• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anksiyete hastasıyım 2. Cocuk icin karar veremiyorum

birdemetugce

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Temmuz 2023
1
0
1
34
Arkadaşlar yaşım 32 yaş gidiyor haliyle kizim 9 yaşında ve ben anksiyete hastasiyim öyle bir toplum baskısına maruz kaldım ki anlatamam 2. Cocuk icin kizim büyürken çok zorlandım anlamadığım gün sayısı yok bu sene çok daha iyiyim toplum baski yapiyor bende isteyecek gibi oluyorum ama hep korkuyorum geçen aylarda hamileyim sandım ve sabaha kadar rüyalar gördüm ağladım (korunuyorum hapla) . Korkum bakamam düşüncesi gene sinirli olurum aglarim uyuyamam diye yetersizlik duygusu beni mahvetti şuan yazarken bile tedirginim birini kirmak istemiyorum asla biliyorum nice çocuk isteyenler var Rabbım eb güzelini nasip etsin. Benimki nankörlük degil psikolojim yüzünden evladım zarar görür korkusu kızımda açtığım yaraları ve yenemediğim çoğu şeyi anca tamir ettim oda inşallah edebilmisimdir :( kizima dedik ki geçen gün evladım sana bağırdım mi ben sen bebekken çocukken diye sordum yok sen kızan anne değilsin dedi bana :( benim yaşadığım bu travma ve evladıma karşı olan yetersizlik beni sinirli bir insan yaptı ancak kendime geliyorum ama yaşım gidiyor ne edicem bilmiyorum bu ikinci çocuk şart mı dostlar ? Veya anksiyete hastasi olup 2.de iyi olanlar varmi ? Ne yapmak lazım? Hani diyorlarya çocuk ruhsatı verilsin ben bunu savunanlardanim yemiyorsa yapma kafasındayım ama görüş almam lazım okuduğunuz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız umarım birinin canını sikmamisimdir katiyen niyetim bu değil, sadece anlaşılmak istiyorum .... teşekkür ediyorum

Öncellikle çok geçmiş olsun. Hastalığınızı yendikten sonraki süreçte bu konuyu düşünmeniz bence çok daha iyi olur.

Arkadaşlar yaşım 32 yaş gidiyor haliyle kizim 9 yaşında ve ben anksiyete hastasiyim öyle bir toplum baskısına maruz kaldım ki anlatamam 2. Cocuk icin kizim büyürken çok zorlandım anlamadığım gün sayısı yok bu sene çok daha iyiyim toplum baski yapiyor bende isteyecek gibi oluyorum ama hep korkuyorum geçen aylarda hamileyim sandım ve sabaha kadar rüyalar gördüm ağladım (korunuyorum hapla) . Korkum bakamam düşüncesi gene sinirli olurum aglarim uyuyamam diye yetersizlik duygusu beni mahvetti şuan yazarken bile tedirginim birini kirmak istemiyorum asla biliyorum nice çocuk isteyenler var Rabbım eb güzelini nasip etsin. Benimki nankörlük degil psikolojim yüzünden evladım zarar görür korkusu kızımda açtığım yaraları ve yenemediğim çoğu şeyi anca tamir ettim oda inşallah edebilmisimdir :KK43: kizima dedik ki geçen gün evladım sana bağırdım mi ben sen bebekken çocukken diye sordum yok sen kızan anne değilsin dedi bana :KK43: benim yaşadığım bu travma ve evladıma karşı olan yetersizlik beni sinirli bir insan yaptı ancak kendime geliyorum ama yaşım gidiyor ne edicem bilmiyorum bu ikinci çocuk şart mı dostlar ? Veya anksiyete hastasi olup 2.de iyi olanlar varmi ? Ne yapmak lazım? Hani diyorlarya çocuk ruhsatı verilsin ben bunu savunanlardanim yemiyorsa yapma kafasındayım ama görüş almam lazım okuduğunuz için çok teşekkür ederim iyiki varsınız umarım birinin canını sikmamisimdir katiyen niyetim bu değil, sadece anlaşılmak istiyorum .... teşekkür ediyorum

Merhaba inan herşey senin kafanda kurduğundan başka birşey değil İzzet güllü dinlemeni tavsiye ederim . Bende seninle aynı sıkıntıları yaşamış ve yeni doğum yapmış biriyim . Sen ne kurarsan kur nasibinde olan farklı oluyor. Mesela bende sağlıkla ilgili kaygılarım var. 9 ay dusundugum hicbirsey olmadı . Tabiki sıkıntılı zamanlar oldu ama geçti. Şimdi çok şükür daha iyiyim . Bu arada bebeğim erken doğum ve kuvezde kaldı yani Allah sana ne yazdıysa o. Ama önce. İzzet dinle sonra her daraldığı da dinle. İyi gelecek çünkü sen hasta değilsin yanlış bir alarm var zihninde o kadar onems

Neden ikinci çocuk şartmış gibi kodlandınız? Olmasının da olmamasının da kendince artıları eksileri var. Ama hayat denryimlerime dayanarak olmaması yani tek çocuk daha iyi. Sizin de şartlarınızda çok çok daha iyi gibi duruyor.

Çok sebebi var aslında. Asla birden fazla çocuk isteyenleri incitmek istemem gereksiz kalp kırmak istemem. Aynı zamanda başka biri de tek çocuk isteyenlere karşı aynı şeyi yaptığında hoşlanmam. Ama özellikle sorudnuz tamamen şahsi fikirlerimden bahsedeyim.
Genel olarak sebeplerim maddi manevi her anlamda daha iyi olcağını düşünmem. Kızıma verdiğim ilginin ve zamanın bölünmesini istememem. Büyük çocukların yaşadığı mağduriyetleri biliyorum istisnaya rastlamadım ucundan köşesinde etkileniyor ister istemez. Kardeşiyle anlaşabilen insan sayısı az. Mecburi birlikteliktense sevgi bağıyla seçtiği insanlar olsun yanında. Tek çocuk ve çok mutlu arkadaşlarım var. Eşim de tek çocuk kendimle kıyaslayınca nasıl mutlu kardeş konusundan daha net görüyorum. iyi ki diyor. Kardeşime uzun sağlıklı ömürler diliyorum tabi ki olan biri için hiç olmasaydı diyemem ama şuan hiç olmayan potansiyel binlerce çocuğunuz var zaten. Hiç olmaması daha iyi o yüzden..

Kardeşin tek artısı anne baba kaybında o acıyı beraber atlatabileceğin aynı yerden vurulduğun bir kişi olması olarak görüyorum. Birbirine sahip çıkmak falan ütopik gelşyor bana. 35 yaşında bir kadın git bakalm kardeşinin evine kaç gün barındırır seni. Onun da eşi çocuğu var mesela.. kaç yıl faturalarını öder. Psikolojik destek mi? Bu da kardeşinle anlaşabilmen nasıl bir şanssa, iyi dostların eşinin olması da aynı oranda şans…

Ayrıca büyük olan çocuk sorumlu hissediyor. Aklının köşesinde hep kardeşi ve onla ilgili sorunlar.. küçük kardeş için bu yok pek.
Uykusuz kaldığın onlarca gece sonrasında kızım çok yorgunum şimdi olmaz demeyeyim. İnsanız yorgunluktan suratımın düşmesi bile haksızlık çocuğuma.
Maddi anlamda 2 evim varsa birinde kalsın diğerini kiraya versin. Yurt dışında ünv okutayım araba alayım. Aylık 20 bin ödeyebilceksem o 20 binlik daha iyi okula gitsin 10 10 bölünmesin. Daha çok tatil yapalım daha çok anı biriktirelim.
1 evladım var anneliği tattım anlamsız geliyor bana 2. Çocuk. Resmen ikinci birinciye destek diye değil sorumluluk ve her anlamda bölünme olarak dünyaya geliyor.
Bunlar benim kendimce gerekçelerim. Kimine mantıksız gelebilir. Neden istemediğim sorulupu için sebeplerimi söyledim.

İkinci çocuk için sebebe gerek yok. İstiyorsundur yaparsın. Ama hani sadece mecburiyet gibi düşünüp istemiyorum ama yapmalıyım diye bakıyorsanız bence tam tersi yapmamak daha mantıklı ve yararlı.

Cnm anksiyeten dolayı kafan çok dolu haliyle herşeyi çok çok önceden düşünüyorsun (benim gibi🙄) bendede yoğun anksiyete var.toplum baskısını boşver kafanda istemiyorsun zaten sen dogurunca konuşanlar bakmayacak bırak elalemi.esinde istemiyorsa oluruna akışına bırak nasibinde varsa ikinci birsekilde o istek gelir olur .şimdiden bu duyguyla zaten hamilelik hassas bir dönem lohusalık ona keza kucağında bir bebekle..sen istemiyorsun arkadaşım Allah'ım sağlıkla büyütmeyi nasip etsin yavrunu kaderde varsa ilerde olur de geç. boşver milleti yorma yıpratma kendini❤️

Son düzenleme:
Back
X