• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Şehit sayısı 18de kalsa iyi ama hiç sanmıyorum çok daha fazlasıdır boşuna yayın yasağı gelmiyor. Şimdi tartışma programlarına çıkıp konuşurlar lanetlerler sabrımızı sınamasınlar falan derler. Biz de bunu da unuturuz ya da unutmuş gibi yaparız. İşin acı yanı da bunun Ankara nın göbeğinde olması. Orayı bilenler eminim daha fazla şok olmuştur. Ben oraya yakın oturuyorum. Sesi duyduk bu ne ki falan dedik ama hiçbirimizin aklına böyle bişey gelmedi. Nasıl bir yerde yaşadığımızı biliyoruz ama yine de bu kadarını beklemiyorduk demek

Güvenlik uzmanı Gürcan: Ankara'daki patlamada intihar saldırısı şüphem var

"Araçların tam bekledikleri nokta Eskişehir yolu"
page_guvenlik-uzmani-gurcan-ankaradaki-patlamada-intihar-saldirisi-suphem-var_649394491.jpg

TSK’da subaylıktan ayrıldıktan sonra Bilkent Üniversitesi’nde akademik çalışmalara başlayan güvenlik uzmanı ve T24 yazarıMetin Gürcan, Ankara’da askeri araçların geçişi sırasında gerçekleşen bombalı saldırı için “İntihar saldırısı şüphem var” yorumunu yaptı. Gürcan "ilk kez böyle bir saldırıyla karşı karşıyayız" derken " Bu sabah karar verdik, şimdi yapalım tarzı bir iş değildir" ifadelerini kullandı.

CNN Türk’te Mirgün Cabas’ın programında konuşan Gürcan’ın patlamaya dair açıklamaları şöyle:

İlk kez böyle bir saldırıyla karşı karşıyayız. Niye intihar saldırısı şüphem var, araçların tam bekledikleri nokta Eskişehir yolu. Bir aracı park edip ayrılamazsanız. İyi bir istihbarat çalışması, servislerin oradan çıkışı. Ankara’nın ana arteri burası. Orayı kesemezsiniz. İstanbul’un Boğaz Köprüsü’ne kesmek gibi düşünün. Akıcı trafikte böyle bir eylem olması, intihar saldırısı ihtimalini düşündürüyor. Bu sabah karar verdik, şimdi yapalım tarzı bir iş değildir. Mutlaka bir network işidir. En az 10-12 kişiden oluşan bir network’tür. Azmettiriciler, planlayıcılar, finansman sağlayıcılar.

Suriye’de artık fabrikasyon, imalattan yapılan intihar yelekleriyle tanıştık. Bu tarz yelekler görüyoruz. Parça tesiri artırılmış araçlar var. Ne yazık ki güçlüyle güçsüz olanın asimetrik mücadelede güçsüzün kullandığı bir yöntem.

Türkiye'de yaşamak için şanstan daha fazlasına ihtiyaç var
Her an her şey olabilir , her an ölünebilir. Güvenlik yok , istihbarat zaten yok
Ben anlamıyorum ya gerçekten
Ölenler boşu boşuna ölüyor , sebep yok.
İnsan çıldıracak gibi oluyor düşününce

Türkiye Büyük Millet Meclisi,
Genelkurmay,
Harp Okulları,
Yüksek Rütbeli Askerlerin Lojmanları,
TSK Spor Okulu
İçişleri Bakanlığı

Şu saydıklarımın hepsi yani bi ülkenin kalbi diyebileceğimiz tüm bu kurumlar aynı bölgede sıralanmış vaziyetteler.

İstihbaratın, güvenliğin, güvenlik güçleri sayısının en üst düzeyde olduğu böyle bi bölgenin 100 mt dibine kadar bomba yüklü bi araç kimsenin ruhu duymadan girebiliyorsa, iki askeri servis aracı havaya uçabiliyorsa kimse evinden çıkmasın bu saatten sonra. Orayı koruyamayan avm, metro, meydan mı koruyacak? Güvenlik zafiyeti olabilmesi için önce bi "güvenliğin" olması gerekiyo zira.

Hayır kimin, neyin, hangi kirli hesabın ugruna can verdigini bilmeden kayıp gitti 18 insan yine ellerimizin arasından ben ona çıldırıyorum.

Arslan arkadaşlarını parçalarken otlanan zebralarla bizim aramızdaki farkı bulamıyorum ülke olarak. Nasıl olsa sıra bana gelmedi diye gözünü kapattı herkes, günlük hayatına döndü, suçluların değil olayların anlaşılmasını, gerçeklerin ortaya çıkmasını, sorumluların hesap vermesini isteyenlerin başı ezildi önceki patlamalarda. Bu sefer farklı olacagına dair de zerre umut yok içimde.

Sonumuz nereye gidiyo diye sormak suç, neler olduğunu öğrenemezsin yayın yasak. Kim hain, kim magdur, kim suclu, düşmanın ne kadarı içte ne kadarı dışta, nasıl bi gözü ve vicdanı kararmışlık aklım almıyo.

Ne oy verenler sorumluluk hisseder, ne o makamları işgal edenler, ne onların işini düzgün yapmasının tek teminatı olması gerekirken hiçbi işe yaramayan muhalefet.

Back