ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

son bir yılda herşey 2 ye 3 e katladı.oturduğum evin değeri 3 katı arttı bu yüzden ev sahibim yüzde yüz zam istedi mecbur yaptım.yiyecek kıyafet istanbul dan pahalıdır Ankara da.tek güzel yanı o aşırı kalabalık yok trafik yok

siz sanırım Çankaya'ya bağlı bir yerlerde oturuyorsunuz
şöyle ki mesela
aynı elma
Sıhhiye pazarında 10 liraysa
mamak merkez pazarında 9 lalegülde 8 gross marketlerden bazılarında 7.5, (Cağdaşta 15) ayrancı pazarında 12 çankayada rakım artıkça doğru orantı :KK70: şeklinde gidiyor.

İstanbul'da da her pazar aynı değildir tabii ama Ankara'da da öyle.
yiyecek ankarada daha pahalı diye bir şey yok, hangi semtle hangi semti karşılaştırdığınıza bağlı. intanbulda da ümraniye kadiköy ve florya aynı olmaz.

kıyafeti ben hep netten alırım bilmiyorum nerede ne kadar sosyete pazarına gitmeyeli 10 yıl oldu sanırım... ama bizde düğün nişan alışverişine hac kına vs. alışverişine gelen çoktur. (bu zımbırtılar nette pahalı oluyor) İstanbulda mahmutpaşaya gitmek gelmek ekstra belki 3er vasıta demek ankarada ulusa her yerden tek araba.

Munecim bir detayı düzeltmek istedim, elbette İstanbul gibi trafik yok ama son yapılan araştırmalarda belirli km başına bekleme süresi ve kişi başına düşen araç olarak Ankara ülkemizde birinci.
İstanbul’da mesafeler uzak, alternatif çok.
Ankara’da iş trafiği 20 km yi 1,5 saatte alırsınız o da araç ile.
Toplu ulaşımla bu mesafe 2 saati aşar.
Sadece 18 milyon yaşamıyoruz ama 6 milyon olarak İstanbul’da neyse birebir yaşıyoruz.
Ha cadde sokaklar o kadar kalabalık değil, park yeri 40 tur atınca buluyoruz o konuda çok daha rahat.
Sabah iş trafiğinde ilçe değiştiriyorum Ankara’da. 20 kmden de fazla. Çok fazla ışık da geçiyorum. Dediğiniz sürenin yarısı tutuyor.
Ankara’daki trafik İstanbul’la karşılaştırılacak seviyede asla değil. Dediğiniz süreler hangi güzergah onu da merak etmedim değil

Sabah iş trafiğinde ilçe değiştiriyorum Ankara’da. 20 kmden de fazla. Çok fazla ışık da geçiyorum. Dediğiniz sürenin yarısı tutuyor.
Ankara’daki trafik İstanbul’la karşılaştırılacak seviyede asla değil. Dediğiniz süreler hangi güzergah onu da merak etmedim değil
Çayyolu etlik?
Yaşamkent tunalı?
Oran sıhhıye?
İncek bahçelievler?

siz sanırım Çankaya'ya bağlı bir yerlerde oturuyorsunuz
şöyle ki mesela
aynı elma
Sıhhiye pazarında 10 liraysa
mamak merkez pazarında 9 lalegülde 8 gross marketlerden bazılarında 7.5, (Cağdaşta 15) ayrancı pazarında 12 çankayada rakım artıkça doğru orantı :KK70: şeklinde gidiyor.

İstanbul'da da her pazar aynı değildir tabii ama Ankara'da da öyle.
yiyecek ankarada daha pahalı diye bir şey yok, hangi semtle hangi semti karşılaştırdığınıza bağlı. intanbulda da ümraniye kadiköy ve florya aynı olmaz.

kıyafeti ben hep netten alırım bilmiyorum nerede ne kadar sosyete pazarına gitmeyeli 10 yıl oldu sanırım... ama bizde düğün nişan alışverişine hac kına vs. alışverişine gelen çoktur. (bu zımbırtılar nette pahalı oluyor) İstanbulda mahmutpaşaya gitmek gelmek ekstra belki 3er vasıta demek ankarada ulusa her yerden tek araba.
Ankara’da nereden ulusa tek araba yahu?
Benim gitmem için önce metro aktarmaya, ardından metroya, ardından kızılaydan inip ulusa dolmuşa binmem gerekiyor, 3 vesait.
Sosyete pazarına gitmeyin zaten, orası bir pazar değil adeta mağaza.
Hatta mağazada daha ucuzu olur, orada olmaz öyle diyeyim.
Yiyecek Ankara’ya gelene kadar her şehirde zamlanarak geliyor, balığı, eti vs de öyle.
Yetiştiricilik yok, üretim yok ülkenin orta göbeği.
Daima en pahalı ürünü almak zorundayız bu sebeple.

Ankara’da nereden ulusa tek araba yahu?
Benim gitmem için önce metro aktarmaya, ardından metroya, ardından kızılaydan inip ulusa dolmuşa binmem gerekiyor, 3 vesait.
Sosyete pazarına gitmeyin zaten, orası bir pazar değil adeta mağaza.
Hatta mağazada daha ucuzu olur, orada olmaz öyle diyeyim.
Yiyecek Ankara’ya gelene kadar her şehirde zamlanarak geliyor, balığı, eti vs de öyle.
Yetiştiricilik yok, üretim yok ülkenin orta göbeği.
Daima en pahalı ürünü almak zorundayız bu sebeple.
en yakınımdaki sosyete pazarı mağazalardan pahalı.tek vesaitle ulusa asla gidemem.ucuza domates vs almaya gitsem benzin parasıyla kilosu 50 tl ye gelir

en yakınımdaki sosyete pazarı mağazalardan pahalı.tek vesaitle ulusa asla gidemem.ucuza domates vs almaya gitsem benzin parasıyla kilosu 50 tl ye gelir
E öyle, dolmuş 7,5 lira yahu. Bir yere gidip dönmek safi toplu taşımayla 40 lira üzerine mal olacak, e niye 2 lira ucuza alacağım domatesi biberi.
Tüm günüm gidecek üzerine, cepten çıkan aynı.

E öyle, dolmuş 7,5 lira yahu. Bir yere gidip dönmek safi toplu taşımayla 40 lira üzerine mal olacak, e niye 2 lira ucuza alacağım domatesi biberi.
perde lazım almak için çıkrıkçılar yokuşuna git dendi.benim için başka şehir kadar uzak orası.benzini orada susayınca suyu sıcakta meşrubatı belki bir şeyler yemesi derken perde zaten tasarruflu olmaktan çıkıyor.nasıl gideyim neden gideyim?bir de o yokuşu tırmanacağım bu sıcakta

Çayyolu etlik?
Yaşamkent tunalı?
Oran sıhhıye?
İncek bahçelievler?
Ben Çankaya-Mamak yapıyorum hafta içi iş saatinde baya goptan falan geçip değil 1.5 saat 1 saat falan sürmüyor.
Anca biri kaza yapıp tek şeridi kapatacak ki dediğiniz sürelere uzar belki.
Bazen de boş günümde Çankaya Çayyolu yapıyorum kahvaltı için yine olmuyor.
Ankara trafiği iş saatinde bile bal şeker yani.
Yoksa benim baya 8.45deki işime 6da kalkmam gerek en az.
Ankara’da yok böyle şeyler.
Uzaktan her gün yol yapıyor ve off çok yoruluyorum yazık bana demek için diyen insanların uydurduğu bir şey olabilir ama bak.

Ankara’da tornacının çalışabileceği en iyi yerler savunma sanayi. TAİ,ASELSAN vb yerleri zorlasın. TAİ olursa Kazan mantıklı, Aselsan olursa Sincan olur. Misal Temelli de organize sanayi bölgeleri var. O civarda iş bulursa 1500 e bile kiraya ev bulursunuz.
Çubuk İçin MANa falan girmesi lazım yoksa çekilecek dert değil. Bunun karı var kışı var.
Bence en önemlisi önce sağlam bir iş bulmak sonra muhite karar vermek.
Bu arada neden Ankara ? Eskişehir’de de büyük sanayi kuruluşları var.
Ve illa Ankara olsun diye eşinizi saçma sapan bir firmaya sokmayın iyice araştırın lütfen. 5 senedir Ankara’da savunma sanayisinde çalışıyorum. Ayrıca firma bulursanız bana özelden sorabilirsiniz. Az çok bilgim vardır.

perde lazım almak için çıkrıkçılar yokuşuna git dendi.benim için başka şehir kadar uzak orası.benzini orada susayınca suyu sıcakta meşrubatı belki bir şeyler yemesi derken perde zaten tasarruflu olmaktan çıkıyor.nasıl gideyim neden gideyim?bir de o yokuşu tırmanacağım bu sıcakta
Ankaradaysan perde vs için sosyete pazarlarına da bakabilirsin ceycey. Ben halıyı perdeyi oradan çözmeyi düşünüyorum

Ben Çankaya-Mamak yapıyorum hafta içi iş saatinde baya goptan falan geçip değil 1.5 saat 1 saat falan sürmüyor.
Anca biri kaza yapıp tek şeridi kapatacak ki dediğiniz sürelere uzar belki.
Bazen de boş günümde Çankaya Çayyolu yapıyorum kahvaltı için yine olmuyor.
Ankara trafiği iş saatinde bile bal şeker yani.
Yoksa benim baya 8.45deki işime 6da kalkmam gerek en az.
Ankara’da yok böyle şeyler.
Uzaktan her gün yol yapıyor ve off çok yoruluyorum yazık bana demek için diyen insanların uydurduğu bir şey olabilir ama bak.
Ama çankaya mamak zaten uzak değil ki yahu, haftasonu zaten iş trafiği değil.
Ana arter eskişehir, konya, samsun vb yollar kullanmıyorsanız trafikten nasip almıyorsunuzdur.
Şuanda bile değil çalıştığım dönemde yaşamkent bahçelievler 8 sene önce, 1 saat 20 dakikada giderdim ana arter eskişehir yolu çünkü.
Tee ümitköyde durkalka başlarsınız.
Şuan benim çocukların okuluna yolum 4 km, akan bir trafikte yine de 15 dk da gidiyorum.
Çankaya mamak dediğiniz ne ki yani.
Sizi mamaktan demetevlere, keçiörene gitmeyi mesela bir sabah önereyim, süre hesaplamasını o zaman yapalım.

Ama çankaya mamak zaten uzak değil ki yahu, haftasonu zaten iş trafiği değil.
Ana arter eskişehir, konya, samsun vb yollar kullanmıyorsanız trafikten nasip almıyorsunuzdur.
Şuanda bile değil çalıştığım dönemde yaşamkent bahçelievler 8 sene önce, 1 saat 20 dakikada giderdim ana arter eskişehir yolu çünkü.
Tee ümitköyde durkalka başlarsınız.
Şuan benim çocukların okuluna yolum 4 km, akan bir trafikte yine de 15 dk da gidiyorum.
Çankaya mamak dediğiniz ne ki yani.
Sizi mamaktan demetevlere, keçiörene gitmeyi mesela bir sabah önereyim, süre hesaplamasını o zaman yapalım.
Eşim Eskişehir yolundan gidiyor yine de öyle sürmüyor. Kendi aracı ile gidiyor.
İstanbul trafiği ile karşılaştırılacak bir yönü hiç yok.
Hele Mamak kocaman baya kocaman bir ilçe nereye gittiğimi nerden bileceksiniz.
Tek yolu düşünüp trafik karşılaştırmayın diyorum ben de 30km yol gidiyorum bir sürü ışıktan geçerek diyorum siz 8 sene önce çalışırken diyorsunuz anladık çok ama çok öncelerde çalışıp bırakmışsınız sürekli belirtmenizden anlıyoruz bunu ama hiçbir şey aynı kalmıyor daha iyiye veya kötüye gidiyor her şey.
Kira fiyatları, market, pazar fiyatları karşılaştırın ama trafik aynı değil iki yerde de çalıştım biliyorum.
Sizin düşünceniz ise tamamen farklı umarım anlarsınız bir gün.
İyi geceler

Eşim Eskişehir yolundan gidiyor yine de öyle sürmüyor. Kendi aracı ile gidiyor.
İstanbul trafiği ile karşılaştırılacak bir yönü hiç yok.
Hele Mamak kocaman baya kocaman bir ilçe nereye gittiğimi nerden bileceksiniz.
Tek yolu düşünüp trafik karşılaştırmayın diyorum ben de 30km yol gidiyorum bir sürü ışıktan geçerek diyorum siz 8 sene önce çalışırken diyorsunuz anladık çok ama çok öncelerde çalışıp bırakmışsınız sürekli belirtmenizden anlıyoruz bunu ama hiçbir şey aynı kalmıyor daha iyiye veya kötüye gidiyor her şey.
Kira fiyatları, market, pazar fiyatları karşılaştırın ama trafik aynı değil iki yerde de çalıştım biliyorum.
Sizin düşünceniz ise tamamen farklı umarım anlarsınız bir gün.
İyi geceler
İyi de ben gitmiyorum, eşim gidiyor her gün verdiğim rotalardan birini, ablam gidiyor mesela ben bırakıyorum ya da alıyorum vs, hastane işi oluyor yine aynı yolu ben de tepiyorum.
Çalışmıyorum diye trafiğe mi çıkmıyorum anlamadım😂
8 sene önceyi belirtmem, araba yoğunluğunun çok daha az olması sebepli.
Trafik saatini geçirmeyi bekleyip 10 km yi yarım saatten önce gidebildiğim olmadı daha, yavaş tın şoför de değilimdir halbuki.
Şanslı insanlardansınız herhalde öyle diyeyim ya da ben şanssızımdır belki, radyo trafikle hayatımızı yaşayıp, rota belirleyen insanlar olarak 5 dk nın bile hesabını yaptığımızdan bilakis trafiğin bayağı ceremesini çekiyoruz.
Belki de dediğim gibi şanssızız yüzde bir milyon dediğim doğrudur diye iddia etmiyeyim aptallık olur bu:)

Ankara’da tornacının çalışabileceği en iyi yerler savunma sanayi. TAİ,ASELSAN vb yerleri zorlasın. TAİ olursa Kazan mantıklı, Aselsan olursa Sincan olur. Misal Temelli de organize sanayi bölgeleri var. O civarda iş bulursa 1500 e bile kiraya ev bulursunuz.
Çubuk İçin MANa falan girmesi lazım yoksa çekilecek dert değil. Bunun karı var kışı var.
Bence en önemlisi önce sağlam bir iş bulmak sonra muhite karar vermek.
Bu arada neden Ankara ? Eskişehir’de de büyük sanayi kuruluşları var.
Ve illa Ankara olsun diye eşinizi saçma sapan bir firmaya sokmayın iyice araştırın lütfen. 5 senedir Ankara’da savunma sanayisinde çalışıyorum. Ayrıca firma bulursanız bana özelden sorabilirsiniz. Az çok bilgim vardır.
Evet evet Kazan, Sincan, Temelli bunların hepsi sanayi bölgesi. 👍🏻 Ostim’de Kobi daha çok. Küçük&orta ölçekli işletmeler. Benim kuzenlerimin atölyesi Ostim’de. FabrikLarı Sincan’da. Onlar tornacıya bu kadar para vermez ama bu makinaları filan kuran ustalar var. Onlara çok para veriyorlar.

Sanki Ankara çok mu farkli? Orada da evler fahiş zamnlandi. Orada da her yer tıklım tıklım, orada da gayet mülteci dolu.
Ben daha birkaç hafta önce Ankara içi raylı sistemle şehrin başından sonuna gittim , bir sürü Ortadoğu uyruklu insan doluydu tren. İndim arkadaşıma gittim (şehrin çok uzağında bir ilçenin de uzağında bir yerde oturuyorlar) 1,250'ye tutmuşlardı evi. Ev sahibi 2500 yapmış,ama birkaç ay peşin ödeme koşuluyla 2250ye anlaşmışlar. Yani inan hiç farkı yok. Burada da market aynı,orada da market aynı. Şehir içi ulaşım desen orası da pahalı burası da pahalı...boşu boşuna 13 binlik işi kaybedip çocuklarının düzenini bozduğunla kalırsın.
Bence mantiksiz..hani ailem sevdiklerim orada, çocuklar okul çıkışı anneme gider ben de çalışırım falan desen anlarım ama bu haliyle gereksiz bir arzu gibi geldo

Evet evet Kazan, Sincan, Temelli bunların hepsi sanayi bölgesi. 👍🏻 Ostim’de Kobi daha çok. Küçük&orta ölçekli işletmeler. Benim kuzenlerimin atölyesi Ostim’de. FabrikLarı Sincan’da. Onlar tornacıya bu kadar para vermez ama bu makinaları filan kuran ustalar var. Onlara çok para veriyorlar.
Dik işleme, CAMci olsaydı kazancı o meblağlar olabilirdi. Çünkü CAM yapanlar iyi kazanıyor.

İyi de ben gitmiyorum, eşim gidiyor her gün verdiğim rotalardan birini, ablam gidiyor mesela ben bırakıyorum ya da alıyorum vs, hastane işi oluyor yine aynı yolu ben de tepiyorum.
Çalışmıyorum diye trafiğe mi çıkmıyorum anlamadım😂
8 sene önceyi belirtmem, araba yoğunluğunun çok daha az olması sebepli.
Trafik saatini geçirmeyi bekleyip 10 km yi yarım saatten önce gidebildiğim olmadı daha, yavaş tın şoför de değilimdir halbuki.
Şanslı insanlardansınız herhalde öyle diyeyim ya da ben şanssızımdır belki, radyo trafikle hayatımızı yaşayıp, rota belirleyen insanlar olarak 5 dk nın bile hesabını yaptığımızdan bilakis trafiğin bayağı ceremesini çekiyoruz.
Belki de dediğim gibi şanssızız yüzde bir milyon dediğim doğrudur diye iddia etmiyeyim aptallık olur bu:)
Şanslı insanlardan değilim Çankaya’dan Gölbaşının köyüne de gittim zamanında her gün kmyi ve geçtiğim rotaları saymamaym.
1.5 saat süren iş saatinde hiçbir rotam olmadı Ankara trafiği iyidir İstanbul’a göre çok çok iyidirz
Kiradır, markettir, pazardır çoğu şey yarışır belki ama trafiği yok ya İstanbul’da da çalıştım bir sene aynı ilçeden bir yere gitmek daha zordur iş saatinde sanırım.
Onu anlatmaya çalışıyorum kıyas çok zor o konuda.
Konu sahibinin de trafik en azından kendi için derdi değil zaten o belli.

Toplu taşımalar o kadar pahalandı mı?
Gözünü seveyim küçük yerlerin, bir uçtan diğerine 10 km mesafeyi ister yürüyerek ister bisikletle turluyorsunuz, 10 yıldır hiç dolmuş vb toplu taşıma kullanmak zorunda kalmadığım için mutluyum😊

Toplu taşımalar o kadar pahalandı mı?
Gözünü seveyim küçük yerlerin, bir uçtan diğerine 10 km mesafeyi ister yürüyerek ister bisikletle turluyorsunuz, 10 yıldır hiç dolmuş vb toplu taşıma kullanmak zorunda kalmadığım için mutluyum😊
Maalesef.
Bu üçüncü anlatışım falan herhalde ama ben geçenlerde 150 lira benzinle 20 km gittim geldim ve almadan önceki km ye geri döndü araba😂
Benzin bu kadar uçmuşken toplu taşıma bence hala ucuz, aksi gibi kontak kapatan da yok.

X