ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

Maalesef.
Bu üçüncü anlatışım falan herhalde ama ben geçenlerde 150 lira benzinle 20 km gittim geldim ve almadan önceki km ye geri döndü araba😂
Benzin bu kadar uçmuşken toplu taşıma bence hala ucuz, aksi gibi kontak kapatan da yok.
Doğrudur, pandemi başlamadan 7-8 ay evvel ki o dönem daha iyiydi biliyorsunuz, eşimin vergiler vs sebeplerle bir tepesi attı, pazara gidip gelme dışında çok da aktif kullanılmayan aracını sattı, benzindir vergidir derdi bitti, bana da bisiklet aldı, zaten zıpırım severim bisiklet scooter gibi şeyleri, valla mis gibi bisikletle gidiyorum her yere, nasılsa buralar bir İstanbul bir Ankara değil, ne trafik var ne de bir ilçeden diğerine gitme sıkıntısı var, zaten gelişmeye çalışan küçük bir yer olduğundan tarım ve hayvancılık mevcut hala, sebze meyve alacaksan yakınlarımıza kurulan köy pazarından karşılıyorsun her şeyini, eh kıyafet, ev eşyası gibi şeyleri de çevredeki mağazalardan halledebiliyoruz.
İstanbuldan kaçınca burası ilaç gibi geldi :) trafik yok, kalabalık yok, Ege’de olmanın avantajı olarak da buradaki yabancı profilide genelde savaştan kaçan Ukraynalılar, biraz Afrikalılar, biraz İngilizler, Ruslar bile var galiba, Ukraynalılarla dilleri aynı olduğundan hangisi Rus hangisi Ukraynalı anlayamıyorum vallahi 😂

Doğrudur, pandemi başlamadan 7-8 ay evvel ki o dönem daha iyiydi biliyorsunuz, eşimin vergiler vs sebeplerle bir tepesi attı, pazara gidip gelme dışında çok da aktif kullanılmayan aracını sattı, benzindir vergidir derdi bitti, bana da bisiklet aldı, zaten zıpırım severim bisiklet scooter gibi şeyleri, valla mis gibi bisikletle gidiyorum her yere, nasılsa buralar bir İstanbul bir Ankara değil, ne trafik var ne de bir ilçeden diğerine gitme sıkıntısı var, zaten gelişmeye çalışan küçük bir yer olduğundan tarım ve hayvancılık mevcut hala, sebze meyve alacaksan yakınlarımıza kurulan köy pazarından karşılıyorsun her şeyini, eh kıyafet, ev eşyası gibi şeyleri de çevredeki mağazalardan halledebiliyoruz.
İstanbuldan kaçınca burası ilaç gibi geldi :) trafik yok, kalabalık yok, Ege’de olmanın avantajı olarak da buradaki yabancı profilide genelde savaştan kaçan Ukraynalılar, biraz Afrikalılar, biraz İngilizler, Ruslar bile var galiba, Ukraynalılarla dilleri aynı olduğundan hangisi Rus hangisi Ukraynalı anlayamıyorum vallahi 😂
Daha bu akşam dedim arkadaşlarımıza otururken ‘eğer ki eşim hadi gel taşınalım yerleşelim küçük bir ege kasabasına dese 1 saatte hazırım, eşya da götürmem değerli şeyleri toplarım ve giderim, orada 3 yatak bir koltuk bir masayla ömrümü geçiririm’ diye.
Gerçekten 1 saatte yola çıkarım çünkü cayabilir😂
Mis gibi doğa varken ev içindeki eşyayı ne yapayım, yatacak ve oturacak yer yeter de artar hem arınırız kalabalığımızdan.
Senelerdir yediğimiz domates, domates değil yahu.
Pandemide tatilden dönerken yolda öylesine teyzeyi kırmamak adına aldığım pembe domatesin tadı damağımda, aradım taradım getirttim ama hiçbiri onun gibi, çocukluğumdaki gibi olmadı hatta yanınan geçmedi.

Gerçi bizler için o devir de kaçtı, özellikle ege ve akdeniz kasabalarında arsaların metrekareleri uçmuş durumda, köy evleri bile şehir evleriyle yarışıyor.
Geçen bir ilan gördüm, denize yakın bir ev ama 1940 dan kalma korku filmi dabbe evi gibi karadenizde, 1 milyon küsür fiyatı gördüm, sırf bahçe ve yürümede deniz var diye.
Herkesin gözü açıldı, talep çok ee arz da doğru orantıda tırmanışta.

İstanbul dan şikayetlenmenizi anlıyorum ama buradan kaçmak için yanlış tercih yapıyorsunuz bence
İyi kötü burada kurulu bir düzeniniz bir çevreniz var, Ankara da şuan hiçbiri yok, buradan bir iki fikir alıp da şehir değiştirilmez
Allah korusun burada başınıza bir hal gelse sokağa çıkıp bağırdığınızda kötü insan kadar iyi insan da var size koşacak, Ankara da taşınmayı düşündüğünüz yer bildiğim kadarıyla sıkıntılı bir yer, buranın insanından kaçıp doluya tutulmayın
Taşınıp ev alıp dört duvar arasına sıkıştıktan sonra ev sahibi olmanın ne manası kalıyor? Çocuklarınız orada da güvende olmayacak, buranın insanına alışmış biri için Ankara ya adapte olmak çok zor, çocuğunuzu naber la istanbul bebesi diye çağıracak komşu çocukları….
Pahalılık derseniz burada her bütçeye uygun seçenek bulunabiliyor ama Ankara da bu kadar seçenek yok, özellikle gıda çok pahalı, her istediğinize istediğiniz bütçede ulaşma imkanı yok
Bir süre Ankara da yaşadım, doğma büyüme İstanbul luyum, öyle zengin bir hayatım da yok sıradan bir hayat yaşıyorum, bana üzerine para verseler Ankara da yaşamam
İnsanlarıyla benim anlaşmam çok zor mesela, heryerin iyisi kötüsü var asla kötüler demiyorum ama bana kaba, duyarsız, soğuk geldiler, havası desen yazın sıcaktan kışın ayazdan kavruluyorsun
Lüks bir semtte yaşamayacaksan Ankara ya taşınmak hiç mantıklı değil, hele ev sahibi olmak için iki çocukla en sapa ilçeye taşınmak hiç hiç mantıklı değil
Ben sizin yerinizde olsam eşime yeni teklifi kabul etmesini söyler kendim de bir işe girer borcu ödenene kadar değeri artacak bir ev alır borcu bitince o evi satar dilediğim yerde yaşardım, bunun için gelişime açık bir Anadolu şehrini seçerdim, yani önce bir ev alır satar sonra dilersem şehir değiştirirdim, eşinizin yeni maaşı bir Anadolu şehrinde ev almak için yeterli sizin kazancınızla da birikim yapabilirsiniz
Çocuklarınızın eğitimini hiç düşünmemişsiniz bunu iyi değerlendirin
İstanbul dan kaçıp bir başka büyük şehre taşınmak çok saçma

30 küsür yıldır Ankara'dayım. Çubuk'a gittiğimi hatırlamam. Ostimde çalışacaksa eşiniz,
Etimesgut (Eryaman, Çarşı vs)
ev bakabilirsiniz.
Yenimahalle taraflarına bakabilirsiniz.
Kazan sanayi bölgesinde çalışma imkanı varsa, Kahramankazan'a bakabilirsiniz. 1 milyondan aşağı ev bulabilme imkanı şuan var, bi kaç ay sonrasını bilemem ne olur.
Mesela benim oturduğum yerde suriyeli Afgan vs yok şükürler olsun. Sizde çocuklarınız için güvenli yerler araştırın örnek verdiğim yerlerde. Altındağ'ın tüm mahalleleri kötü değil ama geneli kötüdür.
Lütfen çok iyi araştırın.
Allah gönlünüzdekini hayırla yaşamanızı nasip etsin 🤲🏻 🤲🏻 🤲🏻

Merhabalar çok düşündüğüm ve arada kaldığım için danışmak istedim sizlere. İstanbul 'da yaşıyorum 2 çocuğum var, eşimin mesleği var kiramız 2.500 ve bir anda 1000₺ arttırıldı. Eşimin maaşı kira 2 çocuk pahalılık bize yetmiyor malesef , çok savuran harcayan giyim alıp gezen bi insan değilim , şimdi eşimin maaşı 7.500, iş teklifi geldi 13 bin . Ama ben diyorum ki kabul etme. Ankara'ya gidelim bi eve girelim Allah nasip ederse 10 sene öderiz İstanbul'da sürünmenin sonu yok gerçekten. Çocuklarıma gelecek yapamıyorum, ev sahipleri inanılmaz zamlar yapıyor. Eşim tornacı işsiz kalmaz Allah'ın izniyle Ama bir yandan da konu göç etmek. Kızım 4 . Sınıf oğlum anaokulda şuan, aranızda şehir değiştiren varmı bu radikal bir karar orya dımdızlak gitmek, ama nereden başlasak elimizi taşın altına koysak kâr diyorum bir yandanda, vah vah dedikçe zaman geçiyor ve biz bişey yapamıyoruz. O kadar ikilemde kaldım ki.. Sizce nasıl olur bu arada Ankara da ÇUBUK/ÇARŞI gibi yerlerde evler buradaki kira kadar kredi taksidi çıkıyor . Bende burda 13 15 binden sorumluluk alacağına Ankara da yine 7-8 binde alsan zorumuza gitmez evimizi ödüyoruz deriz diyorum, bu bölgelerde yaşayan arkadaşlar şehir değiştiren arkadaşlar bana akıl verirse sevinirim siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler 💕
İstanbul da çocuk yetiştirmek uygun şehir değil bakıyorum gençlere hepsi istisnasız sigara içiyor içmeyen gruba giremiyor dışlanıyor birde asosyaller ve acaip bencillik ön planda bunların ilerisi ve çoğu fedakarlık ve paylaşımcılık olmadığından evlilikleri boşanmayla sonuçlanacak ilişkiler,

Şöyle eşim ağır sanayi işinde çalıştığı için, organize sanayi Ankara'da Ostim var birde evler uygun ve annemler burada benim yakın olsun istedim babam rahatsız keşke imkan olsa Eskişehir bende çok isterdim ama şimdilik Ankara bakalım 😀 İnşallah çok sağolun 💕
Eğer Ostim tarafı calisacaksa eşiniz size en mantıklı Yenimahalle Batıkent tarafı olur onun dışı Eryaman belki...

Merhabalar çok düşündüğüm ve arada kaldığım için danışmak istedim sizlere. İstanbul 'da yaşıyorum 2 çocuğum var, eşimin mesleği var kiramız 2.500 ve bir anda 1000₺ arttırıldı. Eşimin maaşı kira 2 çocuk pahalılık bize yetmiyor malesef , çok savuran harcayan giyim alıp gezen bi insan değilim , şimdi eşimin maaşı 7.500, iş teklifi geldi 13 bin . Ama ben diyorum ki kabul etme. Ankara'ya gidelim bi eve girelim Allah nasip ederse 10 sene öderiz İstanbul'da sürünmenin sonu yok gerçekten. Çocuklarıma gelecek yapamıyorum, ev sahipleri inanılmaz zamlar yapıyor. Eşim tornacı işsiz kalmaz Allah'ın izniyle Ama bir yandan da konu göç etmek. Kızım 4 . Sınıf oğlum anaokulda şuan, aranızda şehir değiştiren varmı bu radikal bir karar orya dımdızlak gitmek, ama nereden başlasak elimizi taşın altına koysak kâr diyorum bir yandanda, vah vah dedikçe zaman geçiyor ve biz bişey yapamıyoruz. O kadar ikilemde kaldım ki.. Sizce nasıl olur bu arada Ankara da ÇUBUK/ÇARŞI gibi yerlerde evler buradaki kira kadar kredi taksidi çıkıyor . Bende burda 13 15 binden sorumluluk alacağına Ankara da yine 7-8 binde alsan zorumuza gitmez evimizi ödüyoruz deriz diyorum, bu bölgelerde yaşayan arkadaşlar şehir değiştiren arkadaşlar bana akıl verirse sevinirim siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler 💕
Çubuk çok kapalı bir topluluk bence. Merkeze yakın değil. Tabi İstanbula göre daha yakın tum mesafeler ama. Ailemin bir kısmı orda oturuyor ben pek sevmiyorum orayi

Istanbul gezmek icin guzel bir yer yasamak icin degil… Ankara daha duzenli kiyas edecek olursan. buyuk sehirler genelde pahali olur. maas farki buyukse tasinmaya deger bence.. cocuklarin kucukmus ayak uydururlar bir sekilde..

Toplu taşımalar o kadar pahalandı mı?
Gözünü seveyim küçük yerlerin, bir uçtan diğerine 10 km mesafeyi ister yürüyerek ister bisikletle turluyorsunuz, 10 yıldır hiç dolmuş vb toplu taşıma kullanmak zorunda kalmadığım için mutluyum😊
Evet maalesef pahalı.Kızımın kreşi ve evim arası 900 metre.Bazen kreşten çıktığımız an "anne çişim var" diyor..veya yürümek için çok soğuk oluyor hava ..Ne yazık ki indi bindiye dahi aynı parayı alıyorlar😒

Ankara’da nereden ulusa tek araba yahu?
Benim gitmem için önce metro aktarmaya, ardından metroya, ardından kızılaydan inip ulusa dolmuşa binmem gerekiyor, 3 vesait.
Sosyete pazarına gitmeyin zaten, orası bir pazar değil adeta mağaza.
Hatta mağazada daha ucuzu olur, orada olmaz öyle diyeyim.
Yiyecek Ankara’ya gelene kadar her şehirde zamlanarak geliyor, balığı, eti vs de öyle.
Yetiştiricilik yok, üretim yok ülkenin orta göbeği.
Daima en pahalı ürünü almak zorundayız bu sebeple.
Bizim burdan tek araba,siz nerde oturuyorsunuz?

Bende 13 yıl oldu Ankarada'yim. Çubuk tarafı için pek iyi şeyler duymadım.Ankara oyle sanıldığı kadar ucuz falan değil.İstanbuldan tek farki bence trafik düzenidir.Gerci son zamanda aynı semtte okula gitmek için arabayla 20 dk sürüyor.Ev fiyatlari desen almis basini gitmiş ben Eryamandayim.Yuksek giriş daireler bile.1milyon 250 istiyor.1 milyon aşağısına ev yok yani ancak sincanda yenikentte,Keçiören de bulunabilir aşağısına.Sincan sanayisinde eşiniz iş bulursa olabilir.Yani cocuk yetiştirmek için hiç iyi bir semt de değil belirtmek isterim gecen hafta cocuk kaçırma olayları vardi.Sonradan pişman olmayın Ankara daha beter çıkmasın.

Doğma büyüme Ankaralıyım. Ankara da İstanbul a göre çok daha rahat iyi bir semtten ev alabilirsiniz ve komşu profiliniz de iyi olur.
Ama Çubuğa hiç gitmedim bir kere okul pikniğine gitmiştim Çubuk 1 barajı 😅 sarhoş olup abuk subuk konuşanlar vardı bir tek havalimanı yakın Çubuğa gitmeyin bence.

Ben küçük bir ilde yaşıyorum inanin burdaki ev fiyatları da aynı İstanbul Ankara'daki ev fiyatları da ayni
O yüzden kira verir gibi ev almak bana güç geldi evler her yerde pahali

Ankara’da nereden ulusa tek araba yahu?
Benim gitmem için önce metro aktarmaya, ardından metroya, ardından kızılaydan inip ulusa dolmuşa binmem gerekiyor, 3 vesait.
Sosyete pazarına gitmeyin zaten, orası bir pazar değil adeta mağaza.
Hatta mağazada daha ucuzu olur, orada olmaz öyle diyeyim.
Yiyecek Ankara’ya gelene kadar her şehirde zamlanarak geliyor, balığı, eti vs de öyle.
Yetiştiricilik yok, üretim yok ülkenin orta göbeği.
Daima en pahalı ürünü almak zorundayız bu sebeple.
yok ya bence ankarada toplu tasima cidden kolay, hani sen metroyu kullaniyormussun galiba yolu kisaltmak icin ama hacilardan bile ulusa tek otobus. benim ankaradaki evim de baya uzak merkeze, temizlige gelen abla tek otobusle geliyordu 193tu galiba. hatta bir kez nisanlim da onunla binmisti sonra beni aradi super lan hemen geldik diye ahajahajahah

babamin muayenehanesi tunalida her sabah gidiyor incekten veya angoradan tunaliya, en cok trafik oldugu zamanda 1 saat suruyordur. bence yasamak acisindan ankara daha kolay istanbula gore. ama kucuk ilceleri bilmiyorum imkansizligin cok oldugunu dusunuyorum oralarda.

ben geçenlerde 150 lira benzinle 20 km gittim geldim ve almadan önceki km ye geri döndü araba😂
Film delisi canım senin araba benzinli mi? Kaç motor? Benim dizel 1800 cc. 200 tl aldım mazot, 7,5 lt 100 km gitti. 3 sene önce 150 tl.ye Antalya’dan Ankara’ya gidiyordum 500 km. 🙁 Bende normalde 100 bin km olunca araba değiştirirdim artık hayal oldu 🙁 Bizim sitede birinin elektrikli arabası var. Diyorum acaba bende mi elektrikli alsam.

Eklentiler

• C42077F0-2130-4195-9826-9440C4754BB5.jpeg
    C42077F0-2130-4195-9826-9440C4754BB5.jpeg
    127,3 KB · Görüntüleme: 34
Merhaba Ankara'da yaşıyorum.
Batıkent merkezde. Başka yerde de yaşayamam gibi geliyor, çok seviyorum.
Çubuk, Ankara sayılmaz, çok uzak ilçesi.
Gelişmemiş, ufak bir yer. Etraflıca düşünmeniz lazım.
Eşiniz Ostim'de çalışacaksa sizin Batıkent, Eryaman, Etimesgut,Yenimahalle, Karşıyaka gibi semtleri tercih etmeniz çok daha makul olacaktır. Fakat buralarda da kiralar ve evler pahalı artık.
Bir nebze Etimesgut dolaylarında uygun evler bulabilirsiniz.
Suriyeli vs durumunu pek bilemiyorum, ben Batıkent'te hiç görmedim desem yalan olmaz. En azından rahatsız olduğum bir durumla karşılaşmadım.
İstanbul konusunda size katılıyorum.
İstanbul'da bana 33 bin maaş deseler yine gitmem.
İstanbul aşktır benim için ama bu haliyle değil😉

Merhaba Ankara'da yaşıyorum.
Batıkent merkezde. Başka yerde de yaşayamam gibi geliyor, çok seviyorum.
Çubuk, Ankara sayılmaz, çok uzak ilçesi.
Gelişmemiş, ufak bir yer. Etraflıca düşünmeniz lazım.
Eşiniz Ostim'de çalışacaksa sizin Batıkent, Eryaman, Etimesgut,Yenimahalle, Karşıyaka gibi semtleri tercih etmeniz çok daha makul olacaktır. Fakat buralarda da kiralar ve evler pahalı artık.
Bir nebze Etimesgut dolaylarında uygun evler bulabilirsiniz.
Suriyeli vs durumunu pek bilemiyorum, ben Batıkent'te hiç görmedim desem yalan olmaz. En azından rahatsız olduğum bir durumla karşılaşmadım.
İstanbul konusunda size katılıyorum.
İstanbul'da bana 33 bin maaş deseler yine gitmem.
İstanbul aşktır benim için ama bu haliyle değil😉
Komşu çıktık :) Ama evlendiğimde taşınacağım Eryamana.
Eğer evin kendine ait değilse Batıkent, Eryaman yaşanabilecek düzeyde değil maalesef. 4-5 ay önce yapısız 30 yıllık binalarda kiralar 2600 den başlıyordu

Ankara çubuk taaa nerede biliyor musunuz?

Ben çayyolunda yaşıyorum, bizim buralar aşırı pahalı. Ama Ankara genel olarak pahalı bir şehir. Ostime yakın oturacaksanız Sincan’ı tavsiye ederim. Çok kaliteli bir semt değil ama bütçenize göre Sincan en uygun semt.

Film delisi canım senin araba benzinli mi? Kaç motor? Benim dizel 1800 cc. 200 tl aldım mazot, 7,5 lt 100 km gitti. 3 sene önce 150 tl.ye Antalya’dan Ankara’ya gidiyordum 500 km. 🙁 Bende normalde 100 bin km olunca araba değiştirirdim artık hayal oldu 🙁 Bizim sitede birinin elektrikli arabası var. Diyorum acaba bende mi elektrikli alsam.
Bana sormamışsınız ama bende cevaplayabılırım🙈
Motor hacmi fılan çok anlamam ama arabama gaz taktırdık🤦‍♀️
İstanbul Beylikdüzünden çanakkaleye bin tl ye gıttik geldik
Çok üzücü hiç bir yere gidilecek gibi değil

Elektrikli bende istiyorum ama onun için bahçeli evin olacak sarj edebıleceksın
Varsa öyle imkanınız hiç düşünmeyin

X