Ankara saldırganının babası konuştu!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.836
Kimliği tespit edilen canlı bombanın ailesi gözaltına alındı.

Ankara’da 37 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısında canlı bomba olduğu iddia edilen S.Ç.D.'nin babası öncesinde habercilere konuştu.

Sitene Ekle

Tekirdağ’da yaşayan baba C. D., ‘Kızımla 2013’ten beri hiç görüşmedim. Üniversiteye giden tek çocuğum. Polis ekipleri geldi, hastaneye gittik ve DNA testi yaptılar” şeklinde konuştu.
Gelen bilgilere göre; Ankara'da 37 kişinin ölümü 125 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı gerçekleştiren kişinin ilk bulgulara göre, kadın bombacı Balıkesir Üniversitesi öğrencisi, S.Ç.D olduğu iddia edilmişti. Olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı araştırmalar sonucu hurdaya dönen BMV marka bomba yüklü araçtan elde edilen ceset parçaları ve parmak izinden, S.Ç.D.'nin kimliğine ulaşıldığı ifade edildi.

AİLESİNDEN KAN ÖRNEĞİ ALINDI

Ankara Kızılay’daki bombalı terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen 24 yaşındaki S.Ç.D.’in Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nde oturan ailesinden DNA karşılaştırması için kan örneği alındı.

Ankara Kızılay’daki terör saldırısını gerçekleştirdiği iddia edilen 24 yaşındaki S.Ç.D.’in ailesinin Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi’nde oturduğu ortaya çıktı. Ailesinin de yaklaşık 30 yıl önce Kars’tan göç ederek Marmara Ereğlisi’ne yerleştiği belirlendi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gece saat 03.30 sıralarında evlerinden alınarak emniyete götürülüp ifadesi alınan baba C.D., kızının 2012 yılında Balıkesir Üniversitesi’ne kayıt yaptırmasının ardından bir daha haber alamadığını ve hakkında kayıp başvurusunda bulunduğunu söyledi.

BOMBACIYSA CENAZESİNİ KABUL ETMİYORUM

Baba D. ifadesinde, "Kızım ilk, orta ve liseyi Marmara Ereğlisi’nde okudu. Daha sonra Balıkesir’de üniversitesi kazanarak 2012 yılında kayıt yaptırdı. Daha sonra kendisinden haber alamadık. Kayıp başvurusu da yaptık. Ama böyle bir olaya karışmışsa cenazesini de kabul etmiyorum" dediği öğrenildi.

Bomba eyleminin şüphelisi S.Ç.D.’in babasının yanı sıra erkek kardeşinin de Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alındı. Ardından C.D. ile oğlunun Tekirdağ Devlet Hastanesi’nde DNA karşılaştırması için kan örnekleri alınarak S.Ç.D. ile karşılaştırılması için Ankara’ya gönderildiği bildirildi.

Kaynak : Ajanslar ve Yeniyüzyıl
http://www.milliyet.com.tr/bombaci-teroristin-babasi-konustu--gundem-2209489/

babası hala konduramıyor kızına, inanamıyor sanırım

sen nasil babasin be kac yildir kizindan nasil haber almazsin .kayip ilani vermismis yahu kizin okulu velli mutlaka bir izine rastlanir.Kizin belasini bulmus en azndan

sen nasil babasin be kac yildir kizindan nasil haber almazsin .kayip ilani vermismis yahu kizin okulu velli mutlaka bir izine rastlanir.Kizin belasini bulmus en azndan

ya ben büyük konuşmak istemiyorum çünkü aileden uzak üni. okuyan bazı gençler çok kolay kandırılıyor, insanın kafası basmıyor saçma olmaz diyorsun ama oluyor işte, kolayca cemaate kapılmaları gibi mesela...

Cemaate zaten lise zamanında kapılıyorlar.Abiler,ablalar diye bir kavram var Onlarda,sözde çocuklara sahip çıkıyorlar.Aileler güvende olsunlar diye kendi elleriyle teslim ediyorlardı geçmişte.

babası hala konduramıyor kızına, inanamıyor sanırım
Onun içinde kolay değildir ki, babasının anlattıkları gerçekse 3,5-4 yıldır haber alamadığı kızının geçen yıllar içerisinde neler yaptığını da bilmiyordur maalesef, kendi halinde bir aile gibi görünüyor, çocuklarını okutan, üniversiteye yollayan sıradan bir aile, sonra birgün polis geliyor, kayıp kızını canlı bulmayı umut ederken öldüğünü öğreniyorsun, bu acını baskılayan daha beter birşey öğreniyorsun ki evladın yüzlerce insanın canına kastetmiş bir terörist.

Yas mı tutsun öfke mi duysun evladına

ya tabiki kim evladina kondurur ki kotu birsey yapmasini kondurmaz tabiki. Benim kizginligim yok haber alamiyorum, kayip filan demesi hic inandirici gelmedi bana nedense. Su kandirilmak kelimesinden sitkim siyrildi valla herkes kandiriliyor onlarin ceremesinide masumlar cekiyor.

ya bazı çocuklar ruhsal ve mental olarak çok zayıf oluyor ben bunu birebir kendi yakınımda gördüm, üni okumaya başka şehre gitti bi senenin sonunda tamamen değişmişti, beni kimse manipüle edemez mesela bu konuda kendime çok güvenirim ama her insan bir olmuyor

bu kız hak ettiğini buldu, basit 5 yaşındaki çocuğun bile algıyabildiği iyi ve kötü mantıyla bakabilirdi

ama ailesi böyle olsun istemezdi diye düşünüyorum ama bu devirde bilemiyosun kim samimi kim değil, o yüzden herkese buz gibi bakıyorsun

Kandırılmak kelimesine bende kızıyorum, belli yaşa kadar ki kandırılma olur, sonrasında kandırılma olmaz, 14 yaşında bir çocuk kandırılabilir, 16 yaşında bir kız kandırılabilir ama 20'li yaşlarda biri kandırılamaz.
Ama ailesini tam anlamıyla bilip tanımadan da kızamıyorum onlara, belki birbirinden kopuk bir aileydi, belki birbiriyle yeterince ilgilenmiyorlardı, bilemiyorum.
Sanki ailesinden yeterince ilgi ve sevgi gören gençler kolay kolay boşluğa düşmez gibi geliyor, belki de bu ailede bir iletişim kopukluğu vardı, ki senelerdir bulamadıklarına göre bu tez doğru.

aslında aile iletişimi iyi bile olsa mesela dinle çok kolay kandırılıyorlar paralel cemaat bunun en güzel örneği, yukarda bahsettiğim oydu

Birde gençlerin kandırılmasında aşk unsuru da olabilir.. Hani deli genç zamanlarda, mesela karşısındakini normal bir erkek yada kız arkadaş sanıp, aşık olup, onun kendisini manüpüle etmesini anlayamaz yada izin verir gibime geliyor..
O yüzden aslında gençlerin aileleri onların karşı cins veya sosyal çevre faktörlerini gözetlemeli..
Özele dalmadan ama kenarından köşesinden karşısındaki kim, ne gözetlemesi lazım, 20 yaşında bile olsa, kızını yada oğlunu; kimlerle takılıyor bilmek lazım şimdiki sosyal durumlarda..

evet o da olabilir zayıf gençler için, zaten o yaşlarda hormonlar bayağı bi çoşkun akıl başta değil falan, aile baskısından kurtup özgürlüğünü ilan etmişsin başka şehirdesin vs..
özgüveni yüksek seçeneği yüksek çocuklar yetiştirmek lazım...

Benim kizim 3 sene ortada olmayacak bu ulkeyi alt ust edip aramayacagim.Nasil bir ifade babacm bu.Cogu hala bu eylemlere gezilere giden evlatlari ozgurluk diren diren diyerek destekleyin.Iste sonlari bu oluyor ve icimze atesi dusuruyorlar.

hatırlıyormusun 19 yaşındaki bi kız gece 3 te tecavüze uğramıştı.bu kız gece yarısı dışarıda ve baba yatmış uyumuş suç babada demiştim diye pek bi taşlanmıştım.herkes üzerime gelmişti :)

Cemaate zaten lise zamanında kapılıyorlar.Abiler,ablalar diye bir kavram var Onlarda,sözde çocuklara sahip çıkıyorlar.Aileler güvende olsunlar diye kendi elleriyle teslim ediyorlardı geçmişte.
Ay ben cok gittim hatta lisedeki hayalim de Üniversiteye gidip abla olucamdi. Allah korudu Elhamdulillah

Haklısın.. Ama bu olay ile o olay aynı şey değil..
O senin dediğin olay bireylerin özgürlüğü ile alakalı..
Yani o kız sevgilisinin değil, bir sapık tecavüzüne uğradı.. Evet bencede anne baba o kız dönerken uyumak yerine arayıp ne olur ne olmaz, seni alalım diyebilirlerdi, yada indiği duraktan alabilirlerdi..
Ben o konuda evet bireyin istediği saatte evine girip çıkması taraftarıyım ama bu koşullarda zor. Akıl medeni anlamda ilerleyeceğine geriliyor..
Kız erkek arkadaş konusuda ailenin dikkate alması gereken konu, çünkü kız/erkek o kişinin ortamlarına, belki evine girip çıkıyor.

Bir de cemaatte ablalik abilige.bu kadar cuzzamli ayrica vatan haini muamelesi yapilmasini da anlamis degilim.Kaymagini yiyen kesim disinda cemaat mensubu olup ablalik abilik yapan piril piril insanlar taniyorum.Sapla samani ayirt etmek lazim!

Hani pkk propagandasi davasinda tutuksuz salinmisti bu kiz ? Kayip olmus olamaz.O zaman ya o haber yalan ya da baba yalan ifade ediyor.
Bende bunu diyecektim. Davalık bir insanın ailesine nasıl haber ulaşmaz. Hiç yoktan etraftan birileri söyler hadi olmadı. Saçma bir durum. Az bi zamandan bahsedilmiyor ki yıllardan bahsediliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…