Merhaba sevgili kadınlar.
Uzun zaman siteye üye olmadan bu sayfayı takip ettim, buradan edindiğim bilgilerle gideceğim yerleri belirledim. Bana buradaki tavsiyeler yol gösterdiği için üye olup ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. Mümkün mertebe objektif gözlemlerim üzerinden değerlendirmeye çalışacağım. Bazı kişisel fikirlerimi de yazının son kısmında paylaşacağım. Umarım faydası dokunur.
Öncelikle, işinde uzman olan kişileri bulmadan önce pek çok saçma sapan yerde iğneli epilasyon denemem olmuştu ve iki temel şeyin çok önemli olduğunu fark ettim: Eğer işlem sırasında canınız korkunç derecede yanıyorsa ve işlemi yapan kişi tek el çalışıyorsa (yani önce iğneyle kıl köküne işlem yapıp sonra aynı elle kılı cımbızla alıyorsa) orada epilasyona devam etmemek gerek. İlki cildinize, ikincisi cebinize zarar. En makulu gerçekten de burada adı sıkça geçen, güvenilir insanlarla çalışmak. Ben buradan takip ettiklerime güvenerek Julia Hanım ve Ebru Hanım'dan randevular aldım ve hala devam ediyorum. Olumlu/olumsuz gözlemlerimi şu şekilde paylaşayım:
Julia Hanım: Öncelikle gerçekten eli çok hafif ve hızlı. Temizliğe, işlemden sonra cildinizde kalıcı bir hasar oluşmayacağına ve de sabırlı olursanız gerçekten de sonuç alacağınıza güvenebilirsiniz. Aynı zamanda sıcak ve sizi germeyen bir insan. Aynı zamanda randevu saatiniz geldiğinde bekletilmiyorsunuz ya da işlem esnasında telefonla görüşerek sizi ihmal etmiyor. Özel bir durum olduğunda ya da size bir şey anlatacak/gösterecek olduğunda dakikayı durduruyor. Julia Hanım'a dair son olarak söyleyebileceğim şeyse işlemden sonra cildimde hiçbir zaman bir problem olmadığı. Bunu çok problemli bir cilt tipine sahip biri olarak söyleyebiliyorsam Julia Hanım bu anlamda bir övgüyü hak ediyor olsa gerek. Bir de kredi kartıyla ödeme yapabiliyor olmak da önemli bir kriter olabilir. Ben bunu da olumlu taraflarından biri olarak görüyorum. Gel gelelim, dakika ücretinin 3 tl olması (her ne kadar piyasa aşağı yukarı böyle olsa da) uzun seanslarda biraz can sıkıyor. İkinci bir diğer olumsuzluksa randevu almanın zorluğu. Gerçekten çok yoğun çalıştığı için seans aralarındaki süre olması gerekenden (özellikle de kılın evrelerini yakalamak açısından) çok daha uzun. Bu da ne yazık ki süreci aksatıyor. Olumsuz olarak söyleyebileceğim son şeyse her ne kadar sapa bir yerde olmasa da salonunun merkeze bir miktar uzak olması. Gerçi kolay randevu alınabilse her seferinde o yol koşa koşa bile gidilir.
Ebru Hanım: Kendisiyle daha sonradan tanıştım. Açıkçası biraz çekingendim çünkü sosyal medya hesaplarında bir paylaşım bulamadım. Ancak iyi ki tanışmışım. Bana sorarsanız, kendisi çok çok hızlı. Bu fark ettiğim en olumlu tarafı. İkincisiyse dakika ücretinin 2 tl olması (piyasanın da altında sayılabilecek bir ücret ve de karşılığında aldığınız hizmet gerçekten de kaliteli). Bir diğeriyse mekanın çok temiz olması. Aynı zamanda Ebru Hanım da çok kibar ve anlayışlı biri. Bir diğer çok önemli mevzuysa kolayca randevu alabilmeniz. Bayram öncesi yoğunluğuna rağmen randevu alabildim örneğin. Bir de salonu merkezde, Güven Park'a yakın olması da ayrı bir avantaj. Gelelim olumsuz denebilecek taraflara: Buna önem verecekler olabilir ancak kendisi kredi kartı ya da banka kartıyla ödeme tercih etmiyor. Sanıyorum çok fazla kesintiye uğradığı için tercih etmiyor. Bence anlaşılabilir bir durum. Bir diğer olumsuz olarak değerlendirilebilecek şeyse işlemden sonra cildimde sivilcelenme olması. Ancak bunun sebebi cildimin en hassas bölgelerine (göğüs arası ve çene) işlem yapıyor olmamız da olabilir. Göğüs aramı jiletle bile alsam iltihaplanırdı (lazer epilasyon hatası zamanlarından). Öte yandan iki günlük güzel bir bakımla sivilceler geçiyor.
Temelde, bu iki uzman da gerçekten işlerinde iyiler. Seçiminizin belirleyicileri işlerinde iyi olup olmamalarına dair kaygılarınız değil, maddi durumunuz ve kıl sorununuzun aciliyeti olacaktır. Bir de kişisel olarak iğneli epilasyon işlemi sonrası bakımıyla ilgili özellikle yüz bölgesi için makul olduğunu düşündüğüm iki şey önermek istiyorum: Bir hafta boyunca yastık kılıflarını düzenli olarak temizleriyle değiştirmek ve yüzü yıkadıktan sonra (işlemden en az 24 saat sonra) havluyla değil, havlu peçeteyle silmek hijyen açısından önemli olabilir. Ben yeni yeni bunlara özenmeye başladım, o yüzden paylaşmak istedim. Umarım faydalı şeyler paylaşabilmişimdir.
En önemlisi, bu epilasyon sürecini saplantıya çevirmemek, sürekli kendimizi başkalarının gözünden yargılamamamız gerek. Bedenlerimiz bizim, söz hakkı bizden başka kimsede yok. Kadınlar olarak hepimize kendimize başkalarının yargıları üzerinden eziyet etmediğimiz günler diliyorum.