Valla canım o doktor sıkkı sallamış bence. Ameliyatımı olacağım hastanede yatış işlemlerimi yaptırırken kayıt bölümümde ne ameliyatı olacağım vs. tüm bilgiler kaydedildi. Silikon taktıracağım dedim ve bunlar kayda geçti.
bi doktora sordurdum ben devlet hastanesindeki meme büyütme ameliyatını. devlet hastanesinde yapılan bu ameliyat dolandırıcılık gibi bişey en ufak bi sorun olsa dahi hiçbi hak iddia edilemez ve zaten doktor bu ameliyatı başka bi şekilde gösteriomuş. yani ameliyat yapılıyo ama bu ameliyat devlete normal bi göğüs hastalığıyla ilgili bi ameliyatmış gibi gösterilip alınan para da direk olarak cebe giriomuş doktorun. kesinlikle tavsiye etmiyorum iyice araştırın demiş doktor. yani bu durumda da benim iyice kafam karıştı.bu konuda herhangi bi bilgisi olan var mı acaba?:44:
Valla canım o doktor sıkkı sallamış bence. Ameliyatımı olacağım hastanede yatış işlemlerimi yaptırırken kayıt bölümümde ne ameliyatı olacağım vs. tüm bilgiler kaydedildi. Silikon taktıracağım dedim ve bunlar kayda geçti.
Bu konuda kendi fikrimide beyan etmek istedim.Ben ameliyat olmadan yani araştırma döneminde devlet hastanelerine gidip görüşmede yaptım tabi.Bana hiçbir doktor bu ameliyat devlet hastanesinde yapılmaz gibi bir şey demedi.Hatta ben servise çıktım plastik cerrahi şefiyle yüz yüze görüşmek için.Öyle koridordan odaya dogru giderkende hasta odalarına göz atıyordum,kim ne halde acaba bu ameliyatı olan varmı diye.Kolidorda bir hasta dikkatimi çekti.Kendisi cinsiyet degiştirme ameliyatı olmuş yüzünden ve boynundaki adem elmesı kemigini aldırmış.Bu onun ilk operasyonu degilmiş tabi.Yani sırayla vücudundaki yerleri yaptırıyormuş..Bu bilgileride çok merak ettigim için bölüm şefine sormuştum.Şefin kendisi açıkladı durumu..Yani sizce şimdi bu ameliyat zorunlu bir ameliyatmı.Bunu nasıl geçecekler dosyaya.Acil cinsiyet degişimi gerktimi?? Yani silikon ameliyatlarını devlet yapıyor.Fakat özele giriyor yani silikon ücretini karşılamıyor devlet.Yoksa meme küçültme ameliyatını yapıyor ama onunda belirli bir büyüklükte olması ve gerçektende rahatsızlık vermesi lazım gögüslerinin..ancak o şekilde yapıyor.Yoksa burun estetiginide belirli bir ücreti ödedikten sonra olabiliyorsunuz devlet hastanesinde.Böyle yasak yok dolandırıcılık gibi bir şey söz konusu degil.Ama sizin bahsettiginiz olay başka bir yöne dogru gidiyor.Yani Doktor ameliyatı başka bir ameliyat olarak gösterebilir ve siz bunu farketmezseniz tabiki hiçbir hak iddia edemezsiniz.Çünkü ameliyattan önce kagıtlar imzaliyorsunuz ve o kagıtlarda ameliyatınızla ilgili detaylar yazıyor.Yani atıyorum siz silikon ameliyatı olucaksınız ama doktor gögsünüzde ur,kitle yada meme onarımı gibi bir ameliyat şekli yazabilir,sizde imzalarsanız doktor bu ameliyattan dolayı daha fazla bir ücreti cebe indirir sizin sırtınızdan...Ama siz bir sorun yaşarsanız ilgilenmezse ilgilenmez..Doktorun merhametine kalmış birşeydir bu.O yüzden lütfen çok çok iyi araştırın,doktorunuzla iyi konuşun ve bütün detyalı ögrenin..Bence siz başka doktorla görüşün ve size tavsiyem devlet hastanelerindeki plastik cerrahi bölüm şefleriyle görüşün..Asistanlarla degil..Gerekirse kartını isteyin ve muayenehanesine gidin..
arzum arkadaşımız konuyu gayet güzel, detaylıca açıklamış. Önemli olan devlet veya özel, doktoru iyice araştırıp güvenebilmendir esra_m. Çünkü malesef forumda görüyoruz ki, özelde olan arkadaşlarımızdan da sorun yaşadığı zaman sorumluluk almayan doktorlar var:26:
kızlar ankara'da devlet hastanesinde ilk silkon yaptırmak ısteyenler biz olmayacağız tabı, forumda yaptıranlar var ama görmedıler demekki konuyu:26: bir arkadaş ismini hatırlamıyorum, serdar öztürk te oldum çok memnunum demişti, birinden de ali mübin aral ı duymuştum. Ama keşke şuankı düşüncelerinide öğrenebılsek
arkadaşlar burda başka şehirlerde devlet hastanelerinde göğüs büyütme ameliyatı olanları okudum ama ankarada yapılan bi devlet hastanesi doktoru var mı bulamadım. yaptıranlar varsa burdan paylaşabilr mi? ankarada operasyon yaptırmak isteyenler de yararlanmış olurlar.
arkadaşım ali mübin aral a yeni amleyat oldum hala soruların geçerliyse bilgi verebilirim
arkadaşım ali mübin aral a yeni amleyat oldum hala soruların geçerliyse bilgi verebilirim
ben de ankarada ameliyat olucam ama günlerdir bunu araştıryorum sen ali mübinden ameliyat olmussun bana yardımcı olabilirmisi memnunmusun peki ??[/QUO
önce açtıgım konular bölümünden yazdıklarımı oku istersen onun dışında sormak istedikerin olursa cevaplarım tabiki
ben de ankarada ameliyat olucam ama günlerdir bunu araştıryorum sen ali mübinden ameliyat olmussun bana yardımcı olabilirmisi memnunmusun peki ??
evet bunu yazdıktan sonra gördüm yanına gittim ali mübinin ama suan kararımı orhan erbaştan yana verdim umarım hayırlı olur benim için canım 10 güne kadar ameliyat olucam ...:) çok hycanlıyım....
evet bunu yazdıktan sonra gördüm yanına gittim ali mübinin ama suan kararımı orhan erbaştan yana verdim umarım hayırlı olur benim için canım 10 güne kadar ameliyat olucam ...:) çok hycanlıyım....
Umarım çok memnun kalırsın arkadaşım, ikisi de genç doktorlar acaba tecrübeleri yeterli midir, sen tam olarak orhan bey e nasıl karar verdin.
Uygun protez seçiminde seni nasıl yönlendirdi, yani yorumları felan tatmin edicimiydi, izlenimlerini paylaşırsan çok sevinirim.
Bir de ne kadarlık bir ücret telaffuz edildi.
Teşekkür ederim yardımına şimdiden.
çok araştırma yapmıştım komsularımız falanda amelyat olmuş orhan beye gittim ama protez konusunda pek anlaşamadık orhan beye gitmeden önce bi çok özel devlet heryere gittim nerdeyse tahmini 300 -350cc arası takıcaklardı ama bna 200-250cc arası diiyince vaz geçtim suan olmucam braz daha araştrma yapıyım tatlım snra olmadı amelyata orhan beyden olurum..sakın açele etme sende olmak istiyorsan araştır bak snra ol ametiyatını.. çevremde yaptırıp pişman olanda var korkuyorum..:S
ayyyy süper bi haber bende aldım özelde randevuyu bebeğim çarşambaya olmaya karar verdim umarım istediğimiz gibi olur şimdiden dua ediorummmm... çok merak ediorum nasıl olcak die snin kaç cc takılcak ölçün alındımı?Cnm teşekkür ederim verdiğin bilgi için. Ben bu arada devlet hastanesi seçenegini pas geçip, özelden bir doktorla görüştüm. Bir aksilik olmazsa yarına ameliyatım olacak, bu gün detayları konusmak ve ameliyat öncesi istenen test sonuçlarını göstermek için akşama randevum var. Umuyorum istediğim sonucu alırım, sen ve yaptırma aşamasında olan diğer arkadaşlar da tabi.
ayyyy süper bi haber bende aldım özelde randevuyu bebeğim çarşambaya olmaya karar verdim umarım istediğimiz gibi olur şimdiden dua ediorummmm... çok merak ediorum nasıl olcak die snin kaç cc takılcak ölçün alındımı?
canım ben ameliyatı oldum geçtiğimiz cumartesi günü; hala şoktayım bu kadar kısa sürede yaptırmaya karar verdiğim için.
Ameliyat öncesi cuma günü, kan ve meme ultrasyonu sonuclarıyla birlikte doktora ameliyat öncesi son görüşmeye gittim.
Bikaç tanede begendigim ve begenmediğim ameliyat sonucu resimlerini yanımda götürdüm. Doktorla begenilerimiz tamamen aynıydı; bir de üstüne basa basa "Sade-Doğal" istiyorum diyip durdum. Kac cc olcagını konusmadık bile, vücut yapına göre dogal bi görünüm olcak die konustuk. Yöntem dual-plan, gögüs altı kesisi ile yarım damla şeklini uygulayacagını biliyordum. Neyse işte cumartesi de oldum ameliyatı. Doğrusunu söylemek gerekirse, bekledigimden zor geçti cumartisiden buyana şu 2 gün. Ama bugün süperim, bugün ki doktor randevuma araba kullanarak gidebildim.
gögüslerm şu anda cok şiş, üst taraflardaki şişliklerin tamamen incegini söyledi doktor; gögüs altındaki bandaj alındı. Eve geldim az önce, internetten işlerime bakarken, bi yandan da size yazıyım istedim.
Şişlerim 2 haftaya incekmiş, o zaman şekil ortaya cıkcakmış, umarım beklediğim sonucu alırım.
Seninde karar vermiş olmana cok sevindim canım, çarşamba ameliyat olcaksan eğer; çalışıyorsan, en az 1 hafta izin almanı kesin tavsiye ederim.
Görüşmek üzeree