allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin:)
ben de 18 haftalık hamileyim. doktor ve hastane seçerken ben de zorlanmıştım. benim kriterlerim kadın doktor olması(daha rahat ederim diye düşündüm), çok pahalı olmaması, daha önce doğum yapmış kişilerin doktordan ve hastaneden genellikle memnun olması, evime çok uzak olmaması, yeni doğan bölümünün olması, hastanenin içime sinmesiydi.
devleti hiç istememiştim o yüzden hiç devlet hastanesi araştırmadım.
eryaman bana uzak olduğu için hiç o tarafları düşünmedim.
evime en yakın hastane koru ve memorial. ancak koru hastanesinin karıştığı skandaldan sonra asla orayı tercih etmem dedim. orada doğum yapan arkadaşlarım da o hastaneden memnun kalmadı. bence herkes uzak dursun!
memorial hastanesinin fiyatlarını şimdi hatırlamıyorum ama bana biraz pahalı gelmişti.
acıbadem ve tobb da çok pahalı; ancak karşılayan bir sigortan varsa ya da durumun müsaitse tercih edebilirsin. özellikle tobb'u bayağı öven var. üniversite hastanesi olmasının avantajı da var.
ben özel muayenehaneyi de tercih etmedim. muayenehanede tek bir doktor oluyor. hastanede doktorumun bir işi olsa ya da acil bir durum olsa bile kurumsal olarak başka doktora yönlendirirler, sıkıntı çekmem dedim. inşallah yanılmam:) bir de muayenehanesi olan doktorlar çok pahalı oluyor. genelde 250-300 tl muayene parası + testler + doğum bence tuzlu.
ümit korucuoğlu'na giden arkadaşlarım çok memnun kaldılar. galiba artık koru ile çalışmıyor; ama farklı hastanelerde doğuma giriyor. muayene ücreti 200 ya da 250 TL diye biliyorum.
Ben en son Liv Hospital'da karar kıldım. evime biraz uzak; ama hem hastane hem de doktorum içime sindi. doktorumu da burada araştırmıştım ve muayeneye başlamadan önce gidip tanıştım. Doktorumun adı Başak Güler. güleryüzlü ve insanı strese sokmayan bir yapısı var. herhangi bir sorum olunca rahat rahat iletişim kurabiliyorum. şimdilik memnunum inşallah doğumda da memnun kalırım. hastanenin hemşireleri de çok sıcakkanlı, bu durum da hoşuma gitti. fiyatı standart testler(2'li tarama, 4'lü tarama, kan testlerini yaptırdım şimdiye kadar ve ayrıntılı ultrason da fiyata dahil) ve muayeneler dahil 7500 TL. sezeryan-normal doğum-epidural fark etmiyor. ancak prof isterseniz fiyat biraz daha yükseliyor.
hastanenin tek sıkıntısı odalarının biraz küçük olması ve otoparkının ücretli olması. ben bu olumsuzluklara takılmadım; ama takdir sizin.
siz de doktorunuza muayeneye gitmeden önce tanışmaya gidebilirsiniz; özel hastaneler bu duruma sıcak bakıyorlar genelde.