How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Anksiyete ölüm korkusu düşüncesi

birininannesi

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2024
78
42
3
Arkadaşlar selam.
Öncelikle nasılsınız umarım anksiyetesiz ve mutlusunuzdur. Arkadaşlar ben burada zaman zaman konulara yazdım, yeri geldi kendim konu açtım. Boyle dertlesince iyi geliyor. Arkadaşlar şimdi bende 7-8 aydır var olan anksiyete ölüm korkusu var yani hayatımın her anında yanımda desem yeridir. Bu kelimden o kadar korkuyorum ki.gorunce bile elim ayağım titriyor. Neyse arkadaşlar dedigim gibi işte mesela bir şey almak isterim içimdeki ses alma ne gerek var zaten çok yaşamayız falan diyor. İşte bir yere gideceğim heves kalmıyor. Canım bir sey yemek istiyor aman yemeye ne gerek var zaten öleceğiz diyorum. Neyse arkadaşlar gelelim bugün neden konu açtığıma. Şimdi maalesef yaşanan her şeyi mesaj olarak algılıyorum. Mesela bugün bir oda kokusu aldım sprey işte çok güzel kokuyor. Sonra dedim ki acaba bir tane daha mı sipariş etsem ve tabii içimdeki ses durur mu ne gerek var zaten onun bittiğini görmeyeceksin diyor. Sabahtan beri bu düşünce aklımda ve gerçekten günümü kendime zehir ettim aldigima bin pişman oldum resmen. Yaa arkadaşlar bu sadece his yani anksiyete olur mu böyle şeyler normal mi lütfen biri bir şey desin. Sonra diyorum işte kesin bu düşünce geldiyse o zaman doğru diye. Ahh ahh hayatım zehir oldu kilolu olduğum için ilaç kullanmaktan da korkuyorum. Uzun oldu biraz k.bakmayin.🌸

İçinizdeki o ses sizin de dediğiniz gibi anksiyete. Gelecekten gelen bir ses değil yani. Eğer inançlı biriyseniz geleceği, kimin ne zaman öleceğini Allahtan başka kimse bilemez. Belki 30 yaşında belki 80 yaşında, hepimiz bir gün ölümü tadacağız. Maalesef ölümden kaçış yok. Bu gerçeği kabullenmek aslında insanı inanılmaz rahatlatan bir şey ama bu da şak diye olacak bir şey değil tabi ki. Bir psikiyatra görünseniz iyi olur baş etmekte zorlanacağınız bir boyuta gelmiş gibi duruyor kaygılarınız, belki hafif bir ilaç tedavisi vs önerir doktor terapi eşliğinde rahatlatır sizi

Kilolu olmakla ilaç kullanmanın bağlantısı ne? Doktorlar, psikologlar psikiyatristler bu durumlar için var. Gidin rahatsızlığınızı anlatın, tedaviyse tedavi ilaçsa ilaç. Düzenli kullanınca rahatsızlığınız geçecekse ilaç alacaksınız. Şöyle düşünün, kolunuz bacağınız kırılsaydı doktora hastaneye giderdiniz değil mi?

Bu ses en sonunda, at kendini camdan aşağı derse ne yapacaksınız?

O seslerden bir an önce kurtulmanız lazım. Lütfen acilen destek alın.

Back