Anksiyete&Panik Bozukluk

Çok geçmiş olsun herkezde farklı demekki bana bayılma hissi geliyor bazen iç sıkıntısı ve şu ara da nefes kesilmesi oluyor bi anda boğuluyorum gibi çok korkunç bişey ölecek gibi oluyorum ve o an çok panikliyorum çok çaresiz hissediyorum kendimi

Merhaba İzzet Güllü yü dinleyin lutfen her yorum yaptıgımda yazarım bende gecen sene buldum tüm kıtaplarını aldım vıdeoları ızledım telkın yaptım sizde arastırın lütfen

Bu olay tamamen ben.
Hastalık hastalığı bide somatizyon denildi. Her gün farklı bi yer ağrır. Gitmedigim bölüm kalmadı. Gitmedigim yer. Tatile gittiğimde dağın basinda huzurlu olmam gereken yerlerde bir anda hastanenin bana uzak olduğu aklıma gelir ve kalbim atardı hızlı hızlı. Uzun zamandır hadi hoppa diyip gitmiyorum hastaneye. Misal veriyorum ben bir video görür bu belirti bendede var diyip geceyi strestten uyuyamayip sabahın köründe özele kostugumu bilirim. Yaşamayan anlamaz. Çevremiz ailemiz bundan çok etkileniyor. Oğlum. Kendime şu telkini veriyorum. Yaşayacağın ömür kicinida yirtsan ne 1 dakka ileri atacak ne geri. Rabbin onu bilmeni isterse öğreneceksin. Şu an gitsen bir şey çıksa ne olacak? Korkacak hiç bir şey yok. Ve ben 1 anneyim bu bana oğlumun 1 yaş hastane sürecinden sonra geldi. Yoksa o kadar umursamaz bir insandım ki. Ama su an biri şuram ağrıyor ya desin uzun sürmez bende. Antidepresanlara gelince cipralex başladım daha beter oldum. İlaçların yan etkisinin çok olduğunu düşünüyorum. Rabbim her derdin dermanını vermis. Bulması bizde. Yıllarca gittikte ne çözüldü hastanelere? Bir antidepresanin onca yan etkisi var ki. Çok zorda kalmazsam kullanacağımı düşünmüyorum. İnanın çok çok zor dönemlermde oldu. Şu an bende kalan kalp çarpıntısı ve nefes kıtlığı bu cipralex sonrası kaldı yoktu. Hastaneye giderseniz asla geçmez. Bir de bende şu durum vardı tahlil yaptrr o sonuç cikana kadar kalp çarpıntısından yorulur sonuca bakar kendime teşhis koyar karalar baglar doktorun yanna giderdim. İlk dönem hastane hastane gezip ilaç yazilinca rahatlardm. Şu an ne tahlil yaptırmak ne ilaç kullanmak istiyorum. Farklı bir versiyonumu bilmiyorum. Hastane uzak olunca gerilecek miyim bunu uzak bir yere gidince anlayacagim. Düzceden İstanbul'a bu yüzden güzelim ortamı bırakıp gelmisligim var

Katiliyorum. Ruhum daraldiginda hiç bir şey yapmak istemedigimde bile o çok sıkıntılı dinemlerde dahi cikarm ve alır kahvemi otururum. Sevdiğim şeyleri araştırrm elimde defterim. Çok rahatlatır beni

Onemseme. Mesela ben ciddi anlamda denedim. Bacağım ağrıdı kaç gün. Doktora gidiyordum biseyin yok dediği zaman bacakta ağrı kalmıyor bu sefer farklı bı yer. Buna somatizasyon deniliyor. Beyninle ağrı sinyalini sen yolluyorsun. Tüm organların yanıyor diyerek doktorda gittigimi biliyorum içeride harekt ediyor atıyor diyerek. Sonuç bişey yok. Dinlememek için kendini rahat hissettiğin.insanlarin yanına at. Hzuur bulduğun yerlere. Ben nefes almayı unuttuğumu farkettim mesela rengim oksijensizlikten esmerlesiyordu sebebi ne diye düşünürken bunu farkettm. Nefesinizo düzgün alın.kalp carpintiniz dahi azaliyor gidiyor. Hastanede gitmedigim bölüm kalmadı benim. Hala ara ara aklıma ama ya diye gelir ya ise ya sus derim kendime rabbim var o bilir o afiyet sağlık versin. Kendime tevekkulsuz biri olduğum içinde çok kızarım hep. Tevekkül etsek bu düşünceler olabilir miydi ? Beyin bir takintiya odakliysa bizi ele geçiriyor. Odak noktasını değiştirin. Bacağım ağrıyor diyorum elhamdülillah bacağım var. Kolum ağrıyor diyorum elhamdülillah kolum var. Agriyacak sizlayacak zaman zaman yoklayacak. Çok agrimasqda odaklandigimiz için çok şiddetli geliyor bize ağrısı

Ben sigara kullandığım zaman kalbim carpiyor nefesim daralıyor diye sigarayı günde 2 ye dusurdum. Buna o kadar inandirdm ki kendimi. Kalbe gittim bişey yok göğüs yok. Ama yok doktorlara sigara içtigimde böyle oluyor dediğimde psikolojik dediler. Keyif aldığım tek şey sigarayken azaltmakta çok zorladı beni. Korkmayın kalpten değil. Odakladikca beyniniz kalbinizi zora sokacak siz çikmaza girecekseniz ve en son kardiyolojide alacaksınız soluğu. Tehlike yok sadece sıkıntılı dönem diyin. Aylardır her gün süren bir carpintim var dediğim gibi. Nefes kitligi. Benim her gün bı.yerim agrirdi. O kadar şiddetli ki elhamdülillah demeyi öğrendim. Ben aylardır nefesimi tuttugumu farkettm sonra nefes korkusu başladı bende rengim bile kararıyordu. O arada sigara içmekten korkar oldum carpintimda vardı. Diyordum ciğer mi kalp mi o mu bumu. Göğüse gitmedim. Bu sefer. Geçecek biliyorum.

İcerdeki organlarım yanıyor hareket ediyor demiştim doktora bir keresinde ben. Ikınma olayını yaşamadım ama o kadar şey yaşadım ki. Odaklanmak istemedikçe beyniniz oraya odakliyor sizi ister istemez doktora gitmeden rahatlamiyorsunuz. Dinlemeyin. Ben dinlememek için kendimi bir ara uykuya vurmustm. Şu an onuda yapmıyorum 4 yaşında bir çocuğum var. 1 yaşında onun hastane sürecinden sonra hastalık anksiyetem başladı. Her gün hastanelerdeydim. Bakın odaklanma yalanlar çok mutlu. Hastaneye gitmeyenler daha mutlu. Hastaneye gittikçe bir şeyiniz çıkar. Müşteriyiz biz onlara göre. Rabbim het derdin dermanıni vermiş bize. Şu an yoklamiyor değil yokluyor tabiki ama günlerce yalnız kalmak istediğimi bilirim. Her sayfada araştırma yaptığımi. Asla ama asla kan tahlili ve hastalık araştırmayın. Kestim bu durumu. Herkese anlatırdım şu var bu var. Şu an iyiyim diyorum. Elhamdülillah rabbim var. Ömrümüzü ne 1 dakka ileri ne geri atabiliriz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…