anlam veremiyorum yaptıklarıma

akillibidikk

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2011
1.425
11
0
Bursa
5 yıllık bir birliktelikten sonra kendi ailemi çok zor ikna ederek evlendim ailem eşimin ailesinin maddi durumu pek iyi değil diye ve memlketlerimiz birbirine uzak diye evlenmemizi istemeselerdi ikna olup tamam dediler 2010 temmuzda evlendim eşimi de çokseviyorum çok mutluyum onunla
şimdi gelelim konumuza lisede başka okulda karma yatılı okudum lisede bir birlikteliğim oldu sıkıntılı birisiydi çok karamsar mutsuz şükretmeyen birisi gibiydi çünkü ailesiyle kuşak çatışması yaşıyordu onun anlattıgına göre sürekli sağ sol görüşler yüzünden tartışan bir ailesi vardı ve çok yükleniyorlar çok fazla beklentileri vardı bizim birlikteliğimizide istemiyorlardı bir bakıma aşırı baskıyla bunaltıyorlardı bu durumda gelgitlere neden oluyordu seviyordum ama ben poztif biriyim gelemiyordum bu kadar karamsarlıga lise aşkı keyifli mutlu kanının en deli oldugu yaştır ama bendeki sanki acıma merhamet sahiplenme duygusuna dönüşmüştü tabi bunların yanında aşkta vardı öyle böyle kah barışık kah kırgın kah birbimize söz vererek kah ailelere yenik düşerek sürdü 3yıl boyunca üniversitede başka şehirlerdeydik ve adı bir birliktelik olmayan diyalogtu aramızdaki tek gerçek kopamıyorduk aylarca hiç konuşmayıp sonra rastgele gelen bir telefon ben yada oydu arayan uzun uzun görüşüyorduk hoşbeş muhabbet sonrasıda neden böyle olduga geliyordu konu neden sahip çıkamadık sevgimize diye ama olmuyordu birşekildede benim ona güvenim pek yoktu ne bileyim cesaretini göremiyordum pes ediyor gibi geliyordu sanki sorun sorun sorun dediğimiz dünyayı kurtarıyorduk alt tarafı aşk üst tarafı huzurdu ama bunlar bizze hiç uğramıyordu
sonra üniversitede eşimle tanıştım onada anlatmıştım bu ilişkiyi sonra eşimle birliktelik aşamamız çok güzel geçmişti güveniyorum seviyorum ara sıra yine onun aradıgıda oldu konu hep aynı yerlere geldi bu arada üniversite onunda bitmek üzereydi ben öğretmen olmuştum oda makine mühendisliğinde okuyordu hep zamana bırakalım diyordu kendine güveni yoktu cesareti yoktu bende bunlaıyordum en züğürt erkek bile aşık olunca ne hayaller kurar ahkam keser ama ne bileyim ben tercihimi eşimden yana kullanıyordum onunla bakış açımız yaşantımız beklentilerimiz hayallerimiz hep aynıydı sonra yıllarca çıkmadı piyasaya varlıgını tamamen unutmuştum ben 2010 da evlendim evlendiğimde tebrik mesajı gönderdi hiç birşey hissetmedim dedim ki hayat beni deniyor galiba
evleneli 2 yıl oldu geçenlerde tekrar aradı konuştuk yine konu ordan burdan derken neden bu hale geldik diye sordu niyesahip çıkamadık niye vazgeçtin filan dedi dedim nasip değilmiş ben mutluyum eşimle diye ama üniversite bitmiş işini kurmuş kendine güveni gelmiş ailesiylede sıkıntıları devam etsede en azından bu benim hayatım diyecek kadar yol katetmiş bana eşinle mutlusun anladığım kadarıyla diyor takip ediyor facede filan beni bilsem ki aranız iyi değil herşeyi bırak gel demek istiyorum sana diyo olurda vazgeçersen ben hep bekliyorum seni diyor konuşmak istiyormuş görüşmek istiyormuş ama zor ulaştım sana diyor vazgeemiyorum unutamıyorum bırakmıyorum çok özlüyorum bekliyorum seni ama sen evlisin diyor buna hakkım yok diyor içim bir tuhaf oldu bir saate yakın konuştuk sevindim onun bu kadar değişmesine ama zaman bu zaman olmamalıydı başı sonu olmayan bir konuşmaydı ilerisi olmayacak sözlerdi evliyim çünkü ne bileyim arkadaşım olarak kalması belki belki olabilirdi ama onca zaman sonra benimle hala evlenmeyi düşünmesi sapkınlık gibi geldi bu da mümkün değil kafam karışık duygularım bir tuhaf oldu senede birgün olsun görüşelim diyor türk filminden esinlenmiş galiba o gün de bizim birlikteliğe başlama yıldönümğz olacakmış gün gün saat saat herşeyi hatırlıyor resmen bununla dolmuş hafızası kitap yazıyormuş ikimiz üzerine isimleri değiştirmiş bir şekilde son düzenlemelerini yapıp yılbaşına doğru basıma verecekmiş bekliyorum diyor halbuki ben yolumu çoktan değiştirdim

eşime anlattım sakinlikle dinledi o senin evli oldugun farkında değil galiba dedi ama onun farkında olup olmaması umrumda değil sen benimsin ve birdaha görüşmeni istemiyorum dedi

eşim haddinden fazla anlayışlı davrandı çünkü emin kendisine olan sevgimden isteseydin onunla evlenirdin beni istedin benimle evlendin dedi şimdi istesen boşanmak için başvurabilirsin ama sen bana gelip bunu bir vicdan azabı olarak bana anlatıyorsun başka söze gerek yok dedi

ne bileyim kendimi hem suçlu hissediyorum hemde liseli aşıklar gibi eski sevgilinin sözlerini düşünyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
5 yıllık bir birliktelikten sonra kendi ailemi çok zor ikna ederek evlendim ailem eşimin ailesinin maddi durumu pek iyi değil diye ve memlketlerimiz birbirine uzak diye evlenmemizi istemeselerdi ikna olup tamam dediler 2010 temmuzda evlendim eşimi de çokseviyorum çok mutluyum onunla
şimdi gelelim konumuza lisede başka okulda karma yatılı okudum lisede bir birlikteliğim oldu sıkıntılı birisiydi çok karamsar mutsuz şükretmeyen birisi gibiydi çünkü ailesiyle kuşak çatışması yaşıyordu onun anlattıgına göre sürekli sağ sol görüşler yüzünden tartışan bir ailesi vardı ve çok yükleniyorlar çok fazla beklentileri vardı bizim birlikteliğimizide istemiyorlardı bir bakıma aşırı baskıyla bunaltıyorlardı bu durumda gelgitlere neden oluyordu seviyordum ama ben poztif biriyim gelemiyordum bu kadar karamsarlıga lise aşkı keyifli mutlu kanının en deli oldugu yaştır ama bendeki sanki acıma merhamet sahiplenme duygusuna dönüşmüştü tabi bunların yanında aşkta vardı öyle böyle kah barışık kah kırgın kah birbimize söz vererek kah ailelere yenik düşerek sürdü 3yıl boyunca üniversitede başka şehirlerdeydik ve adı bir birliktelik olmayan diyalogtu aramızdaki tek gerçek kopamıyorduk aylarca hiç konuşmayıp sonra rastgele gelen bir telefon ben yada oydu arayan uzun uzun görüşüyorduk hoşbeş muhabbet sonrasıda neden böyle olduga geliyordu konu neden sahip çıkamadık sevgimize diye ama olmuyordu birşekildede benim ona güvenim pek yoktu ne bileyim cesaretini göremiyordum pes ediyor gibi geliyordu sanki sorun sorun sorun dediğimiz dünyayı kurtarıyorduk alt tarafı aşk üst tarafı huzurdu ama bunlar bizze hiç uğramıyordu
sonra üniversitede eşimle tanıştım onada anlatmıştım bu ilişkiyi sonra eşimle birliktelik aşamamız çok güzel geçmişti güveniyorum seviyorum ara sıra yine onun aradıgıda oldu konu hep aynı yerlere geldi bu arada üniversite onunda bitmek üzereydi ben öğretmen olmuştum oda makine mühendisliğinde okuyordu hep zamana bırakalım diyordu kendine güveni yoktu cesareti yoktu bende bunlaıyordum en züğürt erkek bile aşık olunca ne hayaller kurar ahkam keser ama ne bileyim ben tercihimi eşimden yana kullanıyordum onunla bakış açımız yaşantımız beklentilerimiz hayallerimiz hep aynıydı sonra yıllarca çıkmadı piyasaya varlıgını tamamen unutmuştum ben 2010 da evlendim evlendiğimde tebrik mesajı gönderdi hiç birşey hissetmedim dedim ki hayat beni deniyor galiba
evleneli 2 yıl oldu geçenlerde tekrar aradı konuştuk yine konu ordan burdan derken neden bu hale geldik diye sordu niyesahip çıkamadık niye vazgeçtin filan dedi dedim nasip değilmiş ben mutluyum eşimle diye ama üniversite bitmiş işini kurmuş kendine güveni gelmiş ailesiylede sıkıntıları devam etsede en azından bu benim hayatım diyecek kadar yol katetmiş bana eşinle mutlusun anladığım kadarıyla diyor takip ediyor facede filan beni bilsem ki aranız iyi değil herşeyi bırak gel demek istiyorum sana diyo olurda vazgeçersen ben hep bekliyorum seni diyor konuşmak istiyormuş görüşmek istiyormuş ama zor ulaştım sana diyor vazgeemiyorum unutamıyorum bırakmıyorum çok özlüyorum bekliyorum seni ama sen evlisin diyor buna hakkım yok diyor içim bir tuhaf oldu bir saate yakın konuştuk sevindim onun bu kadar değişmesine ama zaman bu zaman olmamalıydı başı sonu olmayan bir konuşmaydı ilerisi olmayacak sözlerdi evliyim çünkü ne bileyim arkadaşım olarak kalması belki belki olabilirdi ama onca zaman sonra benimle hala evlenmeyi düşünmesi sapkınlık gibi geldi bu da mümkün değil kafam karışık duygularım bir tuhaf oldu senede birgün olsun görüşelim diyor türk filminden esinlenmiş galiba o gün de bizim birlikteliğe başlama yıldönümğz olacakmış gün gün saat saat herşeyi hatırlıyor resmen bununla dolmuş hafızası kitap yazıyormuş ikimiz üzerine isimleri değiştirmiş bir şekilde son düzenlemelerini yapıp yılbaşına doğru basıma verecekmiş bekliyorum diyor halbuki ben yolumu çoktan değiştirdim

eşime anlattım sakinlikle dinledi o senin evli oldugun farkında değil galiba dedi ama onun farkında olup olmaması umrumda değil sen benimsin ve birdaha görüşmeni istemiyorum dedi

eşim haddinden fazla anlayışlı davrandı çünkü emin kendisine olan sevgimden isteseydin onunla evlenirdin beni istedin benimle evlendin dedi şimdi istesen boşanmak için başvurabilirsin ama sen bana gelip bunu bir vicdan azabı olarak bana anlatıyorsun başka söze gerek yok dedi

ne bileyim kendimi hem suçlu hissediyorum hemde liseli aşıklar gibi eski sevgilinin sözlerini düşünyorum

Anlattiklarina gore esin gercekten cok olgun ve anlayisli bir insanmis ve soylenmesi gerekeni soylemis hatta dusunuyorumda benim esim olsa kim bilir cocugu arayip neler derdi :18:
Arkadasim senin icinde diyeceklerim aradan zaman gecmis artik baska sorumluluklarin var tamam uzun zamandan sonra konusmussun ama karsi taraftan hala bir beklenti var. Yuvanin huzurunu kacirabilme potansiyeli olan tum etkenlerden uzak dur.
Bence dediklerini dusunmen bile cok yersiz :45:Eskileri hatirlayinca anilarin depresmis senin ama fazlasinida dusunme derim ben.

eski sevgiliden arkadaş olmaz...eşini seviyor ve evliliğin kutsallığına inanıyorsan gecmişi çöp kutusuna at gitsin....

Bu kadar melankolik olmanıza gerek yok bence.
Zamanında birşeyler yaşanmış ve o sayfa kapanmış.
Siz kendinize yeni bir yol çizmişsiniz. Buna hayat denir.
Benden tavsiye telefon numaranızı değiştirin, kişiyi face sayfanızdan silin, veya profilinizi özelleştirin.
Bu şu an için o kadar tehlikeli bir durum gibi görünmese de, insanız, şaşar beşeriz.

Eşinizi tebrik ediyorum, her erkek böyle bir durumda sakin kalamaz.
Şanslısınız, elinizdekinin kıymetini bilin bence.
:31:

Eşiniz eski sevgilinizle olan muhabbetinizi nasıl sakin bir şekilde dinledi?:53: Hadi yolda karşılaşsanız tamam da siz baya baya sohbet etmiş adamın size kur yapmasını dinlemişsiniz.

Eşinizin yerinde olmak istemezdim.

eşine anlatmışsın madem vicdan yapmana gerek yok bu konuyu...
ama bende eşinle aynı fikirdeyim bencede görüşme onunla birdaha...
sonra önüne geçemeyeceğin şeylere sürüklenebilirsin...
sevilmek beklenilmek hoşuna gitmiş gururun okşanmış olabilir ama evli olduğunu unutma...
mutluluklar..

eşinize haksızlık ediyorsunuz
görüşmeyi kesmeniz gerekiyor
siz telefonlarına cevap verdikçe
o size karşı umut besleyecektir...
evli olduğunuzu unutmayın, unutturmayın!

Eşiniz eski sevgilinizle olan muhabbetinizi nasıl sakin bir şekilde dinledi?:53: Hadi yolda karşılaşsanız tamam da siz baya baya sohbet etmiş adamın size kur yapmasını dinlemişsiniz.

Eşinizin yerinde olmak istemezdim.

Valla aynı şeyi ben de düşündüm.

Gerilerde kaldı falan diyorsun ama için de tuhaf olmuş.:30:

Onu bırak,cidden adamın yalvarışlarını bir saat dinlemişsiniz.

Konuşmuşsunuz.

Ve evlisiniz.:20:

En acı kısmı da burda zaten.

Adam saplantılı,ben anlıyorum onu.

Bu zamana kadar niye hattınızı değiştirmediniz ?

Niye profilinizi kapatmadınız yabancılara ?

Kusura bakmayın ama sizde de bir şeyler geride kalmamış.

Eşinize çok acıdım.Allah peygamber sabrı vermiş herhalde.

Aynı şeyi ben yapmış olsam ya da sözlüm yapmış olsa o iş biterdi.:24:

benim eşim de aynı tepkiyi verirdi sanırım. ama belli etmese de içinden kırılır kızardı. o yüzden eşinin tepkisini tuhaf bulmuyorum. ama bir daha o kişiyle kesinlikle konuşmamalısın evli bir insana gel diyenden hayır gelmez. benzer bir durum benim de başıma geldi, ama benimki normal arkadaşımdı, konuştuğunda kızgınlıktan başka birşey hissetmemiştim. o zamandan beri sadece merhaba merhaba şeklinde muhabbetim. ki kendisi çok çok yakın dostumdu.

empati kur ve sakın bir daha o kişiyle görüşme. eşinin eski sevgilisiyle saatlerce görüşmesini, içinde "tuhaf şeyler" hissetmesini ister miydin?

Sadece birtek sey söylemek istiyorum,
Esin aynisini yapsaydi sen nasil tepki verirdin ?
Esin ex kizarkadasiyla konussaydi hic terslemeden hemde, hosuna gidermiydi yoksa icin ciz edermiydi?

Kendine yapilmasini istemedigini seyi baskasina yapma,
ayrica buldunda bunuyorsun gibime geliyor

Bu 2 erkek de Türk mü ?
Bana ilginç geldi.Hem eski sevgilin,evlenmeni takmıyor,olsun,bana dön diyor.
Hem de eşin kıskanmıyor,kızmıyor.
Millet yan baktın,düz baktın,face e ekledin,selam verdin diye olay çıkarırken,bu 2 adam epey sıradışı geldi bana.

Eski defteri kapattıysan,bir daha açma derim.
Unutulmamak,zamanında verilmeyen değeri görmek filan hoşa gider,gurur okşar.
Ama evliyken kendini bu hoşluğa bırakmak son derece sakıncalı.

Bir de eski sevgilin bana da takıntılı geldi.Tehlikeli gibi sanki.

Evli bir kadının eski sevgiliyse ne gibi bir muhabbeti olabilirki. Çok çirkin geldi bana. Eski sevgilinde, eşinde sende fazla rahatsınız.

Kusura bakmayında madem evliyim ve mutluyum bu saatten sonra önemi yok ex aşkımın diyorsunuz da neden yüz veriyorsunuz..

Face den ordan burdan takip eidliyorum.. Arıyor 1 saat konuşuyor.. Hiç bir şeyi unutmamış..

Ne bu şimdi ego tatmini mi ? Acaba bekleseydim onunla evlensem daha mı mutlu olurdum mu ?

Ben bile gıcık oldum bu duruma, eşinize de anlayışlı değil geniş demek daha uygun gibi.. :19: Kendine de ya çok güveniyor ya da yeterince sevmiyor..

Hiç kıskanç olmayan biri bile çileden çıkar bu durumda.. Tersleyip neden kapatmadın da 1 saat konuştun onla diye..

Son düzenleme:
İçerik silmek yasaktır..
Keşke iyice düşünmeden açmasaydınız konuyu..
Ne duyacağınızı düşünmüştünüz bilmiyorum ama bence aklınızdan dahi geçirmeyin eski sevgilinizi..
Evinizin huzurunu kaçırmayın..

Bu arada eski sevgiliniz bana da takıntılı biri gibi geldi..

gerçekleri okumak işinize gelmedi
ama yaptığın ne hoş karşılanır nede kabul edilebilir...
masumanede olsa konuşmamak en mantıklısı

Alıntı yapan arkadaşlara teşekkürler...

Şimdi muhtemelen sorularıma cevap alamayacağım ama yine de başlıyorum sinirlendim vesselam;

1. Eşinizin anlayışla karşıladığı nokta eski sevgilinizin sizden umudu oluphep sizi beklemesi mi sadece yoksa buraya yazdığınız gibi eşinize de benimde hoşuma gitti ,aklımda hep onun sözleri diyebilme cesaretini gösterebildiniz mi?
Eşiniz de buna olur hayatım benimsin ya kimi düşünürsen düşün mü dedi?

2.Neden hep yaptığınız yanlışların en masum yanlarını bulup onları süslemeye sevimli göstermeye çalışırsınızda aynı yanlış size yapıldığında ''şu kadar yıllık sorunsuz evliliğimin ardından kocamın eski sevgilisi! '' gibi bir konu açabilecek potansiyelde olursunuz?

Son düzenleme:
Daha ne okuycam bu k.k merak edıyorum ..
Yuh dıyorum ksr bakmayın da ..
Eskı sevgılınız sızı arıyor 1 saat askını ılan edıyor sızde usul usul dınlıyor içiniz tuhaf oluyor falan ..
Esınıze aynen anlatıyorsunuz oda '' ne olcak canım sen suan benımsın '' dıyor ..
Ee yuh .. vallahı yuh ..
Nasıl bır sevıye aranızdakı esınızle ?
Nasıl bır adam oyle ..
Sıze ne demelı
yok ya hıcbısey yazmamak daha ıyı
Allah sıze , esınıze akıl fıkır versın...
Kocam bunu yapsa bosanma sebebım olurdu bu kadar acık ve net..

Back