• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ankilozan spondilit (as) evlilik

dışardayken,işteyken (birkaç kez dışında ) benim de o hallerimi kimse görmemiştir.Akşam evdeyken kendini gösterir sağolsun.Özellikle dediğim gibi atak dönemlerinde.

Çocuklarda görülme olasılığını bilemeyiz.Olabilir de olmayabilir de.Yaşayıp göreceğiz.Genetik tarafı elbet var.

Bir de bu hastalık herkeste aynı seyretmiyor,kimi daha hafif geçirebiliyor.Kimi özürlülük raporu alıyor.Kimi kalça protezi taktırıyor.Yani herkeste ayrı.Tabii kendine bakması lazım.Düzenli egzersizlerini yapacak,yediğine içtiğine dikkat edecek,alternatif tıbba yönelecek.Yoksa zor.

öyle dikkat etmesi gereken yiyck içcek filn var mı... dediğiniz gibi bu hastalık herkesde farklı seyrediyormuşş...RABBİM herkese şifa versin

sağlık bu inanın o ağrıları ben çekiyor olsaydım yeri göğü inletirdim şartları olabildiğince zorlayın evlilik arifesinde bazı şeyler zor oluyor biliyorum ama ne bileyim evinize alacağınız bir şeyi iki kere düşünün gerekirse sonra alın hiçbirşey sağlıktan önemli değil benim eşime ben bir yıldır söylüyorum artık aynı evin içinde olduğumuz için 7gün 24 saat dediğim için pes etti yüzmeye gidecek inşallah

-şartları olabildiğince zorlayın evlilik arifesinde bazı şeyler zor oluyor biliyorum ama ne bileyim evinize alacağınız bir şeyi iki kere düşünün gerekirse sonra alın -bu kısmı anlamadım rica etsem açıklarmısınız neden böyle bişy söylediniz..birde bende ısrarcı olcam bu yüzme konusunda

öyle dikkat etmesi gereken yiyck içcek filn var mı... dediğiniz gibi bu hastalık herkesde farklı seyrediyormuşş...RABBİM herkese şifa versin

Yememesi gerekenler :Sütlü gıdalar,rafine şekerler,unlu gıdalar (malesef hepsini çok severim ve yiyorum da ama bana ağrı olarak dönüyor)

Yemesi gerekenler :Omega 3,probiyotikler,D vitamini.Malesef bunlar hemen herkeste miktarı azalan şeyler.Yerine koymak gerekir.Kefir,yoğurt,zencefil,zerdeçal ,ısırgan,kekik,sarımsak yenmeli.Günde 8-10 bardak su mutlaka içsin.

Günde yarım saat yüz üstü uzansın,mutlaka sırt egzersizlerini yapsın ama mutlaka.En iyi spor yüzmedir,çünkü sırt kaslarını çalıştırır.

Yememesi gerekenler :Sütlü gıdalar,rafine şekerler,unlu gıdalar (malesef hepsini çok severim ve yiyorum da ama bana ağrı olarak dönüyor)

Yemesi gerekenler :Omega 3,probiyotikler,D vitamini.Malesef bunlar hemen herkeste miktarı azalan şeyler.Yerine koymak gerekir.Kefir,yoğurt,zencefil,zerdeçal ,ısırgan,kekik,sarımsak yenmeli.Günde 8-10 bardak su mutlaka içsin.

Günde yarım saat yüz üstü uzansın,mutlaka sırt egzersizlerini yapsın ama mutlaka.En iyi spor yüzmedir,çünkü sırt kaslarını çalıştırır.

bu dediğiniz şeylerden uzak durmak imkansız gibi birşey:/ suyu çok içer allahtan ..birde geceleri yüzüstü yatar...bazıları sırtüstü diyor sırtüstü mü yüzüstümü daha yararlı...yüzmeyede bir çare bulcaz artık

bu dediğiniz şeylerden uzak durmak imkansız gibi birşey:/ suyu çok içer allahtan ..birde geceleri yüzüstü yatar...bazıları sırtüstü diyor sırtüstü mü yüzüstümü daha yararlı...yüzmeyede bir çare bulcaz artık

Mantık şu,sırtı geriye doğru zorlamak.Dolayısıyla yarım saatte olsa yüz üstü yatmalı ki,sırtı zorlansın.Sonra istediği gibi yatar zaten.Sigara içmiyorsa ne mutlu.Balıkyağı hapına başlayabilir,ağrılarının azaldığını farkedecek.Ben de o saydıklarımdan uzak duramıyorum malesef ama hiç olmazsa yararlı şeyleri de yemeye çalışıyorum.

Mantık şu,sırtı geriye doğru zorlamak.Dolayısıyla yarım saatte olsa yüz üstü yatmalı ki,sırtı zorlansın.Sonra istediği gibi yatar zaten.Sigara içmiyorsa ne mutlu.Balıkyağı hapına başlayabilir,ağrılarının azaldığını farkedecek.Ben de o saydıklarımdan uzak duramıyorum malesef ama hiç olmazsa yararlı şeyleri de yemeye çalışıyorum.

o geceleri yüzüstü yatıyor hep...sigara kullanmıyor...balık yağını söylerim ama kullanacağını çok zannetmiyorum...başka ne öneirirsiniz peki

Gecmis olsun
Bu hastalik canim babamin ve abimin hastaligi
Babam yillardir ceker ancak 5-6 yil oncesine dayaniyor teshisi iyi bir doktor koydu.kulladigi ilac Salozopyrin yapmasi gereken ise spor ozellikle yuzme en onemlisi yuzme...
Abiminki ise merdivenden dusme kazasi sonucu patlak verdi arkadaslarda bahsetmis genetik diye dr da soyledi abimin ayni zamanda fitigi da var o biraz agir geciriyor cok yoruldugu vakit goruntu de abimde henuz bisi yok 30 yasinda babam 50 babamda belli zaten as hastasini zaten anliyorum gorur gormez belli ediyor bi spor merkezine yazilip muhakkak yuzsun ihmal etmeyin cok cok gecmis olsun allahin izniyle bisi olmaz erkek kardesim var onda da bende de cok sukur bi sikinti yok kendimizi korumamiz lazim her insan gibi tabi...

Mrb benimde erkek arkdsm as yaklasik 15 yillik.Ama bir cok as hastasina gore cok farkli bir tabloda.Yani hastalik vucunda en ileri derecede olmasna ragmen vucunds egilm3 ve hasar yok.Duzenli olark haftada 3 4 gun 15 20 km yuruyup kosu yapan biri.Spor yillardr yasam bicimi olmus.Doktorlar goruntusunuj ve enerjisinin bu kdr iyi olmasina cok saskinlar.Ve atak donemlernde bu aciya ragmen ustune gidip bacagini zorlayip yuruyup bunu kendi asıyor ve yatmiyor.Benim merak ettigim bu hastalik kalbe vurabilir diyorlar ve kalbide su an iyi durumda.Ama herkese kalbe vurma ihtimali yuksekmi.Yada su an cok ileri seviye olmasna ragmen sekil bozuklulugu olmamasi gerckten degisik bir vakami.Ilerde sekil bozuklugu illa ki olurmu kalbe vurumu.Yardimci olurmusunuz.

merhaba bu ayın 30 u yani 30 kasım 2015 veya bir kaç gün daha geç olabilir, BİLGE SALİH adında bir yazarın ANKİLOZAN SPONDİLİT VE ROMATOİD ARTRİT İN BİTKİSEL TEDAVİSİNE dair bitkisel tedavi kitabı çıkacakmış bekliyoruz, kitap kitapyurdu.com da çıkacakmış, yazar adı ile arandığında kalp damar tıkanıklığına dair bu yazarın bir kitabı var kitapyurdu sitesinde. Biraz daha bekleyelim görelim, kim bir zerre fayda görse siz ben dahil ne mutlu bize. selamlar

Merhaba ben de ankilozan spondilit hastasıyım. Glüten ve şeker diyeti yaparak ağrılarımdan büyük oranda kurtuldum. Bu hastalıkla ilgili deneyimlerimi blogumda yazıyorum. okumak isteyenler için linki aşağıya bırakıyorum. herkese ağrısız ve sağlıklı günler dilerim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Back