• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ben de sizinle genel olarak aynı şeyleri söylüyorum sadece siyasi görüşümüz farklı.
devletin hata yapma lüksü yoktur, olmamalı ama oluyor.
çünkü bu ülkede siyaset yapılamıyor, siyaset kan davası gibi.
muhalefet muhalefet yapmaktan uzak, hiçbir katkısı yok.
iktidar tek başına kararlar alıyor ve bazen yanlışa sürükleniyor.
başından beri iyi niyeti kullanan ve hala kitleleri kandıran hdpkk illeti.
vs vs.
yalnız bugün yaşadıklarımız dün başlamadı, 30 yıllık bir süreç var. 30 yıllık dış destekli terör örgütünü sıfıra indirmek şu an için hayal.
bir parti % 90 la gelse dahi terör bitmez, çünkü onları maşa olarak kullananlar var.
vesayet dediğimiz şey uydurma değil ki, ya da hiç naif değil.
vesayet yüzünden çıktı zaten pkk terörü, inönüden bu yana bir kronoloji çıkarsanız sadece kürtler değil tüm Türkiye olarak baskı altında, darbelerle yaşadığımızı görürsünüz.
gerçekten muhalefet muhalefet yapmaktan uzak mı? yoksa öyle mi görmek istiyorsunuz? öyle mi göstermek istiyorlar?
Suruçtan sonra HDP ve CHP terör araştırılsın, komisyon kurulsun dedi, hadi MHP HDP istedi diye baştan karaya vurdu, AKP'nin elini ayağını mı bağladılar?
neden kurulmadı o komisyon.
o komisyon kurulsa belki bugün bu başlık olmayacaktı, nereden bilebiliriz ki?
İktidar tek başına karar almaktan memnun. Sizler hep muhalefetin "yetersizliğinden" yakınıyorsunuz ama çatır çatır konuşuyorlar da yeri geldiğinde, gelin sorunu çözelim diyen yoksa adamlar ne yapacak?
çıplak oturma eylemi mi yapsınlar ille Meclisin göbeğinde muhalefet etkin demeniz için.
4 parti bir anayasa yazamadı.
neden?
Başkanlık Maddesi yüzünden.
hep vesayetten, demokrasi azlığından yakınan AKP, antidemokratik seçim barajını kaldırmak istemedi. Neden biliyor musunuz? baraj olmazsa HDP meclise girer.
Baraj matematiğine göre HDP parti olarak seçime girerse ve aşamazsa, bölgedeki 2. güçlü parti olan AKP, bölgeden tulum çıkarır.
o yüzden bu demokrasi nidaları bana inandırıcı gelmiyor.
o dediğiniz nasıl olur biliyor musunuz?
dün Kılıçdaroğlu, "Ne isterseniz yapmaya hazırız" dedi ya sesi titreyerek. öyle olur.
kendisinin ve partisinin bekaasını düşünmeden, taşını elinin altına koyarak.
o yüzden bu demokrasi lafını bence bir kenara koyalım.

terör uzun mevzu, ne sadece Kürt haklarıyla alakalı ne de Devletle, orada bambaşka kavgalar var.
dile kolay 30 yıl. binlerce şehit.
İnönüden önceye gidelim efendim. İnönü, Osmanlı Paşasıydı, aldığı devlet terbiyesine göre yönetti devleti. bu topraklarda huzur içinde yaşadığımız belki tek tek bir gün vardır, ama 1 ay var mıdır? emin değilim.
Cumhuriyet ve sonrasından bahsetmiyorum. teee Malazgirt'e kadar gidebiliriz bence.

B

Belli ondan 'bu meydan kanlı meydan diyolrlardi' barış isteyen kişi böyle mi der!
Ruhi su nun siiridir..elleri kanlı olanlara karşı söylenmiş sözlerdir.
alanlara gelenlerin neyi göze aldığını hatırlatır..eger o bomba patlamasaydi devamida gelecekti..

ellerinde pankartlar
gidiyor bu çocuklar
kalkın ayağa kalkın
gidiyor bu çocuklar

bu pazar kanlı pazar
dert yazar derman yazar
kalkın ayağa kalkın
gidiyor bu çocuklar

bu meydan kanlı meydan
ok fırladı çıktı yaydan
kalkın ayağa kalkın
biz şehirden siz köyden

Ruhi su nun siiridir..elleri kanlı olanlara karşı söylenmiş sözlerdir.
alanlara gelenlerin neyi göze aldığını hatırlatır..eger o bomba patlamasaydi devamida gelecekti..

ellerinde pankartlar
gidiyor bu çocuklar
kalkın ayağa kalkın
gidiyor bu çocuklar

bu pazar kanlı pazar
dert yazar derman yazar
kalkın ayağa kalkın
gidiyor bu çocuklar

bu meydan kanlı meydan
ok fırladı çıktı yaydan
kalkın ayağa kalkın
biz şehirden siz köyden
dün bütün gün ben ve bir kaç arkadaş yazdık bu satırları, bu gece nöbet senin Azize

gerçekten muhalefet muhalefet yapmaktan uzak mı? yoksa öyle mi görmek istiyorsunuz? öyle mi göstermek istiyorlar?
Suruçtan sonra HDP ve CHP terör araştırılsın, komisyon kurulsun dedi, hadi MHP HDP istedi diye baştan karaya vurdu, AKP'nin elini ayağını mı bağladılar?
neden kurulmadı o komisyon.
o komisyon kurulsa belki bugün bu başlık olmayacaktı, nereden bilebiliriz ki?
İktidar tek başına karar almaktan memnun. Sizler hep muhalefetin "yetersizliğinden" yakınıyorsunuz ama çatır çatır konuşuyorlar da yeri geldiğinde, gelin sorunu çözelim diyen yoksa adamlar ne yapacak?
çıplak oturma eylemi mi yapsınlar ille Meclisin göbeğinde muhalefet etkin demeniz için.
4 parti bir anayasa yazamadı.
neden?
Başkanlık Maddesi yüzünden.
hep vesayetten, demokrasi azlığından yakınan AKP, antidemokratik seçim barajını kaldırmak istemedi. Neden biliyor musunuz? baraj olmazsa HDP meclise girer.
Baraj matematiğine göre HDP parti olarak seçime girerse ve aşamazsa, bölgedeki 2. güçlü parti olan AKP, bölgeden tulum çıkarır.
o yüzden bu demokrasi nidaları bana inandırıcı gelmiyor.
o dediğiniz nasıl olur biliyor musunuz?
dün Kılıçdaroğlu, "Ne isterseniz yapmaya hazırız" dedi ya sesi titreyerek. öyle olur.
kendisinin ve partisinin bekaasını düşünmeden, taşını elinin altına koyarak.
o yüzden bu demokrasi lafını bence bir kenara koyalım.

terör uzun mevzu, ne sadece Kürt haklarıyla alakalı ne de Devletle, orada bambaşka kavgalar var.
dile kolay 30 yıl. binlerce şehit.
İnönüden önceye gidelim efendim. İnönü, Osmanlı Paşasıydı, aldığı devlet terbiyesine göre yönetti devleti. bu topraklarda huzur içinde yaşadığımız belki tek tek bir gün vardır, ama 1 ay var mıdır? emin değilim.
Cumhuriyet ve sonrasından bahsetmiyorum. teee Malazgirt'e kadar gidebiliriz bence.
hdp kendi sebep olduğu şeyler için komisyon kurulsun deyince bir durup düşünüyorum ben de.
muhalefet işte sadece konuşuyor, eleştiriyor ama icraat sıfır.
bir ara cb seçimleriydi sanırım, ekmekle alakalı bir şeyler yapmışlardı. muhalefetin akılda kalan icraatlerini hatırlamıyorum. belki vardır da dikkate değer şeyler değildir.
anayasa konusunda ben öfkeliyim AKP ye, daha kaç yıl oyalayacaklar bizi, artık ayıp oluyor. darbeler bile kendi anayasasını yaptı ama iktidar hala sivil anayasaya geçemedi.
baraj konusunda bir fikrim yok o yüzden o konuda yorum yapamıyorum.
hdp nin barajı aşması veya aşmaması bir şeyi değiştirmiyor bana göre. barajı aşıp yine meclise girerse gereğini yapar mı, şüpheliyim, terör biter mi, kimbilir.
şu kesin ki pkk ile bağlarını koparmazsa siyaset yapamaz.
inönü sadece sembol isim, özellikle osmanlı ve sonrası yeni rejime geçiş denemeleri ve halka dikta ettirilmesine atıf yapmak istedim halk olarak yaşatılan şeyleri düşününce, yoksa yeri değil burası.

elbette dedim ya az önceki mesajımda söylediklerim kesinlikle PKK'nın varlık sebebi değil. varolan PKK'yla mücadele edilirken bence izlenen yanlışlar.
yoksa PKK'nın varlığını salt devletin attığı adımlarla açıklamak mümkün değil. orada başka küresel hesaplar var.
işte tam da bu hesaplar yüzünden Kürt Siyasetçiler PKK ile arasına mesafe koyamıyor.
çünkü PKK'nın ölüm listeleri meşhurdur.
ikincisi Kara Murat benim diye çıkmak kolay ama bu ülkede hala sadece Kürt olduğu için, ya da Türk olmadığı için, Sünni olmadığı için nefret eden insanlar var.
hepimiz bunların az olmasını diliyor, umuyor, istiyoruz ama varlar.
o yüzden HDP PKK kamburundan kurtulamıyor.
kurtulması da o kadar kolay değil.
öncelikle Kürt olmayı marjinallikten çıkarması lazım. Türkiye partisi olması lazım. sonrasında zaten PKK'ya ihtiyacı kalmayacak.
ama dediğim gibi kolay değil.
o çocuklara senin benim gibi insanların el uzatması lazım. Bizlerin, onların düşmanı olmadığını o şehit olduğunu söylediği teröristin onun kötülüğünü istemeyen, onun mutlu, huzurlu olmasını isteyen bizlerin canını yaktığını bilmesi lazım.
Dostun, terörist değil, biz olduğumuzu bilmesi lazım.
teröristi o çocuk için marjinal kılmak lazım.
bu da kolay değil.
15 yaşında bir çocuk neden bu nefretle yetiştirilir biliyor musun? sana bir hikaye anlatayım.
Ailem aslen Manisa'lı.
Yunan işgali sırasında, Yunan askerlerle burun buruna gelmişler. Yunan askerleri komşularının kucaklarından bebeklerini alıp, havaya alıp süngüyü altına tutmuşlar, bebek süngüye geçmiş.
evlerini yakıp yıkmışlar.
Dedemin bağındaki hizmetçi kıza tecavüz etmişler.
çocukları, hamile kadınları öldürmüşler.
bu hikayeleri çok İzmirli'den duyarsın.
Gelen Yunanları, alkışlarla karşılayan Rumları duyacağın gibi.
nesiller böyle acı hikayelerle büyürse, düşmanını kolay bulur.
yanlış anlama olmasın, elbette Yunanların yaptıkları katliamla bir tutmuyorum orada yaşananları, tabii ki böyle organize, böyle vahşi, böyle insanlık dışı değil orada yaşananlar. sadece acı hikayelerin nasıl bir nefret kültürü oluşturabileceğini, nesilleri nasıl etkileyeceğini göstermek için örnek verdim.
o çocuklar doğdukları andan itibaren
devletin katil olduğunu haykıran pankartlarla büyüdüler. tam da bu yüzden Selahattin Demirtaş'ın söylediklerini doğru bulmadım.
o kendisine oy verecek büyükleri düşünerek bunu söyledi ama onu dinleyen çocukları hiç düşünmedi.
sana gülerek hocam yine bir şehit var, diyen çocuğu kazanmamız lazım, yoksa dün Ahmet Türk vardı, bugün Selahattin Demirtaş var yarın başka biri olacak.
bizim o çocuğa ihtiyacımız var, ama o çocuğu nasıl kazanacağız bilmiyorum.
belki senin gibi gencecik Türk öğretmenlerle.
gencecik bir öğretmensin. ben de memur olmaya çalışıyorum, orasıysa kısmet ben de toplanıp gideceğim, ama ailenin aklı her daim sendedir. yerlerinde olmak istemezdim.
Annem babam ve çocuğum yanimda,birakamazdim 3 yaşında.ne diyelim güzel günler görmek dileğiyle...

hdp kendi sebep olduğu şeyler için komisyon kurulsun deyince bir durup düşünüyorum ben de.
muhalefet işte sadece konuşuyor, eleştiriyor ama icraat sıfır.
bir ara cb seçimleriydi sanırım, ekmekle alakalı bir şeyler yapmışlardı. muhalefetin akılda kalan icraatlerini hatırlamıyorum. belki vardır da dikkate değer şeyler değildir belki.
anayasa konusunda ben öfkeliyim AKP ye, daha kaç yıl oyalayacaklar bizi, artık ayıp oluyor. darbeler bile kendi anayasasını yaptı ama iktidar hala sivil anayasaya geçemedi.
baraj konusunda bir fikrim yok o yüzden o konuda yorum yapamıyorum.
hdp nin barajı aşması veya aşmaması bir şeyi değiştirmiyor bana göre. barajı aşıp yine meclise girerse gereğini yapar mı, şüpheliyim, terör biter mi, kimbilir.
şu kesin ki pkk ile bağlarını koparmazsa siyaset yapamaz.
inönü sadece sembol isim, özellikle osmanlı ve sonrası yeni rejime geçiş denemeleri ve halka dikta ettirilmesine atıf yapmak istedim halk olarak yaşatılan şeyleri düşününce, yoksa yeri değil burası.
ama Suruç'a HDP sebep olmadı ki? dün bizzat Başbakan söyledi İŞID'ı bu sebeple bombaladıklarını.
gördünüz mü bakın yine aynı yere dönüyoruz.
muhalefette icraat zaten sıfırdır.
zira icracı olan hükümettir. muhalefetin tek işi muhalefet etmektir.
Emin olun bir gün AKP muhalefete düşerse onun da icraatı sıfır olacak, o da sadece muhalefet edecek, zira icraat yapacak konumda olan kendisi olmayacak.

olmaz mı en basitinden geçen seçim dönemini domine eden CHP'nin ekonomik vaatleridir. AKP, HDP, MHP seçim bildirilerini bu vaatlere göre hazırladılar.
keza yeni seçim döneminde de öyle olacaktı, bu patlama olmasaydı. çünkü Kemal Bey'in gençlere yönelik söylemi çok yankı bulmuş, peşinden diğer partiler gelmeye başlamıştı.

tam tersine HDP'nin barajı aşması ya da aşmaması tüm meselemiz.
HDP barajı aşarsa AKP tek başına iktidar olamıyor, HDP barajı aşamazsa oluyor. haa HDP barajı aşınca nasıl bir politika izler, onu da o gün gelirse konuşacağız, elbet.

şimdi bebek Cumhuriyet dönemini tartışmak için bence de doğru yer ve zaman değil, başka bir zaman onları da konuşuruz umarım.

anayasa konusunda şunu yazayım; kolay olan zaten darbe anayasasıdır. Paşa yaz der, prof. yazar, vekiller onaylar, insanların eline neredeyse zarf tutuştururlar, kandan, ölümden, işkenceden, vahşetten yorulmuş insanlar evet derler, çok demokratik, misler gibi, şahane bir anayasamız olur.
zor olan sivil, uzlaşı anayasasıdır.
hele de bizim gibi demokrasi konusunda hala emekleme döneminde olan toplumlarda.

Matemlerini tutmayı bile çok görüyorsunuz, en aşağılık şekilde katledilen bu insanların katliamını "şu şarkıyı söylediler, şucuydular,bucuydular, niye toplandılar ki" diyerek hafifletmeye çalışıyorsunuz. İğrenç.
gözlerim hep seni aradı biliyor musun? neden korktuğumu şu an rahatlayınca fark ettim.

1lSQL5.png

Istifa sorusuna gulen ic isleri bakani olenleri gulerek anan Hdpliler

Mide bulandirici

Ankara'daki Barış mitingini kana bulayan iki canlı bombanın ''10. ayın 10. günü saat 10.00'' şifresi ile hareket ettikleri ortaya çıktı.

Ben dağda eli silahlı terörist ler yüzünden hiçbir kürde kin tutmadim,tirnagini değişmeyeceğim arkadaşlarim var.oğlunuz etkilenmekte haklı,o durumun farkında olacak yaşta değil,kanı deli akıyor, ama bunun bütün polislere,devlete mal edilemeyeceğini,o polislerin de zor şartlar altında görev yaptıklarını, hergün can tehlikesi taşıdıklarını siz anlatın lütfen.
Haklisiniz ama daha insalcil davrana bilirlerdi cocuguma.cunku tas atmadi slogan atmadi isinden cikmis eve geliyordu....Bende kürdum Diyarbakirliyim..bir gelinimiz izmirli,kizkardesimin nisanlisi konyali,bir kizimiz trabzonlu biriyle evli..esimin teyze ogullullarindan birinin esi zonguldakli birininki ankarali..biz kocaman ve mutlu bir aileyiz..siyaset ve gorusler icin kimse kimsenin kalbini kirmiyor..herkes bir birine saygi duyuyor..

Olay tweetle ilgili ilk açıklama
Katliamdan bir gün önce "Bomba Ankara'da patlayacak" tweetiyle gündem olan 'Dinebereday' isimli kullanıcıyla daha önce konuştuğu söyleyen İlhami Işık, açıklamalarda bulundu.
ekran_resmi_2015-10-11_17.00.54.png

Ankara'daki katliamdan bir gün önce "Bomba Ankara'da patlayacak" tweeti ile gündem olan ve HDP'nin sosyal medya ekibinde olduğu iddia edilen 'Dinebereday' isimli kullanıcı tartışma yaratmıştı. Daha önce sosyal medyada bu kişiyi tanıdığını yazan "balıkçı" lakaplı İlhami Işık, "6-8 Ekim’de HDP ve Selahattin Demirtaş’ı çok sert sözlerle eleştirmişti. Vandalizm ve vahşizm tabirlerini kullanmıştı. Benim de hoşuma gitmişti bu tabirler ve bu sözlerini twitter'da paylaşmıştım" dedi.

Radikal'e konuşan Işık'ın tartışma yaratan Twitter hesabı hakkındaki değerlendirmeleri şöyle:

“6-8 Ekim olayları sırasında benim o twitter adresini kullanan Dinebereday rumuzlu kişiliğiyle sosyal medya üzerinden muhabbetim olmuştu. Kendisini şahsen tanımam ama Diyarbakır’da doktorluk yaptığını herkes bilir. Kendisi de zaten bu bilgiyi daha önce Twitter’da yazmıştı. 6-8 Ekim’de HDP ve Selahattin Demirtaş’ı çok sert sözlerle eleştirmişti. Vandalizm ve vahşizm tabirlerini kullanmıştı. Benim de hoşuma gitmişti bu tabirler ve bu sözlerini twitter'da paylaşmıştım.

Ankara’da ‘bomba’ patlar sözü de PKK ’nın ateşkes ilan etmesiyle ilgili bir tartışmaya dairdi, mitingle hiç alakası yoktu. Sosyal medyada birileri bunu ortaya attı, bazı gerizekalılar da inandı. Bazıları da bu yalanın ucundan tuttu."

Dinebereday rumuzlu kullanıcının HDP’nin sosyal medyasını yönettiği iddiasına ilişkin soruya ise İlhami Işık şöyle cevap verdi:

“HDP ile bu kişinin alakası yok. Zaten Twitter’a bakan birisi bunu hemen anlar. HDP’yi en sert eleştirenlerden biriydi. Ben bu sosyal medyanın aptallığına inanamıyorum.”

Haklisiniz ama daha insalcil davrana bilirlerdi cocuguma.cunku tas atmadi slogan atmadi isinden cikmis eve geliyordu....Bende kürdum Diyarbakirliyim..bir gelinimiz izmirli,kizkardesimin nisanlisi konyali,bir kizimiz trabzonlu biriyle evli..esimin teyze ogullullarindan birinin esi zonguldakli birininki ankarali..biz kocaman ve mutlu bir aileyiz..siyaset ve gorusler icin kimse kimsenin kalbini kirmiyor..herkes bir birine saygi duyuyor..
hep böyle kalın olur mu? sizin gibi insanlara ihtiyacımız var. İzmir'li ablası, Diyarbakırlı o güzelim çocuğa sevgilerini yolluyor, söyleyin.

Kesinlikle,yapılan davranış yanlış savunulacak bir tarafı yok.Ama bu sebepten içinde öfke büyutmesin,onu anlatmak istedim.genç çünkü kolay etkilenir.et tirnaktan ayrılmaz,biz bin yıldır kardeşiz çok şükür :)

kendi kendinize ithamda bulunmuyorsanız, elbet buradan birine söylediniz değil mi?
madem gelecek cevabı kaldıramayacaksınız, evde açın defterinizi, ya da pcnizde word sayfasını yazın, çizin dilediğinizce. ama bunu bir forumda yapıyorsanız, bir cevap veren de bulunur.
terbiye mi?
ne hoş, yalnızca kendinize karşı terbiye talebinde bulunmanız, ben de neler istiyorum ama hayat işte, her istediğim olmuyor.

Iyice sacmalamışsın. Daha cevap vermicem. Beni alıntılamadan devam et

Joker, miting olmadi ki.. Daha insanlar yavas yavas alana toplanirken bomba patladi, bayrak varsa da yoksa da herkes elindeki ile kacti gitti zaten.. Olenlerin cogu HDPli oldugu icin onlarin kendi bayraklari var ustlerinde ortulu..
Yanlış anlaşıldım herhalde saraylım. ben HDP'lilerin HDP bayrağı taşımasını eleştirmiyorum. Niye Türk bayrağı yoktu da demiyorum. Ama dünkü yürüyüşün önceki al bayraktan geçilmeyen yürüyüşlere sendikaların da destek vermesine ve mitinglerin Türk bayrağıyla yapılmasına gocunulduğundan yapılmasını eleştiriyorum.

Yanlış anlaşıldım herhalde saraylım. ben HDP'lilerin HDP bayrağı taşımasını eleştirmiyorum. Niye Türk bayrağı yoktu da demiyorum. Ama dünkü yürüyüşün önceki al bayraktan geçilmeyen yürüyüşlere sendikaların da destek vermesine ve mitinglerin Türk bayrağıyla yapılmasına gocunulduğundan yapılmasını eleştiriyorum.
Oyle miydi? Hic haberim yok benim bundan..o_O

Back