Anksiyete Bozuklugu ve Antidepresan :(

milkyway26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2016
247
233
103
28
Merhaba arkadaşlar,
Ben 21 yaşındayim ve malesef anksiyete hastasıyım. Mayıs ayında tam sınavlarımın,finallerimin, ödev teslimlerimin olduğu haftada mide bulantısı, ateş vs. şikayetlerle 1 hafta boyunca hasta yattım ve tabi bu sürede hep nasıl yetistiricem nasıl sınav çalışıcam diye telaş yaptım. Aslında buraya kadar sorun yok ama o hafta çok defa acile gittim, iğneler serumlar vs birbirini kovaladı. En son yine bi acile gittik ve ben serum yerken birden vücut kasılmaya başladı. Kalp atışlarım rahatsız edici derecede hızlandı ve soğuk soğuk terlemeye başladım. Hemen ilgilendiler ama asla sakinlesemedim. Ertesi gün de kalbimde sıcaklık, huzursuzluk gibi şikayetlerin oldu ve bi kaç gün içinde de psikiyatriye başvurdum. Citoles 10 mg içiyorum 1 aydır ve gerçekten iyi geldiğini hissediyorum. Ara ara sıkıntı geliyo tabiki aklımı kaciracagimi sanıyorum ama daha nadir oluyo en azından. Şimdi de hapı bırakırsam eskiye dönerim diue korkuyorum çünkü öyle yorumlar okudum. Aslında sorma istedigim bu, ilaç tedavisi bitince gerı dönüş oluyo mu, çok uzun süre kullanınca ilaç bağımlılık yapar mı kafayı buna taktım şimdide. Kusura bakmayın çok uzun oldu ama biraz dertleşmek anlatmak içimi dökmek istedim galiba. Kafamın içinde dönüp duran düşüncelerden sorulardan çok yoruldum çünkü. Şimdiden teşekkür ederim yardımlarınıza...

Hayır antidepresanlar bağımlılık yapmıyor.tabi doktor kontrolünde kullandıktan sonra..citoles bende kullanmıştım.inan ilaçlar çözüm değil.ilaçları bırakınca sorun tekrarlanabiliyor.önemli olan düşünceleri değiştirmek.

Öncelikle teşekkür ederim cevap verdiğiniz için.
Benim de bu ara korkum o yönde, burda okuduğum yorumlarda vs. insanlar hep tekrarladigini söylemiş ve ben şimdi kendimi iyileşmiş hissederken en başa dönersem sanki hiç kurtulamam gibi.
İlaç tedavim kasım gibi bitecek ama asıl o zamanlar stresli olucam, son sınıf kpss ve atanma telaşı Çok zor bi dönem ya

evet antidepresanlar bağımlılık yaratmıyo o ilaçlar yeni bırakılınca vücut yoksunluk çekiyor yani ilacı arıyor isteristemz o da ilk 10gün bilemedin 2 hafta sonrası normal hayatınıza dönüyosunuz eski halinize döner misiniz şöyle ki eğer güçlü bir yapınız varsa asla dönmezsiniz ama sizi derinden etkileyen büyük bir olay yaşarsanız tekrarlama oranı artıyor ama her şeye rağmen beyinde bu hastalığı bitirirseniz yani iradeniz güçlüyse hastalık kapınızın önünden geçmez rabbim şifa versin çok büyük bir şekilde yaşadım senelerce halen direniyorum umarım siz yenersiniz

Teşekkür ederim öncelikle yardımcı olduğunuz için.
Çok güçlü bi iradeye sahip değilim ama güçlü olmak zorundayım. Çünkü önümüzdeki sene çok önemli, çok ders çalışmam gerek, malum KPSS...
Umarım Allah size de şifa verir de bir daha bu hastalığa yakalanmazsiniz...

Canim yillarca ilac kullanmis birakmis tekrar baslamis bi insanim doktorumun bana dedigi suydu "biz hastalara ornegin once bir senelik tedavi uygulariz hasta ilaci zamansiz birakir ve hastalik tekrarlarsa bu sure iki seneye cikabilir bu sekilde giderse omur boyu ilac kullanmak zorunda kalabilirsin" ahhh keske dinleseydim ben hep ilacmi icicem bagimlimi olucam diye kendimi iyi hissettigim ilk firsatta ilaci biraktim cook pismanim sana tavsiyem tedavini sakin yarim birakma gerekirse yillarca ic ama yarim birakma ben artik kabullendim hastayim ve bu ilaci kullanmak zorundayim yasamayan bilmez once sagligini dusunmelisin

Teşekkür ederim tecrübenizi paylaştığınız için Evet insan öyle düşünüyor, anksiyete hastalığının kendisi de aslında anksiyeteyi tetikliyo bende. Keşke siz de ilacı birakmasaydiniz şimdi ne durumdasiniz peki daha iyi misiniz Bu hastalıktan hiç kurtulamamaktan çok korkuyorum...

Suan hamileyim ve cok zor gunler geciriyorum ne yazikki bir sure kurtulsam bile tekrarliyo hastaligim

Canim bende 20 yasindayim uni okuyorum benimde nuksetti ve cok kotu gunler geciriyorum aklimi kacircam korkusu yasiyorum bende ve ilacta kullanmiyorum takinti da var bende insan bipolar olmaktan olum gibi korkar mi oleyim ama olmiyim diyorum takinti yaptım sürekli aklimda o var

Suan hamileyim ve cok zor gunler geciriyorum ne yazikki bir sure kurtulsam bile tekrarliyo hastaligim
Anlıyorum umarım en yakın zamanda kurtulursunuz siz de Allah bebeğinizi analı babalı büyütsün inşallah uzun sağlıklı bi hayat yaşayın bebeğinizle beraber...

Çok çok iyi anlıyorum seni... ben ilk bu anksiyete başladığında öyleydim ölmekten korkuyodum aklımı kaçırmaktan delirmekten çok korkuyodum bi de üstüne çarpıntılarim vardı ellerim uyusurdu. Pskiyatristin verdiği ilacı kullandığımdan beri daha iyiyim aslında sen de bi gorunmelisin bence doktora yine korkuların bitmiyo ama en azından rahatlatıyo umarım daha iyı oluruz zamanla...

Canim benim ilk fiziksel başladı dedigin gibi her yerim uyuşuyordu fiziksel bisey var diye doktor doktor geziyordum.. onu atlattim bu sefer ruh hastalığına yakalanma korkusu cikti bipolar olmaktan cok korkuyorum belirtileri okuyorum diyorum kesin bipolar oldum agliyorum hungur hungur doktora gitmeye korkuyorum ya bipolar teshisi koyarsa ay ben ölürüm allahim napcam bilmiyorum

Seni çok iyi anlıyorum inan bana ama böyle de gün geçmez ki senin acilen bi doktora görünmen gerek ben asla bipolar olduğunu düşünmüyorum bu senin kendi kendine beyninde yarattığın bi korkudan ibaret güven bana... İlaç kullanamiyorum takıntım var demişsin, benim de vardi, yan etkisi olur çarpıntı yapar bagimlilik yapar diye kullanamiyodum ama bi noktadan sonra bu böyle gitmez dedim başladım. İlk hafta biraz kötü yapıyo ama sonra gerçekten bu ağlama nöbetleri korkular vs önemli derecede azalıyo.. bence kendine bile isteye eziyet etme ve randevu al bi pskiyatristten canım

Canim ben su an yerimde duramıyorum sanki enerjim artmis kesin manik oldum diyorum allahim ben napicam cok korkuyorum hipomani belirtileri var mutlu muyum diyorum icimden bi ses evet diyo hem mutsuzum ama sanki beynim bana karsi cok korkuyorum gidicem doktora sanırım allahim ins bipolar degilimdir cok kotuyum

oyy cnm benim yaaa inan en çok korktuğum şeydir hamilelik yani anksiyetemden dolayı hep evliliği erteledim çünkü evlensem sonrası bebek muhabetleri olacak ve ben bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum .anksiyete başladı mı bende bildiğiniz ilaçlar geçirmiyo öyle yoğun yaşıyorum xanax anca durdurabiliyor ve bu ilacı da hamilelikte kullanamayacağım için evlilik konusu kapanmıştır bende rabbim şifa versin sana hayırlısıyla bebişini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin inş

Amin insallah Allah razi olsun benide ilac kullanamicam korkusu dahada mahvetti zaten Allah cumlemize yardim etsin jnsallah

Amin insallah Allah razi olsun benide ilac kullanamicam korkusu dahada mahvetti zaten Allah cumlemize yardim etsin jnsallah
doğuma kadar direnirsen çok iyi olur en azından bebeğin zarar görmez ilaçlardan belki doğum sonrası bebeği hayırlısıyla kucağına alsan her şeyi unutursun kiminde bebek geçiriyomuş baktın olacak gibi değil doğum sonrası başarsın ilaca yani en azından bir müddet ya da baktın hamilelik çok ağırlaştırdı doğum doktorunla ve psiyatrınla konuşabilirsin benim bi kuzenim vardı hamilelikte kullanılabilen hafif dozda şuruplar var doktoru ona vermişti durumuna bakarsın sen de

Mecburen kullaniyorum zaten ilac simdilik bebekte bir skinti gorunmuyo bugun tarama sonucum cikicak insllah ondada bir problem olmaz

Mecburen kullaniyorum zaten ilac simdilik bebekte bir skinti gorunmuyo bugun tarama sonucum cikicak insllah ondada bir problem olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…