Arkadaşlar,
Ben ilk çocuk isteğimde ümit hocaya kontrole gittim. Vajinal muayene sonucu polikistik oversın şu ilacı kullan adet olduğunda gel dedi. O zamanlar koruda çalışıyordu. şimdi düşünüyorum da hiç eşimin gelmesini fln talep etmedi. Oysa ki sonra ki gittiğim hekimler polikistik over olmama rağmen hep eşimden de tahlil istedi. Her neyse Tabi çocuk isteğiyle ben ilacı kullandım adet olduğumda randevu için aradım çok yoğın olduğu için muayeneye gidemedim. Sonraki ay kimyasal gebelik yaşadım. Bir daha da ümit hocaya gitmedim. Samimi gelmedi bana. İlk muayenede yüzümw bakmaması bana anlayabileceğim şekilde açıklama yapmaması da cabası. İlk polikistik over dediğinde kısır olduğumu bile düşündüm. Ben o ne diye sormasam onun açıklamasını bile yapmayacaktı.
Bundan aylar önce hastane araştırırken etrafımda yakın zamanda doğum yapanlarla konuşurken bir arkadaşımın yaşadığı olayı size anlatıyım.
Kendisinin hamile kalma ihtimali çok düşük olduğu için Başkent Hastanesine Hulusi hocaya tüp bebek tedavisi için gitmiş. Tedavi sonrası hamile olduğunu öğrenmiş. Hulisi hoca gebelik takibi yapmadığı için gebelik takibini yapması için Ümit hocaya gitmiş. Bu arkadaş aşırı sigara tiryakisi (hamilelikte sigara içmesini bende hiç hoş karşılamadım) hocaya en düşük nikotinli sigaradan günde 5-10 adet içtiğini içmezse aşırı stres yaptığını söylemiş. Ümit hocanın cevabı ise “36. Haftada bebeğin karnında öldüğünde görürüm ben senin tiryakiliğini” olmuş. Şimdi bir hekimin bu aşamada tatlı bir dille çocuğuna zarar geleceğini anlatmak olur gerisine karışamaz. Sonuçta karşısında çok zor bir şekilde hamile kalan kaç yaşında aklı fikri yerinde biri var. Kendisi de zaten eminim ki zararlarını biliyordur. Gerisi onun iradesine ve vicdanına kalmıştır. Doktorun bu şekilde bir dile getirme yapması çok kötü. Evet arkadaşımın yaptığı daha kötü katılıyorum. Ama herşeyin bir söylenme üslubu vardır. Karşındakine herşeyi söyleyebilirsin ama üslûbuna dikkat ettiğin sürece diye düşünüyorum.
36. Haftadayım 13. Haftamdan itibaren Coşkun Şimşire gidiyorum negatif bir enerji hiç almadım kendisinden. Her gittiğimde öncelikle halimi hatrımı sorar, şikayetlerimi dinler şikayetlerime çözüm üretmeye çalılır. Kendisi o kadar sakin ve öngörülü bir hekim ki kesinlike beni pinpiriklendirmiyor panik yaptırmıyor. Hatta ben kilolu hamile kaldığımda (70kilo) ilk gittiğimde 9-12 kilo arası alman gerek dedi. 34. Haftamda 14 kilo almıştım. Hocaya bunu söylediğimde olsun artık bunu takma doğumdan sonra verirsin dedi. Yani kısaca bana stres yaptırmamak için elinden geleni yapıyor. Ve bu hali ve tavrı bana güven veriyor. Tekrar hamile kalırsam Coşkum hocadan başka bir hekime asla gitmem. Bana Coşkun hocayı öneren sigorta şirketine minnettarım
Doğum sonrası hamilelik ve doğum sürecini merak edenler için daha detaylı yazacağım.