• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

Özellikle " insan gücüne güvenerek Suriyeye kara harekati yapma " cümlesi cok etkiledi beni Saraylim Saraylim .
Insan gücü, nereye kadar yeter bu zamanda ? Iran azimsanmayacak kadar güclü bir ülke, Rusyayi söylemeye gerek yok.
Ben diplomatik, isini bilen, herkesle iyi gecninen ama ayni anda ülkesinin cikarlarini en derinine kadar düsünen, savunan ve bunun icin savasan bir devlet istiyorum.

Yürek yiyen arkadaşlardan birisi dolandırmadan,yok parmak izi bulunmuş,yok kimse neden üstlenmemiş,yok çok açıktaa neyyse demeden
Erdoğan başkanlık için kendi patlattı diyebilecek mi acaba çok merak ediyorum :KK25:
Sözde açıksözlüler,yersen :KK51:

Yürek yiyen arkadaşlardan birisi dolandırmadan,yok parmak izi bulunmuş,yok kimse neden üstlenmemiş,yok çok açıktaa neyyse demeden
Erdoğan başkanlık için kendi patlattı diyebilecek mi acaba çok merak ediyorum :KK25:
Açık sözlü olmak başka suç işlemek başka. :)

Özellikle " insan gücüne güvenerek Suriyeye kara harekati yapma " cümlesi cok etkiledi beni Saraylim Saraylim .
Insan gücü, nereye kadar yeter bu zamanda ? Iran azimsanmayacak kadar güclü bir ülke, Rusyayi söylemeye gerek yok.
Ben diplomatik, isini bilen, herkesle iyi gecninen ama ayni anda ülkesinin cikarlarini en derinine kadar düsünen, savunan ve bunun icin savasan bir devlet istiyorum.

Ya sizin derdiniz bence;

- Türkiye'yi haddinden fazla küçümsemek,
- Başka ülkeleri haddinden fazla abartmak.

Rusya, İran birleşip Türkiye'ye saldıracakmış falan filan bunlar olasılık dahilinde olsa bile klavye kahramanlarının yazacagı şeyler ancak. Savaş demek para demek, ve kimsenin savaş istedigi falan yok. Herkesin birbiriyle çok büyük ekonomik ilişkileri var çünkü. Savaşın tarafı kim olursa olsun ekonomik anlamda hapı yutar, batar gider net. İster kazansın, ister kaybetsin, ekonomik anlamda toparlanamaz daha. Bir tek ABD ordusu var gerçekten ezici olan, onun haricindekilerin pek de bir üstünlükleri oldugu söylenemez.

biri şu ilk cümleyi bana tercüme edermi insanlık adına.:)

Insan baskasinin destegi ile bir yere gelmez gelemez, insan kendi basari, beceri ve yetenekleriyle bir yere gelir. Diyelimki BOP ile vaatler verildi, sen agasin, sen kralsin, senide kral yapacagiz dese bile bir ülke, bunu nicin yapsinki ?
Yani hic kimse cikari olmadan kimseye yardim etmez politika böyledir.
Amerika simdiye kadar kime faydasi olduda ülkeme olacak ?
Evet, Atatürk bizim yüzümüzü, Almanyaya, Fransaya yani kisacasi Avrupa`ya cevirmisti, ama ne yazikki o attigi adimlarin izinden gidemedik.
Ben simdiki hükümeti sucladigim kadar, daha öncekileride sucluyorum. Bizi bu hale getirenler asil daha önceki hükümetler, cünkü laikligine, vatanina sahip cikamadilar. Bana dokunmayan yilan bin yasasin düsüncesiyle yasadilar ama gercekten ülkeleri icin hic bir sey yapmadilar. Eger yapsalardi, simdi hala Atamizin bize emanet ettigi bir vatanda yasiyor olacaktik.

Ülke içinde yaşanan her olay siyaset penceresinden eleştirilebilir bence de .

Bugün bir deprem yaşansa devletin deprem yönetmeliklerini , bir kadın tecavüze uğrasa mevcut konuda ki yasa eksiklerini ve ihmallerini konuşabileceğimiz gibi .

Kaldı ki bu bir terör saldırısı , elbette politik ilerleyiş , devletin terör politası , varsa istihbarat zaafiyeti konuşulmalıdır .

Lakin konuşurken , sosyal medya galeyanı ile çoşmak kimseye bir şey kazandırmaz .

Şimdi kulislerde dönüyor , vay efendim o parmak izi ; ölenlerin kimliği dna incelenmesi ile bulunan bir patlama da nasıl tespit edilmiş ???

Hmmm , mantıklı . Kesin bilgi hemen yayalım .

Bende bunu okudum . Araştırınca (olay yeri kriminal inceleme , parmak izi araştırma vs .)
Bir patlamada max. sıcaklık bir saat sonunda 927 C dereceye ulaşmışken dahi , parmak izi yağının sıcaktan, sıcağı söndürmekte kullanılan su ve basınçtan etkilenmediğini ve kimlik tespitinin rahatlıkla yapılabildiği bilgisine ulaştım .Ulaştım dediysem 10 dk mı almadı .

Neyse , ne diyordum ; elbette sorgulayalım .

Ama gerek bu örnekteki gibi asılsız bilgiler gerek olmayan fotolar paylaşıldığında bi zahmet "bilgiyi yaymadan" önce araştıralım .

Hassas günler yaşıyoruz . Daha da hassaslaşsın ve nefret büyüsün diye uğraşan düşmanları , tabii aynı safta isek ; amaca ulaştırmamak adına .

Kimse böyle bir iddiada bulunmadıki...
Hiç laf kondurmuyorsun sende..

sen çok zeki sanıyorsun kendini değil mi ama yemezler

Bir patlamada max. sıcaklık bir saat sonunda 927 C dereceye ulaşmışken dahi , parmak izi yağının sıcaktan, sıcağı söndürmekte kullanılan su ve basınçtan etkilenmediğini ve kimlik tespitinin rahatlıkla yapılabildiği bilgisine ulaştım .Ulaştım dediysem 10 dk mı almadı .
Harika tesekkürler, kaynak verebilirmisin ? bende okumak istiyorum.
Yani anladigim kadariyla, eriyip kül olmadigi sürece parmak izleri alinabiliyor. Cok güzel o zaman bulunmasida an meselesi demek.

Insan baskasinin destegi ile bir yere gelmez gelemez, insan kendi basari, beceri ve yetenekleriyle bir yere gelir. Diyelimki BOP ile vaatler verildi, sen agasin, sen kralsin, senide kral yapacagiz dese bile bir ülke, bunu nicin yapsinki ?
Yani hic kimse cikari olmadan kimseye yardim etmez politika böyledir.
Amerika simdiye kadar kime faydasi olduda ülkeme olacak ?
Evet, Atatürk bizim yüzümüzü, Almanyaya, Fransaya yani kisacasi Avrupa`ya cevirmisti, ama ne yazikki o attigi adimlarin izinden gidemedik.
Ben simdiki hükümeti sucladigim kadar, daha öncekileride sucluyorum. Bizi bu hale getirenler asil daha önceki hükümetler, cünkü laikligine, vatanina sahip cikamadilar. Bana dokunmayan yilan bin yasasin düsüncesiyle yasadilar ama gercekten ülkeleri icin hic bir sey yapmadilar. Eger yapsalardi, simdi hala Atamizin bize emanet ettigi bir vatanda yasiyor olacaktik.

Cin olmadan adam çarpılmaz. Bugün ABD ile kanka gibi takılıp ABD'ye kazık atılmayacagı ne malum? Türkiye'nin kendi projeleri olmadıgı ne malum?

Atatürk zamanı demişsin... Almanlarla işbirligi yapılmadı mı, hem de Sarıkamış'ta ölenlerin sebebi de onlar. Ama iş birligi yapılmış, buna da laf et o zaman? Ama etmezsin tabi... Ya da nebileyim, Atatürk'ün hilafeti kurtaracagım lafıyla çıkması, dini duygularla halk destegini yanına alması... Bunları niye eleştirmiyorsun, madem öyle bunları da eleştir.

Bak mesela bana göre Atatürk hilafeti kurtaracagım deyip dini duyguları kullanması gayet de mecburi bir olaydı, kessssinlikle eleştirmem. Yoksa halktan destek alamazdı, biz de savaşı kaybeder giderdik. Çünkü cin olmadan adam çarpılmaz, ya da nebileyim köprüyü geçene kadar falan filan... rte'nin bu gibi planları olmadıgı ne malum?

Ülke içinde yaşanan her olay siyaset penceresinden eleştirilebilir bence de .

Bugün bir deprem yaşansa devletin deprem yönetmeliklerini , bir kadın tecavüze uğrasa mevcut konuda ki yasa eksiklerini ve ihmallerini konuşabileceğimiz gibi .

Kaldı ki bu bir terör saldırısı , elbette politik ilerleyiş , devletin terör politası , varsa istihbarat zaafiyeti konuşulmalıdır .

Lakin konuşurken , sosyal medya galeyanı ile çoşmak kimseye bir şey kazandırmaz .

Şimdi kulislerde dönüyor , vay efendim o parmak izi ; ölenlerin kimliği dna incelenmesi ile bulunan bir patlama da nasıl tespit edilmiş ???

Hmmm , mantıklı . Kesin bilgi hemen yayalım .

Bende bunu okudum . Araştırınca (olay yeri kriminal inceleme , parmak izi araştırma vs .)

Neyse , ne diyordum ; elbette sorgulayalım .

Ama gerek bu örnekteki gibi asılsız bilgiler gerek olmayan fotolar paylaşıldığında bi zahmet "bilgiyi yaymadan" önce araştıralım .

Hassas günler yaşıyoruz . Daha da hassaslaşsın ve nefret büyüsün diye uğraşan düşmanları , tabii aynı safta isek ; amaca ulaştırmamak adına .

Bilgi yaymiyoruz ausum merak edip soruyoruz :) dusmanlarin amacina ulasmasi konusuna ise katilmiyorum.. sokakta her sirt cantaliya, sakalliya, kapaliya, farkli irka supheli bakiliyor artik.. yasadigimiz yerde herhangi bir bombanin patlamayacaginin garantisi var mi?

Yahu 14 senedir artik ne planlari, ne düsünceleri, ne istekleri, ne vizyonlari varsa görmek istiyoruz sevgili mervecik01 mervecik01 . Yani biz artik ölümler olmasin, her ülke gibi huzur ve güven icinde yasamak istiyoruz. Ne senin evladin, nede baskasinin evladi ölmesin istiyoruz. Ne sen nede basakasi ölsün istemiyoruz.
Peki sen, benim ölmemi istiyormusun sen yasadigin sürece ?

Back