Anksiyete için illa antidepresan mı içmek gerekiyor

Evet çok haklısınız
İnsanlar antidepresan kullandığını neden saklıyor peki? Ben kullanmaktan değil de, bıraktıktan sonraki süreçten korkuyorum. Ya alışırsam ve devamlı kullanma ihtiyacı duyarsam

Tabiki mecbur kalınca kullanırım ama ilaç sayesinde iyi olmak yerine kendi çabamla iyi olmak isterdim
Gerçi 1 senedir iyi olamadım orası ayrı. Bıraktıktan sonrası benim korkum.
Bunun cevaplarını size psikiyatrist verecek burdaki cevaplarin hiçbirinin önemi yok , bazi durumlarda ilac şart . Kimyasalları kendi çabamız duzeltemez, bir de terapinin ise yaramasi içinde gerekebilir

nefes terapi öneririm. Arkadaşım aldı ve şu an çok iyi. aldığı kişinin yönlendirmelerini takip etti ama aksatmadı hiç.tavsiye ederim.

benzer mi bilemiyorum ama bana da nöroloji doktoru ağrılarım için antidepresan verdi, ağrılarımın stres kaynaklı da olabileceğinin ve bunun beni rahatlatacağını söyledi, 5-6 ay kadar kullandım, evet ağrılarım gerçekten azaldı fakat misal bir gün içmeyi unuttuğumda korkunç baş ağrısı yaşamaya başladım, devamında korktum, ve kendime her gün 1 ilacı ( bu tarz ) kullanmak ne kadar doğru diye sorgulamaya başladım, kafama yatmadı...

1'er gün arayla almaya başlayarak yeniden bi şekilde bıraktım, ilaç yerine egzersiz, yürüyüş, bazı rahatlatan aktiviteleri daha sağlıklı buluyorum, ilaca başlamak da devam etmek de bırakmak da zor bi süreç bence...

Bende geçen sene gittim yarım bıraktım, sonra psikoloğa gittim ama fayda göremedim. Duyduğum her yönetimi deniyorum, elimden gelen herşeyi yapıyorum ama yok olmuyor geçmiyor. Sürekli bir yerlerim ağrıyor. Hayatımda hiç mide ağrısı nedir bilmezdim ben ama ya midem ağrıyor, ya midem yanıyor, ya kabız oluyorum ya ishal,başım dönüyor vs
Kendimi bırakınca kızıma sarıyorum. Kafayı yicek gibi oluyorum
Bazen aaaa yeter ya ne olucaksa olur deyip salıyorum ama sonra bir bakıyorum yine beynim konuluyor. Çarpıntım, iç sıkıntım geçmiyor.
Daha önce doktora giden biri değildim, hastalık konuşulan ortamlarda durmazdım, ilaç içmezdim kendimi tanıyamıyorum

Amin inşallah çok saol
Şuan içiyor musun ilacını

"İlla antidepresan mı içmek gerekiyor " antidepresan kötü bir şey değildir nasıl ki parol ilacı kötü bir şey değilse
Ama parolı her gün içmiyorum, bir wyrçm ağrıdığı zaman içiyorum. Ben çok ilaç içmemeye çalışıyorum
Senin bazı yazılarını okudum, sanırım seninde anksiyeten var ve ilaç içiyorsun
Ne kadar süredir içiyorsun, rahatlama sağladı mı, biraz bilgi verebilir misin

Evet ilaç içiyorum terapi de aldım ben her gün hastanelere gidiyordum doktorlara inanmıyordum geçti çok şükür

canım anksiyete ayrı hastalık hastalığı farklı doktor ne diyorsa o

Çünkü insanlar hadsizler. Bu noktadan vurup etiketlemeyi seviyorlar çünkü ellerinde başka bir şey yok. Her şey fırsattır mantığı aslında. İyi bir doktor ve iyi bir tedavi ile alışma ve devamlı kullanma olmaz, özellikle terapi desteği alırsanız. Terapide sıkıntılarınızla problemlerinizle başa çıkmayı öğreneceksiniz, başka bir konuda zorlandığınızda nasıl üstesinden geleceğinizi bileceksiniz. Böylelikle de ilaç tedavisine büyük ihtimalle gerek duymayacaksınız.

Ben sarı kantaron çayı ile atlattım.

Eşimde de yaşadığı rahatsızlık sonrası kaygı bozukluğu başlamıştı. Bir yıl kendine hayatı zehir etti. Erkek olduğu için belli etmiyordu ama ben yaşadığı zorlukların farkındaydım ve uzun süre dil dökerek onu psikoloğa gitmeye ikna ettim. 6 ay hafif dozda ilaç kullandı, sonra bıraktı. Şuan çok iyi durumda. Kendinize eziyet etmeyin, ilaca başlayın. Uzun süre kulanmanıza gerek kalmıyor zaten.

ben de öyleyim, daha önce kalbimin yerini bilmezdim sanki. şimdi sürekli acaba gene çarpıntı başlayacak mı diye tetikteyim. devlet hastanesinde bir kalp damar uzmanına gitmiştim. sadece anjiyo hastalarıyla ilgileniyormuş muayene etmedi ama yol gösterdi, tavsiyede bulundu. tansiyon hastalarına da psikiyatr öneriyoruz dedi mesela, bazı hastalıkların tedavisi psikiyatriyle çok iyi oluyormuş. ilaçtan kaçmaya gerek yok, şu anda hem alerjik astımım hem tansiyonum için tonla ilaç içiyorum. antidepresanın onlardan kötü olacağını düşünmüyorum. sürekli kendimi dinlemektense tedavimi olayım...

İlaç kullanmanıza gerek yok. Geçtiğimiz senelerde doktor bana antidepresan yazdı anksiyete için. Kullanmadım. Maneviyat, meditasyon,Yaratıcımıza sığınmak,akışına bırakmak, melisa çayı içmek(düzenli her gün bir bardak) bunlar çok iyi geldi

Keşke olsa. Mesela saat sabah 4.30 ama ben anksiyeteden dolayı uyuyamadım. Yaklaşık 10 saattir bi kalp krizi geçiriyorum bi beyin kanaması. Bi mide kanaması bi bağırsak delinmesi bi felç. Her günüm böyle geçiyor. Hafif dozlu antidepresan yazabilir doktor bence bi görünün. Biz bebek istiyoruz o yüzden kullanmıyorum yoksa iyi geliyor ilaç. Birde baş dönmeside bu yüzden oluyor. Bende 1 yıl önce başladı vertigo falan dendi. Stresli olduğum zamanlar dönüyor

Lütfen böyle yorumlar yapmasak bazı durumlarda ilaç şart , sanki maneviyatsiz insanlar rahatsizlaniyor algısı oluşuyor . Hastalik yoktur hasta vardır, sizin durumunuz daha farklıdır belki

Bende böyle düşünüyorum. İlaca başlamak dert bırakmak dert. Ama diğer türlüde yürüyüş, aktivite, gezme vs herşeyi denedim. Evet o an iyi geliyor ama bol kaldığım zaman yada bir yerim ağrıdığı zaman beynim yine konuşuyor, tam anlamıyla geçmiyor

İkisi bir olucak o zaman
İlaç içince bir değişik bakıyorlar ve ben asla söylemeyi düşünmüyorum. Pskoloğa gittiğimi bile söylemiyorum. İlaca bağımlı yaşarsın, yan etkileri çok gibi şeyler söylüyorlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…