- 31 Mayıs 2007
- 14.882
- 4.543
- 423
- Konu Sahibi WeWonTheLove
-
bir anne 3 çocuğa bakar, fakat 3 çocuk bir anneye bakamaz. okurken bunu düşündüm.
dünyadaki tek yanlız yaşayan kadın senin kayınvaliden değil... çevrede pek çok dul olup yanlız yaşayan bayan var. kızları ve siz yakınsınız. gider gelirsiniz. dağ dağ üstüne olur ev ev üstüne olmaz.
eşin ve kardeşleri komplo kurmuşlar sana. oldu-bittiye getirip sana kabul ettirmeye çalışıyorlar.
ama eşinden başkasını asla suçlama... çünkü eşin senin fikirlerini ve annesinin tavırlarını en iyi bilen kişi... nazı, sözü sana geçiyor. bu yüzden sana yükleniyor.
fikrinde sabit ol, taviz verme. huzurum kaçmasın diye kabul edersen ömür boyu huzursuzluk içinde yaşarsın. ve herşeyi sana oldu-bitti yöntemi ile kabul ettirmeye çalışırlar. buna alıştırma.
EŞİNİZİN gurur yapması cok normal canım
bastan olan olmus torbaya dolmus eger boyle bı dusunce varsa suan yapabılecek bıseyın yok
dırenemezsınde cdunku kıraya verilmiş olacak her ay kımde kaldıysa kırayıda o alır
3 kardesler donusumlu kalabılır sızdede ben ters bısey goremedım bunda
ayrıca nereye kadar dıreneceksınız
diren dıyenler olmus ama
EŞİNİZİN gurur yapması cok normal canım
bastan olan olmus torbaya dolmus eger boyle bı dusunce varsa suan yapabılecek bıseyın yok
dırenemezsınde cdunku kıraya verilmiş olacak her ay kımde kaldıysa kırayıda o alır
3 kardesler donusumlu kalabılır sızdede ben ters bısey goremedım bunda
ayrıca nereye kadar dıreneceksınız
diren dıyenler olmus ama
yenidendoğduma katılıyorum...şimdi ALLh korusun benim babam vefat etmiş olsa eşim bize gelemez dese çok kırılırım..3 kardeş sıra ile bakarsınız
ben bastan sona tek haklı benım dıyen bırı degılım,konu vıcdan azabı duyma derecesıne gelırse vıcdan azabı duymam gereken bı durum yok,cunku kayınvalıdem 57 yasında hıcbı hastalıgı yok allah vermesın de bısey olsa ben bakıcam tek gelını olarak kızlarıyla beraber,bu arada 4 kızı var 2 sı annelerının evıne ortak olma derdınde,dıger 2 sı bahsettıklerım bıze yakın oturanlar,senin yerine kendimi koydun ama sana çok hak vermedim. ve hepimizin çocuğu olacak yaşlanacağız ve bizde o günleri göreceğiz bunu düşünerek çok üzüldüm. şimdi o kadın yanlız kalmış eşi ölmüş evinde kalamayabilir korkabilir psikolojisi bozulmuş olabilir zaten senin istemediğinin farkındalar ki kızında kalıyor. birde köyde kalıp herhalde arada sende kalması çok normal. Allah korusun aynı durum senin annenin başına gelse eşin bu şekilde istemiyorum dese ne durumda olursun. bence empati kurman lazım biraz. ve unutma bizde yaşlanacağız ve gençlikte belki çok insan istenmiyır ama yaşlılıkta ihtiyaç duyuluyor. bence önyargılarını sil ve onları sevmeye çalış o zaman bu durum seni bu kadar sıkıntıya sokmaz
babası vefat etmeden ben kıraya ezıyete razı oldum,onlarla acıkca konustum,sımdı esımı ıftarlarda cagırıp cagırıp benı cagırmadan konusulması ve benım en son haberım olması anormal degılmı?Sen tavrını koymuşsun. Ama eşin senin tavrını pek takmıyor. Kendilerince planlar yapıyorlar.
Bazı yerlerde abartıyorsun, takıldığın şeyler var sanırım. Ama bu durumda böyle hissetmen normal.
İki aylık evliyken, aynı şehirde senin annenlerde eşinin kendi annesinde kalması kabul edilemez. Seyehat dönüşü direk evine gelecek, ocağını tüttürecekti
İş eşinde bitiyor malesef. Soğuk kanlı olup direnirsen ve eşini ikna edersen kv sende kalmaz.
Keşke biraz anlaşabilseydiniz, kadının size faydası olur zararı olmazdı. Çocuğun olunca bakar, hasta olunca çorbanı koyardı. Sen de yeniden işe başlardın, maddi olarak rahatlardınız. Kira gelirinden de nasiplenirdiniz.
Ama sen anlaşamayacağından eminsin.
Hakkında hayırlısı olsun
bız evlenmeden once 2 gorumdem 6 torun evden bı gun cıkmadılar esım oldugu halde gorumcelerımın cocukları da yattılar orda kv mı yalnız bırakmak ıstemedıklerını soyledıler,konu sahibinin kayınbabası 6 ay önce vefat etmiş.2 aylıkta evli.
yani 4 ay zaten kendi evinde yaşamış sanırım yanlış mı anladım?
bu 4 ay boyunca hiçbirşey çıtlatılmamış,evlenir evlenmez fikirler değişmiş.
hani evlendikten sonra böyle bir durum olsa yine neyse denilir.ama zaten bilinen bişeymiş.
o şekilde kabul etmiş herkes,şimdi neden fikirler değişiyor evlendikten hemen sonra.
köprüyü geçene kadar mı?
ben şahsen kayınvalidesinin, çocuğu da olsa çocuklarının evinde rahat edeceğini düşünmüyorum.
oğlunun evinde gelin, kızının evinde damat...insan kendi evinde daha rahat eder.gündüzleri sıkıldıkça da
oturmaya komşu,akraba,çocukların yanına gider.elbetteki çocukları bakacak tabi ama hasta değilmiş anladığım kadarıyla.
aynı evde kalmaya zorunlu nedenler de yok.
sırf evinden kira alayım diye böyle bir işe kalkışmış ama evinde kalacağı insanlarında onaylaması gerekir sonuçta herkesin düzeni değişiyor.
madem annesı bızle yasayacaktı o zaman en basta bana soyleselerdı bızde esyayı o eve gore alsaydık da bu kadar borca tek basımıza gırmeseydık bunu neden dusunmedı kımse,o zaman ıstemedıgımı bılen ınsanlar 2 ayda nasıl oluyoda ıs bıttı dıye kafalarına gore karar verıyorlar anlamıyorum,ustelık elaleme anlatıyorlar kı vıcdan azabı duyalım mıllet bıze laf soksun bozde uzulelım karı koca dıyearkadaşlar buradas sıkıntı gelip kalmasından öte gata kulliye getirilmesi eşinin ona hiçbirşey söylemeden danışmadan onlarla ortak olup evi kkiraya vermesi ve bu duruma mecbur bırakılmak yoksa bizim annemizde gelir kalır eşimizin aileside burada bir komplo var can sıkan kısmı zaten o bu kişi 4 ay kndi evinde tek kalıp sıkıntı yaşamamış biri evlendikten sonra nerden estide evine gidemiyor kızında kalıyor .... ben wewonthelove ile empati kurduğumda bende kendimi kandırılmış hissederim yoksa kayınvalidem tabiki gelip bende kalacak her ne kadar kalbimi kırdılarsada üzüldüysemde eşimi doğuran kişi o baş göz üstüne...
5 kardesler canım 2 sı ev derdınde,o evde bastan bız oturacaktık babası ustune yapacaktı esımın,yapılmadı ablaları karsı cıkmıs sagdan soldan duyduk,nasıl yani siz evlimisiniz? senin annen geliyorsa benimkide gelecek çok komikkv eli ayağı tutuyormuş ama oldu ki Allah korusun kendi babası vefat etti ve annesi eli ayağı tutmaz hale geldi kıim bakacak o zaman n yüzle anneme bakalım diyecek düşmez kalkmaz bir Allah hayat insana neler getiriyor bilinmez..
evet insan yükü ağır devamlı bakamaz onada hak veriyorum ama 3 kardeşlerse dönüşümlü olarak bakabilirler sonuçta felçli değil bir tabak fazla koyacak sofraya. belki şimdiki hallerinden daha iyi olacak yada daha kötü kimbilir ama sonuçta oda oğlu bakmak zorunda yani benim fikrim :44:
evet bız herseyı apacık soyleyıp kendımız gıbı sandıgımız ıcın sucluyuz arkadasım...Ben de anlam veremiyorum buradaki bazı yorumlara! yahu bu kız daha nişanlıyken açık açık isteklerini söylemiş
dürüst olmuş,rol yapmamış,iyi gelin ayaklarına yatıp palavra atıp sonradan caymamış işte bu yüzden suçlu!
Evet suçlusun canım suçluyuz seninle aynı tarihlerde evlenmişiz hemen hemen... yazık bunlar için mi ?
herkesin cicim ayı diye nitelendirdiği aylarda biz dert sahibiyiz rahat battı da evlendik heralde bunları yaşayacağımızı
nerden bilebilirdik Sevdik,güvendik anlatşık birbirimize sözler verdik bugün tutulmayan sözlerle karşı karşıyayız..
Allah aşkına evlilik yürütemeyecek olan olgunlaşmamış adamlar evlenip kızların başını yakmasın ya!
konu sahibi arkadaşım ikimize de geçmiş olsun ben kendimi ezdirmeyeceğim kararlıyım! umarım sende ezdirmezsin..
Bana verilen söz tutulacak ya da benim istediğim olmuyorsa onlarınki de olmayacak seviyosa çözüm arar gelir
beni yolumdan döndürür yoksa sonumuz belli..
Rabbim sıkıntılarımızdan kurtarsın..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?