ANKARA'DA DOĞUM İÇİN HASTANE VE DOKTOR TAVSİYESİ...

Cok unlu bir ozel hastanede de arkadasin idrar torbasini kesmisler, sezaryen sirasinda mesela.

allah hayırlısıyla bebeğinizi kucağınıza almayı nasip etsin:)
ben de 18 haftalık hamileyim. doktor ve hastane seçerken ben de zorlanmıştım. benim kriterlerim kadın doktor olması(daha rahat ederim diye düşündüm), çok pahalı olmaması, daha önce doğum yapmış kişilerin doktordan ve hastaneden genellikle memnun olması, evime çok uzak olmaması, yeni doğan bölümünün olması, hastanenin içime sinmesiydi.
devleti hiç istememiştim o yüzden hiç devlet hastanesi araştırmadım.
eryaman bana uzak olduğu için hiç o tarafları düşünmedim.
evime en yakın hastane koru ve memorial. ancak koru hastanesinin karıştığı skandaldan sonra asla orayı tercih etmem dedim. orada doğum yapan arkadaşlarım da o hastaneden memnun kalmadı. bence herkes uzak dursun!
memorial hastanesinin fiyatlarını şimdi hatırlamıyorum ama bana biraz pahalı gelmişti.
acıbadem ve tobb da çok pahalı; ancak karşılayan bir sigortan varsa ya da durumun müsaitse tercih edebilirsin. özellikle tobb'u bayağı öven var. üniversite hastanesi olmasının avantajı da var.
ben özel muayenehaneyi de tercih etmedim. muayenehanede tek bir doktor oluyor. hastanede doktorumun bir işi olsa ya da acil bir durum olsa bile kurumsal olarak başka doktora yönlendirirler, sıkıntı çekmem dedim. inşallah yanılmam:) bir de muayenehanesi olan doktorlar çok pahalı oluyor. genelde 250-300 tl muayene parası + testler + doğum bence tuzlu.
ümit korucuoğlu'na giden arkadaşlarım çok memnun kaldılar. galiba artık koru ile çalışmıyor; ama farklı hastanelerde doğuma giriyor. muayene ücreti 200 ya da 250 TL diye biliyorum.
Ben en son Liv Hospital'da karar kıldım. evime biraz uzak; ama hem hastane hem de doktorum içime sindi. doktorumu da burada araştırmıştım ve muayeneye başlamadan önce gidip tanıştım. Doktorumun adı Başak Güler. güleryüzlü ve insanı strese sokmayan bir yapısı var. herhangi bir sorum olunca rahat rahat iletişim kurabiliyorum. şimdilik memnunum inşallah doğumda da memnun kalırım. hastanenin hemşireleri de çok sıcakkanlı, bu durum da hoşuma gitti. fiyatı standart testler(2'li tarama, 4'lü tarama, kan testlerini yaptırdım şimdiye kadar ve ayrıntılı ultrason da fiyata dahil) ve muayeneler dahil 7500 TL. sezeryan-normal doğum-epidural fark etmiyor. ancak prof isterseniz fiyat biraz daha yükseliyor.
hastanenin tek sıkıntısı odalarının biraz küçük olması ve otoparkının ücretli olması. ben bu olumsuzluklara takılmadım; ama takdir sizin.
siz de doktorunuza muayeneye gitmeden önce tanışmaya gidebilirsiniz; özel hastaneler bu duruma sıcak bakıyorlar genelde.

Ben Dr. Nurten Boyraz da gittim. Koru çukurambarın yanında özel muayenesi vardı. Doğumu koruda yaptım. Çok memnun kaldım. Şimdi de aynı doktora gidiyorum ve doğumu koruda yapmayı planlıyorum

yazan olmadi bana. Cok sag olun. Baya baya skandal hic duymamistim.

Arkadasim yenimahalle devlet hast.de dogurdu gayet de memnun kaldi ya ozel hast istiyoruz ama ne bileyim. Devlettekiler de daha tecrubeli...

koru hastanesine ilişkin skandalın ayrıntılarına buradan bakabilrsiniz:
http://www.haberyildizi.com/guncel/...m-rezaleti-sosyal-medyayi-salladi-h11793.html

maalesef hastane yönetimi çok güçlü olduğu için haber, ünlü haber sitelerinde yayınlanmadı.

Ben gitmedim ama ig de takip ettiğim dr Şükran çakmak var, ig den bak derim, gece vs demeden Doğuma giriyor ve sezeryan sonrası normal doğumu bile destekliyor. Ben ilk bebeğimde gece kendi doktorum gelmemesi ve nöbetçi asistanların kötü muamelesi nedeniyle sezeryan oldum, hala içimde yaradır, ondan gece tatil vs demeden Doğuma gelen dr önemli bence
Birde aydan biri var, koru balgattaydı, hala ordamı bilmiyorum

Kesinlikle Güven Hastanesi derim. Şimdiye kadar birçok arkadaşım Güvende Doğum yaptı ve memnun kalmayanı görmedim. Ben de Güven Çayyolunda Belgin Polat'a gidiyorum. Sigorta karşıladığı için fiyatları biliyorum. Belgin hanım yarım gün güven'de çalışıyor saat 2 den sonra kendi muayenehanesinde hasta bakıyor. Muayenehanesi tepe prime'da diye biliyorum

Bazıları ümit korucuoğku demiş ama ben kendi gözümle gördüğüm şeyi anlatayım. Ümit bey arkadaşıma normal Doğum yaptırdı. Kızı uyuşturmadan dikiş atmaya çalıştı. Canı yanan arkadaşım dayanamadı. O da arkadaşımı ameliyathaneye indirip genel anestezi verip dikiş attı. Hayatında gördüğüm en saçma olaylardan biriydi yani. Onun içim asla dr Ümit'i tercih etmem

Batıkent'te oturuyorsanız Medical parkı deneyebilirsiniz. Dr Aylin Ayrım ı çok tavsiye ediyorlar bende ilk gebelik muayenemde kendisine muayene olmuştum gayet ilgili ve iyiydi. Muayene ücreti de 200 civarıydı tahliller ekstra tabi. Doğum paketi var birde 6 bin küsür demişlerdi içinde 10 muayene ücreti, Doğum ücreti sezaryen normal aynı fiyat, oda ve refakatçi ücreti, pilates ve emzirme eğitimi filan vardı.

Medicalparkta Ertan Öztürk varmış. Onada iyi bir hekim diyorlar? Ertan hocaya giden gebelik takibi yada Ertan hocada doğum yapan var mı? Tecrübelerini bizimle paylaşsalar
Çok iyi olduğunu bende duydum bir tanıdığımız kendisini tavsiye etti ama ben gitmediğim için net bilemiyorum.

Ozel eryaman hastanesine gidiyorum oskar beye memnunum gereksiz hicbir tahlil istemedi benden dogum fiyatlarida tahlilerde uygun doktorda iyi her gittigimde hastasida bol tercih edilen bir doktor hastane temiz ortami guzel
Bende Ayşe Sema hocaya gidiyorum. Bir yakınımız orda Doğum yaptı onun tavsiyesiyle ona gidiyoruz bizde. Oskar beye hiç gitmedim onu bilmiyorum. Ne gibi olumsuzluklar var acaba Dr Ayşe ile ilgili ben 2 kere muayene oldum kendisine zaten daha yeni gebeliğim 11 haftalık.

Son düzenleme:
muaynelerin cok kisa surdugunu pek guleryuzlu olmadigi icin soru sorulamadigini soylediler hep hatta gittigimde onun hastasi hic olmuyor hep oskar beye giden var

tobb da ilk doğumu yaptım. ikinci için de aynı hastaneye gidiyorum. doktorum değişti muayenehanesine geçmiş ama şimdiki doktorumdan daha memnunum. tavsiye ederim.

HRS COSKUN AYDİN! Adam ilk dusukten sonra bebegi genetige gondermedi bosuna direk test yapti trombofili oldugu cikti ortaya sonra ayrintilida bebegin bobreklerinde genisleme goruldu ben onermiyorum ama istersen prena test yaptirabiliriz dedi gercekten 2 kontrol sonra normale dondu. Yani adam bosu bosuna hicbir sey yaptirmiyor. Cok rahatlatici son derece guven veren birisi. Ben ki sirf ters bakti diye doktor degistirmis insanim Coskun Hoca'nin yeri cok ayri..

HRS'nin muayene ve doğum ücretleri hakkında bilgin varsa paylaşabilir misin? Bende HRS'nin hem hekim hemde hastane olarak iyi olduğunu duydum ama ücrette çok önemli.

Ben kendisine hamilelik için değil bir küçük operasyon geçirmem gerektiği için gittim 3 defa.
Derdimi anlattım zaten bir seneden fazladır aynı sağlık sorunum vardı ama kendisi neden göstermeden 3 ay sonra gel dedi
Ben de öyle olunca operasyonu gerçekleştirmeye çekindiğini düşündüm
Gidip başka bir doktorda hallettim problemimi.
Ve arkadaşa katılıyorum kendisine pek soru sorulmuyor ben daha açıklama yapan rahat iletişim kurabileceğim doktorları tercih ediyorum

Gebelik takibi için gelen 2-3 kişi görmüştüm muayeneye gittiğimde. Onlar memnun oldukları hakkında konuşuyorlardı. Memnunsanız devam edin
Ama oskar beyin daha kalabalık olduğu bir gerçek.
Ben de ona gitmeye karar verdim

HRS'nin muayene ve doğum ücretleri hakkında bilgin varsa paylaşabilir misin? Bende HRS'nin hem hekim hemde hastane olarak iyi olduğunu duydum ama ücrette çok önemli.
Ben öğrendim uzman doktorlar muayene ücreti 150 profesörler 500 tl. Tahliller ekstra. Hastanenin çok iyi olduğunu söylüyorlar özellikle sadece Doğum üstüne olduğu için.

Bende sadece 2 kere gebelik takibi muayenesi için gittim bi sıkıntı yaşamadım. Malesef bizde erkek dr sıkıntısı var yani eşim erkek dr istemiyor bayan olsun istiyor bende daha önce hiç erkek dr gitmedim rahat edemem diye düşünüyorum. Ayşe Sema ile devam edeceğim mecbur eğer bir sıkıntı olursa orda başka dr yok başka hastane denerim artık

Kızlar merhaba,
Şu an gebelik söz konusu değil ama yakın zamanda planladığımız için konu dikkatimi çekti bütün sayfaları okudum aklımda tonlarca soru işareti oluştu :)
İlk olarak 'sigorta karşılıyor' diye bahsettiğiniz hastanelerin karşıladığı sigorta, özel sağlık sigortası mı? yoksa anlaşmalı kurumların sigortası mı? Ne sigortası oluyor bu?
Devlet/üniversite hastanelerinin tercih edilmeme sebebi nedir?
Devlet, üniversite ve özel hastanelerin arasındaki farklar neler? (artılar-eksiler)
Muayene ücreti, tahlil ücretleri, doğum ücreti nerdeyse çocuğun ilkokul masrafını buluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…