• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ankilozan spondilit (as) evlilik

çok rahatlatıyorsunuz beni..ben şuan ondan daha kamburum zaten:) onun kambur kalmasıda hiç sorun değil...
inşallah çocklrınzda ve olrsa bzm çocklrmzda çıkmaz...[/QU

aynen canım zaten olursa da yaslılıkta oluyor genelde, ee o zamana benımde kamburum coktan cıkar :52:

Allah o yaslarımıza kadar, saglıklı huzurlu ömür versin, başımdan eksik etmesinde varsın kambur olalım nolacak :52:

başka nelere dikkat etmesi gerekli peki...benm erkek arkadaşım şuan 29 yaşında ve 11 yıl önce tanı koylmş.. sizin eşiniz kaç yşnda ve kaç yldr hasta

23 yasında öğrenmiş, suan 35 yasında, 4 sene ılac kullandı ondan oncesınde ıgne vuruluyormus.... Şuan gayet iyi.
sadece spor yapıyor, dr.da spora devam et dedi.Yılda bır kontrole gıdıyor.

çok rahatlatıyorsunuz beni..ben şuan ondan daha kamburum zaten:) onun kambur kalmasıda hiç sorun değil...
inşallah çocklrınzda ve olrsa bzm çocklrmzda çıkmaz...[/QU

aynen canım zaten olursa da yaslılıkta oluyor genelde, ee o zamana benımde kamburum coktan cıkar :52:

Allah o yaslarımıza kadar, saglıklı huzurlu ömür versin, başımdan eksik etmesinde varsın kambur olalım nolacak :52:

ALLAH razı olsun iletişimi kesmeyelim olur mu kafama taklan bişy oldkça sana danşmk istiyorum

ALLAH razı olsun iletişimi kesmeyelim olur mu kafama taklan bişy oldkça sana danşmk istiyorum

Tamam canım, dr. tavsıyesı ıstersenız en son Çapa Tıp Fak.'nde idi, hala ordamı bılmıyorum Prof.Dr.Lale Öcal.
eşimin dr.u, bir arastırın, eger istanbulda iseniz mutlaka görünün ona derim.

Geçmiş olsun, saglıcakla kalın.

sevgi emek ister fedakarlik ister suan heryerimz saglam bile olsa hepimiz engelli adayi degilmiyiz. allahim herkese sifasini versin sizede gecmis olsun diyorum

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bnde a.s hastasıyım.bi süredir doğuda görev yaptığımız için tedavimi ihmal ettim..aynı ilaçları kullanmıştım..evlenmeden önce eşime bahsettiğimde hiç önemsemedi.siz çok korkmuşsunuz.ihtimal dahilinde çogu şey.önemli olan tedaviyi aksatmamamak..spor yapmak..ancak ,ihtimalde olsa bnde ilerde eğik kalmaktan çok korkuyorum..

As tanıdığım yok ama skolyoz var. Doktor yüzmeyi şiddetle önermişti ona, sevgilinize de yarar büyük ihtimalle. Birlikte bir havuza kaydolun ve haftada en az iki kere birer saatten gidin derim. Yanlış bilmiyorsam sırtüstü yüzmeyi de özellikle tavsiye ediyorlar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bnde a.s hastasıyım.bi süredir doğuda görev yaptığımız için tedavimi ihmal ettim..aynı ilaçları kullanmıştım..evlenmeden önce eşime bahsettiğimde hiç önemsemedi.siz çok korkmuşsunuz.ihtimal dahilinde çogu şey.önemli olan tedaviyi aksatmamamak..spor yapmak..ancak ,ihtimalde olsa bnde ilerde eğik kalmaktan çok korkuyorum..

bana hastalığınız hakkında bilgi verirmisinz ...bu hastalık bir evliliği ne derece etkiler...benim ne yapmam gerek ...ileride ne gibi sorunlarla karşılabiliriz.. siz neler yapıyorsunuz hastalığınız için

As tanıdığım yok ama skolyoz var. Doktor yüzmeyi şiddetle önermişti ona, sevgilinize de yarar büyük ihtimalle. Birlikte bir havuza kaydolun ve haftada en az iki kere birer saatten gidin derim. Yanlış bilmiyorsam sırtüstü yüzmeyi de özellikle tavsiye ediyorlar.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

evet as içinde yüzme çok önemli...

Benim esim de as hastasi ve 2 haftada bir humira igne vuruyor.
1000 kisiden birinde gorulen bir hastalik malesef kesin tedavisi yok.
Sadece ilaclarla hastaligin ilerlemesi durdurluyor.iltihapli romatizma diger adi.ve butun eklemlerde tutulmaya sebep oluyor.
Biz teshis konmadan igneye baslamadan cok zor gunler yasadik.
Esimi sandalyeye oturtup hastaneye oyle goturduk.
Kalitsal oldugu icin cocuklarda cikmasi da buyuk ihtimal allah yardimcin olsun.
Aklima gelenler simdilik bu kadar sormak istefigin bisey olursa seve seve cevaplarim.

Benim esim de as hastasi ve 2 haftada bir humira igne vuruyor.
1000 kisiden birinde gorulen bir hastalik malesef kesin tedavisi yok.
Sadece ilaclarla hastaligin ilerlemesi durdurluyor.iltihapli romatizma diger adi.ve butun eklemlerde tutulmaya sebep oluyor.
Biz teshis konmadan igneye baslamadan cok zor gunler yasadik.
Esimi sandalyeye oturtup hastaneye oyle goturduk.
Kalitsal oldugu icin cocuklarda cikmasi da buyuk ihtimal allah yardimcin olsun.
Aklima gelenler simdilik bu kadar sormak istefigin bisey olursa seve seve cevaplarim.

korkuttunuz beni:( erkek arkadaşıma erken teşhis koylmş nasıl sandalyede otrp hastaneye gtrdnz neden öyle oldu

Canım eşimde de var bu hastalıktan ama hıc korkma bu bır romatızma çeşidi, tedavı olup sporu ıhmal etmezse ılerde bır sıkıntı yasamaz yada az yaşar ama ıhmal ederse cıddı sıkıntılar (ahmet mete ısıkara, suna pekuysal bu hastalıgı yasayan ınsanlar.) yasayabılır. eşim 4 yıl kadar yaklasık gunde ıkı kere olmak uzere bır ılac kullandı suan son kontrolunden sonra dr.u sadece spor yap, ilaca gerek kalmadıgını soyledı..

Eşim özellikle dugun zamanımızda kosusturmacadan ılaclarını ve tedavısını ıhmal etmıstı, dugunumuz sonrasında baslamak uzere 1 ay ayaga kalkamadı agrıdan, ihmal etmemek gerekıyor..

Bu hastalık ınsanlar kendılerı secemıyorlar malesef, destek olmanız temennısyle..Yarına kımın ne olacagı belli değil..

Ne kadar güzel anlatmışsın, ne kadar açıklayıcı...
Özellikle de yazdığın son paragrafa tüm kalbimle katılıyorum, ağzına parmaklarına sağlık canım benim.

Ne kadar gozunuz korkmus okuyunca ben bile korkttum as hastasi olarak. Belki de farkinda olmadan hayatini idame ettirip bitiren birsürü insan var bu hastaliktan demisti doktorum bana. Gece acillik olabilirim vs hastaligi yanlis taniyor olabilir mi erkek arkadasiniz? Tamam erkeklerde daha agir seyrediyor hastalik ama abim de as hastasi en saglam adamdan daha saglam yazin sörfunu bile ihmal etmez yani:) ben de spor yapiyorum hareketli bir insanim egzersizleri yapamiyorum evet ama yuzuyorum simdi ara verdim. Kilo almayacak kontrol altinda tutulacak ilaclarini aksatmayacak iste bu kadar sırtüstü yatacak duz oturucak düzgün duracak yani. Ayrica iki tane doktorum var prof ve ikisi de herkes egilecek kamburlasacak bu hastalikta diye bişey yoktur dedi. İçinizi rahat tutun.

Ne kadar gozunuz korkmus okuyunca ben bile korkttum as hastasi olarak. Belki de farkinda olmadan hayatini idame ettirip bitiren birsürü insan var bu hastaliktan demisti doktorum bana. Gece acillik olabilirim vs hastaligi yanlis taniyor olabilir mi erkek arkadasiniz? Tamam erkeklerde daha agir seyrediyor hastalik ama abim de as hastasi en saglam adamdan daha saglam yazin sörfunu bile ihmal etmez yani:) ben de spor yapiyorum hareketli bir insanim egzersizleri yapamiyorum evet ama yuzuyorum simdi ara verdim. Kilo almayacak kontrol altinda tutulacak ilaclarini aksatmayacak iste bu kadar sırtüstü yatacak duz oturucak düzgün duracak yani. Ayrica iki tane doktorum var prof ve ikisi de herkes egilecek kamburlasacak bu hastalikta diye bişey yoktur dedi. İçinizi rahat tutun.

çooookkkk teşekkür ederim ... gerçekten çok korkuttu gözümü sanki normal bir hayatımız olmayacakmış gibi anlattı .ben bu kişiyle 4 senedir beraberim zaten hiçbizamn düşünmedm bnları ..artık nişan söz olucak ben aileme söyleyeceğim..seninle bir konuşma yapacağım dedi ve benimle bu şekilde konuştu istersen şimdi ayrıl istersen o zamnda ayrılmak boşanmak istersen hiçbişey demem sana dedi..yok efendim birçok şeyden fedakrlk etmmm gerekecekmiş yok yeri gelicek bir ay hastanede yatackmş yeri gelicek amliyat olmak zorunda kalacakmş yeri gelcek cinsel hyatmızıda etkileyebilirmiş bunun gibi daha birsürü şey söyledi korktm açıkcası.... birde bu hastalıuğın çocğmzda görülme olasığı nedir ...sizn hastalığınızn seyri ne birde...

korkuttunuz beni:( erkek arkadaşıma erken teşhis koylmş nasıl sandalyede otrp hastaneye gtrdnz neden öyle oldu

Hastaligin teshisi konmadan esim cekti bel fitigi dediler.boyun fitigi dediler.
Cok agrisi oluyordu bir gun tutuldu kaldi daha 25-26 yaslarindaydi.
Babam ve dayim esimi sandalyeye oturtup oyle indirdiler merdivenlerden.o gunu hic unutmuyorum.
Sonra teshis kondu once hap daha sonra igneye basladi.
İgnenin icinde canli hucreler varmis.ve esime inanilmaz iyi geldi yeniden dogmus gibi oldu.
Su anda 37 yasinda ve cok iyi durumda.
Spor ve yuzme cok onemli bu hastalikta.
Doktor esime gordugum en iyi as hastalarindansin dedi.
Ve en onemlisi esimi cok seviyorum evlenmeden once bilseydim yine bir dakika dusunmezdim.

Babam ve dayim esimi sandalyeye oturtup oyle indirdiler merdivenlerden.o gunu hic unutmuyorum.
İgnenin icinde canli hucreler varmis.ve esime inanilmaz iyi geldi yeniden dogmus gibi oldu.
Ve en onemlisi esimi cok seviyorum evlenmeden once bilseydim yine bir dakika dusunmezdim.

anladım canım..peki sürekli yüzme imkanınız var mı

eşiniz şuanda hangi ilaçları kllanıyor

Back