Anksiyete(panik atak) sorunu ve yılmış olan ben....

Kajmery34

Arrivederci KK❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2012
11.496
21.254
Merhaba arkadaşlar..
2 yıldır mutlu giden bir evliliğim var. Tek sorunumuz Eşimin annesinden gelme panik atak rahatsızlığı.Ve bu durum inanın beni artık çok yoruyor. Sürekli karşımda oram ağrıyor buram kötü diyen bir adam var. ve inanın kendimden den çok ona üzülüyorum. Bazen çok iyi oluyor ama bazen de bir o kadar kötü..

Bu aralar kendinde sürekli bir baş ağrısının olduğunu ve yüksek tansiyonu olduğunu söyleyip duruyor. Doktora gidelim diyorum istemem diyor. Cidden yıldım en son dün akşam tamam psikologa gidelim bari dedi. Çünkü oda biliyor bu durum psikolojik.. Bu durumlardan geçmiş arkadaşlar ciddi manada desteğinize ihtiyacım var. Ne yapmalıyım?

NOT: Arkadaşlar birde eklemek istediğim bir şey var ne olursunuz psikologa gideni insanları deli olarak görmeyin. yada ayıplamayın ...Ben kocamı iki senedir sadece " millet benim hakkımda ne düşünür" düşüncesi yüzünden ikna edemedim...

Son düzenleme:
Bence ondan önce siz sürekli oram ağrıyor, buram ağrıyor diyin. Hastalık hastası olmaya fırsat bulamasın

doktora gitme konusunda ikna olması iyi bir gelişme canım.

Bence ondan önce siz sürekli oram ağrıyor, buram ağrıyor diyin. Hastalık hastası olmaya fırsat bulamasın
Öyle olmuyor maalesef , oda farkında aslında ama durduramıyor sanırım kendini..
siz yaşamadınız sanırım böyle biriyle inanın çok zor..

doktora gitme konusunda ikna olması iyi bir gelişme canım.
Çok şükür ona ikna edebildim. Biliyorsun benim sorunumu çözen doktora götüreceğim. doktorumu bugün arıyacağım. hani ben onla ne konuşucam diyip duruyor eşim. inşallah yener şu hastalık hastası durumunu..

Pskoloğa gitmek istemesi güzel genelde erkekler gitmek istemiyor çünkü
canım iki senedir hem kendini hem beni yedi..
ve bende psikolojik bir rahatsızlık geçirdim psikologum sayesinde atlattım oda buna şahit olduğu için ikna oldu..

inşallah tez vakitte ,allah yardımcın olsun sabır versin bu süreçte.

çekmek zordur tabi ki.

haklısın valla. gelmezse eger iyi bi hırr cıkar kendisine.
Oda biliyor canım bnim nasıl sabır ettiğimi..
sürekli dualar okuyorum yok banamısın demiyor..
inşallah tez vakitte ,allah yardımcın olsun sabır versin bu süreçte.

çekmek zordur tabi ki.
kesinlikle canım. inan bazen ağlayacak bir omuz bile bulamıyorum.o çünkü ben ağlasam daha da içine kapanıyor..

Geçmiş olsun arkadaşım. Hastanede tüm tahliller yapıldı değil mi? bir şeyi yok. Doktor koydu değil mi panik atak teşhisini?

Doktor teşhisi eşiniz panik ataksa, randevunuzu da almışsınız, piskologa gidin beraberce. Oram ağrıyor, buram ağrıyor dediğinde fazla üstüne düşmeyin. Kendi haline bırakın.

Bende de var anksiyete, benimki boyle hastalıklara takma durumu degil de asırı mükemmelliyetcilik gibi. En buyuk pırlantayı alana kadar kulağımı deldirmedim, en guzel arabayı alana kadar araba değiştirmedim falan. Bır sure sonra benı strese sokuyordu ilişkilerimde de benim istediğim olana kadar direniyordum yoksa cok mutsuz olup hemen siliyordum insanları. En iyisine ulaşana kadar kendimi hırpalıyordum. Bır de eskiden olan olaylar travma yaratıyorsa eger bu surekli karşısına cıkar. Ben her seferinde beni terk edecek mesajıma cevap vermedi kesin beni sildi diye kuruntu yapıyordum. Yani basım agrıyor muhtemelen tansiyonum yükseldi beyin kanaması geçireceğim kuruntusunun baska bır versıyonu gibi. Bunu psikolog bes seansta çözüyor. Fizyolojik olarak doktorluk bir is olmadıgının farkında olması iyi, yoksa psikiyatra gitmesi lazımdı ve muhtemelen ilaç tedavisi görecekti; cunku beyin ona hastasın sinyali yollardı ama su an psikolog yeterli. Aynı süreci yaşadığım icin biliyorum. Tedavi edilmezse davranış bicimi haline gelir cunku.

inşalllah yener. Doktor zaten sorularıyla konuşturur ki eşini.Sen rahatlatmaya çalış onu.

Öyle olmuyor maalesef , oda farkında aslında ama durduramıyor sanırım kendini..
siz yaşamadınız sanırım böyle biriyle inanın çok zor..
Allah yardımcınız olsun. Benim eşim de pek nazlıdır, iki kere hapşursa ayyy çok hastayım diye yataklara düşer. Ama sizin dediğiniz kadar değil tabi.
Durumunun farkında olup psikoloğa gitmek istemesi çok iyi. İnşallah faydalı olur da siz de rahatlarsınız.
Sevgiler.

Hayır doktora gidemem hap verir diyip duruyor. Ne olur gidelim hap iç kimseye söylemem diyorum. Teşhisi kayınvalidem koydu sürekli "bende var bu meret e tabi bi oğlumda çıkacaktı oda x oldu diyor" o bunu dedikçe eşim daha kötü oluyor.

Canım yazmak istedim aynısı ama aynısı abimdi benim doktora gitti o da öyleydi ne derler diye az çektirmedi yengeme ama inan şu an çok çok iyii doktor çözücek işinizi....Geçmiş olsun yavruu..

Doktora gitmekten korkuyor olabilir (vücut ağrıları için doktora gitmekten bahsediyorum burada). doktorun kendisine kötü haber vereceğini, ölümcül bir rahatsızlığı olduğunu düşünüp kafayı yiyordur muhtemelen. Çok detaylı anlatmasa da bu böyle olur kendimden biliyorum. Psikiyatriste giderse hayatının normal olabileceğini, bu korkularının geçeceğini, mutlu olabileceğini, kuş gibi hafifleyeceğini söyleyip telkin yap bol bol. Çünkü o da sıkılmış durumdadır ve boğuluyordur. Gaz vereceksin ve destek olacaksın. Ne olursa olsun senin yanında olacağım sözü bu tür hastaların ilacıdır aslında

cek kırbacı

peki bu annesindenmi? bulaştı. konunu yazdıgın yerde sanki öyle demişinde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…