Anksiyete :(

Azosumm

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2019
31
21
27
Sanırım anksiyete ile tanisali 1 sene olacak bu bir sene de neler cektigimi tarif edemem bu illet insani öldürmüyor adeta süründürüyormus..
İlk zamanlar hergun acile doktora koştum. Sonra sonunun olmadigini kurcaladıkça daha kötüye gittigimi gördüm. Antideprasan da kullanmadim daha dogrusu kullanamadim daha kotu oldum cunku.
Simdi eskisinden iyiyim en azindan kendi kendime yenmeye çalışıyorum telkin verebiliyorum lakin hastalik hastasi oldum
Surekli vucudum da birşey oldugunu düşünüyorum internetten araştırdıkca belirtilerin aynisi olduğunu gordugumde bayilacak gibi oluyorum.
Basimda basinc hissi bazen agri bas donmesi nefes darligi sersemlesme siskinlik gaz vs hergun bu donguyle gelip geciyor .
Uykusuzluktan bahsetmiyorum bile..
Hayat hic çekilir gelmiyor boyle insana. Namaz kilarken cok zorlaniyorum nefesim kesiliyor basim donuyor seytan da haliyle bu durumu.kullanip vesvese veriyor namazi birakayim diye birde onunla.ugrasiyorum..
Baya uzun oldu ama anksiyete yasamis olan hanimlardan yorum bekliyorum..Anksiyete omur boyu bizimle birlikte mi kaliyor atlatan yenen hic kimse yokmu yendi ise nasil yendi gelin birbirimizle paylasalim rahatlayalim..

Terapi almazsan geçmez, net. Düşüncelerinle nasıl bahşedeceğini öğrenmen lazım. Ben 2 yıl tedavi gördüm, hem terapi hem ilaç, üstünden geçti 10 yıl hala ufak çapta anksiyetem var. Ama başetme yolunu biliyorum. Boşverme, umursamama, üstüne gitme yöntemini biliyorum ki bunu bana psikolog öğretti. Bunu tek başına yapamazsın.

Haklisin. İlac yontemi bende ise yaramadi. Daha kötü ye gitti hersey. Ama terapi sart oldu . Bende ustune varmiyim diyorum varmiyorum da ama bes dakika sonra tekrar aklima geliyor o dusunce ve kurtulamiyorum. Gereksiz yere agliyorum. Ve benim gibi olan insanları gordugum de sarilip aglayasim geliyor ((

Bence anksiyetesi olan insan hayatinda kaybetmekten korktuğu biseyler olan insandır. Bende de vardi. Birini çok seviyodum ama sürekli ölmekten hasta olmaktan falan korkuyoum. Onu birakip gitmek üzecek olmak daha yasayacak seylerimizin cok olmasini istemem bende hastalik endisesini arttiriyordu. Kac kere hastaneye kalp krizi geciriyorum diye gittim. Ayrıldiktan sonra hic anksiyete krizi yasamiyorum. Cünkü ölsem de umursamam. Hayatim cok kötü giittigi icin her seye amaaaan derken buluyorum kendimi. Bence şunu düşünün "ben neyi yada kimi kaybetmekten korkuyorum"

Zaten anksiyete zamanla artar. Yanında obsesif kompulsif bozukluklar getirir, bağımlılıklara sebep olur, ritualler yaptırır insana. Sanırım sağlık konusunda sıkıntı yaşıyorsun. Beyin bu konuda çok yeteneklidir. Bir süre belli bir hastalığın olduğu dehşetini yaşarsan, sana o hastalığı verebilir. Sürekli kör olacağım bir gün diyen eşimin anneannesinin ölmeden sebepsiz kör olması gibi. O yüzden aksatma, git psikoloğa.

Canım seni öyle ıyi anlıyorum ki bi oksurukten kaç dr gezdim anlatamam sürekli kendimi dinliyorum neden ağrıyor kötü bir şey var kesin

Artık bununla basedemeyince solugu psikiyatriste aldım çünkü hep acile gidiyordum kalp krizi geçiriyorum diye bunları düşünürken kalbim inanilmaz değişik atiyor çünkü

Psikiyatrisim 3hafta önce iki tane farklı ilaca başlattı ıyi geldi çarpıntım nefes darligim geçti
Çok şükür
Bi ilacı 10 gun sonra birakacagim digerine devam 1ay sonra kontrolüm var

Benimki baslangicmis

Ya gercekten mi...
Surekli kalp krizi gecircegimi düşünüyorum korkuyorum veya beynimde.tumor olabilcegini dusunuyorum . Simdi bu gece gecmez bana (( of ya rahatlamak istemistim sadece cok kotu oldum bi an kesin benimde basima gelecek okadar cok dusunuyorum kii

benimde var sanırım sabah toplu taşıma kullandığım zaman çok fena oluyorum sanki nefes alamıyorum,midem bulanıyor,soğuk soğuk terliyorum derin nefes alıp kendime telki vermeye çalışyorum.

Bunun beynin sana oynadığı bir oyun oldugunu düşün ben gayet saglikliyim diye telkin et
Evde varsa melisa çayı iç simdi

Bunun beynin sana oynadığı bir oyun oldugunu düşün ben gayet saglikliyim diye telkin et
Evde varsa melisa çayı iç simdi
Ya valla kotu oldum canim anneannem.kor olucam dedi sebepsiz yere kor oldu deyince annemde diyor biseyi devamli dersen o olur diye. Hakli aslinda.ama.cok korktum kalbim daraliyor sanki.. melisa cayi mi ? İyi mi geliyor anksiyeteye

Ya valla kotu oldum canim anneannem.kor olucam dedi sebepsiz yere kor oldu deyince annemde diyor biseyi devamli dersen o olur diye. Hakli aslinda.ama.cok korktum kalbim daraliyor sanki.. melisa cayi mi ? İyi mi geliyor anksiyeteye
Sakin ol, bence o kotu ornekten alman gereken olumsuz sey olmasin. Olumlu yonunden bak iyi dusunursen iyi olursun. Soyle de ben iyiyim cok sukur iyi hissediyorum zaten. Bir sey yap dusuncelerin kendi uzerine kaymasin. Herkesin ufak capli takintilari vardir. Kendini cok sikintili biri olarak gorme. Suan icin kendi uzerine cok dustun ama bosluktan, boslugu doldurmaya calisalim.

Guzel yorumun icin Allah razi olsun :) suan daha iyiyim evet bunu yenmem lazim baska yolu yok cunku birşeyim yok bunu beynime de inandirmam lazim. Tansiyon aleti bozuldu iyiki de bozulmuş takinti yapmistim surekli olcuyordum :))) simdi icim icimi yiyor düşük mu yoksa yüksek mi diye bir limon yiyorum bi tuzlu ayran içiyorum isin garibi artik kendimle dalga gecmeye basladim :))))

Atak zamanını yaşıyorsunuz bu dönem en dibi görürsünüz. Enseniz, basınız yanmaya başlar kalbiniz çarpar. Ciddi bir atak zamanında başımı ıslatıp beş dakikada kurudugunu bilirim kışın.o esnada yapacağınız en iyi şey hemen duşa girmek. Bol bol inşirah okumak. Size telkin verecek biriside olursa atağı atlatirsiniz. Bı dahakine kadar

Anksiyete hastası günde bı milyon tane kötü senaryo kurar. Günün sonunda hangisi gerçekleşir. Hiçbiri. Zaten bir tanesi gerçekleşse insan belkide bu kadar ızdırap çekmez. O bir milyon tane kötü ihtimali tek tek düşünmek insanı yoran.. on yıldır kuruyorum hiçbiri gerçekleşmedi.

Son düzenleme:
Bende cok uzun sure ayni dertlerden yakindim iki sene sonra sorunu buldum cok sukur fibramiyaljiyi bi arastir istersen.Anksiyete diye dusundugun sey bu hastalik olabilir benim iki yildir carpinti sandigim sey sirtimin zonklamasaymis.Gaz siskinlik zaten inanilmaz.Adet sancilari dayak yemis gibi uyanmak halsizlik uykuya dalamama goz kurulugu yemekten sonra karin agrisi tahamulsuzluk ne ararsan var.

Sakinleştirir seni canım
Rabbim şifa versin

Ilacsiz gecmiyor ben tedavi goruyorum ilacimi icmeyim asiri kotu olurum

anksiyete sahibi biri için on numara örnek gerçekten

Bana da iki sene çnce anksiyete teşhis i kondu deli gbi hastalıkları araştırıyor dum bi ara inanmayacaksun ama kanserdim hala ölmedim psikiyatr bna ilaç verdi kullanmadım hiç birini kendimi kendim sakinleştirdim. Dedim ki kendime “hasta olsam nolur ki ! En fazla ölürüm zaten sonuçta hepimiz ölmeyeceğiz mi ? Boşver !” Dedim her aklıma geldiğinde. Şimdi bi hastalığı m olsa değil doktora gitmek aradtırmıyorum bile. İşin kötü yanı evliyim kadınsal bi rahatsızlığım var onun için bile doktora gitmiyorum baska takıntılarım olultu sanırım artık onkarı da namaz kılarak her namazda inşirah okuyarak atlatıyorum cok şükür. Bence sakin ol sen de düşünmemeye calış olmuyorsa terapi , yapacak bişey yok . Allah şifa versin inşallah sana bana hepimize. Amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…