- 12 Temmuz 2006
- 55.541
- 213.123
- 52
- Konu Sahibi ikicanannesi
Bu konuda size katılıyorum filmdelisi, insan doğup büyüdüğü veya yaşamının büyük kısmını geçirdiği şehirden çıkmayınca anlamıyor, 40 yıl İstanbul’da yaşadık, gerçekten aşırı kalabalık, trafiği dert, insanları dert, pahalılığı dert olmaya başlamıştı ama doğup büyüdüğümüz şehirdi, radikal kararlar alıp başka bir şehire çekip gitmek ürkütüyordu zira çoğumuz alışık olduğu düzeni, yıllar içinde edindiğimiz çevreyi vb bırakma fikrine temkinli yaklaşırız.Büyük bir şehrin, şehirden yoksun ilçesi yerine küçük ve hayatın daha kolay yaşandığı şehirleri tercih etmesi makul olan.
Bu sene hepimiz tatilzedeyiz, misal bir yere yerleşecek olsam ilk kriterim hayatımı tatil tadında yaşayabilecek en azından masrafsız 1 saat yolla günübirlik ulaşım sağlayacağım şehirlerdeki iş olanaklarını değerlendiririm.
Atıyorum illa muğla çanakkale değil ama onların uzak ilçeleri kırklareli var, edirnesi afyonu ya da karadeniz veyahut en kötü taktım mı iç anadoluya sivası var, var oğlu var.
Ankara hava kirliliği olarak artık nefes aldırmıyor bozkır yahu, isterse 2 saat uzak olsun bozkır, toprak, havada kum uçuşuyor ciğerler dolu.
Ankarayı sizlerden öğreniyorum trafiği vs, İstanbul zaten bildiğim şehir, cidden trafiği aşırı derecede çekilmez oldu, bunu oradan uzaklaşınca daha iyi anladım, İstanbul Ankara gibi şehirlerde 1 saatte bir ilçeden diğerine geçersiniz, küçük yerlerde 1 saatte şehir değiştirirsiniz.
Çoğunuzun çocukları küçük, geçinme, eğitim vb sebeplerle büyükşehirler dışında konum değiştirme fikrine sıcak bakmıyor olabilirsiniz lakin eğer devlet okulu değerlendirmesi yaparsak bence küçük ücra yerlerdeki devlet okullarının Büyükşehir okullarından farkı yok eğitim kalitesi olarak, hatta şöyle söyleyeyim eğer yerleşmek istediğiniz yer farklı ülkelerden turist alan bir yerse çocuğunuzun uygulamalı yabancı dil eğitimi alma şansı da buluyor.
Örneğin Muğlanın köyleri bile yabancı turist akımına uğruyor, haliyle oralarda bakkal işleten dahi önce vat dedin gülüm diyor sonra İngilizceyi karşısındakinin ne dediğini anlayacak derecede ilerletiyor, köyü beğenip yerleşen yabancıların çocukları o okullarda okuyor onlar bizim bebelere İngilizce bizimkiler Türkçe öğretiyor, vallahi bir ben öğrenemedim küçük bebeler yakında rusça bile öğrenecek, ben kuş dilinde kaldım
Son düzenleme: