• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete

Damla28

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2019
47
10
38
33
Arkadaşlar ben uzun yıllardır anksiyete rahatsızlığı yaşıyorum her şeyden kaygı duyuyor hiç birseyden keyif alamıyorm mutlu olamıyorum buda benim hayatımı çok büyük boyutta etkiliyor😔Içimde sürekli geçmek bilmeyen ölüm korkusu var.Mesela nette geçende karşıma bir test cıktı kaç yaşında öleceksin diye yaptım 40.55 yaş arasında öleceksin yaziyor.Tabi ki biliyorum haşa gaybi birtek Allah bilir.Ama anksiyete öyle kötü bir şey ki olmayacak bisey de olsa sanki insan onu gerçekte olacakmis gibi hissediyor.Mesela o test neden öyle yazdı diyip kendi kendime takıp duruyorm😔😔Lütfen kötü yorum yazmayın belki buna benzer biseyler yaşayan varmıdır diye yazmak istedim.

Evet psikiyatriye gidiyorum ilaç kullaniyorm
Bende de anksiyete vardı sizden daha da kötü bir durumdaydım. Ben psikologa gittim aynı zamanda ilaç tedavisi gördüm. Onların çok faydası oldu ama kendi kendime de çok yardımcı oldum bu konuda. Herhangi bir konuda saçma olduğunu bildiğim halde bir kaygı duyduğumda kendimi frenlemeye çalıştım. Kafamı dağıtacak şeyler buldum hep. Dizi izlemek, kitap okumak, arkadaşlarla vakit geçirmek vs gibi. Çok şükür anksiyeteden kurtuldum. Siz de benim gibi kendinizi frenlemeye ve kafanızı dağıtmaya çalışın. Kendinize inanın🦋 Sonrasında gerçekten hafifleyeceksiniz

Ben sürekli hasta olacagım ölecrgim korkusu var... Ya corona olursam
Ya ucak düüşerse
Ya kaza olursa
Ya ilacın yan enkisi cıkarsa
Ya ya yaaa
Yokmu bunun caresi??
Bu ara yogun bnde bu duygular

Ben sürekli hasta olacagım ölecrgim korkusu var... Ya corona olursam
Ya ucak düüşerse
Ya kaza olursa
Ya ilacın yan enkisi cıkarsa
Ya ya yaaa
Yokmu bunun caresi??
Bu ara yogun bnde bu duygular
İyi bir psikolog bulun. Psikiyatristler psikologlar kadar uzun uzun psikoterapi yapamıyorlar sonuçta devlet hastanesindeler ve bir sürü hastaları var

Gittim bilişsel terapi yaptık baya iyi geldi ama 2 hafta sonra corona cıkto tam kendimi toparlıyordum.... İlaç kullanamıyorum bn

Bir çok psikolojik ilaç kullandım elbette çok faydaları oldu ama psikiyatristim ılacla beraber düşüncemi değiştirdi hep. Kendinize bir şeyin doğru olmadığıni ve boşuna strese girdiginizi aciklayin. Yazarak olabilir çözümler düşünerek olabilir. Mesela ben de sevgisiz ve siddete meyilli biriydim. Gördüğümden dolayı ailemden. Sonra doğru davranislarimi yanlış davranışlarimi hepsini bi kağıda yazdım ve duzeltebildigimi duzelttim olmayani kabullendim. Sizde yapın. Kendinizle ilgilenin

Gittim bilişsel terapi yaptık baya iyi geldi ama 2 hafta sonra corona cıkto tam kendimi toparlıyordum.... İlaç kullanamıyorum bn
Her şey bizim elimizde. Sadece psikologun ya da ilacın faydası olmaz. Herhangi bir konuda kaygı duyuyorsak saçma olduğunu kabullenip kafamızı başka şeylere yoğunlaştırmamız lazım

Bende de anksiyete vardı sizden daha da kötü bir durumdaydım. Ben psikologa gittim aynı zamanda ilaç tedavisi gördüm. Onların çok faydası oldu ama kendi kendime de çok yardımcı oldum bu konuda. Herhangi bir konuda saçma olduğunu bildiğim halde bir kaygı duyduğumda kendimi frenlemeye çalıştım. Kafamı dağıtacak şeyler buldum hep. Dizi izlemek, kitap okumak, arkadaşlarla vakit geçirmek vs gibi. Çok şükür anksiyeteden kurtuldum. Siz de benim gibi kendinizi frenlemeye ve kafanızı dağıtmaya çalışın. Kendinize inanın🦋 Sonrasında gerçekten hafifleyeceksiniz
Bi ara gerçekten düzelmiştim aşmıştım ama varya o testi yaptıktan sonra başa döndüm sanki 30 yaşındayım gerçek olurmu ki diyorum😥😥Rabbim günah yazmasn gerçekten bunu inancsizlik olarak algılamayın lütfen😔

Bir çok psikolojik ilaç kullandım elbette çok faydaları oldu ama psikiyatristim ılacla beraber düşüncemi değiştirdi hep. Kendinize bir şeyin doğru olmadığıni ve boşuna strese girdiginizi aciklayin. Yazarak olabilir çözümler düşünerek olabilir. Mesela ben de sevgisiz ve siddete meyilli biriydim. Gördüğümden dolayı ailemden. Sonra doğru davranislarimi yanlış davranışlarimi hepsini bi kağıda yazdım ve duzeltebildigimi duzelttim olmayani kabullendim. Sizde yapın. Kendinizle ilgilenin
Ben.mesela saçma
Tam diyorm Ewet bunlar sadece bi düşünce gerçeklik payı yok ama tam mesela mutlu olduğum bi an aklıma geliyor diyorum ben niye mutlu oluyorm tekrar o düşünceler geliyor aklima😔

Bi ara gerçekten düzelmiştim aşmıştım ama varya o testi yaptıktan sonra başa döndüm sanki 30 yaşındayım gerçek olurmu ki diyorum😥😥Rabbim günah yazmasn gerçekten bunu inancsizlik olarak algılamayın lütfen😔
Hepimiz vakti geldiğinde öleceğiz, bu korkularınızın size hiçbir faydası yok ki. Hayat çok kısa ve korkuyla geçirerek kendimize yapacağımız en büyük kötülüğü yapıyoruz. Böyle testler çözmek yerine ilgi alanınızın olduğu şeylere yoğunlaşın. O sadece aptal bir test. Şimdi tekrar çözseniz farklı bir yaş çıkacak :)

Ben.mesela saçma

Tam diyorm Ewet bunlar sadece bi düşünce gerçeklik payı yok ama tam mesela mutlu olduğum bi an aklıma geliyor diyorum ben niye mutlu oluyorm tekrar o düşünceler geliyor aklima😔
Peki üzülmeden gecistirdiginiz bir derdiniz mi oldu son zamanlarda

Peki üzülmeden gecistirdiginiz bir derdiniz mi oldu son zamanlarda
Yok hayır olmadi zaten normalde de çok hassas bir insanim ince eleyip sık dokurum herşeyi ben ama böyle olmak istemiyorm hiç birseyi takmak istemiyorm ama elimde degil😔

Yok hayır olmadi zaten normalde de çok hassas bir insanim ince eleyip sık dokurum herşeyi ben ama böyle olmak istemiyorm hiç birseyi takmak istemiyorm ama elimde degil😔
Aslında elinizde. Sizin gibiydim aslında fazla ozguvensizdim aslinda. Birde kilolu biriyim çocukluğumdan beri spor dönemi haricinde hep bi hakaret yedim. Yemek yiyemiyordum toplumda. Sonra şunu dedim kendime. Neden kızıyorsun insanların bu dediklerine onları haklı buluyorumdur kilolarimdan rahatsizimdir. Madem dedim zayıfla zayiflayamazsanda kabullen ve insanlara susmak yerine bana bunu diyemezsiniz kilom beni ilgilendirir de dedim. Öyle dd oldu. Kilo verdim spordan sonra aldım dedim okey aldiysam ben aldim çok şikayet edersem gene veririm. Biri bana hakaret ettiğinde cevabını verdim ve eskisi gibi acimiyordu.

Dokforda demişti cok hasasa ince düşünen birde anne babadan tana sevgi eksikliği güvensizlik yasayanlarda he birde anne babası aşırı üstüne düşen kişilerde oluyormuş....

Back