Olağan bir ataksa 6 aya kadar sürebilir.Bir ay önce spesifik bir olay oldu mu? Bir olaya bağlı bir ataksa tanı ölçütü değişir.Kaygı bozukluğundan kaynaklanmıyor olabilir.
Komik gelecek ama suclu hissettigim icin dualarim kabul olmazmis gibi geliyoİlaca başladıktan sonramı oldu ilacın yan etkiside olabilir . Alışma süreci . Hangi dine mensupsun bilmiyorum ama dua etmeyi dene çok rahatlatıyor .
Komik gelecek ama suclu hissettigim icin dualarim kabul olmazmis gibi geliyo
Her olayda kendimi suclarim ben yapim boyleÖyle düşünme canım. Bak netten araştır iç ferahlatıcı dualar sıkıntı kaygı anında okunacak dualar die oku onları. Neden suçlu hissediyorsun kendini ?
Tesekkur ederim gercekten :) siz ilac kullandiniz miPsikologun veya psikiyatristin söyledi mi bilmiyorum ama olayların senin üzerindeki etkisini en iyi sen bilirsin.Genel olarak kullanabileceğin bir yöntem ; kendine bir kaygı çizelgesi oluştur.Bir olay sende ne kadar anlık kaygı yaratıyorsa bunun devam etme süresi de o kadar uzun olur. Yani yüksek kaygı yaratan durumlarda daha da uzun sürebilir. Günlük yaşantında da o çizelgede üst sıralarda yer alan olaylardan kaçınırsan kendini daha çabuk rahatlatabilirsin.
Doktora gidiyormusunuz?merahaba hayırlı günler bende yaygın anksiyete var halsizlik sersemlik bulantı başdönmesi kasılma endişeli hal hayatada adapte olamıyorum işimi etkiliyor hayattan zevk alamıyorum ne olur yardım edin(
Anksiyete için mi sordunuz yoksa herhangi bir ilaç bilgisi için mi ? Soruyu tam anlayamadım.siz ilac kullandiniz mi
önce panik atakla başladı 5 sendir yaşıyordum bunu , son 1 senedir anksiyete baş gösterdi uzun süredir kullandım antidepresanlar , 1 sene zedprex 3 -4 senedir lustral, psik. doktoru lustralin yanında xanax verdi 15 günlük kullanum için
panik atak sevgilinin beni aldatması ve sorunlu bir ilişki yüzünden panik atak başlası bende, 3 senedir de bir iş yerinde çalışıyorum iş stresi ve sinir hastası bir patronumuz var buraya geldikten sonrada da kaygılarım artmaya başlası ve anksiyete oldum gergin bir ortamda çalışıyorum burda çalışmadan önce basit panik ataklarım vardı daha iyiyiydim burası beni çok yordu şimdi kurtulamıyorum((
Buradan yardımcı olabilmek isterdim ama Anksiyete Bozukluğu gerçek anlamda bir BDT ister. İlaçlar sayesinde semptomların azalmasını sağlayabilirsiniz ancak bu kaygı sizin tekrar çevreye uyum sürecinizde vücudun bir savunma mekanizması. Panik Bozukluğun artık eşlik etmemesi bile iyileşme sürecinde olduğunuzu gösterir aslında ve belli bir başlangıç noktasının olması kronik olmadığını ve tamamen iyileşebileceğinizi gösterir. Bir psikolog ile düzenli görüşmelere başlayın (Eğer devlet hastanesine gidiyorsanız psikiyatrist siz özellikle istemedikten sonra psikoloğa yönlendirmez.)önceleri panik ataklarım , birden bire vurup geçen kalıcı olmayan şeylerdi, mesele karp çarpıntısı nefes alamama hissi,başımdan boşalan kaynarsu gibi ağrı ve bu ağrıyla beraber ayakta duramama donup kalma ve baş dönmesi bunlar aniden olup geçerdi fakat angsiyete sürekli bir hal alıyor her an benle hiç gitmiyor ki anksiyete başladı başlayalı panik atak olmuyorum ilk yazdıklarımı şuanda yaşamıyorum şuanda kasılma özellikle ensede,baş dönmesi sersemlik hali ve halsizlik mide bulantısı ve bunlarla beraber işimi yapamıyor ve hayattan zevk alamıyorum