Merhaba sevgili kadınlar,iyi bayramlar öncelikle.(Uzun bir konu olacak peşinen söylemiş olayım:)
2015 senesinde pcde film izlerken aniden kol ve tüm bedenimin uyuşması,nefes kıtlığı ile gece kalp krizi şüphesiyle acile götürüldüm.Sonuç sistit dışında bir şey yok.Forumda bulunan bulunmayan tüm doktorlardan özür dileyerek ve sonradan anlamış olduğum panik bozukluk durumunun etkisiyle kızdım söylendim.
Özel bir hastaneye gittim nöroloji, kardiyoloji ve dahiliyeyi gezdim(ara ara da gezerim)sonuç sorun yok.En son bi nöroloji doktoru panik atak geçiriyorsun psikiyatriye gitmelisin deyince serüven başladı.
İlaç ismi vermeyeceğim bu süreçte birçok ilacı kullandım Dr kontrolünde azalttım ya da bıraktım.Seneler boyunca da öyle tekrarı olmadı o atağın,daha az şiddetlisi bile.
Fakat babamın kanser teşhisi,tedavi süreci,kalp krizleri ve hatırlayınca bile gözlerimi daldıran bir çok travmatik aile içi olayın etkisiyle anksiyete ile tanıştım.Evet atak yoktu ama mütemadiyen kaygı,endişe durumu vardı.(Katlanarak arttı)
O dönem neden destek almadın demeyin.Bazen öyle bi girdapta olursun ki kendin için çıkış yolu bulmak yerine sevdiklerin için onları karanlıktan çıkarmaya çalışmayı tercih edersin gibi bi hem haklı hem haksız açıklamam var.
Böyle böyle bu zamana geldim.Atak yine yok denecek kadar az oluyor.Doktorun patolojik bulguya rastlayamadığı hazımsızlık,şişkinlik,iştahsızlık şikayetlerim var 1 buçuk senedir.En son huzursuz bağırsak denildi.
Özellikle nemli ve rüzgarlı havalarda artan kas ağrılarım var fibromiyalji şüphesi var fakat tam tanı almadım henüz onun için.Kaygı durumu gün geçtikçe arttı arttı arttı ve geçen yaz ev süpürürken kalbim sıkıştı.Apar topar kardiyoloji yolunu tuttum.
Tüm tetkikler yapıldı ve doktor anksiyete bozukluğu dedi.Bir ilaç verdi hala kullanıyorum ilacı.Dedim artık yeter.Psikolog araştırdım ve geçen yaz Temmuz ayından beri bilişsel davranışçı terapi yöntemini izleyerek bir psikolog ile terapiye başladım...Yol kattettik...
Öyle ki rüyalarım,anılarım,travmalarım belirginleşmeye başladı.Fakat psikoloğumdan kaynaklı bir sebeple ara vermek zorunda kaldık.Mayısta devam edebileceğiz inşallah.
Gelelim bugüne
Katlanarak artan kaygı,kalp titremesi ve hızlı kalp atımı,sindirim sorunları derkennn dün eşime yine atak dönemindeyim ben dedim.
Bugün sosyal medyada gezerken birden çenem uyuştu.30 saniye sonra geçti ve yerini ağrıya bıraktı.sonra 10 15 dk sonra tekrar uyuştu.Devamında mide bulantısı,nefes açlığı,karında belirgin şişkinlik ve ağlama hissi geldi.
Çaresiz hissediyorum...Ne istiyorsun demeyin, bilmiyorum.
Belki geçecek denilmesi,belki ben atlattım denilmesi,belki iyi gelecek bi tavsiye. Beynim oyun oynuyor biliyorum...
Atak geçirdim bu hep oldu geçecek diyebilmem için atak olduğuna ikna olmam lazım. Bi kabulleniyorum yani ikna oluyorum hadi kızım kalk ayağa çık yürü bi kitaba başla vs vs diyorum abartısız 2 dk sonra ya kalptense?bu zamana kadar kalp hastalığını beyin hastalığını kanseri düşündün korktun hep panik atak çıktı altından.Ama ya bu sefer atak sandığın şey kalpse???susmuyor.Beynim susmuyor...
Bayram gününü yorganın altında düşünerek ağlayarak geçirdim. Var mı bir diyeceğiniz bana?
Vakit ayıran herkese şimdiden teşekkürler