• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğneli Epilasyon Ankarada İğneli Epilasyon yaptırıp memmun kalanlar......

• Konu Sahibi Konu Sahibi kujum
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba sevgili kadınlar.
Uzun zaman siteye üye olmadan bu sayfayı takip ettim, buradan edindiğim bilgilerle gideceğim yerleri belirledim. Bana buradaki tavsiyeler yol gösterdiği için üye olup ben de deneyimlerimi paylaşmak istedim. Mümkün mertebe objektif gözlemlerim üzerinden değerlendirmeye çalışacağım. Bazı kişisel fikirlerimi de yazının son kısmında paylaşacağım. Umarım faydası dokunur.

Öncelikle, işinde uzman olan kişileri bulmadan önce pek çok saçma sapan yerde iğneli epilasyon denemem olmuştu ve iki temel şeyin çok önemli olduğunu fark ettim: Eğer işlem sırasında canınız korkunç derecede yanıyorsa ve işlemi yapan kişi tek el çalışıyorsa (yani önce iğneyle kıl köküne işlem yapıp sonra aynı elle kılı cımbızla alıyorsa) orada epilasyona devam etmemek gerek. İlki cildinize, ikincisi cebinize zarar. En makulu gerçekten de burada adı sıkça geçen, güvenilir insanlarla çalışmak. Ben buradan takip ettiklerime güvenerek Julia Hanım ve Ebru Hanım'dan randevular aldım ve hala devam ediyorum. Olumlu/olumsuz gözlemlerimi şu şekilde paylaşayım:

Julia Hanım: Öncelikle gerçekten eli çok hafif ve hızlı. Temizliğe, işlemden sonra cildinizde kalıcı bir hasar oluşmayacağına ve de sabırlı olursanız gerçekten de sonuç alacağınıza güvenebilirsiniz. Aynı zamanda sıcak ve sizi germeyen bir insan. Aynı zamanda randevu saatiniz geldiğinde bekletilmiyorsunuz ya da işlem esnasında telefonla görüşerek sizi ihmal etmiyor. Özel bir durum olduğunda ya da size bir şey anlatacak/gösterecek olduğunda dakikayı durduruyor. Julia Hanım'a dair son olarak söyleyebileceğim şeyse işlemden sonra cildimde hiçbir zaman bir problem olmadığı. Bunu çok problemli bir cilt tipine sahip biri olarak söyleyebiliyorsam Julia Hanım bu anlamda bir övgüyü hak ediyor olsa gerek. Bir de kredi kartıyla ödeme yapabiliyor olmak da önemli bir kriter olabilir. Ben bunu da olumlu taraflarından biri olarak görüyorum. Gel gelelim, dakika ücretinin 3 tl olması (her ne kadar piyasa aşağı yukarı böyle olsa da) uzun seanslarda biraz can sıkıyor. İkinci bir diğer olumsuzluksa randevu almanın zorluğu. Gerçekten çok yoğun çalıştığı için seans aralarındaki süre olması gerekenden (özellikle de kılın evrelerini yakalamak açısından) çok daha uzun. Bu da ne yazık ki süreci aksatıyor. Olumsuz olarak söyleyebileceğim son şeyse her ne kadar sapa bir yerde olmasa da salonunun merkeze bir miktar uzak olması. Gerçi kolay randevu alınabilse her seferinde o yol koşa koşa bile gidilir.

Ebru Hanım: Kendisiyle daha sonradan tanıştım. Açıkçası biraz çekingendim çünkü sosyal medya hesaplarında bir paylaşım bulamadım. Ancak iyi ki tanışmışım. Bana sorarsanız, kendisi çok çok hızlı. Bu fark ettiğim en olumlu tarafı. İkincisiyse dakika ücretinin 2 tl olması (piyasanın da altında sayılabilecek bir ücret ve de karşılığında aldığınız hizmet gerçekten de kaliteli). Bir diğeriyse mekanın çok temiz olması. Aynı zamanda Ebru Hanım da çok kibar ve anlayışlı biri. Bir diğer çok önemli mevzuysa kolayca randevu alabilmeniz. Bayram öncesi yoğunluğuna rağmen randevu alabildim örneğin. Bir de salonu merkezde, Güven Park'a yakın olması da ayrı bir avantaj. Gelelim olumsuz denebilecek taraflara: Buna önem verecekler olabilir ancak kendisi kredi kartı ya da banka kartıyla ödeme tercih etmiyor. Sanıyorum çok fazla kesintiye uğradığı için tercih etmiyor. Bence anlaşılabilir bir durum. Bir diğer olumsuz olarak değerlendirilebilecek şeyse işlemden sonra cildimde sivilcelenme olması. Ancak bunun sebebi cildimin en hassas bölgelerine (göğüs arası ve çene) işlem yapıyor olmamız da olabilir. Göğüs aramı jiletle bile alsam iltihaplanırdı (lazer epilasyon hatası zamanlarından). Öte yandan iki günlük güzel bir bakımla sivilceler geçiyor.

Temelde, bu iki uzman da gerçekten işlerinde iyiler. Seçiminizin belirleyicileri işlerinde iyi olup olmamalarına dair kaygılarınız değil, maddi durumunuz ve kıl sorununuzun aciliyeti olacaktır. Bir de kişisel olarak iğneli epilasyon işlemi sonrası bakımıyla ilgili özellikle yüz bölgesi için makul olduğunu düşündüğüm iki şey önermek istiyorum: Bir hafta boyunca yastık kılıflarını düzenli olarak temizleriyle değiştirmek ve yüzü yıkadıktan sonra (işlemden en az 24 saat sonra) havluyla değil, havlu peçeteyle silmek hijyen açısından önemli olabilir. Ben yeni yeni bunlara özenmeye başladım, o yüzden paylaşmak istedim. Umarım faydalı şeyler paylaşabilmişimdir.

En önemlisi, bu epilasyon sürecini saplantıya çevirmemek, sürekli kendimizi başkalarının gözünden yargılamamamız gerek. Bedenlerimiz bizim, söz hakkı bizden başka kimsede yok. Kadınlar olarak hepimize kendimize başkalarının yargıları üzerinden eziyet etmediğimiz günler diliyorum.

iğneli epilasyon sonrası bakım tavsiyeleriniz nelerdir?

Hep diyorum iğneli ucuz bir işlem değil maalesef, öyle ya da böyle cebinizden bir miktar para gidecek.
Ama en azından sonucu güzel olacak. Kalıcı olacak.
Julia Hanım'a gidiyordum, malumunuz yer bulamadığım için geçen hafta Ebru Hanım'a gittim.
Yaklaşık bir 20 dakikalık bir seanstı.
Farklı bir iğne kullandı. (30 lira imiş)
Dakikası da hala 2 lira evet.
Ve kendisinden oldukça memnun kaldım.
Temmuzda yeni bir randevum daha var.
kabuk oluşursa müdahele etmeyin. Ben 2 haftanın sonunda hafifçe banyoda sürttüm hala o izlerle birlikteyim. İlk iğneli epilasyon deneyimim o kadar tecrübeli değilim ama pudra sürdüm kabuklar için. Bidahakine medacassol krem ile desteklemeyi düşünüyorum

Yüz bölgesi için konuşayım çünkü en hassas ve bakım gerektiren bölge orası bana kalırsa. Öncelikle işleme cildinizde herhangi bir şey olmadan gitmek iyi olur (fondoten, pudra, bb/cc krem vs.) İşlem sonrasında 24 saat (hatta cildiniz çok hassassa biraz daha fazla süre) su değmemeli. Bu süreçte antibakteriyel pudra kullanarak (ben Utalk'u kullanıyorum, işlem yaptırdığım uzmanlar da bunu kullanıyorlardı) bölgenin terlemesini ve mikrop kapmasını önleyebilirsiniz. İlk bir iki gün pudra kullanmaya devam ederek sivilce gibi küçük yaraların kurumalarını sağlayıp öyle kreme geçmek en makul olanı. Krem kısmını ben şöyle yapıyorum: Hücre yenileyici krem + (bazen) antibakteriyel krem. Krem seçimi bence biraz sizin cilt tipinize bağlı. Örneğin bazı kremler çok yağlı gelebilir, bazıları yeterli etki etmeyebilir. Ben hücre yenileyici olarak Madecassol ya da benzer etkiye sahip ve aynı zamanda sivilce tedavisinde de kullanılan Sudocrem kullanıyorum. Antibakteriyel olarak da Fucidin kullanıyorum. Yaralar temizlenmeden de cildimi rutin kullandığım ürünlerle temizlemiyorum. Sadece su kullanıyorum. Peeling, kese, elle müdahale ya da havlu veya peçeteyle sert bir şekilde kurulama yapmamaya çalışıyorum. Onun yerine suyla temizleyip havlu peçeteyle tampon hareketlerle kurulayıp adını verdiğim kremleri sürüyorum. Ben cildime kapatıcı süren biri değilim ama kullananların bence cilt kendine gelene kadar buna ara vermesi en doğrusu. Güneş kremi konusundaysa açıkçası cildime uygun güneş kremini bulamadım henüz ama bu da sürecin önemli bir kısmı. Son olarak, bence yüz bölgesi için çok uzun seanslar almamak en iyisi. Ben maksimum 40 dakikalık alıyorum çünkü gerçekten diğer bölgelerden daha hassas gibi geliyor bana. Seansları özel günlere denk getirmemeye karar verdim bir de o zaman cildim daha çok tepki veriyor, yaralar da daha az iyileşiyor.

ebru hanımın iletişim bilgilerini nasıl bulabiliriz ben tüm sayfaları okuyamadım da nette de yazınca çıkmıyor.

Kızlar bu dakikası 3.50 olan yere gitmeyin de nereye.giderseniz gidin. İsim vercem sonra iftira dencek o yüzden yazmıyorum. Bir.ara kadınların hepsi.gidiyordu sonra julia ve ebru.da tanındı da oraya mahkum olmadık çok şükür. Ben zaten istanbulda yaptırdım.hem julia hem ebru ile telefonda görüştüm. Julia çok tatlı ama aylar sonrasına veriyordu ebru da çok saygılı tatlı tam ona gidecektim tedavim başladı iptal ettim. Tedavim bitince tek seanslık işim kaldığı için istanbulda bildiğim yerde yaptıracam. Sivilce her ciltte oluyor. Benim adet dönemine gelirse hafif sivilce oluyordu yoksa olmuyordu. Sonuçta cilde Bir şey yapılıyor bunlar olacak. Kıllı gezmekten iyidir.

julia hanım mı ? dakikası 3 tl çok pahalı ya nasıl bütçeni zorlamıyo ? :KK70: 1 saat yaptırsan 180 tl xd

yaa ben hiç iğneli yaptıradım. mesela her gidişimde göbeğimin tamamını, kolumun tamamını vs yapabiliyorlar mı ?
Yok ikinci gittiğim ve 3 tl olan yer için demedim bütçemi zorlamıyor diye. Oraya 1 saat gittim ve sadece yüzüme yaptırdım. Göğüs ve karın için gittiğim yerin dakikası 2 tl orası ayrı . Eli de hızlı. Parça parça yapılıyor tam tur olana kadar 1 saat 1buçuk saat gibi. Güne yayılıyor yani.

Arkadaslar Ebru hanim, Sevda Hanim ve Julia Hanim‘ in adres ve iletisim bilgilerini yazabilir misiniz?

merhabalar Burayı son zamanlarda düzenli takip olarak ediyorum.

Fiyat Performans açısından ince elenip sık dokunulması gereken bir konu iğneli epilasyon ki haklısınız.
Para kolay kazanılmıyor neticede.Varsa kayıp zaman telafi edilmeli.
Düzenli aralıklarla gidildiğinde çabuk ve daha az maliyetle biteceğini düşünüyorum.
Ama benim dikkat ettiğim bir diğer mesele kesinlikle hijyen...
İğne kişisel tamam ama peki ya CIMBIZ BATIK İĞNESİ her hastadan sonra temizleniyor mu?
Bir hastanın genitalini yapıp sonra aynı CIMBIZI temizlemeden(alkol ile vs.) sonraki hastanın yüzünüze mi uyguluyor?
Yine aynı şekilde BATIK İĞNESİ (bence bu da kişisel olmalı)
Tabi biz bunları bilemeyiz birine yapar diğerine unutur.O yapan kişinin vicdanına ve hassasiyetine kalmış.
Her gün her birine onlarca hasta geliyor...
Ama biz de uyanık olup işlemden önce bunlara dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

merhabalar Burayı son zamanlarda düzenli takip olarak ediyorum.

Fiyat Performans açısından ince elenip sık dokunulması gereken bir konu iğneli epilasyon ki haklısınız.
Para kolay kazanılmıyor neticede.Varsa kayıp zaman telafi edilmeli.
Düzenli aralıklarla gidildiğinde çabuk ve daha az maliyetle biteceğini düşünüyorum.
Ama benim dikkat ettiğim bir diğer mesele kesinlikle hijyen...
İğne kişisel tamam ama peki ya CIMBIZ BATIK İĞNESİ her hastadan sonra temizleniyor mu?
Bir hastanın genitalini yapıp sonra aynı CIMBIZI temizlemeden(alkol ile vs.) sonraki hastanın yüzünüze mi uyguluyor?
Yine aynı şekilde BATIK İĞNESİ (bence bu da kişisel olmalı)
Tabi biz bunları bilemeyiz birine yapar diğerine unutur.O yapan kişinin vicdanına ve hassasiyetine kalmış.
Her gün her birine onlarca hasta geliyor...
Ama biz de uyanık olup işlemden önce bunlara dikkat etmeliyiz diye düşünüyorum.

Batık iğnesi nedir acaba?

Arkadaslar Ebru hanim, Sevda Hanim ve Julia Hanim‘ in adres ve iletisim bilgilerini yazabilir misiniz?

Julia Hanım Ankara-TepePrime'da çalışıyor. İnstagramdan sayfası var. Yazarsam umarım reklam olmaz.
igneli_epilasyon_julia
Numarası da sayfasında mevcut.

yaa çok çok teşekkür ederim <3
peki ilk randevu nasıl alınır ? nereden alınır? direkt oraya mı gitmeliyim?

Julia Hanım Pazar hariç her gün çalışıyor. Yeri de TepePrime. İlk randevu için numarasından iletişime geçebilirsiniz direkt gitmek de olabilir tabii. İnstagramda numarası ve sanırım tam adresi mevcut. igneli_epilasyon_julia Adresi de bu.

İğneler kişiye özel zaten.
Ama kılları cımbız ile alıyorlar, ha o sorundur temizlik açısından. Olabilir.
Emin olmamakla beraber çünkü şahit olmadım ama sanırım temizleniyor onlar da.

İğneler kişiye özel zaten.
Ama kılları cımbız ile alıyorlar, ha o sorundur temizlik açısından. Olabilir.
Emin olmamakla beraber çünkü şahit olmadım ama sanırım temizleniyor onlar da.

Bacakları için iğneli yaptıran arkadaşıma nemectron epilasyon iğnesinin yanında batıkları daha kolay çıkaran
başka bir aparat (iğne demeyeyim yanlış anlaşılmasın) daha vermişler.Yani o da kişiye özelmiş.
Evet cımbız da steril olmalı

Öncelikle selam :) Umarım bu yazım benim gibi arayış içinde olanlar için çare olur. Yillar once yuzune igneli epilasyon yaptiran birisiyim. Yuzum alev alev yanip ari sokmus gibi siser kabuklanirdi. Kışın bogazli kazak yazin uzun saclarimla gizlemeye çalışırdım. Igneli epilasyon Yaptiran bayanlar bu durumu iyi bilir. Yillar sonra yuzumde rengi degisen tuyum icin arastirma icerisine girdim. Vee Ankara Tunalida ki Mübeccel Guzellik Salonunda yapmis olduğum telf gorusmesinden sonra emin olup karar kıldım. Daha kapidan girdiginiz andan itibaren sevgiyle karsilaniyosunuz ki bugun 3. Seansima gittim gulerek oynarak epilasyona gideceğim aklıma gelmezdi. Yuzumde daha ilk yaptirdigim seansta ne bir yanma ne bir şişme en ufak bir kabuk baglama bile olmadi. Buda Mubeccel Hanımefendi nin fevkaladenin fevkinde isinde profesyonel olduğunu gosteriyor Ki metal sentetik ve plastik alerjisi olmama ragmen. Biz bayanlarda en buyuk sıkıntı biyiktir ki 2. Seansa gittigimde ben isteyerek yaptirdim. 2 seans olmasina ragmen acaip azaldi. Hatta baska bolgelerime basladim. Anne yada abla sevkati deyin size yaklasim bu. 10 numara tertemiz bi yer. Sizi sizden daha fazla dusunen bi yer. Eğer insanca muamele goreyim huzurla çayımı kahvemi iceyim kisacasi 10 numara hizmet alayim ve tuylerimden sonsuza dek kurtulayim diyorsaniz Mubeccel Hanimi bi ziyaret edin derim. Kendisine ve calisani Murvet Hanıma sonsuz teşekkürler...

Öncelikle selam :) Umarım bu yazım benim gibi arayış içinde olanlar için çare olur. Yillar once yuzune igneli epilasyon yaptiran birisiyim. Yuzum alev alev yanip ari sokmus gibi siser kabuklanirdi. Kışın bogazli kazak yazin uzun saclarimla gizlemeye çalışırdım. Igneli epilasyon Yaptiran bayanlar bu durumu iyi bilir. Yillar sonra yuzumde rengi degisen tuyum icin arastirma icerisine girdim. Vee Ankara Tunalida ki Mübeccel Guzellik Salonunda yapmis olduğum telf gorusmesinden sonra emin olup karar kıldım. Daha kapidan girdiginiz andan itibaren sevgiyle karsilaniyosunuz ki bugun 3. Seansima gittim gulerek oynarak epilasyona gideceğim aklıma gelmezdi. Yuzumde daha ilk yaptirdigim seansta ne bir yanma ne bir şişme en ufak bir kabuk baglama bile olmadi. Buda Mubeccel Hanımefendi nin fevkaladenin fevkinde isinde profesyonel olduğunu gosteriyor Ki metal sentetik ve plastik alerjisi olmama ragmen. Biz bayanlarda en buyuk sıkıntı biyiktir ki 2. Seansa gittigimde ben isteyerek yaptirdim. 2 seans olmasina ragmen acaip azaldi. Hatta baska bolgelerime basladim. Anne yada abla sevkati deyin size yaklasim bu. 10 numara tertemiz bi yer. Sizi sizden daha fazla dusunen bi yer. Eğer insanca muamele goreyim huzurla çayımı kahvemi iceyim kisacasi 10 numara hizmet alayim ve tuylerimden sonsuza dek kurtulayim diyorsaniz Mubeccel Hanimi bi ziyaret edin derim. Kendisine ve calisani Murvet Hanıma sonsuz teşekkürler...

ablacım foruma üye olalı 1 ay olsaydı da ondan sonra başlasaydın reklamını yapmaya :D hehehe

Reklam mi ??? Benim reklamla yalanla dolanla işim olmaz. Ayrica netteki yorumlari okuyarak gittim ben Mubeccel Hanima ve BURAYA BU YORUMU yazmak icin uye oldum. Sizden ricam iyi düşünün olur mu o zaman iyilik ve guzellik bulursunuz. Bu toplumda; dogrulukla, gönül rızasıyla, baskalarina yardimci olmak icin de insanlar biseyler yapabilir.. Insanlar eglence araci degildir. Alay etmek icin lutfen kendi kotu dusuncenize uygun arayislar bulun...

Mübeccel Hanım, bu iğneli işini araştırırken ilk bulduğum isimlerden biriydi.
Kendisi hakkında olumsuz birçok da yorum okudum, insanlar tam olarak sonuç alamadıklarını ve devamlı gidip geldiklerini falan yazıyorlardı.
Kendisi hakkında iyi yorumlardan bulunan insanlar ise, istisnasız hep aynı. " Kendinizi evinizde gibi hissediyorsunuz, çok samimi çok candan, anne şefkati ile yaklaşıyor ... falan filan " Bakın istisnasız, ne okuduysam üç aşağı beş yukarı bu laflar.
Bize kişilerin karakter analizi değil, yaptıkları işin kalitesi ile ilgili bilgi lazım.
Ben bu insanı nüfusuma almayacağım sonuçta, nasıl biri olduğu beni ilgilendirmiyor.
Ve hiçbir yerde de yaptığı iş ile ilgili yorumlar da okumadım maalesef.
Ve evet yeni üye olmuş birinin bunları yazması da insanları çok doğal olarak şüphelendiriyor.

Back