Anksiyeteli anneler bir bakın lütfen..

kirmizibasliklihatun

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2017
394
178
53
Selamlar herkese.
Kısaca durumumu anlatayım lütfen yorum yapın birbirimize yardımcı olalım.
Hamile kalmadan önce bir seneye yaklaşık ansksiyete için ilaç kullandım Hamile olduğumu öğrenince pat diye bıraktım.
Rabbim öyle büyük ki 9 ay boyunca bana güç kuvvet verdi çok güzel bir hamilelik geçirdim.
Doğumdan sonra tekrar başladı bebeğim daha beş aylık ve benim kötü düşünceler, huzursuzluk, karamsarlık, ani ruhsal değişiklikler ve daha birçok şey..
Evladımı çok güzel şekilde yetiştirmek istiyorum (bu arada mesleğim öğretmenlik , şuanda icra etmesem de) Dr a gitmek istemiyorum ilaç ismi bile duymak istemiyorum. Çünkü geçirdiğim eski ve zor günler aklıma geliyor yine öyle olursam diye ama böyle de hiç iyi değilim uykusuzluk beni mahvediyor.
Sizce ne yapmalı ?
Bu böyle gitmez , kendi kendimi telkin etmekte yetersiz kalıyorum iyiyim birşeyim yok desemde beynim izin vermiyor iyi olmama.
Bu durumda olanlar konuşup dertleşelm lütfen buna çok ihtiyacım var..
Selametle

Anksiyeteli annelerden mi öneri bekliyorsunuz sadece?bende anksiyeteliyim ama anne değilim.

Hayır tabi ki herkes yazabilir ama anne olunca sorumluluk artıyor yazdığım gibi bebeğini iyi yetiştirmek istiyorsun mücadelen ikiye katlanıyor bu yüzden dedim. Siz nasılsınız?

Hayır tabi ki herkes yazabilir ama anne olunca sorumluluk artıyor yazdığım gibi bebeğini iyi yetiştirmek istiyorsun mücadelen ikiye katlanıyor bu yüzden dedim. Siz nasılsınız?
Bende 2.5 senedir anksiyete var.eskiye göre şükür çok iyiyim ama arada yokluyor başedebiliyorum.olmayacak şeylerden korkuyorum mesela.çok saçma gelsede,kendime halime kızsam acısamda elimde olmuyor.sonra terapisten öğrendiğim olumlama cümlelerini söylüyorum kendime.nefes egzersizi yapıyorum.çok iyi geliyor.1.5 senedir ilaç kullanmıyorum çünkü ilaç bende pek işe yaramadı.atağı kesiyor ama anksiyeteyi kesmiyor.bu hastalığın tek çaresi olumsuz düşünceye inat olumlu düşünmeye kendini zorlamak.

Ben içimdeki olumsuz düşünce ile mücadele ediyorum resmen herşey güzel olacak diyorum ama bazen yılıyorum boşa mı çabalıyorum acaba diye. Kendimi berbat hissediyorum bu ara. Normalde neşe dolu yüzünden gülücük eksik olmayan ben , negatif düşünceler ile boğulmaktan yoruldum ilaç da kullanmak istemiyorum bilmiyorum ne yapacağımı

Asla yılmayın.pes etmeyin.beynin bi oyunu bu biliyorsunuz.ee o beyinde size ait,siz onu yönlendirin,o sizi değil..gereksiz korkularımda,endişelerimde ben hemen böyle şeyler düşünüyorum.ayrıca kendimi kötü hissediyorum demeyin.bilinçaltınıza kötü hissetmeyi mesaj olarak gönderiyorsunuz.iyi düşün iyi olsun demişler ya aynen o hesap.birazcık pollyannacılık oynayın.

İnşallah başarabilirim onu yensem başka bişeyim yok aslında. Ama psikolojik sorunlar beraberinde fiziki sorunlara yol açabiliyor yorgun hissetme ağrılar uykusuzluk gibi hepimiz iyi oluruz inşallah buna ihtiyacımız var

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun ve bebeğinizi sağlıkla büyütün. Size tavsiyem, psikolojik destek almadığınız sürece sıkıntı yaşayabilirsiniz. Psikiyatrist yerine psikolog ile görüşün isterseniz ve psikoterapi ile neden böyle hissettiğinizi çözümleyin...

Merhaba geçmiş olsun .Evet bende bir ankaiyeteliyim,bende anneyim 8 aylık bir bebeğim var .Ve meslektaşız.Ayrica anksiyeteden midir nedir sanırım lohusalık depresyonu yaşıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…