• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

ben de tam olarak oy verenlerin dedim zaten. X partiye oy verenler diye özel bir tanım yapmadım.
elbette herkes söylediği her şeyi dikkat etmeli, özellikle de böyle hassas dönemlerde.
ancak bu dikkat uyarılarını herkesi kapsayacak şekilde yapmalıyız. sadece Demirtaş'ın söylemleri görülüyor ama dünden de beri twitterda kin ve nefret kusan AKP bilmem ne teşkilatı üyelerini de görmeliyiz. insanlara vampir diyen AKP'li üyeleri, ona buna tehdit savuran Cem Küçüğü
ne olacak canım öldülerse burası Orta Doğu diyen Mehmet Barlas'a da bir uyarı çekmek lazım.
bunu en çok da AKP'lilerin yapması lazım.
biz zaten yapıyoruz.
ama AKP'nin içindeki kin ve nefret söylemini temizlemek AKP'nin, bunu yapmazsa hesabını sormak AKP seçmeninin görevidir.
bu saldırıdan sadece 1 gün önce Sedat Peker, cüppeli tarikatçıları yanına alıp "Oluk Oluk Kan Akacak" dedi, sonra da AKP'ye oy istedi.
kaçınız tepki gösterdiniz?
bunlar iyi sözler değil, bu zamanda bunlara ihtiyacımız yok diye kaçınız bir şey söyledi.
hangi AKP'li yönetici, kim bu adam, bizim için hangi hakla oy topluyor, bir mafya eskisinin bizim partimizle ne işimiz olur dedi?
bu dediklerim sadece AKP için geçerli değil, siz söylediğiniz için AKP'yi örnek verdim.
CHP, HDP, MHP için de geçerlidir, bu dediklerim, bu partilerin seçmeni olarak bizim için de geçerlidir.
Sadece demirtaş görünüyor ama mağdur edebiyatını da yapmaya devam ediyor,insanlardan tepki oyları toplamaya devam ediyor.ben kendi adıma sorgulamiyorum artık,oy da kullanmicam.elbette mükemmel şartlar altında yaşamıyoruz ama bir kap yemeğe muhtaç,pislik içinde,banyoya muhtaç mültecileri gördükçe kendimi yerlerine çok rahat koyar oldum,kimin yaptığını bilmiyorum ama neden yaptıkları çok açık.tarih tekerrür ediyor,edecek.

Arkadaşlar bu başlıkta yazmayaydım çok iyidi lakin hepiniz burdasınız ve az buçuk bununla ilgili. tabipler odası grev düzenlemiş. Doktorlar pzartesi salı çalışmayacakmış. Bu ne iş bilen beri gelse. Ben gribim. Aile hekimine gidip rapor alcaktım.
Dans canlari tatil istemis :)
Calismayarak mağdur ettikleri hastaları düşünmeden mesaj vereceklerini sanma komikligi anlayacağın

Bizde hangi eylem mantikli ki bu da olsun

ben de tam olarak oy verenlerin dedim zaten. X partiye oy verenler diye özel bir tanım yapmadım.
elbette herkes söylediği her şeyi dikkat etmeli, özellikle de böyle hassas dönemlerde.
ancak bu dikkat uyarılarını herkesi kapsayacak şekilde yapmalıyız. sadece Demirtaş'ın söylemleri görülüyor ama dünden de beri twitterda kin ve nefret kusan AKP bilmem ne teşkilatı üyelerini de görmeliyiz. insanlara vampir diyen AKP'li üyeleri, ona buna tehdit savuran Cem Küçüğü
ne olacak canım öldülerse burası Orta Doğu diyen Mehmet Barlas'a da bir uyarı çekmek lazım.
bunu en çok da AKP'lilerin yapması lazım.
biz zaten yapıyoruz.
ama AKP'nin içindeki kin ve nefret söylemini temizlemek AKP'nin, bunu yapmazsa hesabını sormak AKP seçmeninin görevidir.
bu saldırıdan sadece 1 gün önce Sedat Peker, cüppeli tarikatçıları yanına alıp "Oluk Oluk Kan Akacak" dedi, sonra da AKP'ye oy istedi.
kaçınız tepki gösterdiniz?
bunlar iyi sözler değil, bu zamanda bunlara ihtiyacımız yok diye kaçınız bir şey söyledi.
hangi AKP'li yönetici, kim bu adam, bizim için hangi hakla oy topluyor, bir mafya eskisinin bizim partimizle ne işimiz olur dedi?
bu dediklerim sadece AKP için geçerli değil, siz söylediğiniz için AKP'yi örnek verdim.
CHP, HDP, MHP için de geçerlidir, bu dediklerim, bu partilerin seçmeni olarak bizim için de geçerlidir.

Ben o haberi birkaç defa okudum.
Oy olmazsa oluk oluk kan akacak dememiş ki..
Pkk bitmezse bu olacak demiş.
Yanlış mı anlamışım ?

Dans canlari tatil istemis :)
Calismayarak mağdur ettikleri hastaları düşünmeden mesaj vereceklerini sanma komikligi anlayacağın

Bizde hangi eylem mantikli ki bu da olsun

Ay yani bu kadar derdin arasında buna isyan edince kendimi bencil hissediyorum. O kadar insan ölmüş doktora gidemiyosun diye söylenme diyorum kendi kendime. Ama insanlar ölünce sağlık hizmetini aksatmak nedir ben anlamadım. Şartlar bozuktur iyileştirilsin diye yapılır bi gün grev. Benim bildiğimin amacı odur. Bunu anlayan doktor da varsa buralarda bana açıklasın. tüm sendikalar grevdeymiş anlıyorum da bu sağlık ya.

Birde dün gaz bombası sıkıldı diye sağlık gorevlileri işlerini yapamadı gibi bir yorum okumuştum.
Polis ekipleri içeriye taşla sopayla alınmıyordu videolarda.
Görünenin aksine..

Sadece demirtaş görünüyor ama mağdur edebiyatını da yapmaya devam ediyor,insanlardan tepki oyları toplamaya devam ediyor.ben kendi adıma sorgulamiyorum artık,oy da kullanmicam.elbette mükemmel şartlar altında yaşamıyoruz ama bir kap yemeğe muhtaç,pislik içinde,banyoya muhtaç mültecileri gördükçe kendimi yerlerine çok rahat koyar oldum,kimin yaptığını bilmiyorum ama neden yaptıkları çok açık.tarih tekerrür ediyor,edecek.
mağdur değil mi?
hayatım boyunca HDP'ye oy vermedim, sosyalistlerle çok ciddi fikir ayrılıklarım vardır
ama
bir durun düşünün.
bu insanlar
Diyarbakırda 4 kişi
Suruçta 33 kişi
Ankarada kim bilir kaç kişiyi
toprağa verecekler.
bakın hepsinde paramparça çıkardılar arkadaşlarını enkazdan.
HDP ile inanılmaz fikir ayrılıklarım var.
fakat bu parti yasal bir parti.
evet terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı için ben de oy vermem
evet Kürt halkının temsilcisi sadece HDP olmalı
evet silahla hak aranmaz.
evet öldürülen askerler, polisler bizim evlatlarımız, onların tetikçilerine sahip çıkmamaları lazım.
evet bunların hepsini eleştiriyorum.
ve sırf bu sebeple HDP'ye oy vermedim, vermeyeceğim.
lakin
siz hayatınızda hiç patlayan bir bomba gördünüz mü?
ben gördüm.
bir cumartesi günü, İzmir'de Bornova Özkanlar'da bir bomba patladı.
ölen insanlar gördüm ben.
karnına şarapnel parçaları saplanan, bağırsakları yola dökülmesin diye karnına çul çaput sarılan bir insan gördüm.
gözümün önünde 4-5 metre ötemde patladı.
insan nasıl ölür, nasıl parçalanır gördüm.
o yüzden
bugün Adli Tıptan evladını paramparça bir halde alan ana babanın acısını da anlıyorum.
tüm siyasi hatalarına rağmen Selahattin Demirtaş'ı da anlıyorum, onaylamıyorum ama anlıyorum.
ve Demirtaş'ı anlamam, öldürülen, katledilen gencecik askerlere, polislere de içimin yanmasını engellemiyor.
kalbim ne yazık ki hepsinin acısını alacak kadar büyük.
bu yüzden de muhtemelen bazılarınızdan daha az yaşayacağım.

Birde dün gaz bombası sıkıldı diye sağlık gorevlileri işlerini yapamadı gibi bir yorum okumuştum.
Polis ekipleri içeriye taşla sopayla alınmıyordu videolarda.
Görünenin aksine..

Dünkü bahaneyi anlarım. Bilemiyorum ne oldu görmedim orda değildim. Ama 2 gün grev çok değil mi? Sadece acil çocuk doğum ve kanserli hastalara bakılacakmış.

Ben o haberi birkaç defa okudum.
Oy olmazsa oluk oluk kan akacak dememiş ki..
Pkk bitmezse bu olacak demiş.
Yanlış mı anlamışım ?
hayır doğru anlamışsınız.
eğer yazdığımdan öyle bir anlam çıktıysa acilen düzelteyim, asla onu demek istemedim. hani AKP adına birilerini öldürürüm dememiş.
AKP almazsa bu olacak da dememiş.
ama sırf şu adamın AKP adına (yani AKP öncülüğünde değil, kendi görüşünce AKP adına) bir miting yapması bile AKP'nin bu şahsın bizimle bir bağlantısı yoktur, açıklaması yapması lazım.
söylediklerinin resmi bir parti olan AKP'yi bağlamaması için böyle bir açıklama olmalı.
ne Sedat Pekerden
ne Bahçeliden
ne de Demirtaştan
bu meşru müdaafa söylemlerini duymaktan hoşlanmıyorum.
iç savaşı bilgisayar oyunu falan sanıyor olmalılar.

Arkadaşlar bu başlıkta yazmayaydım çok iyidi lakin hepiniz burdasınız ve az buçuk bununla ilgili. tabipler odası grev düzenlemiş. Doktorlar pzartesi salı çalışmayacakmış. Bu ne iş bilen beri gelse. Ben gribim. Aile hekimine gidip rapor alcaktım.
sadece Tabipler Odası değil, bildiğim kadarıyla DİSK ve KESK de grev kararı alacaktı, aldılar mı emin değilim ama, bir araştırmak lazım.
acil servisi bir dene istersen.

sadece Tabipler Odası değil, bildiğim kadarıyla DİSK ve KESK de grev kararı alacaktı, aldılar mı emin değilim ama, bir araştırmak lazım.
acil servisi bir dene istersen.

Evet hepsi grevdeymiş gördüm.

Beni tanıyan aile hekimimden başkasından rapor almayı başaramadım şimdiye kadar. Dişim şişmiş ateşler içindeyken bile rapor alamadım. Gribim şu an rapor almaya uğraşana kadar daha çok hasta olurum muhtemelen.

Kısmetsizim. İşe gidicem :)

mağdur değil mi?
hayatım boyunca HDP'ye oy vermedim, sosyalistlerle çok ciddi fikir ayrılıklarım vardır
ama
bir durun düşünün.
bu insanlar
Diyarbakırda 4 kişi
Suruçta 33 kişi
Ankarada kim bilir kaç kişiyi
toprağa verecekler.
bakın hepsinde paramparça çıkardılar arkadaşlarını enkazdan.
HDP ile inanılmaz fikir ayrılıklarım var.
fakat bu parti yasal bir parti.
evet terör örgütüyle arasına mesafe koymadığı için ben de oy vermem
evet Kürt halkının temsilcisi sadece HDP olmalı
evet silahla hak aranmaz.
evet öldürülen askerler, polisler bizim evlatlarımız, onların tetikçilerine sahip çıkmamaları lazım.
evet bunların hepsini eleştiriyorum.
ve sırf bu sebeple HDP'ye oy vermedim, vermeyeceğim.
lakin
siz hayatınızda hiç patlayan bir bomba gördünüz mü?
ben gördüm.
bir cumartesi günü, İzmir'de Bornova Özkanlar'da bir bomba patladı.
ölen insanlar gördüm ben.
karnına şarapnel parçaları saplanan, bağırsakları yola dökülmesin diye karnına çul çaput sarılan bir insan gördüm.
gözümün önünde 4-5 metre ötemde patladı.
insan nasıl ölür, nasıl parçalanır gördüm.
o yüzden
bugün Adli Tıptan evladını paramparça bir halde alan ana babanın acısını da anlıyorum.
tüm siyasi hatalarına rağmen Selahattin Demirtaş'ı da anlıyorum, onaylamıyorum ama anlıyorum.
ve Demirtaş'ı anlamam, öldürülen, katledilen gencecik askerlere, polislere de içimin yanmasını engellemiyor.
kalbim ne yazık ki hepsinin acısını alacak kadar büyük.
bu yüzden de muhtemelen bazılarınızdan daha az yaşayacağım.
Ben anlayamıyorum,suan anlamam mümkün değil.ben güneydoğuda bir ilde matematik ogretmeniyim.9 .sınıfların dersine giriyorum.bir görseniz pırıl pırıl hepsi,çok tatlı,sevimli,akıllı.Ama yüzde doksaninin üniversite hatta liseyi bitirme gibi bir derdi yok.dersten kaçıp polise taş atmaya gidiyorlar,gururla...polis asker görünce küfür ediyorlar,törenlere kalmıyor,kalsalarda marşımızı okumuyorlar.o çocuklar heryerde bomba,zırhlı polis var zannederek büyüyor.çocuk onlar... Onları ufak bir olayda sokağa çağıran da demirtaş.gençler okuyun,vatana,millete faydalı olun,hayatınızı kazanın,insan gibi yaşayın,gezin,kitap okuyun,polise askere taş atmayın onlar sizi koruyor dediği gün anlayacağım...

Ben anlayamıyorum,suan anlamam mümkün değil.ben güneydoğuda bir ilde matematik ogretmeniyim.9 .sınıfların dersine giriyorum.bir görseniz pırıl pırıl hepsi,çok tatlı,sevimli,akıllı.Ama yüzde doksaninin üniversite hatta liseyi bitirme gibi bir derdi yok.dersten kaçıp polise taş atmaya gidiyorlar,gururla...polis asker görünce küfür ediyorlar,törenlere kalmıyor,kalsalarda marşımızı okumuyorlar.o çocuklar heryerde bomba,zırhlı polis var zannederek büyüyor.çocuk onlar... Onları ufak bir olayda sokağa çağıran da demirtaş.gençler okuyun,vatana,millete faydalı olun,hayatınızı kazanın,insan gibi yaşayın,gezin,kitap okuyun,polise askere taş atmayın onlar sizi koruyor dediği gün anlayacağım...
Güneydoğu, Doğu Anadolu bu ülkenin kanayan yarası. hem şımarık çocuğu, hem üvey evladı. 90'lı yılları hatırlar mısınız, bilmiyorum.
ben de çok net hatırlamıyorum. çocuktum o yıllarda. ama her zaman siyasetin içinde olan bir ailedeydim, bizim evde hep siyaset konuşulurdu, o yüzden de siyasetle küçük yaşlarda tanıştım.
sonra büyüdükçe, araştırdıkça hoş olmayan şeyler okudum.
insanların bir gün evlerinden alınıp götürülüp, bir daha geri gelmediği topraklar oralar. Jitem'in insanlara kan kusturduğu topraklar.
bizlerin Batı'da kör sağır kaldığımız topraklar.
Barış, demokrasi, güven birden gelişen şeyler değil.
evet, o çocuklar polise taş atmamalı.
evet, dağa çıkan PKK'lı askeri şehit etmemeli (burası PKK'lı asker gibi olmuş, elbette kasıt o değil, PKK'lı, askeri şehit etmemeli olacak doğrusu.), çünkü bir zamanlar bölgede Jitem'in estirdiği zulmün sorumlusu o 22 yaşındaki çocuk değil, şehit edilen teğmen değil, karısıyla pazar yerinde öldürülen asker değil.
Onlar Faşist Franko'nun askeri değil.
ama
işte bu yüzden şiddet şiddeti doğuruyor.
PKK'nın başını ezmek için Jitem insanlara o kadar zulüm etti ki o topraklarda 90'lı yıllarda ve öncesinde şiddet o toprakların bir kültürü oldu.
o yüzden o çocuk polise demir bilye atınca bir şey başardım sanıyor.
bir polis çocuğunu Kürtlerden nefret ettirmekten başka bir halt başardığı yok oysa.
Devletin tüm yanlışına karşın eline silah alıp 22 yaşındaki çocukları öldürmek, pusu kurmak, mayın tuzaklamak benim kabullenebileceğim şeyler değil.
ama benim hiç babam ölmedi.
o yüzden o çocuğun ne düşündüğünü anlıyorum.
ama sadece o çocuğu değil, babası PKK'nın tuzakladığı mayında parçalanan çocuğun Kürt nefretini de anlıyorum.
dedim ya benim hiç babam ölmedi.
onların öldü ama.
bunlar derin sosyolojik mevzular. öyle çözülsün demekle çözülmüyor. çocuklar okula gitsin demekle de olmuyor. uzun vadeli, oy kaygısı taşımayan, insanlar ölmesin diyerek adımlar atmak gerek.

Son düzenleme:
Ölenlere Allahtan rahmet diliyorum :( inşallah failleri bulunur bir an önce ülkemiz bu kara günleri atlatır tahammülümüz kalmadı yeni ölümlere yeni acılara artık :(

Back