynı şekilde kötü bir şekilde anılırsa sorumluluk olmayacak mı? Gibi gibi...

Bu yüzden ‘Mehmet’ ismi var.
Bunu kullanabilirsiniz.
İlla peygamberimizin ismi birebir olsun diyorsanız,
Sıfatları olur.
Mustafa, Ahmet, Emin, Ekrem gibi...

Muhammed ismini tavsiye edenler, etmek istediğinize emin misiniz?
Anladığım kadarıyla İslami ve anlamlı isim olması için koymak istiyor yada tavsiye ediyorsunuz.
Ama uygun degil.

Sizin çocuğunuz Muhammed ismini kaldırabilecek mi? Çocuğa arkadaşları arasında lakaplar takıldığında o kadar kıymet verdiğiniz isme saygısızlık olmayacak mı?
Aynı şekilde kötü bir şekilde anılırsa sorumluluk olmayacak mı? Gibi gibi...

Bu yüzden ‘Mehmet’ ismi var.
Bunu kullanabilirsiniz.
İlla peygamberimizin ismi birebir olsun diyorsanız,
Sıfatları olur.
Mustafa, Ahmet, Emin, Ekrem gibi...

Sevgili 3nity 3nity yorumlarını çok yerind ve güzel buluyorum . :nazar:

Burdaki hiç bir 'Muhammed' isimli çocuk kendine 'Muhammed'dedirtmiyor . Hepsi mami-momo vs . Kendi fikrinize göre güzel bir şey yapayım derken, saçma birşey olmasın . Ben çocuklara çok ağır ve sorumluluk gerektiren isimler konulmasına çok karşıyım .

Ben de Denizhan ismini çok beğeniyorum. İki anlamı var birincisi denizlerin hükümdarı. İkincisi de eski Türklerde Deniz Tanrısı.

Cihan nasıl?
Dünya demek :)
Gezgin, dünyayı seven bir çocuğum olsun diye koyabilirim oğluma.

Ömer, Mete, Utku. En sevdiklerim. Oğlum olsaydı bunlardan seçerdim

Peygamber ismi koymak sakıncalı ve ağırlığını normal bı insanoğlu kaldıramaz diye din adamları söylüyor. Bu arada Muhammed adında tanidigim ahlaksiz ve çok iğrenç karakterlere sahip birçok kisi var.
Diğer bı uyarimsa tek isim koymanizla ilgili. Psikologlar, çocuk gelisimciler tek isim konmasından yana.

Sevgili 3nity 3nity yorumlarını çok yerind ve güzel buluyorum . :nazar:

Burdaki hiç bir 'Muhammed' isimli çocuk kendine 'Muhammed'dedirtmiyor . Hepsi mami-momo vs . Kendi fikrinize göre güzel bir şey yapayım derken, saçma birşey olmasın . Ben çocuklara çok ağır ve sorumluluk gerektiren isimler konulmasına çok karşıyım .

Onu hiç anlamıyorum. Herhangi bir isim için anlamıyorum. İsim neyse odur bana göre. Mustafa’ya Musti diyeceksen öyle koy ismini.
Aman ne bileyim.
Anlamlı olması önemli, en az onun kadar çocuğun şartları ve benimsemesi de önemli.
Ben net isimleri seviyorum. İllaki değişik olsun diye kaygı taşıdığı belli olan isimler komik geliyor..
Ali, Ahmet, Emir, Emin, Selim, Sinan vs...
İlla değişik olacaksa hem kız hem erkek için,
Sina güzel geliyor.

Cihat koyun çocuğunuzun adını. Yaban ellere giderse çok güzel geri dönütler alır. Hatta jihad falan olursa daha hoş olur.:KK48:

Huzeyfe ya da selman sahabilerın isimlerinden.
Bunun dısında emre, mete gıbi kısa isimlerde güzel.

Adını öyle koydun ya zaten kesin şehzade olur...

Çocuğa emir ismini koymuşlar sümüğünü koluna siliyo :KK70:

Yeni nesil çocuklara çok üzülüyorum ya ailelerinin beklenti seviyesi baya fantastik :KK53:
Çocuk burnunu koluna silince isminin anlamını taşımamış mı oluyor? Sadece çocuk olduğu için o eylemi yapıyor olabilir mi? Bu durumu isimle bağdaştırmanız komik olan.

Back
X