benim bir arkadaşım geçen sene düğün hikayemiz diye iyerle çalıştı. fotoğraflar ve vdeolar da çok başarılı lakin gel gör ki yanlış hatırlamıyorsam 4000 tl idi geçen sene. ben bugün mithat sındıran la tanıştım, farklı fotoğraflarına baktım daha düğün çekimlerine bakmadım ama gnel olarak tarzı benim hoşuma gitti.açık sözlü sevimli de bir adam, eşi de makyözmüş galiba. bir ajansa bağlı çalışmaya başlamış ama bireysel olarak 1.500 tl gibi bi rakam söyledi hikaye şeklinde çekim için sadece 2 saatlik dış mekan çekimi için de 500 mü 800 mü öyle bişey dedi. bilemiyorum öneri olsun diye söyledim :)
Taradise derim ben, Tara hanim benimde dugun ve kinami cekecek ve bu kadar ozenen birisi yoktur herhalde 5 ay olmasina ragmen haberlesip soylede yapalim boylede yapil fln ve dis mekanlari secimleri cok guzel ayrica bu arabaya evleniyoruz fln yazilarin harflerin kirmizi mavi klasiklesmis ve igrenc yazilar yerine inanilmaz guzel tasirimlari var. bana gore gelin ne isterse o en guzel en chic herseyin enini yapiyor. facebookta veya googleda taradise weddings yazarsaniz hemen cikiyor. bu arada diger arastirdigim yerlere gore fiyat daha uygun.
Bence her çift hikaye çekimi yaptırmalı ya da dış mekan çekimi.Ben de yaptırdım ve şimdi bakıyorum fotoğraflara iyiki de çektirmişim hepsi çok güzel.Ben kendi fotoğrafçımı öneririm.O gün çok stresliydik ama fotoğraf ekibi sayesinde,ne stres kaldı ne sinir bozukluğu.çok eğlenceliydi.fotoğraflarım da çok güzel.
fcbookta sayfaları var aratabilirsiniz.
dugunhikayesifotografcisi diye yazılıyor.Tavsiye ederim.Zaten ordaki fotoğrafları incelerseniz altında yorumlar da yazıyo.
Benim için vaktimin güzel geçmesi,bu kadar iyi ve anlayışlı fotoğrafçılarla çalışmak,paradan daha önemliydi.iyiki onları tercih etmişim.kendilerine de teşekkür ettim zaten.
Merhaba arkadaşlar,ben düğün ve kına çekimimi ankara'da tara arseven'e yaptırdım.tara'yı internetten buldum aylar öncesinden konuştuk,önce çok ilgilendi,hatta aklıma gelen herşeyi "şöyle yapalım böyle poz verelim" vs vs mesaj attığım anda aradı benden hevesli bir şekilde, her hafta belki de yarım saatten fazla telefonda konuştuk.Ben yapmak istediklerimi hayallerimi paylaştım o da bir arkadaş hatta yaşam koçu gibi dinledi,fikirler üretti,ilgilendi.Düğün zamanına kadar da gereğinden fazla ilgili ve samimiydi zaten bir arkadaş gibi nerdeyse.Düğün zamanı geldiğinde ise bazı tavırlarını çok beğenmedim açıkçası.Öncelikle benim onunla paylaştığım hayaller,vermeyi düşündüğüm pozların bazıları için hazırlaması gereken argümanları hazırlamamıştı,bazıları da olmasını istediğim şekilde değildi.Çektiremediğim,hala içimde kalan pozlar oldu; yok "flashımı arabada unuttum" yok "baskıcı arkadaş yanlış basmış" vs vs çeşitli aksilikler oldu.Paranın yarısını anlaştıktan sonra yarısını da fotoğrafları teslim ederken alacaktı ,normalde hiç para pul konuları üzerinde çok açgözlü davranmamasına rağmen "şu oldu bi kısmını şimdi alsam,bu oldu parayı şu zamana verseniz" fln dedi.Biz paranın yarısını kınada,geri kalanın hepsini de düğünün akşamı daha fotoğrafları teslim almadan verdik;hatta bozuk olmadığı için üç beş kuruş fazla verdik ama o önemli değil.Benim canımı sıkan nokta şu oldu; düğünden sonra fotoğrafları istemek için balayı dönüşü aradığımda, her mesajda hemen arayıp yarım saat konuşan ilgilenen insan,bikaç gün boyunca ne mesajlarıma ne telefonlarıma cevap verdi,bakıyorum facebookta fotoğraf paylaşıyor ama arıyorum açmıyor,mesaja cevap vermiyor.En sonunda bikaç günün sonunda telefona cevap verdi,fotoğrafları göndericem dediği zamandan çok fazla değil,3-5 gün kadar geç gönderdi;neyse kargo geldi bi baktım 'karşıdan ödemeli' göndermiş...üç beş kuruşun hesabında hiç değilim,önemli de değil ama yaptığı davranış ,hem de bizim gibi parasını sorgusuz sualsiz vermesi gereken zamandan önce fazlasıyla veren insanlara karşı, hiç şık olmadı.Sonrasında da albümler için arayıp sormadı zaten,2-3 bin tane çektiği fotoğrafın içinden 2-3 tanesini düzenleyerek göndermişti sadece.
Bize mi böyle davrandı,böyle denk geldi bilmiyorum ama şimdiki aklım olsa daha profesyonel biriyle daha tedbirli davranarak çalışmayı tercih ederdim.
Evleneceklere şimdiden mutluluklar dilerim,umarım çok güzel bir evliliğiniz ve fotoğraflarınız olur :)
Acikcasi Tara hanim oyle yapacak bisey belki araniza bir iletisim sorunu olmustur yoksa isiyle ilgili ne kadar titizlikle calistigini biliyorum ki cekimlere en kucuk aksesuar ve detayina kadar hazirlar bin kere kontrol eder ve oyle cikar yolla okadar profeseyonelsizce calismaz. Sezonda elbette albumleri aninda bitirilmez buna bi sure tanimak lazim. ki ben biliyorum tara hanim fotograf baskisi yapmiyor....
Tekrardan merhaba herkese,
Önceki mesajdan sonra fotoğrafçım Tara Arseven'le görüşme şansım oldu,haklı olarak bana sıkıntılarımı neden onunla paylaşmadığım konusunda sitem etti, işlenmiş fotoğraflarımı çoktan hazırlamış gönderdi bile,benim düğünüm onun yeni büyük ofisine taşınma sürecine denk geldiği için 3-5 gün gecikmeler yaşandı ve sanırım beni herşeyin istediğim şekilde yolunda gitmesine alıştırdığı için bu ufak gecikme üzerine minicik detayları çok fazla büyütüp bardağın boş kısmında inat ettim;başka fotoğrafçılarla çalışan bazı arkadaşlarımla görüştüğümde 3-5 gün gecikmenin lafının bile edilmeyeceğini anladım çünkü haftalarca bekleyenler var,Tara'ya çok haksızlık etmişim( özet olarak işlenmiş fotoğraflarım da elimde :)
Ben fotoğrafçı ararken birçoğunuz gibi çevremdeki tavsiyelerden ve internetten yararlandım;piyasada çeşit çeşit fotoğrafçı var, iki şehir çekimine otel konaklama+uçak masrafları hariç 4500 tl isteyen mi ararsın, albüm tarifesinde "çekilen fotoğrafların web sayfasında yayınlanmaması için: 100 tl" isteyen mi ararsın... Tara Arseven bana maille fiyat vermeden önce konuşmayı,telefonla görüşmeyi tercih etti.Size tavsiyem; önce görüşüp fotoğrafçıyla elektriğinize bakmanız çünkü cidden sizin iyi pozlar verip isteklerinizi anlatabilmeniz için fotoğrafçıyla samimi ve rahat bi diyalog geliştirmeniz gerekiyor ki ben soğuk bir insan olmama rağmen Tara bıcır bıcır,konuşkan,her ortama ayak uydurabilen biri olduğu için bu da beni rahatlatmıştı ;öyle otel masrafı vs de demeden evimize misafir olmayı da kabul etmişti ve tabii bir de fiyatın makul olması da önemli bir faktör o kadar düğün masrafının içinde bir yük daha yüklenmek istemiyorsunuz.
Ankara'da dış çekim yapılacak mekanlar sınırlı gibi; Seymenler Parkı,çocuksu oyuncaklı fotoğraflar isterseniz sincandaki park,Atakule fln olabilir ama hiçbiri sıcak gelmiyor bana :) bence sizin için özel mekanlarda yaptırın çekiminizi.Zaten mekanın bir öneminin olmadığını için fotoğrafçılıkta olduğunu çekimler bitip fotoğrafları elinize alınca farkediyorsunuz.
Mesela bizim kırık dökük bir arabanın yanında ve sıradan bir sokak ortasında fotoğraflarımız var "burada poz mu verilir" denilebilecek yerler,ama fotoğrafçım öyle bir çekti ki hepimiz çok beğendik ve kimse inanmıyor o pozların gelişigüzel verildiğine.Bazı şeyler o anda doğaçlama oluyor ve her yer çekim mekanı olabilir bence; belediye otobüsünden parklara,tarihi bir binadan deniz-göl kenarına,evinizin bahçesinden harabe bir yapıya kadar her yer...
Siz önce ne tür pozlardan hoşlanırsınız,beğendikleriniz hangileri,tarzınız nasıl bu bilgileri fotoğrafçıyla paylaşırsanız o da bir fikir üretecektir eminim sizinle ilgili, bana kalırsa fotoğrafçının bayan olması bir avantaj iyi bir elektriğiniz varsa çünkü kuaförde hazırlanırken gelinliği giyerken vs vs hiçbir anını kaçırmak istemiyorsunuz ve bayan fotoğrafçıyla daha rahat ediyorsunuz;ben saç modelim hakkında kararsızlıklarımı Tara'yla paylaşabildim hatta gelinliğimin arkasındaki bağcıkları o kapattı; sanırım bunları erkek bir fotoğrafçıyla yaşayamazsınız :)
Herkese mutluluklar dilerim.
canım ne kadara yaptı çekiminizi bilgi verirmisin
Tekrardan merhaba herkese,
Önceki mesajdan sonra fotoğrafçım Tara Arseven'le görüşme şansım oldu,haklı olarak bana sıkıntılarımı neden onunla paylaşmadığım konusunda sitem etti, işlenmiş fotoğraflarımı çoktan hazırlamış gönderdi bile,benim düğünüm onun yeni büyük ofisine taşınma sürecine denk geldiği için 3-5 gün gecikmeler yaşandı ve sanırım beni herşeyin istediğim şekilde yolunda gitmesine alıştırdığı için bu ufak gecikme üzerine minicik detayları çok fazla büyütüp bardağın boş kısmında inat ettim;başka fotoğrafçılarla çalışan bazı arkadaşlarımla görüştüğümde 3-5 gün gecikmenin lafının bile edilmeyeceğini anladım çünkü haftalarca bekleyenler var,Tara'ya çok haksızlık etmişim( özet olarak işlenmiş fotoğraflarım da elimde :)
Ben fotoğrafçı ararken birçoğunuz gibi çevremdeki tavsiyelerden ve internetten yararlandım;piyasada çeşit çeşit fotoğrafçı var, iki şehir çekimine otel konaklama+uçak masrafları hariç 4500 tl isteyen mi ararsın, albüm tarifesinde "çekilen fotoğrafların web sayfasında yayınlanmaması için: 100 tl" isteyen mi ararsın... Tara Arseven bana maille fiyat vermeden önce konuşmayı,telefonla görüşmeyi tercih etti.Size tavsiyem; önce görüşüp fotoğrafçıyla elektriğinize bakmanız çünkü cidden sizin iyi pozlar verip isteklerinizi anlatabilmeniz için fotoğrafçıyla samimi ve rahat bi diyalog geliştirmeniz gerekiyor ki ben soğuk bir insan olmama rağmen Tara bıcır bıcır,konuşkan,her ortama ayak uydurabilen biri olduğu için bu da beni rahatlatmıştı ;öyle otel masrafı vs de demeden evimize misafir olmayı da kabul etmişti ve tabii bir de fiyatın makul olması da önemli bir faktör o kadar düğün masrafının içinde bir yük daha yüklenmek istemiyorsunuz.
Ankara'da dış çekim yapılacak mekanlar sınırlı gibi; Seymenler Parkı,çocuksu oyuncaklı fotoğraflar isterseniz sincandaki park,Atakule fln olabilir ama hiçbiri sıcak gelmiyor bana :) bence sizin için özel mekanlarda yaptırın çekiminizi.Zaten mekanın bir öneminin olmadığını için fotoğrafçılıkta olduğunu çekimler bitip fotoğrafları elinize alınca farkediyorsunuz.
Mesela bizim kırık dökük bir arabanın yanında ve sıradan bir sokak ortasında fotoğraflarımız var "burada poz mu verilir" denilebilecek yerler,ama fotoğrafçım öyle bir çekti ki hepimiz çok beğendik ve kimse inanmıyor o pozların gelişigüzel verildiğine.Bazı şeyler o anda doğaçlama oluyor ve her yer çekim mekanı olabilir bence; belediye otobüsünden parklara,tarihi bir binadan deniz-göl kenarına,evinizin bahçesinden harabe bir yapıya kadar her yer...
Siz önce ne tür pozlardan hoşlanırsınız,beğendikleriniz hangileri,tarzınız nasıl bu bilgileri fotoğrafçıyla paylaşırsanız o da bir fikir üretecektir eminim sizinle ilgili, bana kalırsa fotoğrafçının bayan olması bir avantaj iyi bir elektriğiniz varsa çünkü kuaförde hazırlanırken gelinliği giyerken vs vs hiçbir anını kaçırmak istemiyorsunuz ve bayan fotoğrafçıyla daha rahat ediyorsunuz;ben saç modelim hakkında kararsızlıklarımı Tara'yla paylaşabildim hatta gelinliğimin arkasındaki bağcıkları o kapattı; sanırım bunları erkek bir fotoğrafçıyla yaşayamazsınız :)
Herkese mutluluklar dilerim.
Cok sevindim bunu okudugumda Tara hanimi bicir bicir konuskan hali ve tabiki fotoraflari yuzden tercih ettim cok uzulmustum ilk yorumunuza. Banada gerekli hic dusunmedigim tavsiyelerde bulunuyor sacimin toplu olmasi gerektigini yoksa pisip miymiy yapacagimi, topuklu ayakkabi giyersem kesinlikle cekim yapmayacaginigibi gibi hos tavsiyelerde bulunuyor dediginiz gibi elektrik cok onemli ve benim gordugum kadariyla Tara hanim cok azimli ve hergun gelinleri icin yeni bisey ureten bulanan yapan birisi..... ve bayan olmasida ayrica daha rahatlatici
hazanexus Tara'nın tavsiyelerine uymanızı tavsiye ederim,ben de çekimlerde topuklu ayakkabı giymedim,ilk söylediğinde boyum kısa olduğu için "yaa ama ama" modunda olsam da şimdi düşününce topuklu ayakkabıyla çekim yaptırsam muhtemelen çekimin yarısında ya kaçıp giderdim ya da acıdan oturup ağlardım :) hele ki dış çekimlerde dağ bayır dolaşacaksanız aman sakın diyorum :)
düğün çekimi yaptırırken insan kafasında pozlar belirlemeli elbette ama illa şöyle olacak şu olmazsa olmaz diye düşünüp kendinizi mutsuz etmeyin zira bazı pozlar olmayabiliyor,hava şartlarından,zaman kısıtlılığından,o anki durumdan vs vs ama biraz akışına bırakmak sizi daha mutlu edecektir çünkü bazen doğaçlama ortaya çıkan pozlar sizin hayal ettiklerinizin yerini tutabiliyor
Tara zaten size de muhtemelen "isterseniz düğünden önce ya da sonra tüm gün çekim yapabiliriz,düğüne yetişme,o anın stresi vs gibi faktörler olmadan rahat rahat takılabiliriz" diye açık çek de sunmuştur;ben üşendiğim için o gün her şey olup bitsin istedim ama hayalinizde çok farklı birşeyler varsa onu da gerçekleştirebilirsiniz.Diyelim ki sizi bozkır Ankara'da dış çekim kesmeyecekse,düğünden sonra balayında ya da balayından sonra tekrar gelinliğinizi giymeye üşenmezseniz bir deniz kenarında ya da hayal ettiğiniz başka yerlerde çekim yaptırma şansınız da olabilir.Ama muhtemelen siz de çoğu gelin gibi hazırlıkların yorgunluğundan,düğün stresinden "hepsi bugün olsun bitsin" isteyeceksiniz :)
Ben fotoğraf dvd'leri elime ulaştığında yaşadığımız anların nerdeyse tamamının fotoğraflarda olduğunu gördüm,bence bu gerçekten çok güzel bir anı. Video çekimi talebim olmadı Tara'dan sadece fotoğraf çekimi için anlaşmıştık fakat sağolsun dvd'lere eklediği kısa kısa videolar (çekimlerden birkaç an,düğün bitimi arkadaşlarımızın bizi eve bıraktığı vedalaştığımız an vs) benim için hoş sürprizler oldu.Çekim sırasında tam benim kapris yapıp etraftakilere çemkirirken bu anı videoya alması benim aleyhime bir kanıt olsa da güzeldi
Umarım sizin de güzel anılarınız,güzel fotoğraflarınız olur;içiniz rahat olsun,her şart altında size önce arkadaşlık edecek ve sizi rahatlatacak bir fotoğrafçınız var,siz de rahat olursanız çekimler tadından yenmez :) mutluluklar dilerim.
canım ne kadara yaptı çekiminizi bilgi verirmisin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?