Anksiyete

Çok üzüldüm sizin adınıza… inanın ben eşime kızmadım sadece artık hastalık aramasını söyledim. Sizin eşinizde çok bencilmiş, empatı duygusu sıfır olsa gerek. Bence sıkıldıkça buraya yazın… kendinizi sıkmayın eşinize söylemeyin gerekirse. Kendiniz gidip gelin doktora.

Çok güzel anlatmışsınız gerçekten sizede geçmiş olsun ve bravo! çok teşekkürler insallah bizde atlatacağız..

Gerçekten işinin ehli bir psikologdan öğrenmesi lazım kendi kendine psikoterapiyi. İlaçlar bir yere kadar etkiliyor ama düşünce yapısını kontrol etmeyi öğrenirse o zaman hayat boyu kazanım oluyor. Ben yıllarca ilaç kullandım, 7-8 senedir de kullanmıyorum. Şu anda öyle stresli bir dönemdeyim ki kendimi salsam atağın tillahını geçiririm ama kontollüyüm hep. Bana yazmak ve yazarken sesli düşünmek iyi geliyor. Sorunu ve çözümü yazıyorum. Mesela 3.5 ay önce kızı kreşe verdim. Aldım kağıdı neler olabilir yazalım dedim. Merdivenden düşerse karşısına korumalar var, öğretmen indiriyor, boğulursa müdahale ederler , acil durum olursa yetişirim falan diye yazdım. Ciddi tehlikeleri görüp kendimce önlem aldım, bazı şeyleri öğretmenle konuştum ve konuyu kapattım. Şimdi gün içinde kafama düşünceler üşüştüğünde tamam diyorum ,bak hallettik biz bu konuları,her şey yolunda sakin olabiliriz deyip ya işime devam ediyorum yada sakinleşmiyorsam YouTube da video açıp dikkatimi dağıtıyorum. Bu yöntem çok kötü şeyler olacak düşüncesini bastırıyor, kontrolü kaybetmediğini hissediyorsun

Eşim ilacı ilk kullandığında mutluydu şükür ama yine atak başlayınca ilaç fayda mı etmedi diyor gidiyor baska hastalık arıyor kendine. Anksiyete var evet kabullendi ama hala arıyor.
İste sorun burda basliyor. Kabulleniyorlar yani biliyo aslinda bi sorunu olmadigini ama bilincalti kendine dusman gibi bir turlu kabullenmiyor. Ben ilk zamanlarda kalbinde bisi yok, beyninde ur yok hayatim deyince beni umursamaz olmak ve onun hastaliklarini hafife almakla itham etti hep. Sen ne anlarsin ki zaten vs. Simdi biliyor kendisinde bi sorun olmadigini ve internette okudukca daha kotu oldugunu ama engelleyemiyor iste. Soyle diyeyim ne zaman sehir disina cikicak olsak o sabah mutlaka hasta olur mutlaka ama! Bu bilinc altinin bir tezahuru degil de nedir yani? Beyninin kimyasinin bozuldugunu be ilacsiz duzelmeyecegini yeni kabullendik. Cevresinde bikac arkadasinin da ilac kullandigini ve hayatlarina devam ettigini ogrenince daha da rahatladi. İste bu noktada ruh hastaliklari konularinda konusmanin ne kadar onemli oldugunu goruyoruz. Ayip gibi konusmuyoruz kimseyle ama belki ayni sorunlari yasamis veya yasayan biri bize destek olabilir. Simdi is doktor bulmaya kaldi.

Merhabalar hepinize. bugün üye oldum çünkü sanırım aradığım yerdeyim. kısaca konuyu özetleyeyim. 2006 yılında sadece mide bulantısı ile 1 ay boyunca doktor doktor gezdim mide buluntası yemek yiyememe ve sürekli iç sıkıntısı artık bayılmaya başladığımda çok şükür biri akıl ettide psikiyatrsite git dedi. inanın doktorun yanından çıkıp yemek yemeye gittim o kadar iyi geldi sorunun ne olduğunu bilmek. anksiyete yüksek kaygı bozukluğu. ilacın etki etmesi 6-8 hafta sürüyormuş azda olsa hafif bir iyileşme oldu ama ancak 2. ayda normalleştim. 2 yıl cip... 20 mg kullandım. sonra yıllar içinde ara ara yüksek seviyede endişelenmeler başladı bir ağrı bir belirti hemen hastalık araştırıp korkmaya başladım. 2010 yılında evlendim bu kez çocuğum için kaygılanmaya başladım. her sabah ateşini ölçüyordum gizli gizli. ya da azıcık sıcak gibi gelsin bana hemen elim ayağım buz kesiyor sürekli gözüm üstünde izliyordum. tekrar doktor tekrar aynı ilaç 1 yıl. yine normalleşme. 2021 astım teşhisi konuldu 5 yıl önce bana. ve sürekli en ufak bir hırıltı sırt ağrısı hemen akciğer kanserini getiriyor aklıma. bu kez ilaç içmemeyi düşünüyorum ve internetten hastalık bakmıyorum zaten sırt ağrısı yazınca direk akciğer kanseri çıkıyor. ama bu ruh hali ve kötü düşünmeler ilaçsız geçmiyor tecrübeyle sabittir. ağlama ve uyuma isteği. çok uzattım sanırım ama konuya dahil olayım yazdıklarınızı tecrübelerinizi okuyayım istedim. eşim psikolog. ama evde kocam nihayetinde. onun telkinleri çoğu zaman işe yarıyor ama pandemi nedeniylede bunaldım. biraz daha sabredeceğim ama bu sıkıntılar geçmezse yine doktora gitmeyi düşünüyorum.

Çok ama çok tşk ederim ♡ ." ben yanindayim " diyenim olmadi maalesef , yalandan bile soylese inanirdim inanmak isterdim.
Sizlerin bu yaklaşımı bile o kadar samimi ki tanimadigim insanlar destek oluyor cok sagolsun ♡♡ onerdiginiz videolara bakiyorum hemen
Ne kadar güzel söylemiş doktorunuz ilaclar degil ilgiyle sevgiyle düzelebilir insan
Dogru yaklaşım çok önemli
Benim dr'um sürekli ilaç veriyor ilaç dozunu arttiriyor böyle nereye gideriz bilmiyorum
çok tşk ediyorum desteginiz için iyi ki varsiniz ♡
Size de cok geçmiş olsun,eminim destek veriyorsunuzdur siz eşinize
Araştırıp ne yapmanız gerektigini düşünuyorsunuz
Bu bile çok değerli
Empati yoksunu bi insanla evliyim ne yazık ki :/

Merhabalar çok çok geçmiş olsun üzücü şeyler yaşamışsınız bende de panik atak var sürünüyorum gerçekten çok ağır geçiyor sizde elektirik çarpması gibi oluyormuydu dün akşam kalbim kasıldı sanki bağırarak içeri koştum halen kötüyüm

evet canım oluyodu çok iyi bilirim çok rahatsız edici gıcık bişey Allah şifa versin inşAllah

Cok geçmiş olsun ben anksiyetemi izzet güllü videolarını ızleyerek ve her gun yılmadan telkin yaparak yendim. Bir araştırın isterseniz belki iyi gelir. Öncelikle anksiyete bır hastalık degıl bunu unutmayın, algılımızla ilgili algımızı değiştirmemiz gerekiyor. Zor bir yol ama inanın başarabilirsiniz.. bol şans

Bana da yardımcı olursanız sevinirim yaklaşık iki aydır böyleyim ilk halszidim ve çok yorgundum kalbim hızlı falan atmaya başladı doktora gittik çarpıntı var dedi b12 iğnesi kullanıyorum ondan diye teşhis koydular sonra 1 hafta sonra özele gittik ve ekg çekildim tekrardan doktor hiçbir şeyinin olmadığını söyledi ama ben inanmadım o zamandan sonra hep araştırdım intrrnetten neyim var diye çünkü kalbimin atışlarını eskiden hissetmiyordum normaldi yani ama şimdi üzerine elimi koyduğumda hızlı atıyor sürekli ve göğsüme günde 5 6 defa ağrı giriyüro çok endişeleniyorum acaba kalbimde sorunu var diye ne yapacağım bimitğrum psikolojim hiç iyi değil ama psikolojik olduğun da sanmıyorum lütfen biri cevap versin

Canım şımarıklık değil tabiki ama artık teshis koyulmus işte eşim hala daha da buyuk baska hastalık olabilir diyor arıyor. Ona kızıyorum ama geçecek Allahın izniyle…
Merhaba eşiniz nasıl oldu acaba geçti mi ? İyileşti mi ? Aynı şeyleri bende yaşıyorum 5 gündür ilaç kullanıyorum ama ilaç etkisini kaybedince eskisi gibi oluyorum. Umarım iyileşmiştir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…