sen nasil babasin be kac yildir kizindan nasil haber almazsin .kayip ilani vermismis yahu kizin okulu velli mutlaka bir izine rastlanir.Kizin belasini bulmus en azndan
Cemaate zaten lise zamanında kapılıyorlar.Abiler,ablalar diye bir kavram var Onlarda,sözde çocuklara sahip çıkıyorlar.Aileler güvende olsunlar diye kendi elleriyle teslim ediyorlardı geçmişte.ya ben büyük konuşmak istemiyorum çünkü aileden uzak üni. okuyan bazı gençler çok kolay kandırılıyor, insanın kafası basmıyor saçma olmaz diyorsun ama oluyor işte, kolayca cemaate kapılmaları gibi mesela...
Onun içinde kolay değildir ki, babasının anlattıkları gerçekse 3,5-4 yıldır haber alamadığı kızının geçen yıllar içerisinde neler yaptığını da bilmiyordur maalesef, kendi halinde bir aile gibi görünüyor, çocuklarını okutan, üniversiteye yollayan sıradan bir aile, sonra birgün polis geliyor, kayıp kızını canlı bulmayı umut ederken öldüğünü öğreniyorsun, bu acını baskılayan daha beter birşey öğreniyorsun ki evladın yüzlerce insanın canına kastetmiş bir terörist.babası hala konduramıyor kızına, inanamıyor sanırım
ya tabiki kim evladina kondurur ki kotu birsey yapmasini kondurmaz tabiki. Benim kizginligim yok haber alamiyorum, kayip filan demesi hic inandirici gelmedi bana nedense. Su kandirilmak kelimesinden sitkim siyrildi valla herkes kandiriliyor onlarin ceremesinide masumlar cekiyor.ya ben büyük konuşmak istemiyorum çünkü aileden uzak üni. okuyan bazı gençler çok kolay kandırılıyor, insanın kafası basmıyor saçma olmaz diyorsun ama oluyor işte, kolayca cemaate kapılmaları gibi mesela...
Kandırılmak kelimesine bende kızıyorum, belli yaşa kadar ki kandırılma olur, sonrasında kandırılma olmaz, 14 yaşında bir çocuk kandırılabilir, 16 yaşında bir kız kandırılabilir ama 20'li yaşlarda biri kandırılamaz.ya tabiki kim evladina kondurur ki kotu birsey yapmasini kondurmaz tabiki. Benim kizginligim yok haber alamiyorum, kayip filan demesi hic inandirici gelmedi bana nedense. Su kandirilmak kelimesinden sitkim siyrildi valla herkes kandiriliyor onlarin ceremesinide masumlar cekiyor.
Kandırılmak kelimesine bende kızıyorum, belli yaşa kadar ki kandırılma olur, sonrasında kandırılma olmaz, 14 yaşında bir çocuk kandırılabilir, 16 yaşında bir kız kandırılabilir ama 20'li yaşlarda biri kandırılamaz.
Ama ailesini tam anlamıyla bilip tanımadan da kızamıyorum onlara, belki birbirinden kopuk bir aileydi, belki birbiriyle yeterince ilgilenmiyorlardı, bilemiyorum.
Sanki ailesinden yeterince ilgi ve sevgi gören gençler kolay kolay boşluğa düşmez gibi geliyor, belki de bu ailede bir iletişim kopukluğu vardı, ki senelerdir bulamadıklarına göre bu tez doğru.
Birde gençlerin kandırılmasında aşk unsuru da olabilir.. Hani deli genç zamanlarda, mesela karşısındakini normal bir erkek yada kız arkadaş sanıp, aşık olup, onun kendisini manüpüle etmesini anlayamaz yada izin verir gibime geliyor..
O yüzden aslında gençlerin aileleri onların karşı cins veya sosyal çevre faktörlerini gözetlemeli..
Özele dalmadan ama kenarından köşesinden karşısındaki kim, ne gözetlemesi lazım, 20 yaşında bile olsa, kızını yada oğlunu; kimlerle takılıyor bilmek lazım şimdiki sosyal durumlarda..
hatırlıyormusun 19 yaşındaki bi kız gece 3 te tecavüze uğramıştı.bu kız gece yarısı dışarıda ve baba yatmış uyumuş suç babada demiştim diye pek bi taşlanmıştım.herkes üzerime gelmişti :)Birde gençlerin kandırılmasında aşk unsuru da olabilir.. Hani deli genç zamanlarda, mesela karşısındakini normal bir erkek yada kız arkadaş sanıp, aşık olup, onun kendisini manüpüle etmesini anlayamaz yada izin verir gibime geliyor..
O yüzden aslında gençlerin aileleri onların karşı cins veya sosyal çevre faktörlerini gözetlemeli..
Özele dalmadan ama kenarından köşesinden karşısındaki kim, ne gözetlemesi lazım, 20 yaşında bile olsa, kızını yada oğlunu; kimlerle takılıyor bilmek lazım şimdiki sosyal durumlarda..
Ay ben cok gittim hatta lisedeki hayalim de Üniversiteye gidip abla olucamdi. Allah korudu ElhamdulillahCemaate zaten lise zamanında kapılıyorlar.Abiler,ablalar diye bir kavram var Onlarda,sözde çocuklara sahip çıkıyorlar.Aileler güvende olsunlar diye kendi elleriyle teslim ediyorlardı geçmişte.
Haklısın.. Ama bu olay ile o olay aynı şey değil..hatırlıyormusun 19 yaşındaki bi kız gece 3 te tecavüze uğramıştı.bu kız gece yarısı dışarıda ve baba yatmış uyumuş suç babada demiştim diye pek bi taşlanmıştım.herkes üzerime gelmişti :)
Bende bunu diyecektim. Davalık bir insanın ailesine nasıl haber ulaşmaz. Hiç yoktan etraftan birileri söyler hadi olmadı. Saçma bir durum. Az bi zamandan bahsedilmiyor ki yıllardan bahsediliyor.Hani pkk propagandasi davasinda tutuksuz salinmisti bu kiz ? Kayip olmus olamaz.O zaman ya o haber yalan ya da baba yalan ifade ediyor.