• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara’da ‘barış mitingi’ öncesi patlama; DHA: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Katliamda can verenler arasında 9 yaşında bir çocuk da var
Ankara'daki Barış Mitingi öncesinde gerçekleşen patlamada 9 yaşında bir çocuğun da öldüğü ortaya çıktı.
Birleşik Taşımacılık Sendikası üyesi İbrahim Atılğan ve yanında getirdiği 9 yaşındaki çocuğu Veysel Atılğan hayatını kaybetti. İbni Sina Hastanesi önünde bekleyen Nezahat Atılğan ise haberi aldığında yıkıldı. Evrensel gazetesinin haberine göre, eşini ve çocuğunu kaybeden Atılğan, “Yavrum seni nasıl toprağa vereceğim. Yavrum...” diye feryat etti. (Evrensel)
http://www.milliyet.com.tr/katliamda-can-verenler-arasinda-9-gundem-2129931/

Nasil olacak o chess?

Selahattin Demirtas simdiden alevlendirmeye çalışıyor olayı. Daha hicbir sey yokken devlet yapti bu saldırıyı dedi bu ne demek yahu?

Bir de pkknin bu saldırıyı yapmis olmasi neden utopik geliyor da hemen kafalarda o secenek eleniyor?

Pkk yahu bu teror orgutu ne demek kendi kendilerini mi vuracaklar? Bunlar yillarca haklarını savunduklarini iddia ettikleri Kürtleri oldurmediler mi zaten?Isine gelen amacina ulasmasina saglayacak her seyi yaparlar.

Pkk=Hdp degildi ya hani kendi kendilerini de vurmanis olurlar boylece

Bu olay Ankaranin göbeğinde nasil olur diye suclamaliyiz hükümeti . Nasil istihbarat bu kadar zayif olabilir guvenlik nasil bu kadar az olabilir.? Yoksa bu bombaları devletin patlattigina mi inaniyorsunuz gercekte ?

Terör örgütü diye öylecene bomba atmaz. Yani mantikli düsünürsen bu kadar koordineli bir vahset öylesine yapilmaz. Buna ciddi zaman ve plan harcanir. Simdi, pkk niye orada bomba patlatsin? Hangi gaye ye ulasmis oluyor? Hdp=pkk ise, niye tam bunca oy almisken birden olaylar basladi. Bu olaylardan en cok hdp zarar gördü. Hükümete girmek varken, niye bunu tehlikeye atmak?

Gecen secimden önce bircok insan demirtas hdp baskani olmasaydi oy verecegini söylemislerdi. Simdi ise adam terrorist damgasini yiyor. Adam geri zekali mi ki bunu tehlikeye atsin?

Diger taraftan akp var, "400 vekil verseydiniz böyle olmazdi" diyen. Surucun arastirilmasini istemeyen (ki bunu bizzat hdp kendisi istemisti). Ne suruc, ne daglica arasirilmadi. Bu olayda ise yaralilar varken aninda gazladilar ve su tanklar ile 10 dakika suyu vurdular. Ve hic kimse olay yerine yaklasamiyordu.

Bunlar hicmi kafanda alarm sesleri yapmasina neden olmuyor? Asil düsman pkk'ya göre Türk devleti ise, hükümet ise, niye hic akp mitinginde böyle birsey olmuyor yada sarayda? Niye hep solcu örgütlere saldiriliyor? Bu iste hicmi bir tuhaflik yok sence??

Ben HDP yi analiz etmedim ki...! Yanlış tanıdığım kanaatine Nasıl vardınız anlamadım..bu kadar seçmeni olan bir partiyi hiçbirimiz gözardı edemeyiz diyorum...yoksa sonrasında olabilecekler konusunda endişeliyim...bu yılanın 30-40 yıldır başı ezilememiş aksine gittikç güçlenmiş...demek ki izlenenyolu değiştirmek lazım..
burada size katılıyorum.
yani 30 yıl boyunca pkk ve kürtler muhatap alınmadı, hep şehitler katliam haberleri doldu tv ler gazeteler.
sonra akp geldi ve barış süreci başlattı, yeri geldi apo yu yeri geldi pkk yı muhatap aldı, millete rağmen bir sürü taviz verdi ve sonuç yine kan yine şehit haberleri.
yani hdp yani pkk hiçbir yola gelmiyor, gelmeyecek, onların amacı Kürt halkı değil, özerklik değil, özgürlük değil.
onların amacı daha doğrusu onları kullananların amacı,
TÜRKİYE'Yİ IRAK GİBİ, AFGANİSTAN GİBİ, SURİYE GİBİ İÇ SAVAŞA SOKMAK VE PARÇALAMAK.
hdpkk sadece maşa.

burada size katılıyorum.
yani 30 yıl boyunca pkk ve kürtler muhatap alınmadı, hep şehitler katliam haberleri doldu tv ler gazeteler.
sonra akp geldi ve barış süreci başlattı, yeri geldi apo yu yeri geldi pkk yı muhatap aldı, millete rağmen bir sürü taviz verdi ve sonuç yine kan yine şehit haberleri.
yani hdp yani pkk hiçbir yola gelmiyor, gelmeyecek, onların amacı Kürt halkı değil, özerklik değil, özgürlük değil.
onların amacı daha doğrusu onları kullananların amacı,
TÜRKİYE'Yİ IRAK GİBİ, AFGANİSTAN GİBİ, SURİYE GİBİ İÇ SAVAŞA SOKMAK VE PARÇALAMAK.
hdpkk sadece maşa.
Benim ve bu ülkenin aklı selim insanlarının anlamadığı nokta şu...herşey yolundaydı barış rüzgarları esiyordu,8 haziran sabahına hepimiz güzel uyandık...noldu da bu olaylar çıktı? Müezzinoğlu söylemedi mi kulaklarımla duydum...şok oldum..."400 vekil alı saydı bu olaylar yaşanmazdı" diye...seçimlerden hedefine ulaşamamış olarak çıkan tek bir parti vardı ve sonrasında bu olaylar yaşandı HerGün evlatlarımız öldü ve ölmeye devam edecek...olay o kadar karmaşık altında o kadar çok çapanoğlu var ki biz halk olarak aslında birçok şeyi bilmiyoruz medya ne kadarını verirse...

Zoruma gidiyor ya ben ölen herkes için üzülürken bir takım insanların şehitlerimize susup bugünkü siviller için kıyameti koparması zoruma gidiyor. Hemen saldırmayın sorun bugün kıyametin kopması değil, bugün koptuğu gibi dün de kopsaydı. Hepsi can. Senaryo aynı, mekan farklı, milletim aç artık gözünü. Dün şehit analarını ağlatan Demirtaş'a bugun alkış tutmayın, unutmayın unutturmayın. Bugün kan akıtanlar da aynı, katiller akıttıkları her kana süs veriyorlar, bundan önce çocuklara oyuncak götürüyorlardı, bugün barış naraları atacaklardı. Evet o insanlar bunları yaptı yapacaktı, ama bunları harekete geçiren gücün arkasında başka şeyler de var. İyi niyetleri suistimal edilen ve ne yazık ki piyon olmuş canlar. Keşke ellerini biz tutabilseydik, onlara kanmasalardı ama ne acı ki bugün binlerce insan yine bunlara kanacak. Kimse ben katilim diye bağırmaz ama bugün kim katil diye bağırıyorsa bilin ki katil odur. Akp, kendi kendine katil dedirtecek değil ya. Bugün patlamanın ardından hastaneler önünde yığılan kalabalık katil Erdoğan diye bağırmadı mı.

Önceki seçimde Diyarbakır'daki katliamın peşini bırakmayacagız diye barış güvercinliği taslayan Demirtaş, seçimlerden sonra peşini bıraktı. Bugün Ankara katliamı için de aynısını söyledi ve seçimlere kadar söylecek, sonra işi bitince bunu da bırakacak. Seçim propagandası için kendisine itimat eden halkını bile yok sayan güvercin görünümlü kargaya fırsat vermeyin. Halkım sen de ona itimat etmezsen zaten barış için miting yapmana gerek kalmayacak anla bunu.

O kadar şehit verdik yas ilan edilmedi. Üstü örtüldü ayaklanmayalım diye. Ulusalcı kesimden korkuluyor. Çok güzel bir medya oyunu oynanıyor. Şehitler birer birer veriliyor. Görüntü yok. Nasıl pusu kurulduğu anlatılmıyor. Orduyla ilgili her şey kara kutu zaten.Ama bu olay ankaranın göbeğinde gözümüze sokulurcasına yapıldı. Başkentte. Sıhhiyede. Paraçalanmış insan görüntüleri nette dolaşıyor.

Kimse devlet yaptı pkk yaptı kesin konuşmasın. Bu işin katl pkk katil akpsi yok. Zekice oynanan bir oyun var. Ve ne olduğunu anladığımızda galiba çok fazla şeyi kaybetmiş olucaz. Umarım insanlığımızı kaybetmeyiz.

Ne hdp ne akp. Bu oyunun maşası olmaya gerek yok. Bu ikisi dışında hangi partiye oy veriyosanız verin. Savaşın parçası olmayın. Keskin çıkışlardan keskin tavırlardan uzak duralım. Birbirmizi kırmaya değmez.

Terör örgütü diye öylecene bomba atmaz. Yani mantikli düsünürsen bu kadar koordineli bir vahset öylesine yapilmaz. Buna ciddi zaman ve plan harcanir. Simdi, pkk niye orada bomba patlatsin? Hangi gaye ye ulasmis oluyor? Hdp=pkk ise, niye tam bunca oy almisken birden olaylar basladi. Bu olaylardan en cok hdp zarar gördü. Hükümete girmek varken, niye bunu tehlikeye atmak?

Gecen secimden önce bircok insan demirtas hdp baskani olmasaydi oy verecegini söylemislerdi. Simdi ise adam terrorist damgasini yiyor. Adam geri zekali mi ki bunu tehlikeye atsin?

Diger taraftan akp var, "400 vekil verseydiniz böyle olmazdi" diyen. Surucun arastirilmasini istemeyen (ki bunu bizzat hdp kendisi istemisti). Ne suruc, ne daglica arasirilmadi. Bu olayda ise yaralilar varken aninda gazladilar ve su tanklar ile 10 dakika suyu vurdular. Ve hic kimse olay yerine yaklasamiyordu.

Bunlar hicmi kafanda alarm sesleri yapmasina neden olmuyor? Asil düsman pkk'ya göre Türk devleti ise, hükümet ise, niye hic akp mitinginde böyle birsey olmuyor yada sarayda? Niye hep solcu örgütlere saldiriliyor? Bu iste hicmi bir tuhaflik yok sence??
400 vekil meselesi defalarca açıklandı ama siz hala çarpıtarak gerçekleri örteceğinizi sanıyorsunuz yanılıyorsunuz.
demirtaş değil mi her köşeye sıkıştığında silahlanma ve sokağa inme çağrısı yapan?

üstelik mevzu halkın canına kastedilmesi iken siz kafayı AKP ile bozmuşsunuz.
devlet katletti deseniz bir nebze ama her taşın altından AKP çıkıyor demeniz saçmalık.
AKP siyasi parti devlet ise bir kurum.
AKP nin kendine özel silahlı kuvveti yok, özerklik istemiyor, kimseyi dağa çıkarmıyor ama hepsini yapan hdpkk masumiyet abidesi.

koalisyon yerine yeniden seçim isteyen hdp barajı geçemeyeceğini anladığı için tutuştu, ondan ortalığı yakıyor.
asliyetine dönüyor yani katil kimliğine.

tam da o sorularla akıl karıştırmak için diğer parti mitinglerinde değil kendi mitinglerinde kendi yandaşlarını öldürüyor pkk+hdp.

Benim ve bu ülkenin aklı selim insanlarının anlamadığı nokta şu...herşey yolundaydı barış rüzgarları esiyordu,8 haziran sabahına hepimiz güzel uyandık...noldu da bu olaylar çıktı? Müezzinoğlu söylemedi mi kulaklarımla duydum...şok oldum..."400 vekil alı saydı bu olaylar yaşanmazdı" diye...seçimlerden hedefine ulaşamamış olarak çıkan tek bir parti vardı ve sonrasında bu olaylar yaşandı HerGün evlatlarımız öldü ve ölmeye devam edecek...olay o kadar karmaşık altında o kadar çok çapanoğlu var ki biz halk olarak aslında birçok şeyi bilmiyoruz medya ne kadarını verirse...
400 vekil olayı kesilmemiş montajlanmamış videolarla açıklığa kavuşturuldu.

Oyına gelmeyin.biri çıkıp sosyal medya hesabından yarın miting karışacaktır devlet yüzünden diyor. Niye? Algı yönetimi... Bugün bu olaylar oluncada herkes dün tweet atan adama yöneldi. Devlet dediği için herkes ak partiyi suçlıcak.. Ama öyle değil. Benim görüşüm bu saldırıyı hdp kendisi yapmıştır suçu ak partiye atmaya çalışarak. Niye seçimde acıtasyon yapmak için. Uyanın çözüm süreci, barış diye birşey yok öne bunu sürüp arka bahçede neler oluyor. Hdp ve kürtlerin istediği özerklik... Ülkeyi karıştırmak dağıtmak parçalamak... Devletlerini kurmak..

Oyına gelmeyin.biri çıkıp sosyal medya hesabından yarın miting karışacaktır devlet yüzünden diyor. Niye? Algı yönetimi... Bugün bu olaylar oluncada herkes dün tweet atan adama yöneldi. Devlet dediği için herkes ak partiyi suçlıcak.. Ama öyle değil. Benim görüşüm bu saldırıyı hdp kendisi yapmıştır suçu ak partiye atmaya çalışarak. Niye seçimde acıtasyon yapmak için. Uyanın çözüm süreci, barış diye birşey yok öne bunu sürüp arka bahçede neler oluyor. Hdp ve kürtlerin istediği özerklik... Ülkeyi karıştırmak dağıtmak parçalamak... Devletlerini kurmak..

Çözüm sürecini Akp çıkarmadı zaten, kendi kendine oluştu.

Teror orgutunde mantik aramiyorum. Mantik insanlara özgü bir seydir.

Sanki pkk hic canli bomba eylemi yapmamis da bunu planlayamayacak? Ki böyle kaotik bir ortamda cozum surecinde bu denli guclenmisken.

Ben hdp=pkk fikrindeyim ve pkk bunca zamandir en cok Kürtlere zarar vermistir. Pekâlâ kendi destekcilerini de oldurebilir. Pkkyi ne zannediyorsunuz anlamiyorum. Terorist bunlar yahu. Menfaatlerine ne uygunsa onu yaparlar.

Suan daha farkli sivil hedeflere yonelmeleri bir sey kazandirmaz esasen. Simdi emanet oylari kaybedecekleri hedefleri niye vursunlar?Emanet oylari katlayacaklari hesefleri vururlar.Her daim magdur olarak bunca senedir iktidar olan bir parti var. Magdur her zaman ekmek yer bu memlekette. Bizi susturmaya calisiyorlar demek icin tipki senin sordugun sorulari sordurmak icin yapmis olamazlar mi?

Eger gercekten su yazdiklarina inaniyorsan konusmaya bile değmez. Pkk gibi bi orgut resmen cici cocuk yapılıyor. Gayet de planlayip yapmis olabilirler. Bu patlayan bombalardan karli cikan devlet diyorsan algilamada bir problem var derim kusura bakma

Niye hep o örgütlerde oluyor biliyor musun işte senin gibi düşünsünler diye. "Adamlar neden kendi kendini vursun ki"ciler ortaya çıkacak diye. Bu olaydan en çok hdp zarar görmüyor, 81 ilde de oyunu arttırmış bir parti sence zarar mı görmüş. Birçok insan demirtas olmasa oy verirdim demiş olabilir, emin ol o birçok insandan daha fazlası da oy verdi. Yani demirtas'ın felsefesi; kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez oldu.

suruc'un araştırılmasını isteyen hdp bunu seçimlere kadar yaptı, sonrası yok. naptık ki biz demirtasgillere. hizmet mi vermedik? nice barajlar, okullar, hastaneleri yakıp yıkan kim? öğretmenleri, sivilleri öldüren kim? hizmet isteyen adam ayagına gelen hizmeti yakıp yıkar mı? demek dertleri hizmet değil. Nice ambulanslar, kan araçları yakıldı. Üstelik bugun bunlara muhtaç birçok insan varken? Kendisine itimat eden insanları bugün kansız bıraktı, kanını yerde bıraktı.

Bin bir türlü emekle yıllar sonra atanmış, türkçe bilmeyen öğrencileri için kürtçe öğrenmeye çalışan ve onlarla iletişim kurmaya çalışan öğretmenin anası, neden bugun evinde evladı için endişe etsin? bunu mu hak ediyor evladı?
solcu örgüt deme sadece örgüt de. zaten bu algı yaratıldıgı için sol kesimin oyları hdpe kaydı. sırf hükümete düşmanlık olsun diye daha büyük düşmanlık yapanlar, barış güvercini taklidi yapmasın.

Son düzenleme:

Valla şu an hdp=akp=pkk. Ölenler öldükleriyle kaldı..

Allahım gerçek olamaz diyorum
Nasıl iktidar hırsı bürümüş
Yapan belli değil mi?

Ha bir de Neden HDP'li yok diyen arkadaşlara müjde(!) HDP istanbul 1. bölge adayı Kübra Meltem Mollaoğlu katliamda hayatını kaybetti.
Kutlayın (!)

Back