- 24 Ocak 2018
- 2.225
- 3.186
- 33
- Konu Sahibi ikicanannesi
Bu arada 3 sene bitecen 155 bin e ev aldım 2500 lira ödemesi var su an direk 700 veriyorlar düşünün evler bu anda katladı su an alınabilecek evler 750 800 civarı aman aman büyük te değiller
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yakın geçmişte hem Ankara hem İstanbul’a gittim. Aralarında hiç fark yok. Ankara’yı ucuz sanmak komik.. Kızılay ile Bakırköy kıyaslanmış yukarda mesela ben yeme içme olayında benzer semtlerde aynı paraları verdim Ankara’da da İstanbul’da daAnkarayı ucuz şehir sanmasına da ben şaştım.istanbuldan tek farkı kalabalığının ve trafiğinin daha az olması hepsi bu.çubuk dediği yer zaten Ankara değil.Orada hemşeriler ve akrabalar yani oranın halkı rahat yaşar yabancılar kolay barınamaz.toki evler, bile 1 milyonu geçeli çok oldu.7500 alsa ayda 2500 i krediye verse ki o yetmez çok daha fazla artık.geriye kalan parayla ayın sonunu getiremez kendi çalışmadıkça.
aynen öyle.kıyafet falan da daha pahalıdır Ankara da.sosyete pazarına İstanbulda da gittim .Ankara çok çok pahalıydı oraya göre.Yakın geçmişte hem Ankara hem İstanbul’a gittim. Aralarında hiç fark yok. Ankara’yı ucuz sanmak komik.. Kızılay ile Bakırköy kıyaslanmış yukarda mesela ben yeme içme olayında benzer semtlerde aynı paraları verdim Ankara’da da İstanbul’da da
Arabayla işe gidip gelse en az 2500 tl tutar ayda.bu arada turşularınız harika.sonbaharda gelip alırız oraya hepÇok değil arabanız varsa yarim saat yoksa 1saat civari
pikniğe ve turşu almaya gidilir sadeceOstimle çubuk arası çok uzak. Çubuk da iyi bir yer değil bence.
tek artısı iyi okulları ve üniversiteleri olması diğer şehirlerden.15 sene yaşadım çubuk nerede bilmem. Ankara değil ki orası. Ankara’nın merkez ilçeleri Yenimahalle Çankaya ve Keçiören Altındağ olabilir. Kalanlar köyden bozma uzak yerler.
Yani yaşanmaz orada. Başka illeri değerlendirin bence Ankara sandığınız gibi ucuz değil
Aynen. Bi dönem turşu festivali vardı bi kere gittik ama oraya gittiğimizde o bakışlardan falan öylesine rahatsız olmuştuk ki bidaha da uğramadık. Piknikte de en son torosuna binip dostuyla gelen beyaz atletli tipler olduğunu görünce yıllardır bidaha gitmedik. Dodurga mühye tarafında güzel yerler var oraları tercih ediyoruz mecbur.pikniğe ve turşu almaya gidilir sadece
Ama İstanbul’dan gelecek konu sahibi okul anlamında da İstanbul iyi ki. Hani daha ucuza gitmiyor bir farkı yok yanitek artısı iyi okulları ve üniversiteleri olması diğer şehirlerden.
ben dodurga tarafına yakınım.temelliye gideriz alacaatlı da piknik yerleri var gideriz ama aklıma gelmez çubuğa gitmek.orası başka şehir gibiAynen. Bi dönem turşu festivali vardı bi kere gittik ama oraya gittiğimizde o bakışlardan falan öylesine rahatsız olmuştuk ki bidaha da uğramadık. Piknikte de en son torosuna binip dostuyla gelen beyaz atletli tipler olduğunu görünce yıllardır bidaha gitmedik. Dodurga mühye tarafında güzel yerler var oraları tercih ediyoruz mecbur.
son bir yılda herşey 2 ye 3 e katladı.oturduğum evin değeri 3 katı arttı bu yüzden ev sahibim yüzde yüz zam istedi mecbur yaptım.yiyecek kıyafet istanbul dan pahalıdır Ankara da.tek güzel yanı o aşırı kalabalık yok trafik yokİş imkanları bakımından Ankara tercih sebebi sanırım ama Ankara’da İstanbul gibi büyükşehir, hiç gitmedim bilmiyorum lakin İstanbul‘dan daha ucuz olacağını sanmıyorum.
Bu arada bizim kasabaya gelip aman burası çok pahalı, Ankara çok ucuz diyen çevre apartmanlardaki Ankaralı gomşulara selam olsun Ankarayı Ankaralı arkadaşlardan okuyoruz işte, hiç de ucuz değilmiş
Çok haklı bir yorum. Bende aynı şekilde öyleyim. Gri şehir maneviyat 0 soğuk insan olarak soğuk. Gezecek vakit geçirecek yerler yok. Avm ibaret her yer. Bende atanmayı bekliyorum gitmek için..25 yıldır ankaradayım ailem olmasa bi dakka durmam. Gri şehir derler buraya siyasi ve öğrenci şehri burası.
Belediyenin yaptığı bi kaç süs havuzundan ve avmdn başka bi halt yok burda.
Maneviyat yönünden çok eksik bi şehir yıllar önce bursaya gitmiştim ağzım açık geri gelmiştim nasıl güzel yerler var memlekette çocukları okutup kacıcam buradan. Birde istanbuldan bi farkı yok hersey cok pahalı 6 sene önce oturduğum evi 160 bine aldık suan 1 milyon oldu. Alan aldı alamayan kaldı.
haftasonları nereye gitsek diye düşünmüyoruz hangi avm ye gitsek diye düşünüyoruz .gölbaşı vs dışında gidecek tek yer yok.sinema tiyatro opera vs. hariç.çocuğunu alıp gidebileceğin tek yer avm lerrr.Çok haklı bir yorum. Bende aynı şekilde öyleyim. Gri şehir maneviyat 0 soğuk insan olarak soğuk. Gezecek vakit geçirecek yerler yok. Avm ibaret her yer. Bende atanmayı bekliyorum gitmek için..
Ankara ve İstanbul’un kendine has özellikleri var, belki birçok bakımdan birbirlerine benzemiyorlardır, Ankara’yı bilmediğimden kıyaslama yapamam ama her 2 şehirinde avantaj ve dezavantajları eşit sanırım, ev fiyatları ikisinde de uçuk, geçinmek keza öyle, okullar da birbiriyle yarışır niteliktedir, göç alma olarak da galiba yine eşitler, tek ayrıştıkları nokta trafik gibi anladım.son bir yılda herşey 2 ye 3 e katladı.oturduğum evin değeri 3 katı arttı bu yüzden ev sahibim yüzde yüz zam istedi mecbur yaptım.yiyecek kıyafet istanbul dan pahalıdır Ankara da.tek güzel yanı o aşırı kalabalık yok trafik yok
çubukta okul yoktur ki doğru dürüst.ben iyi bir yerde oturuyorum biz bile okuldan öyle çektik ki sonunda koleje verdim.iyi okulların olduğu yerlerde ev kiraları 5000 binden başlar Ankara daDiğerleriyle ilgili bir fikir veremem ama taşınmak için çocukların okul durumu çok mantıklı. Biri ortaokula biri ilkokula bu sene başlayacak yeni okul zaten o sebeple yeni şehir çok zedelemez.