Tekrardan merhaba herkese,
Önceki mesajdan sonra fotoğrafçım Tara Arseven'le görüşme şansım oldu,haklı olarak bana sıkıntılarımı neden onunla paylaşmadığım konusunda sitem etti, işlenmiş fotoğraflarımı çoktan hazırlamış gönderdi bile,benim düğünüm onun yeni büyük ofisine taşınma sürecine denk geldiği için 3-5 gün gecikmeler yaşandı ve sanırım beni herşeyin istediğim şekilde yolunda gitmesine alıştırdığı için bu ufak gecikme üzerine minicik detayları çok fazla büyütüp bardağın boş kısmında inat ettim;başka fotoğrafçılarla çalışan bazı arkadaşlarımla görüştüğümde 3-5 gün gecikmenin lafının bile edilmeyeceğini anladım çünkü haftalarca bekleyenler var,Tara'ya çok haksızlık etmişim
( özet olarak işlenmiş fotoğraflarım da elimde :)
Ben fotoğrafçı ararken birçoğunuz gibi çevremdeki tavsiyelerden ve internetten yararlandım;piyasada çeşit çeşit fotoğrafçı var, iki şehir çekimine otel konaklama+uçak masrafları hariç 4500 tl isteyen mi ararsın, albüm tarifesinde "çekilen fotoğrafların web sayfasında yayınlanmaması için: 100 tl" isteyen mi ararsın... Tara Arseven bana maille fiyat vermeden önce konuşmayı,telefonla görüşmeyi tercih etti.Size tavsiyem; önce görüşüp fotoğrafçıyla elektriğinize bakmanız çünkü cidden sizin iyi pozlar verip isteklerinizi anlatabilmeniz için fotoğrafçıyla samimi ve rahat bi diyalog geliştirmeniz gerekiyor ki ben soğuk bir insan olmama rağmen Tara bıcır bıcır,konuşkan,her ortama ayak uydurabilen biri olduğu için bu da beni rahatlatmıştı ;öyle otel masrafı vs de demeden evimize misafir olmayı da kabul etmişti ve tabii bir de fiyatın makul olması da önemli bir faktör o kadar düğün masrafının içinde bir yük daha yüklenmek istemiyorsunuz.
Ankara'da dış çekim yapılacak mekanlar sınırlı gibi; Seymenler Parkı,çocuksu oyuncaklı fotoğraflar isterseniz sincandaki park,Atakule fln olabilir ama hiçbiri sıcak gelmiyor bana :) bence sizin için özel mekanlarda yaptırın çekiminizi.Zaten mekanın bir öneminin olmadığını için fotoğrafçılıkta olduğunu çekimler bitip fotoğrafları elinize alınca farkediyorsunuz.
Mesela bizim kırık dökük bir arabanın yanında ve sıradan bir sokak ortasında fotoğraflarımız var "burada poz mu verilir" denilebilecek yerler,ama fotoğrafçım öyle bir çekti ki hepimiz çok beğendik ve kimse inanmıyor o pozların gelişigüzel verildiğine.Bazı şeyler o anda doğaçlama oluyor ve her yer çekim mekanı olabilir bence; belediye otobüsünden parklara,tarihi bir binadan deniz-göl kenarına,evinizin bahçesinden harabe bir yapıya kadar her yer...
Siz önce ne tür pozlardan hoşlanırsınız,beğendikleriniz hangileri,tarzınız nasıl bu bilgileri fotoğrafçıyla paylaşırsanız o da bir fikir üretecektir eminim sizinle ilgili, bana kalırsa fotoğrafçının bayan olması bir avantaj iyi bir elektriğiniz varsa çünkü kuaförde hazırlanırken gelinliği giyerken vs vs hiçbir anını kaçırmak istemiyorsunuz ve bayan fotoğrafçıyla daha rahat ediyorsunuz;ben saç modelim hakkında kararsızlıklarımı Tara'yla paylaşabildim hatta gelinliğimin arkasındaki bağcıkları o kapattı; sanırım bunları erkek bir fotoğrafçıyla yaşayamazsınız :)
Herkese mutluluklar dilerim.