- 11 Eylül 2020
- 2.174
- 551
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Antidepresanlar gerçekten çok yardımcı oluyor, ben de böyleydim ve 1 sene içinde toparlanıp bıraktım ilaçları.Merhaba, ben 1 senedir anksiyete yaşıyorum. Ameliyattan sonra başladı. Hastalık hastalığı. Vücudumda sürekli birşey varmış gibi geliyor. Çarpıntı, mide ağrısı, kabızlık, ishal, iç sıkıntısı
Şimdide mide yanması ve baş dönmesi başladı. Birçok doktora gittim, kan tahlili yaptırdım
İçimde hep bir kötü birşey olucak düşüncesi, iç sıkıntısı, çarpıntı yaşıyorum özellikle akşama doğru
Bunun tek çözümü antidepresan mı? Kendim yenmeye çalıştım ama tam anlamıyla geçmiyor. Geçiyor gibi oluyor ama geçmiyor. Antidepresanların da yan etkisi oluyor,iki türlüsüde zor ben ne yapıcam ya. Dışkımı incelemekten, oramı buramı incelemekten yoruldum artık
İlaç dışında mıDoktor takibiyle beraber Nefes terapileri ve yönlendirmeli meditasyonlardan destek alabilirsiniz.
Bunları düşünüyorum haklısınız ancak ilaç içmediği zaman elleri titreyen arkadaşlarım var öyle olmaktan korkuyorum üstelik çocuk düşünüyorum nasıl olucak hiç bilmiyorum. Keşke kendi kendine geçsefiziksel sıkıntılar için nasıl doktora gidip verdiği ilaçları içiyorsanız anksiyete için de doktora gidip gerekli görürse vereceği ilaçları kullanmalısınız. Misal tansiyon için içtiğiniz ilacın da yan etkisi var her ilacın yan etkisi var. Seçim sizin ya böyle panik içerisinde yaşarsınız ona yaşamak denirse ya da doktorun tavsiye edeceği ilacı kullanırsınız.
Çok saolunÖncelikle çok geçmiş olsun.Bende kpss döneminde anksiyetem başlamıştı.Yediğim her şeyi kusar olmuştum,en son 39 kiloya düşünce psikiyatra gidip antidepresan başladım.Şu an çok şükür iyim.Antidepresan+terapi en iyi çözüm.Yaz tatili döneminde terapiye de başlayacağım.İmkanınız varsa hem terapi alın hem ilaç yardımı.İkisi daha etkili olur.
Böyleyim derken benim gibi vücudunuza mı takıktınız. Ben hayatım boyunca mide ağrısı nedir bilmezdim. Şimdi midem ağrıyor, yanıyor, başım dönüyor.Antidepresanlar gerçekten çok yardımcı oluyor, ben de böyleydim ve 1 sene içinde toparlanıp bıraktım ilaçları.
Ama illa ilaç kullanmayayım derseniz, vagus siniri egzersizlerini ve meditasyonları google'lamanızı öneririm.
Peki sonradan bıraktınız mı, bıraktıysanız yoksunluk hissettiniz miBen panik atak için anti depresan kullandım. Doktor o sistem bozuldu, düzeltmemiz lazım dedi. İlaçsız da olmazmış.
Supervizyon kapsamında terapilere de bakabilirsiniz, ücret olarak daha düşük oluyor . Şema terapi derneği insta sayfasında. Terapistlerin eğitimlerini araştırıp gorusebilirsiniz . Çok geçmiş olsun size deÖncelikle çok geçmiş olsun.Bende kpss döneminde anksiyetem başlamıştı.Yediğim her şeyi kusar olmuştum,en son 39 kiloya düşünce psikiyatra gidip antidepresan başladım.Şu an çok şükür iyim.Antidepresan+terapi en iyi çözüm.Yaz tatili döneminde terapiye de başlayacağım.İmkanınız varsa hem terapi alın hem ilaç yardımı.İkisi daha etkili olur.
İlaclarran korkmayın doz doz başlanıp bırakılıyor, yoksunluk gibi bı durum olmaz . Psikiyatrist artı terapi ile gitmek gerekiyorPeki sonradan bıraktınız mı, bıraktıysanız yoksunluk hissettiniz mi