Salozopyrin kullanıyordu, 2 sabah, 2 aksam olmak uzere 4 tane (500mg), sorudm şimdi agır ılac olmadıgını soyledı yanı ona agır gelmemıs ama ıhmal ettıgınde agrıları kalkamayacak sekılde etkılemıs.
evet genetık bır rahatsızlık kayınbıraderımde de var. ama esımın anne babasında ve herhangı bıldıgı bır akrabasında da yok ama baba tarafında romatızma cok yaygın(yaşlılıktan dolayı), bu hastalık 20-30 yas arasında cıktıgı ıcın bu hastalık adı verılıyormuş. kayınbıraderımın 2 oglu var suan hıcbır sey yok, zaten olsada 20-30 yas arası cıkar, keza benım cocuklarımda da aynı sekılde..... bunun ileri yaşlarda benzer ozellıklerde cıkana da romatoıt artrıt (ra) deniyormus. ama dediğim gibi tedavıyle ustesınden gelınecek ve gunluk yasamını etkılemıyor.
sanırım erkek arkadasınızın anlatma seklı korkutmus sızı. nasıl ki romatızma hastaları ama ben romatızma hastasıyım diye belirtimyorsa, as hastalarının da bunu belırtmesı cok luzumlu degıl bana gore. Ben esımden normal bır sohbet arasında dr. konrtolune gıdecegınde ogrenmıstım, sizin gibi özellikle belirtilerek ogrensem acaba neden boyle konustu ki derdim sanırım.
Geçmiş olsun, muhakkak ıhmal etmesın erkek arkadasınız, gerekırse zorla goturun