- 5 Şubat 2015
- 8.379
- 24.177
- 398
- Konu Sahibi in vino veritas
- #1.401
gerçekten muhalefet muhalefet yapmaktan uzak mı? yoksa öyle mi görmek istiyorsunuz? öyle mi göstermek istiyorlar?ben de sizinle genel olarak aynı şeyleri söylüyorum sadece siyasi görüşümüz farklı.
devletin hata yapma lüksü yoktur, olmamalı ama oluyor.
çünkü bu ülkede siyaset yapılamıyor, siyaset kan davası gibi.
muhalefet muhalefet yapmaktan uzak, hiçbir katkısı yok.
iktidar tek başına kararlar alıyor ve bazen yanlışa sürükleniyor.
başından beri iyi niyeti kullanan ve hala kitleleri kandıran hdpkk illeti.
vs vs.
yalnız bugün yaşadıklarımız dün başlamadı, 30 yıllık bir süreç var. 30 yıllık dış destekli terör örgütünü sıfıra indirmek şu an için hayal.
bir parti % 90 la gelse dahi terör bitmez, çünkü onları maşa olarak kullananlar var.
vesayet dediğimiz şey uydurma değil ki, ya da hiç naif değil.
vesayet yüzünden çıktı zaten pkk terörü, inönüden bu yana bir kronoloji çıkarsanız sadece kürtler değil tüm Türkiye olarak baskı altında, darbelerle yaşadığımızı görürsünüz.
Suruçtan sonra HDP ve CHP terör araştırılsın, komisyon kurulsun dedi, hadi MHP HDP istedi diye baştan karaya vurdu, AKP'nin elini ayağını mı bağladılar?
neden kurulmadı o komisyon.
o komisyon kurulsa belki bugün bu başlık olmayacaktı, nereden bilebiliriz ki?
İktidar tek başına karar almaktan memnun. Sizler hep muhalefetin "yetersizliğinden" yakınıyorsunuz ama çatır çatır konuşuyorlar da yeri geldiğinde, gelin sorunu çözelim diyen yoksa adamlar ne yapacak?
çıplak oturma eylemi mi yapsınlar ille Meclisin göbeğinde muhalefet etkin demeniz için.
4 parti bir anayasa yazamadı.
neden?
Başkanlık Maddesi yüzünden.
hep vesayetten, demokrasi azlığından yakınan AKP, antidemokratik seçim barajını kaldırmak istemedi. Neden biliyor musunuz? baraj olmazsa HDP meclise girer.
Baraj matematiğine göre HDP parti olarak seçime girerse ve aşamazsa, bölgedeki 2. güçlü parti olan AKP, bölgeden tulum çıkarır.
o yüzden bu demokrasi nidaları bana inandırıcı gelmiyor.
o dediğiniz nasıl olur biliyor musunuz?
dün Kılıçdaroğlu, "Ne isterseniz yapmaya hazırız" dedi ya sesi titreyerek. öyle olur.
kendisinin ve partisinin bekaasını düşünmeden, taşını elinin altına koyarak.
o yüzden bu demokrasi lafını bence bir kenara koyalım.
terör uzun mevzu, ne sadece Kürt haklarıyla alakalı ne de Devletle, orada bambaşka kavgalar var.
dile kolay 30 yıl. binlerce şehit.
İnönüden önceye gidelim efendim. İnönü, Osmanlı Paşasıydı, aldığı devlet terbiyesine göre yönetti devleti. bu topraklarda huzur içinde yaşadığımız belki tek tek bir gün vardır, ama 1 ay var mıdır? emin değilim.
Cumhuriyet ve sonrasından bahsetmiyorum. teee Malazgirt'e kadar gidebiliriz bence.