• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ankara'da askeri lojmanlar bölgesinde patlama: Yaralılar var!

CbevNQ3UkAAcDj8.jpg:large

Adli Tıp önünde ailelerin acı bekleyişi sürüyor
Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 28 askeri personelin aileleri, cenazelerin kaldırıldığı Keçiören Adli Tıp Kurumu önüne koştu. Ailelerin burada yükselen feryatları yürekleri dağladı.

Ankara’daki patlamada hayatını kaybeden 28 askeri personelin aileleri, cenazelerin kaldırıldığı Keçiören Adli Tıp Kurumu önüne koştu. Ailelerin burada yükselen feryatları yürekleri dağladı.
Zorlu bekleyiş
Rabbim yardımcıları olsun. Sabırlar versin

Cok hos ya bombaya tarhana corbasi muamelesi de yapilmis.. he he cani sikilan evde yapiyor bombasini sarip cikiyor bu durumda istihbarata gerek yok kapatalim gitsin.. baska ulkelerin istihbaratini elestirirken mangalda kul birakmayan yurdum insani sira bizimkine gelince teroristleri bagimsiz eylemciler gibi gosteriyor ya..

Evet baskentinin gobeginde, askeriyenin dibinde bomba patlarken "biz buyuk ulkeyiz sarayimizdan belli" olmuyormus demek ki.. millet bunu yazmasin da ne yazsin? Sabrimizi sinamayin, bicak kemige dayandi, onlarin son cirpinislari geyigini tv de yapiyorlar zaten..
keşke milyon kez beğeni hakkım olsaydı.

Cok hos ya bombaya tarhana corbasi muamelesi de yapilmis.. he he cani sikilan evde yapiyor bombasini sarip cikiyor bu durumda istihbarata gerek yok kapatalim gitsin.. baska ulkelerin istihbaratini elestirirken mangalda kul birakmayan yurdum insani sira bizimkine gelince teroristleri bagimsiz eylemciler gibi gosteriyor ya..

Evet baskentinin gobeginde, askeriyenin dibinde bomba patlarken "biz buyuk ulkeyiz sarayimizdan belli" olmuyormus demek ki.. millet bunu yazmasin da ne yazsin? Sabrimizi sinamayin, bicak kemige dayandi, onlarin son cirpinislari geyigini tv de yapiyorlar zaten..
saray zaten ülkenin gücünü gösteriyorya.şans eseri yaşıyoruz,şans eseri tecavüze uğramıyoruz,soğan ekmeklede karnımızı doyururuz biz anadolu insanıyız.ama bizim sarayımız var güçlüyüz

Allah sabır versin.

yazar37.png

Hikmet Çetinkaya
Devleti kalbinden vurdular...

18 Şubat 2016 Perşembe
Haber dün akşam saatlerinde geldi... Terör bu kez başkentin göbeğinde devleti vurdu...

Askeri kurumların ve lojmanların bulunduğu Devlet Mahallesi’ndeki terör saldırısı, saat 18.30’da bomba yüklü bir araçla gerçekleşti...

Önceden planlanmış, izlemeye alınmış, çıkış ve giriş saatleri önceden saptanmıştı astsubay ve subayları lojmanlara götüren askeri araçların.

Başbakanlık’ın bulunduğu bir bölgede, Kara, Hava, Deniz, Jandarma Komutanlıkları vardı.

TBBM ise iki kilometre kadar uzaktaydı.

Saat tam 18.32’yi gösterirken teröristler iki askeri otobüse bombalı saldırıyı gerçekleştirdi.

İlk açıklama bir saat sonra Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar’dan geldi:

“5 ölü ve 15 yaralı var...”

Ölenler askeri personeldi, rütbeleri bilinmiyordu.

Aradan 30 dakika geçti, iktidara yakın gazeteler ölü sayısının 11’e yükseldiğini duyurduğunda ise alıştığımız, bilindik “yayın yasağı” geldi.

Adı belli olmayan terör örgütü başkenti kalbinden vururken, devletin böylesine kanlı bir eyleme yayın yasağı koydurması halkın öğrenme hakkını yok saymak değil midir?

Salt Ankara değil tüm Türkiye bu alçakça yapılan kanlı saldırıyı konuşurken, medyanın eli kolu bağlanıp ağızları bantlanıyor.

Konuşmayacaksın, yazmayacaksın...

Bir laik, demokratik, sosyal hukuk devletinde böyle yasaklar olmaz, halk medyayı izleyip bilgi sahibi olur.

Devleti yönetenler, yargı tam tersini söylüyor:

“Sus, biz televizyonlara çıkar anlatırız, bizden öğrenirsiniz...”

İnternet sitelerine düşen fotoğraflara bakıyorum...

Olay yerinde çekilen görüntüler bir vahşeti, dehşeti gösteriyor bize...

Yükselen simsiyah bulutlar...

İnsanların çığlıkları...

Bombanın patlamasının ardında 20 ambulans geliyor...

İnsanlar panik içinde ve şaşkın.

Vicdan sahibi olan herkesin lanetlediği alçakça bir saldırı bu...

Benzerlerini yaşadık...

Önce Suruç’ta, ardından Ankara Garı önündeki alanda, bir süre önce İstanbul’da yaşadık bu acıyı.

Unutkan bir toplumuz, adım gibi biliyorum, bir süre sonra bir başka terör saldırısını yaşayacağız.

Umursamazlığın bedelini halk, masum insanlar ödüyor.

Yazıyoruz terörün bir insanlık suçu olduğunu, nereden gelirse gelsin.

Yazımı yazarken, aklıma sorular geliyor, hangi örgütün işi olduğunu düşünüyorum...

İŞID mi, PKK mi yoksa bir başka devletin himayesindeki profesyonel tetikçiler mi?

Şu anda aldığım bilgilere göre “canlı bomba” yok ama “bomba yüklü” bir araç var...

Elbet o aracın içinde de en fazla iki terörist!

Başbakan Davutoğlu Brüksel gezisini iptal etti...

Yazımı akşam 9’da yazıyorum bölük pörçük bilgilerle...

Hepsini toplamak, olaydan hemen sonra düşüncelerini açıklayıp yazı yazmak huyum değil.

Ustalar bizim kuşağa böyle öğretti!

Buna karşın şu soruyu sormak hakkım:

“Türkiye’de istihbarat birimleri uyuyor mu?”

Tam bu soruyu sorarken yeni bir açıklama geldi Ankara Valiliği’nden.

Açıklamada ölü sayısının 28, yaralı sayısının ise 61 olduğu belirtildi...

Terörist eylemi gerçekleştiren canavarlar Ankara’yı kalbinden vururken, devletin istihbarat birimlerinin derin bir uykuda oldukları bir kez daha ortaya çıktı.

Bombalı araç, beş askeri aracın arasına girip bu kanlı ve alçak eylemi gerçekleştirmiş...

Türkiye başkanlık sistemiyle, Suriye’yle uğraşırken, teröristler benim güzel yurdumda kol geziyor, kimse bunları göremiyor...

Korkum ölü sayısının daha da artmasından.

Acı ama gerçek, bu sayı artacak... Kalbinden vurulan başkent bu acıyı diğerleri gibi hiç ama hiç unutmayacak...

Allah sabır versin ailelerine..

Nutkum tutuldu.
Boğazım düğümlendi.
Gerçekten içim acıyor.
Geleceğe dair zerre umudum kalmadı. Askere gidecek olan kardeşim için korkuyorum, doğuda görev yapan kuzenim için korkuyorum, markete giden annem için korkuyorum, sabah işe gitmek için evden birlikte çıktığımız eşim için korkuyorum. Hiç tanımadığım yedi kat yabancılar için, ülkemin masum insanları için korkuyorum.
Doğmamış çocuğum için korkuyorum ve vicdanımla muhasebe içerisine giriyorum gerçekten nasıl getirebilirim böyle bir sistemin içine bir evlat.

Ülkece hipnoz edildik biz. Suçlamak , yanlış olanı göstermekte bir işe yaramıyor sanki.

Ellerini çeksinler artık üzerimizden.

Gerçekten bir başka ülkede yaşama imkanım olsa bir an düşünmem. Kendim için değil.
Ben ki vatanını , milletini, bayrağını seven bir insanım. Bu duygularla yetiştirildim. Ama artık umut edemiyorum. Kırıldı tüm inancım.
Böyle ucuz ölümler , hiç uğruna ölümler beni mahvediyor.

Tek sığınağım, tek umudum Rabbim'e. Umarım bir mucize olur, ve her şey düzelir.

Ölenlerin ailelerine başsağlığı dilemeye bile utanıyorum. Çünkü hepimizin bir nebze suçu var. Lütfen herkes herkes biraz daha duyarlı, araştırmacı olsun.
Gerçekten kötüye gidiyoruz.

Allahım sen hepimizi koru.

Hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum.

Dünyadan gelen mesajlar şöyle:

İNGİLTERE BAŞBAKANI DAVID CAMERON
"Düşüncelerim Ankara'daki terör saldırılarından etkilenenlerle birliktedir. Birleşik Krallık, bu acımasız şiddet eylemiyle dehşete düştü."

ABD’den saldırıya kınama

BM GENEL SEKRETERİ BAN Ki-MUN
BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, "Ankara'nın merkezinde ve iş çıkış saatinde" meydana gelen saldırıyı kınayarak kurbanların ailelerine taziyelerini gönderdi. Terör saldırısının faillerinin süratle yakalanarak yargı önüne çıkarılmasını dileyen Ban, "Birleşmiş Milletler bu trajik zamanda Türk halkı ve hükümeti ile dayanışma içindedir" ifadesini kullandı.

NATO GENEL SEKRETERİ JENS STOLTENBERG
"Ankara'nın kalbinde, askeri personel taşıyan otobüslere dönük terör saldırısını güçlü bir şekilde kınıyorum. Yakınlarını kaybedenlere ve Türk halkına başsağlığı diliyorum. Düşüncelerimiz yaralılarla birlikte. Bu tür saldırılara hiçbir şekilde meşruiyet addedilemez. NATO müttefikleri, terörle mücadelede omuz omuzadır."

LİTVANYA CUMHURBAŞKANI DALIA GRYBAUSKAITE

Cumhurbaşkanlığı’nın resmi internet sitesinde yayımlanan mesajında Grybauskaite, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a başsağlığı dileklerini ilettiğini belirtti. Grybauskaite, mesajında, "Uluslararası toplumla birlikte acımasızca yapılan terörü kınıyoruz" ifadesini kullandı.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜ MARK TONER
"ABD, bugün Ankara’da Türk askeri personeli ve sivillere yönelik terörist saldırıyı güçlü biçimde kınamaktadır. Ölenlerin ailelerine derin başsağlığı, yaralananlara acil şifalar dileriz. NATO müttefikimiz Türkiye’yle ortak terörizm tehdidine karşı mücadeledeki güçlü ortaklığımızı teyit ederiz."

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI MARGOT WALLSTRÖM
"Ankara'daki bombalı saldırı sonrasında ölü sayısı artıyor. Düşüncelerim saldırının kurbanları ve aileleri ile birlikte. İsveç adına bu akıl almaz saldırıyı kınıyorum."

Dünya Ankara'daki patlamayı böyle gördü

NORVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI BÖRGE BRENDE
"Ankara’da meydana gelen saldırıyı kınıyoruz. En derin sempati ve düşüncelerimiz saldırıda yaşamını yitirenler ve Türkiye halkı ile beraberdir."

Askeri servise bomba: 28 ölü 61 yaralı

AVRUPA
AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonunun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn'ın yaptığı ortak açıklamada başka bir korkunç saldırının Ankara'nın merkezini vurduğu ifade edildi.

LETONYA DIŞİŞLERİ BAKANI EDGARDS RINKEVICS
Rinkevics da saldırıyı şiddetle kınayarak, "Yaralılara şifa ve Türk halkına derin başsağlığını diliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

ABD ULUSAL GÜVENLİK KONSEYİ SÖZCÜSÜ NED PRICE

"Terörizme karsı, NATO üyesi ve IŞİD'e karşı mücadelede güçlü bir ortağımız olan Türkiye’nin yanındayız"

Engelleniyor işte ablam
Onları eleştiren bir haber yap hemen atıyorlar içeri
Baksana ankara patlamasına yayın yasağı hemen geldi
Neden?
Sebep ?
Bizim doğru bilgi almamızı neden engelliyorlar?

Ne doğru bilgisi allah aşkına olayin sicakligiyla sadece bilgi kirliliği olur ve başına bu tür olaylar gelen her devlet yayın yasagi ilan eder.

Paylaşılan ceset resimlerini söylemiyorum bile. Bu mu doğru bilgi?

Bu Suriyelilere de acımam kalmadı.

Önceden vah da yazıktır, içlerinde iyisi de vardır, insanlar ölmesin diyordum.

Yok banane ölsünler sınırın öte tarafında.

Sen besle, onlar gelip seni bombalasın. Biz de atamıyor muyuz bunları başka ülkeye.

Önce kendi milletinin güvenliği sağlanmalı.

• Haberler>Gündem>Ankara saldırısı sonrası Kuzey Irak’a hava harekatı
    Ankara saldırısı sonrası Kuzey Irak’a hava harekatı
    Uğur ERGAN / ANKARA
    18 Şubat 2016 - 09:45:00
    56bb150b18c77c5e4c13bb46.jpg

TÜRK Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün gece Kuzey Irak’ta Haftanin bölgesine kapsamlı bir hava operasyonu gerçekleştirdi.

Saat 20.30 ile 21.30 arasında yapılan operasyonun Ankara’da 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin yaralandığı terör saldırısından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Operasyonda aralarında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 60-70 kişilik bir grubun hedef alındığı bildirildi.

• Haberler>Gündem>Ankara saldırısı sonrası Kuzey Irak’a hava harekatı
    Ankara saldırısı sonrası Kuzey Irak’a hava harekatı
    Uğur ERGAN / ANKARA
    18 Şubat 2016 - 09:KK45:00
    56bb150b18c77c5e4c13bb46.jpg

TÜRK Hava Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün gece Kuzey Irak’ta Haftanin bölgesine kapsamlı bir hava operasyonu gerçekleştirdi.

Saat 20.30 ile 21.30 arasında yapılan operasyonun Ankara’da 28 kişinin öldüğü ve 61 kişinin yaralandığı terör saldırısından sonra gerçekleşmesi dikkat çekti. Operasyonda aralarında PKK’nın üst düzey yöneticilerinin de bulunduğu 60-70 kişilik bir grubun hedef alındığı bildirildi.

bu gibi haberlerde baydı..
etkiye tepki mi oldu yani şimdi..
akılları neredeydi daha önce..
gerçekten göz boyamaktan başka birşey değil...
giden gittimi? gitti olayın başka bir izahı yok..

Back