- 11 Ekim 2014
- 14.414
- 40.934
-
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Bu arkadaşlarınız doktor kontrolünde değil mi ? Tedavi süreci bittiğinde bir sıkıntı olmaz . Peki tedavi sürecinde bir anda neden bırakıyorlar ilaçları .Bunları düşünüyorum haklısınız ancak ilaç içmediği zaman elleri titreyen arkadaşlarım var öyle olmaktan korkuyorum üstelik çocuk düşünüyorum nasıl olucak hiç bilmiyorum. Keşke kendi kendine geçse
Her teknik herkese iyi gelmeyebilir. Sizin için bakıp atarım.İlaç dışında mı
Aslında emdr terapisi aldım ama pek bir faydasını göremedim yani tamamen geçmedi
Kac seans sürdü terapiniz , terapi sürecini bitirdiniz mi yoksa yarım mi kaldı ?İlaç dışında mı
Aslında emdr terapisi aldım ama pek bir faydasını göremedim yani tamamen geçmedi
Çok saolunSupervizyon kapsamında terapilere de bakabilirsiniz, ücret olarak daha düşük oluyor . Şema terapi derneği insta sayfasında. Terapistlerin eğitimlerini araştırıp gorusebilirsiniz . Çok geçmiş olsun size de
Tamam teşekkür ederimHer teknik herkese iyi gelmeyebilir. Sizin için bakıp atarım.
2 senedir kullanıyorBu arkadaşlarınız doktor kontrolünde değil mi ? Tedavi süreci bittiğinde bir sıkıntı olmaz . Peki tedavi sürecinde bir anda neden bırakıyorlar ilaçları .
Size bir çok sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim, zor durumdayımBende de hastalık takıntısı vardı yaklaşık 10 sene önce, her an kendimi takip ediyordum ama her an sürekli semptom bulup hastalıklarla bağdaştırıyordum, geceleri felç olacağım günleri düşünüp ağlıyordum o kadar emindim. Ben o dönem antidepresana başladım çok etkisi olmuştur illaki ama asıl iyileşmeyi psikoloğun 'düşünmeye vaktin olmayacak kadar yoğun bir meşgale bul' demesiyle okulla birlikte tüm boş vakitlerimi geçireceğim bir işe girerek sağladım. Öyle zaman içinde yok oldu hastalık takıntım. Ama anksiyetem tamamen geçti desem yalan olur bence şekil değiştiriyor. O zamanlar çok yoğun ve hastalık üzerineydi şimdi iş hayatımda veya özel hayatımda olmamış olma ihtimali de düşük olan olsa da aslında hiçbir şey olmayacak ihtimalleri düşünüp kendimi yiyorum. Antidepresanı 1 sene kadar kullanmıştım bir daha kullanmadım, şu an nefes teknikleri ve meditasyona yöneldim anladığım şu ki anksiyeteyi yada herhangi bir kötü durumu geçirmeye çalışmaktansa genel iyi oluş halimize çalışmamız lazım.
Bağımlı olmaktan çok korkuyorumPsikiyatristin verdiği ilaçları mutlaka kullanmalısınız, ama tek başına yeterli olmaz. Beraberinde bilişsel davranışçı terapi de eklenmelidir.
Hayır aslan burcuyumBaşak burcu musunuz diyesim geldi.
Birebir aynısını yaşadım yıllarca.
Asla geçmiyor bu.
Bi hastalığım varmış gibi sürekli.
Kurardımda kurardım,uykusuz geceler,doktora gidip inciletmeden doktor birşeyin yok demeden rahat edemezdim.
Pskiyatriye pskploga bisürü paralar döktüm ,hayır.
Tek çaresi ilaç oldu.
Yıllardırda kullanırım.
Kestiğim an geri geliyor.
Doktor beyindeki seratonn eksik olmasından kaynaklndıgını söyledi.terapi ancak yan tedavi olabilir dedi.
İlaç antidepresan değil mi anlamdımAntidepresan vermiyorlar ki, kaygı bozukluğu için olan ilaçlardan veriyorlar. Bence iç kurtul, zamanında benim de bir kaygı bozukluğum vardı, birkaç aylık hap tedavisinden sonra maşallah çiçek gibi oldum.
Çözümü olan şeylerin hayat kaliteni etkilemesine izin verme, ilaçlarını da iç. İnan antibiyotik daha sağlıksız
Hayır bu öyle bir şey değil bir anda yüksek dozdan keserseniz tabii ki sıkıntı olur, bırakma sürecinde iylesmis oluyorsunuz ve adim adım kesiliyor . Diyelim ki gerçekten bı ömür kullanmaniz gerekecek ne yapacaksınız kullanmayacak misiniz ? Bir sürü kişi ilaç kullanıyor . Şu anda odaklanmaniz gereken iylesmek2 senedir kullanıyor
Geçen gün ilacı bitmiş, gece elleri titremiş gitmiş almış hemen hapı
İşte bu bağımlı olmak değil mi, böyle olmaktan korkuyorum
Bu durumda çocuk yapmayın lütfen iylesip öyle bu yola girinHayır aslan burcuyum
Evett sürekli hastalık varmış gibi
Senelerdir kullanıyorsanız ilacı, bir yan etkisini gördünüz mü
Bağımlı olmaktan korkuyorum, çocuk düşünüyorum bu durumda nasıl olur bilemiyorum
Ama diğer türlüde geçmedi geçmiyor
Malesef ilaçsız duramıyorum.Hayır aslan burcuyum
Evett sürekli hastalık varmış gibi
Senelerdir kullanıyorsanız ilacı, bir yan etkisini gördünüz mü
Bağımlı olmaktan korkuyorum, çocuk düşünüyorum bu durumda nasıl olur bilemiyorum
Ama diğer türlüde geçmedi geçmiyor
Tabiki mecbur kalınca kullanırım ama ilaç sayesinde iyi olmak yerine kendi çabamla iyi olmak isterdimHayır bu öyle bir şey değil bir anda yüksek dozdan keserseniz tabii ki sıkıntı olur, bırakma sürecinde iylesmis oluyorsunuz ve adim adım kesiliyor . Diyelim ki gerçekten bı ömür kullanmaniz gerekecek ne yapacaksınız kullanmayacak misiniz ? Bir sürü kişi ilaç kullanıyor . Şu anda odaklanmaniz gereken iylesmek
Zaten olmuyor çocuğumBu durumda çocuk yapmayın lütfen iylesip öyle bu yola girin