ANKARA'DA YAŞAYANLAR ? BİR GÖÇ MESELESİ..

Çok teşekkür ederim. Yobaz derken ? Mesela kötü insanlar ortamı vs pis mi o açıdan mı demek istediniz?
Yobaz kelimesinden ne anlaşılıyorsa o. Ülkenin çomar denilen kesimi. Ankara'nın en kötü yerlerinden diyorlar. Oturduğum yerde bir sürü pavyon var, meşhurdur ya Ankara'nın pavyonları. O tür yerlerin müdavimi olan tipler doluymuş.

Ankara'nın iyi bir yerinde oturuyorum. Burada insanlar genelde üniversite mezunu ve memur. Pavyona gidecek tipler değil. Ama pavyonlar var. Pavyonların yanlarında oteller de oluyor genellikle çünkü Çubuk gibi kenar ilçelerden ya da başka yerlerden insanlar gelip kalıyorlar.

Son düzenleme:
Evet bağlantım yok sadece dedim ki başımızı bi yere sokalım gençken çocuklar ufakken, burda 40 senelik binada eski daireler 1 milyon 300 bin ₺ den başlıyor yine inanın her türlü daha ucuz , bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum sağolun , birde ulaşım kolay diyorlar benim ablam Altındağ da oturuyor mesela , arası çok mu ?
Altindag zaten merkez sayılıyor 40 km filandir yani arasi. Uzak ilcelerde degil ama merkezdeki ucuz olan her yer guvenli degil her yerde Afgan, Suriyeli. Polisler ellerinde tufekle nobet tutuyorlar. Cocugunuzu markete gonderseniz akliniz kalir. Burada da ev fiyatlari %200 artmis su anda maalesef.

Aileleriniz Ankarada mı yaşıyor ya da Ankaralımısınız ?

Eşiniz 13 bin tl lik işi neden kabul etmesin ?
Sadece Altındağ da ablam yaşıyor, Ankara lı değilim, kabul etmesin demenin sebebi şu , seneye kiramız 4 5 binden aşağı olmayacak eminim bu bir kısır döngü, maaş evet rahat geçindirir belki bi noktada ama bende neden sürekli bu kısır döngüye girelim diyorum maaşla orantılı herşey artıyor, en azından bi evimiz olursa kirada İstanbul'da ömür geçirmektense 10 senede bi mülkümüz olur çocuklarımız da rahat eder diye düşüncem bu, birde Ostim büyük sanayi olduğu için benim eşim sanayi işçisi, imkan fazla bu yüzden düşündüm

Sadece Altındağ da ablam yaşıyor, Ankara lı değilim, kabul etmesin demenin sebebi şu , seneye kiramız 4 5 binden aşağı olmayacak eminim bu bir kısır döngü, maaş evet rahat geçindirir belki bi noktada ama bende neden sürekli bu kısır döngüye girelim diyorum maaşla orantılı herşey artıyor, en azından bi evimiz olursa kirada İstanbul'da ömür geçirmektense 10 senede bi mülkümüz olur çocuklarımız da rahat eder diye düşüncem bu, birde Ostim büyük sanayi olduğu için benim eşim sanayi işçisi, imkan fazla bu yüzden düşündüm
Aslında çocuklar büyümüş küçüğü de seneye ilkokula başlar.
Siz de bir işe girersiniz mesela.
İstanbul’da tabii yine zor olur çünkü başka sorunlar da varmış.
Ama şehir değiştirirken başka alternatifleri de düşünün. Küçük değil sonuçta çocuklar.
Ev fiyatına bakılarak karar verilemez ki sadece

Eşinizin bu konudaki fikri nedir ? Siz çalışıyor musunuz , ev hanımı mısınız ?

Kamu personeli olup tayinle gitmeyeceksiniz. Eşinizin işiyle alakalı İstanbul da az buçuk bir çevresi vardır. Ankara da bir anda iş bulabileceğine emin misiniz ?

Hiç bilmediğiniz bir yere 2 çocukla taşınmayı düşünmek büyük risk.

sirf evler ucuz diye cubukta oturulmaz. cocuklariniz buyuyecek, belki iyi birer puan alip liseyi cok merkezi bir yerde okuyacaklar, dershaneye/kursa gitmeleri gerekecek. cubukta bunlari yapma sansiniz yok bence. bir kere cocuk merkezde bir dershaneye yazilsa atiyorum kizilayda, yazik gunde en az 3-3.5 saati yolda gececek. ankara istanbul gibi degil trafikte 3.5 saat gecirmek ciddi bir kayip.

ev icin sizin ayirabileceginiz butce ne kadar?

İnternetten gördüğünüz ev fiyatlarına da aldanmayın. Gerçekten Çubuk'a gidin inceleyin. Eşinize şimdi İstanbul'da 13 bin maaş teklif etmişler ancak Ankara piyasasında aynı fiyatları vereceklerinin garantisi de yok. Deseniz ki eşime Çubuk'ta 13 bin maaşla teklif geldi o zaman gidin sıkın dişinizi derdim. Siz şuan önünüzü görmediğiniz bir yola girmeyi planlıyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı. İyi düşünün iyi karar alın.

Merhabalar çok düşündüğüm ve arada kaldığım için danışmak istedim sizlere. İstanbul 'da yaşıyorum 2 çocuğum var, eşimin mesleği var kiramız 2.500 ve bir anda 1000₺ arttırıldı. Eşimin maaşı kira 2 çocuk pahalılık bize yetmiyor malesef , çok savuran harcayan giyim alıp gezen bi insan değilim , şimdi eşimin maaşı 7.500, iş teklifi geldi 13 bin . Ama ben diyorum ki kabul etme. Ankara'ya gidelim bi eve girelim Allah nasip ederse 10 sene öderiz İstanbul'da sürünmenin sonu yok gerçekten. Çocuklarıma gelecek yapamıyorum, ev sahipleri inanılmaz zamlar yapıyor. Eşim tornacı işsiz kalmaz Allah'ın izniyle Ama bir yandan da konu göç etmek. Kızım 4 . Sınıf oğlum anaokulda şuan, aranızda şehir değiştiren varmı bu radikal bir karar orya dımdızlak gitmek, ama nereden başlasak elimizi taşın altına koysak kâr diyorum bir yandanda, vah vah dedikçe zaman geçiyor ve biz bişey yapamıyoruz. O kadar ikilemde kaldım ki.. Sizce nasıl olur bu arada Ankara da ÇUBUK/ÇARŞI gibi yerlerde evler buradaki kira kadar kredi taksidi çıkıyor . Bende burda 13 15 binden sorumluluk alacağına Ankara da yine 7-8 binde alsan zorumuza gitmez evimizi ödüyoruz deriz diyorum, bu bölgelerde yaşayan arkadaşlar şehir değiştiren arkadaşlar bana akıl verirse sevinirim siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler 💕
Ben şehir değiştirdim. Ankara'dan farklı bir şehire geldim. Pişman değilim. Benim işim bu şehirde olduğu için buradayım ..Ankara çok şehire göre ucuz ve yaşanılası bir yer. Her keseye uygun malzemeler var..benim olduğum şehir kira ve alışveriş yönünden çok pahalı bir yer mesela. Ama maaşım oraya göre daha iyi ve küçük bir yer trafik yok.
Suç oranı çok düşük

Doğma büyüme Ankaralıyım. Ostim’de dükkanımlz vardı. Çubuk Ankara sayılmaz. Uzak, gelişmemiş bir ilçesi. Baraj vardı. Pikniğe giderdik oraya.
Eşiniz Ostim’de çalışacaksa Batıkent, Demetevler, Yenimahalle, Etimesgut… buralarda oturabilirsiniz.
Kiraları bilmiyorum. Biz anneme 2+1 ev baktık. 3 milyondan aşağı yoktu. Ümitköy, Çayyolu, Bilkent’te baktık biz.

Merhabalar çok düşündüğüm ve arada kaldığım için danışmak istedim sizlere. İstanbul 'da yaşıyorum 2 çocuğum var, eşimin mesleği var kiramız 2.500 ve bir anda 1000₺ arttırıldı. Eşimin maaşı kira 2 çocuk pahalılık bize yetmiyor malesef , çok savuran harcayan giyim alıp gezen bi insan değilim , şimdi eşimin maaşı 7.500, iş teklifi geldi 13 bin . Ama ben diyorum ki kabul etme. Ankara'ya gidelim bi eve girelim Allah nasip ederse 10 sene öderiz İstanbul'da sürünmenin sonu yok gerçekten. Çocuklarıma gelecek yapamıyorum, ev sahipleri inanılmaz zamlar yapıyor. Eşim tornacı işsiz kalmaz Allah'ın izniyle Ama bir yandan da konu göç etmek. Kızım 4 . Sınıf oğlum anaokulda şuan, aranızda şehir değiştiren varmı bu radikal bir karar orya dımdızlak gitmek, ama nereden başlasak elimizi taşın altına koysak kâr diyorum bir yandanda, vah vah dedikçe zaman geçiyor ve biz bişey yapamıyoruz. O kadar ikilemde kaldım ki.. Sizce nasıl olur bu arada Ankara da ÇUBUK/ÇARŞI gibi yerlerde evler buradaki kira kadar kredi taksidi çıkıyor . Bende burda 13 15 binden sorumluluk alacağına Ankara da yine 7-8 binde alsan zorumuza gitmez evimizi ödüyoruz deriz diyorum, bu bölgelerde yaşayan arkadaşlar şehir değiştiren arkadaşlar bana akıl verirse sevinirim siz olsanız ne yapardınız fikirlerinize çok ihtiyacım var şimdiden teşekkürler 💕
çubuk pek ankara sayılmaz. Etimesgut da bile ev kiraları 2500. çok farklı değil yani. tek avantaj ev alırken olabilir o da semte göre değişir

17 yıldır Ankara'da yaşıyorum. Okul hayatım da burada geçti. Biz çok seviyoruz ama evimiz Eryamanda. Sorunlu bölgeleri illaki vardır ama İstanbul'da artık yaşanmaz bence de. Çubuk merkezden çok uzak bir yer nasıldır pek bilmem. Genelde okulları iyidir çocuklar için yaşanılır. Göç konusunu demişsiniz ama insanoğlu her şeye alışıyor inanın

güzel ablacım
ankarada OSTİM'de çalışacaksa eşin sen sincanda ya da batıkentin genişleyerek giden uzak mahallelerinden birinde oturabilirsin- daha doğrusu buralarda ev alabilirsin...OSTİM'de çalışanlar için sincan tarafından sürekli dolmuş gider. ama zaten genelde araba alıp ortaklaşa gidiyor insanlar. rahattır bu tarafların trafiği. -istanbula göre! yoksa ankaralıya sorsan fatih metrosu bağlandığından beri batıkentte metroda oturacak yer yok diye ağlarlar. :KK70:

Sincan lüks bir semt değil -ankaranın merkez ilçelerinin en varoşudur. ama ev çok. 1 ev alırsın orada ankaraya alışırsın sonra önüne bakarsın artık.

Batıkent elit denecek bir semt. Ama sen merkezinde ev alamazsın zaten. Benim dediğim yerler beylikdüzü tarzında topluca yapılmış site tarzı yerler. ama pamuklar vardı mesela 10 sene önce kimse oturmazdı (ben 10 sene önce OSTİMde çalışıyrdum). Şimdi uçtu oralar. öyle düşün. Çabuk gelişiyor.

Çubuk merkez ilçe değil
ama h.alanı oraya bağlı olduğu için köylüsü büyük oranda h.alanında çalışır (servis dedikleri h.alanın sürekli servisi var, OSTİM'e olduğundan emin değilim ama) artı tarla -bahçe yapar sonra da o parayı ankarada ezer :KK70:

ama ankaranın merkez ilçe olmayan ilçelerinin hepsi aşağı-yukarı aynıdır (istisna olara Bala ve Haymana biraz farkı çünkü kürt nüfus var ama fark sadece demografik yoksa gelişmişlik olarak hepsi benzer). ya baraj kamulaştırması oldu ya boru hattı ya da ankarada aldıkları tarlalar site oldu 70şer daire aldılar veya plakalar altın oldu (misal ş.koçhisarın hepsi ankarada taksicidir) . ama ufuk olarak parayı ezen insanlar oldukları için ilçeler köy tadında...öyle gelişmiş büyük bir merkez olmayan ilçesi yok ankaranın.

Ankara maalesef ki Öğrencilik dönemimden bu yana hiç gelişmedi. Semtine göre farklılık mutlaka vardır fakat insanları da keza öyle. Sanki geçmiş medeniyetten gelmiş gibiler. Memur, öğrenci vs.olmasa daha da geri kalırdı.

Tabi bunda geçmiş belediyenin hatırı sayılır katkısı var.

Ama mantığınızı beğendim. Dünyaya bir kere geliyoruz bari kendi evinizde ev sahibi derdi olmadan yaşayın.

ben istanbul ataköyden , ankara orana taşındım eylülde.
ekonomik olarak çok rahat , herşey ayğının altında.
en basitinden , dersaneye yazdırdım 15 bin , istanbulda 40 bindi bakırköy . kızılayda 15 bin
sınıf mevcutları çok az, eğitim daha iyi . deniz yok ama , istanbulda hangimiz deniz kenarın her hagfta yemek yiyoruz.

Evet bağlantım yok sadece dedim ki başımızı bi yere sokalım gençken çocuklar ufakken, burda 40 senelik binada eski daireler 1 milyon 300 bin ₺ den başlıyor yine inanın her türlü daha ucuz , bu kadar uzak olduğunu bilmiyordum sağolun , birde ulaşım kolay diyorlar benim ablam Altındağ da oturuyor mesela , arası çok mu ?
Altındağ dediğiniz yer Ankara'nın merkez ilçelerinden biri. Pek yakın sayılmaz.

Yok çünkü çocuklar rahat olsun istiyorum eşim işe kolay gelsin gitsin zaten servis varmış hep birde servisler geçiyormuş ordan, burda aman çocuğum kaçırılarak aman taciz aman kapkaç artık yıldım dağın başına atsalar amenna diyecek duruma geldik😀
o durum Türkiye’nin her yerinde var. şu an küçük bir iç Anadolu şehrinde yaşıyorum. etraf Afgan ve Suriyeli dolu. ne alaka diyorsunuz mesela istanbul izmit vs olsa neyse de burda ne işleri var şaşkınlığını yaşıyorsunuz ama varlar yani. hem de her yerde🤷‍♀️

Altındağ dediğiniz yer Ankara'nın merkez ilçelerinden biri. Pek yakın sayılmaz.
altındağ dediği pursakların dibiyse geriye çubuğa 25 km filan kalıyor yalnız bir de öyle düşünün :KK70:

bi de İstanbulluların yol mesefe pahalılık algısı bambaşka
1.5 saat yol filan normal yani onlara

ben 1.5 saat yol gitsem çıldırırım.

işe (ofise gidersem,) 15 dakikada gidiyorum, yürüyerek.

Ankara da yaşadiniz mi daha önce çubukla alakaniz varmı bilmiyorum ama çubuk ankara nın merekeze uzak bir ilçesi, diğer taraftan her ne kadar mecbur edilmiş olsakda ankara dan izmire göc etmek zorunda kaldık bizim içinde tamamen alakasiz bir yer oldu oyle diyeyim tamamen başa sardik, ankara da evimizi biraktik buraya taşındık, aileler vs orda ama bu degisiklik bana çok iyi geldi belkide izmir gibi bir yere geldigim icin bilemiyorum.
yani siz istanbul dan ankaraya göçünce kendinizi iyi hissedecekmisiniz bunu düşünün.
çunku eşiniz işe gidecek siz ve cocuklar belkide hic bilmediginiz bir ortamda bir sure cabaliyorsunuz.
eger çubuk bildiginiz bir yerse bir sey diyemem ama hic bilmediginiz bir sehir ise ankara çubuk istanbula göre sizin icin biraz zor olabilir gibi geldi bana

altındağ dediği pursakların dibiyse geriye çubuğa 25 km filan kalıyor yalnız bir de öyle düşünün :KK70:

bi de İstanbulluların yol mesefe pahalılık algısı bambaşka
1.5 saat yol filan normal yani onlara

ben 1.5 saat yol gitsem çıldırırım.

işe (ofise gidersem,) 15 dakikada gidiyorum, yürüyerek.
Ben Altındağ deyince ulusu falan düşündüm. Tabii Pursaklar falansa oraları daha yakın. İstanbul'da 1.5 saat çok normal. Eğer konu sahibinin eşi yol sorununu kafaya takmiyorsa dediğin yeri de değerlendirebilirler.

X