• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

https://twitter.com/degirmencirfan/status/652874477336924160

Bu kadına anlatsak ya siyasi hesapları, komplo teorilerini. Anlatabilir miyiz? Ben anlatamam. Konuşurken boğazımda düğümleniyor kelimeler. Tek söz çıkmıyor ağzımdan. 95 can. Sayılarla ifade edip geçiyoruz. Hepsinin annesi babası vardı, çocukları vardı. Bir hayatları vardı. Aralarında 19-20 yaşında öğrenciler vardı, okula giden. Öğretmenler vardı. Doktorlar, mimarlar, mühendisler vardı. Onların arasında 9 yaşında bir çocuk da vardı. Onlar Hdp'li sendikalı kürt-türk olmadan önce insanlar. 2 gün önce yaşayan kanlı canlı insanlardı senin gibi benim gibi. Bugün aileleri tarafından teşhis edilmeyi bekleyen ölü bedenler.
Kimden bahsediliyor?

edebilirim, niye edemiyor muşum?
çözüm süreci boyunca yolları mayınla ben mi döşedim, yola döşenen mayınların istihbaratını alamayan ben miydim?
çözüm süreci boyunca hiç şehit gelmedi mi sanıyorsunuz? biraz yandaş basından başka da haber kaynağı tarayın derim. ilk aklıma gelen ağaca bağlanıp infaz edilen korucu mesela. bu da yeni haber oldu.
çözüm sürecinden önce PKK asker şehit etmiyor muydu? Haziran'da mı başladı şehit etmeye.
PKK hiç değişmedi ki?
adamlar terör örgütü.
işleri bu, terör yapmak.
bundan para kazanıyorlar.
cidden samimi olarak silah bırakıp yurt dışına çıkacaklarına inandıysanız, bence siyasete ilgi duymak için fazla safsınız.
haa bu arada AKP'nin azınlıklarla ilgili yaptığı düzenlemeler bence oy kazanma sebebiyle olsa bile bir demokraside olması gereken haklardır.
bu konuda AKP'nin hakkını yemem.
ama PKK'nın yurt dışına çıkması.
yok o bir rüya, güzel bir rüya ama rüya.
rüya değil beklentiydi.
elbette hiç kimse, siyasi liderler de böyle bir ihtimalin gerçekliğini düşünmüyordu, sadece denediler. 30 yıldır denenen yöntemler terörü durdurmadı ve bu da denendi. bu arada Kürtler üzerinde yıllardır süregelen derin devlet baskısı kaldırıldı ama ne yazık ki hdpkk baskısı devam ediyor ve devletin hala orada aciz kalması canımı sıkıyor.

çözüm sürecinde güllük gülistanlık bir durumu beklemek safdillik olurdu, bıçak gibi kesilmesi beklenemez ancak faydaları da oldu, bu inkar edilemez.
eğer ak parti kötü niyetle yola çıksaydı eski baskıcı vesayet sistemini kaldırmazdı, aynı düzende devam ederdi.

akp seçimle gelen bir siyasi parti, seçimle gider. bence her hdpkk konusunda akp nin anılması hem akp nin gücünün göstergesidir hem de hala alternatifinin olmadığı anlamına gelir.

yukarıda bir yorumda da yazdım, ben uzun zamandır haberleri takip etmiyorum. ancak belli başlı mühim olduğunu düşündüğüm konuları takip etmeye çalışıyorum.

akp süreci sürdürmeye çalışırken vesayetçi kadronun tamamı elenmedi ki, köstebekler var ve hala ülkeyi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. yeri geliyor vesayetçi hukukçularla, yeri geliyor polisle askerle, yeri geliyor hdpkk eliyle kaos için planlar yapılıyor.

siyaset tek kanal üzerinden yürümüyor bu ülkede. o yüzden çok çok geniş ve farklı açıdan bakmak gerekiyor.

Son düzenleme:
o sinyali verenler de hdp liler. belki de kendileri bilerek yaptılar. twitterda bununla ilgili iddialar vardı. ne oldu bilmiyorum.
bu sinyalleri kimin verdgi onemli degil..kaldi ki sizin dedginiz gbi bilerek yapilmis olsun.bsey farkeder mi?boyle bi soylenti varken ustelik boyle bi yürüyüs varsa Türkiye'nin göbeginde devlete düsen gereken onlemi almakti..

Boşa 100 yıl yazmamişım sabit fikirlisin ve okumamışsın pardon yandaş yayınlar okumuş ve izlemişsin !!
uzun zamandır haber izlemiyorum, okumuyorum istisnalar dışında canım.
bu da olmadı.
başka olmayan fikrin varsa alayım.

Terbiyeli konuş. Seninle muhattap olanmı oldu.
kendi kendinize ithamda bulunmuyorsanız, elbet buradan birine söylediniz değil mi?
madem gelecek cevabı kaldıramayacaksınız, evde açın defterinizi, ya da pcnizde word sayfasını yazın, çizin dilediğinizce. ama bunu bir forumda yapıyorsanız, bir cevap veren de bulunur.
terbiye mi?
ne hoş, yalnızca kendinize karşı terbiye talebinde bulunmanız, ben de neler istiyorum ama hayat işte, her istediğim olmuyor.

bu sinyalleri kimin verdgi onemli degil..kaldi ki sizin dedginiz gbi bilerek yapilmis olsun.bsey farkeder mi?boyle bi soylenti varken ustelik boyle bi yürüyüs varsa Türkiye'nin göbeginde devlete düsen gereken onlemi almakti..
bu konuda hemfikirim sizinle. kesinlikle her alanda önlem alınabilseydi ama öyle bir polis ya da askeri gücü yok hiçbir devletin.
hdp lilerin miting alanına giderken kullanılan güzergah üzerinde olmuş patlamalar. diğer güzergahlarda da olabilirdi ve ölü sayısı çok çok fazla olabilirdi.
bunu engellemenin kesin bir yolu olmadığını düşünüyorum çünkü terörist eylemler insafsızca, acımasızca meydana geliyor. hukuki sınırlar içerisinde görev yapan kurumlar sınırsız kuralsız katiller karşısında bir şey yapamaz.
istihbaratın görevi bunları durdurmak ancak onun da eli kolu uzanabildiği kadar işte.

B
Her kesimden gorusten insanlar vardi..cani degil,aksine kurt halkinin askerin polisin olumlerine uzulecek kadar vicdanlilardi merak etmeyin..kan akmasini istemedikleri icin ordalardi.
Belli ondan 'bu meydan kanlı meydan diyolrlardi' barış isteyen kişi böyle mi der!

ben size sırrı süreyya önder ve hdp korteji diyorum, siz de akp liler akplilerin argümanı diyerek benimle aynı şeyi yapıyorsunuz.
biz sadece pkk dan nefret etmiyoruz, hdp den, onlara direkt veya dolaylı destek verenlerden de nefret ediyoruz. pkk nın terörist örgüt olduğunu es geçip bir ideolojiye sahip olduğunu savunanlardan da hazzetmiyoruz.

Ankara katliamı ister pkk nın işi olsun, ister olmasın, bu hdpkk yarıyor, bu kadar açık ve net.
akp nin kaybedeceği bir şey yok ki. her halukarda 1. parti çıkacağı herkesin malumu, koalisyon olsun veya olmasın akp her durumda ülke yönetiminde söz sahibi.
ayrıca daha önce defaatle belirttiğim gibi akp sadece siyasi bir parti, silahlı güçleri, hücre evleri, yasadışı mitingleri, öldüren eylemleri vs yok. yani illegal hiçbir yanı ve bağı yok hdpkk gibi. haliyle bu iddialar gülünç ve afaki kalıyor.

Ya AKPli degilsin, ya yalan soyluyorsun.
Bak liderin seninle ayni fikirde degil, ne demis:

image00121.jpg

Bak dagdakilerin inmesini ve cezaevlerinden salinmasini dikte eden kim.

7a2c07f7-a9ce-4b5e-9563-59e0dfef2ec7973572.jpg

Bak Kurdistanin kurulmasini destekleyenler hangi partinin milletvekilleri:

1aavatanhaini.jpg

PKKya hizmetleri:

bulent-arinc-yeni312.jpg

Iste bakaniniz:

1-atalay-.jpg

Iste tavsiye ettiginiz gazete iste yazarlariniz:

images

Iste hizmetlerinizin karsiligi:

pkklilarin-en-sevdigi-ikinci-parti_524442.jpg

Demin cogunluk, cogulculuk derken benim bile kafami karistirdiniz.. Turkiye'nin bugun begendiginiz bu demokrasisinde her ikisi de maalesef yok. Basta bir adam var, baskanlik sistemi diye tutturmus.. Cumhurbaskani ama anayasayi takmiyor, meydanlara inip herkesten baskan olmak icin 400 milletvekili istiyor. Millet "hayir" diyor, dahasi, 400 mv vermek yerine olan oylarini da dusurup, gerekirse HDPye bile oy verip %40 veriyor, kalkip "Turkiyede cumhurbaskanligi zaten fiiili olarak degismistir, bunu anayasaya uygulamak kalmistir" diyor. %40 ile rejimi degistirdigini ve fiilen baskan oldugunu ileri suruyor. % 40 ne zamandan beri rejimi degistirebilecek bir cogunluk? Yapilan anketlerde istemeyenlerin orani % 60 bile degil, daha fazla, % 70lerde.. Anketlere bakiyor ama sonuclar istedigi gibi olmayinca takmiyor. Kimse ile koalisyona yanasmayip tekrar secim istiyor. Bir kisi istedi diye mecbur herkes tekrar secime gidiyor. Buna sen cogunluk demokrasisi mi dersin, yoksa cogulculuk mu bilemem.. Ama ikisi de olmadigi kesin. Turkiyede cogunlugun haklarini koruyan bir parti veya lider yok su an yonetimde.. Turkiye, yasalar "hayir" dedigi halde, cogunluk karsi ciktigi halde zorla yaptirilan, milyarlarca dolara maledilen, icinde yanlizca bir aile yasadigi halde milyonlarca lira aylik masrafi olan bir sarayin dayatmasina ugramis bu donem.. Oraya akitilan vergilerimiz cogunlugun haklarini koruyor mu? Yoksa bir kisinin mi haklarini koruyor? Bu ulkenin % 50si asgari ucretle calisiyor. Bu ne perhiz, bu ne lahana tursusu?

Bu konuya gelelim. O bir kisi 1500 korumasi olmadan sokaga cikmaz. Ancak, 100 000 kisinin katilmasi ongorulen bu mitingde, internette bir gece once yayinlanmis "Ankarada bomba patlayacak", "mitingde kan akacak" soylemlerine ragmen, milyarlarca lira akitilan MIT ellerindeyken, cogunlugun guvenligini saglayacak hic bir onlem alinmamis.. Meydana acilan tren yolu gecidinde veya kortejin oldugu yerde tek polis yok.. 100 kisinin parcalanarak oldugu, bir o kadarinin yaralandigi o kadar kalabalik bir yerde tek polisin burnu bile kanamamis, yoklar ki? Hangi cogunlugun guvenlik hakki korunmus simdi?

Haa, ondan sonra gelip buraya yazmak kolay.. Ama demokrasi var, cogunluk secti... Cogunluga hizmet gitti mi? Gidiyor mu? Ben ona bakarim. Anla insanlar neden bu kadar anti-AKPci, neden halk Tayyip'e bu kadar tepkili.. Kara kasini, kara gozunu begenmedigimiz, uzun boylulardan hoslanmadigimiz icin degil yani..
Ben siyâset tartismaktan çok hoşlanmıyorum. Baktığınız açılardan haklı olabilirsiniz.zaten ben siyasette haklı taraf haksız taraf olduğunu düşünmüyorum.daha öncede dedim üç aşağı beş yukarı bütün partiler aynı halt,13 yıl başka bir parti kalsaydı onu eleştiriyor olacaktık su an. Gerçekçi davranmaya çalışıyorum sadece.bazı konularda algı operasyonları yürütüldüğünü düşünüyorum tayyip erdoğan hakkında 13 yıl iktidarda kalmış bir partiyi çok belli noktalarda eleştiriyor insanlar ve hepsi aynı argümanla, savunanlar da aynı argumanla savunuyor o ayrı. Ama yol yaptı,hastane yaptı vs. Ben iki tarafı da doğru bulmuyorum.topyekün yanlış yapmış olamaz,ya da topyekün doğru,bu eşyanın tabiatina aykırı. Savunduğum taraflar olduğu gibi elestirdiklerim de var. Her partide olduğu gibi, hangisi daha ağır basarsa o tarafı tercih ederim,ideolojik yaklasmiyorum olaya.

rüya değil beklentiydi.
elbette hiç kimse, siyasi liderler de böyle bir ihtimalin gerçekliğini düşünmüyordu, sadece denediler. 30 yıldır denenen yöntemler terörü durdurmadı ve bu da denendi. bu arada Kürtler üzerinde yıllardır süregelen derin devlet baskısı kaldırıldı ama ne yazık ki hdpkk baskısı devam ediyor ve devletin hala orada aciz kalması canımı sıkıyor.

çözüm sürecinde güllük gülistanlık bir durumu beklemek safdillik olurdu, bıçak gibi kesilmesi beklenemez ancak faydaları da oldu, bu inkar edilemez.
eğer ak parti kötü niyetle yola çıksaydı eski baskıcı vesayet sistemini kaldırmazdı, aynı düzende devam ederdi.

akp seçimle gelen bir siyasi parti, seçimle gider. ancak her hdpkk konusunda akp nin anılması hem akp nin gücünün göstergesidir hem de hala alternatifinin olmadığı anlamına gelir.

yukarıda bir yorumda da yazdım, ben uzun zamandır haberleri takip etmiyorum. ancak belli başlı mühim olduğunu düşündüğüm konuları takip etmeye çalışıyorum.

akp süreci sürdürmeye çalışırken vesayetçi kadronun tamamı elenmedi ki, köstebekler var ve hala ülkeyi karıştırmak için ellerinden geleni yapıyorlar. yeri geliyor vesayetçi hukukçularla, yeri geliyor polisle askerle, yeri geliyor hdpkk eliyle kaos için planlar yapılıyor.

siyaset tek kanal üzerinden yürümüyor bu ülkede. o yüzden çok çok geniş ve farklı açıdan bakmak gerekiyor.
işte ben de bunu anlamıyorum.
sürekli bir yakınacak vesayet, sürekli bir kandırılma hali. sürekli bir yanlış yere umut bağlama durumu.
13 yıl, dile kolay. 2002'de doğan bebek bugün 13'ünde
bence çok naif savunmalar bunlar. hiç inandırıcı da değil.
kusura bakmayın ama ben değildim "Ne istediler de vermedik" diyen.
vermeyeceklerdi.
orası aş evi değil, her kapıyı çalana bir şey veremezsiniz.
verirseniz, gün gelir ayağınıza elinize dolanır.
sizin vesayetçi dediğiniz adamların neredeyse tamamı beraat etti, onları yargılayan adam da memleketten topukladı, biliyorsunuz değil mi?
şimdi biz hangi sebeple bir vesayet olduğuna inanalım?
inandırıcı değil, kusura bakmayın.
Derin Devlet var mı?
olmadığını iddia etmek safdillik, elbette.
ama Ergenekon için de kandırılmışlardı sanırım.
AKP elbette doğru adımlar da attı.
tümden yok saymıyorum ama yaptıkları hataları da görmezden gelemem.
sırf ölen maden işçileri için "Çok Güzel Öldüler" lafı bile yeter benim vicdanımın sızlamasına, kusura bakmayın.
Soma'da ölen işçiler.
Gezide ölen çocuklar.
liste o kadar uzun ki, tek tek saymaya gerek yok.
2013'te Lice'de otobüs yakmaktan tutun da Diyarbakır'da kaçırılan askerler, Silopide emniyete saldırı, 2014'te kaçırılan kız çocuklarına kadar uzuyor PKK'nın çözüm sürecindeki eylemleri.
2013-2015 boyunca aralıklı olarak eylemlere devam ettiği gibi, yolları mayınlayıp, üzeri asfaltla örtülmüş.
bence iyi niyetlerle yola çıktılar ama olmadı demek için bu liste de fazla uzun. Zira Devleti yönetmenin bir sorumluluğu vardır.
niyetiniz iyi olabilir ama sonuç olumsuzsa, sorumluluk da sizindir.
AKP elbette seçimle geldi, ve şayet gidecekse de seçimle gitmeli.
aksi asla düşünülemez.
yarın öbür gün, biri AKP'ye darbe yapmaya kalksa, sizlerle birlikte ben de sokağa çıkarım, karşı durmak için.
seçmen benim, biziz, AKP gelecekse de gidecekse de bizlerin iradesiyle olacak bu.
meşru ve hukuki yolla.
aksi düşünülmemeli bile.

image00121.jpg

1aavatanhaini.jpg

PKKya hizmetleri:

bulent-arinc-yeni312.jpg

Iste bakaniniz:

1-atalay-.jpg

images

Hahaha katılıyorum size bomba cevap tebrikler

image00121.jpg

1aavatanhaini.jpg

PKKya hizmetleri:

bulent-arinc-yeni312.jpg

Iste bakaniniz:

1-atalay-.jpg

images

ben böyle farklı zamanlarda söylenen sözleri baz alan kopyala yapıştırları ciddiye almıyorum. kusura bakma.

Resmin biri cikmamis, yazisini koyayim:
AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Irak’ta toprak bütünlüğünden yana olduğunu, ancak orada yaşayanların istemesi ve kan dökülmeden bir ayrılık olacaksa bir Kürdistanın kurulmasına Türkiye’nin karşı çıkmaması ve destek vermesi gerektiğini söyledi. Milletvekili İçten, şu anda terör örgütü PKK’ya katılıp dağda olan akrabaları ve arkadaşlarının da bulunduğunu ifade etti.

işte ben de bunu anlamıyorum.
sürekli bir yakınacak vesayet, sürekli bir kandırılma hali. sürekli bir yanlış yere umut bağlama durumu.
13 yıl, dile kolay. 2002'de doğan bebek bugün 13'ünde
bence çok naif savunmalar bunlar. hiç inandırıcı da değil.
kusura bakmayın ama ben değildim "Ne istediler de vermedik" diyen.
vermeyeceklerdi.
orası aş evi değil, her kapıyı çalana bir şey veremezsiniz.
verirseniz, gün gelir ayağınıza elinize dolanır.
sizin vesayetçi dediğiniz adamların neredeyse tamamı beraat etti, onları yargılayan adam da memleketten topukladı, biliyorsunuz değil mi?
şimdi biz hangi sebeple bir vesayet olduğuna inanalım?
inandırıcı değil, kusura bakmayın.
Derin Devlet var mı?
olmadığını iddia etmek safdillik, elbette.
ama Ergenekon için de kandırılmışlardı sanırım.
AKP elbette doğru adımlar da attı.
tümden yok saymıyorum ama yaptıkları hataları da görmezden gelemem.
sırf ölen maden işçileri için "Çok Güzel Öldüler" lafı bile yeter benim vicdanımın sızlamasına, kusura bakmayın.
Soma'da ölen işçiler.
Gezide ölen çocuklar.
liste o kadar uzun ki, tek tek saymaya gerek yok.
2013'te Lice'de otobüs yakmaktan tutun da Diyarbakır'da kaçırılan askerler, Silopide emniyete saldırı, 2014'te kaçırılan kız çocuklarına kadar uzuyor PKK'nın çözüm sürecindeki eylemleri.
2013-2015 boyunca aralıklı olarak eylemlere devam ettiği gibi, yolları mayınlayıp, üzeri asfaltla örtülmüş.
bence iyi niyetlerle yola çıktılar ama olmadı demek için bu liste de fazla uzun. Zira Devleti yönetmenin bir sorumluluğu vardır.
niyetiniz iyi olabilir ama sonuç olumsuzsa, sorumluluk da sizindir.
AKP elbette seçimle geldi, ve şayet gidecekse de seçimle gitmeli.
aksi asla düşünülemez.
yarın öbür gün, biri AKP'ye darbe yapmaya kalksa, sizlerle birlikte ben de sokağa çıkarım, karşı durmak için.
seçmen benim, biziz, AKP gelecekse de gidecekse de bizlerin iradesiyle olacak bu.
meşru ve hukuki yolla.
aksi düşünülmemeli bile.
ben de sizinle genel olarak aynı şeyleri söylüyorum sadece siyasi görüşümüz farklı.
devletin hata yapma lüksü yoktur, olmamalı ama oluyor.
çünkü bu ülkede siyaset yapılamıyor, siyaset kan davası gibi.
muhalefet muhalefet yapmaktan uzak, hiçbir katkısı yok.
iktidar tek başına kararlar alıyor ve bazen yanlışa sürükleniyor.
başından beri iyi niyeti kullanan ve hala kitleleri kandıran hdpkk illeti.
vs vs.
yalnız bugün yaşadıklarımız dün başlamadı, 30 yıllık bir süreç var. 30 yıllık dış destekli terör örgütünü sıfıra indirmek şu an için hayal.
bir parti % 90 la gelse dahi terör bitmez, çünkü onları maşa olarak kullananlar var.
vesayet dediğimiz şey uydurma değil ki, ya da hiç naif değil.
vesayet yüzünden çıktı zaten pkk terörü, inönüden bu yana bir kronoloji çıkarsanız sadece kürtler değil tüm Türkiye olarak baskı altında, darbelerle yaşadığımızı görürsünüz.

ben böyle farklı zamanlarda söylenen sözleri baz alan kopyala yapıştırları ciddiye almıyorum. kusura bakma.
Senin ciddiye almaman onlari yok saymaz. Bu laflar edilmis, mansetlere tasinmis, kamuoyundan buyuk tepki almis laflar ve icraatlerin anca bir kismi, gorunen tarafidir..Halka ragmen zorla yapilan bu icraatlere halki ikna etmek icin gonderdikleri Akil Adamlari tasla kovaladi bu halk zamaninda, oyle degil mi? Yalansa yalan de.. Degilse sus, bir daha da sakin hem AKP'ye oy verip hem de PKKyi destekleyenlerden nefret ediyoruz deme. Kendinle celisme. Sana kimse inanmaz, ben de zaten gene hatirlatirim bunlari..:KK66:

Senin ciddiye almaman onlari yok saymaz. Bu laflar edilmis, mansetlere tasinmis, kamuoyundan buyuk tepki almis laflar ve icraatlerin anca bir kismi, gorunen tarafidir..Halka ragmen zorla yapilan bu icraatlere halki ikna etmek icin gonderdikleri Akil Adamlari tasla kovaladi bu halk zamaninda, oyle degil mi? Yalansa yalan de.. Degilse sus, bir daha da sakin hem AKP'ye oy verip hem de PKKyi destekleyenlerden nefret ediyoruz deme. Kendinle celisme. Sana kimse inanmaz, ben de zaten gene hatirlatirim bunlari..:KK66:
işte ben de bundan bahsediyorum.
elmayı armutla karıştırınca ne söylemek istediğin anlaşılmıyor.
o yüzden nasıl istersen öyle düşün öyle yaz, beni ilgilendirmiyor.

Back