Arkadaşlar merhaba,
Oskar Bey i araştırmak için uzun zaman önce bu konuyu açtım.. Yaklaşık 1 ay önce başladım takibindeyim. Evet çoğunlukla sezaryen yaptığı doğru. Ama normal doğum yanlısı kendisi.. Hastaların çoğu daha ilk gelişlerinde sezaryen için randevu alıyor (Orda çalışan bir arkadaşımın söyledikleri bu yönde) Genel olarak Türkiye de normal doğuma karşı bir korku var kadınlarımızda.. Ben anlamıyorum açıkçası, ameliyatın neresi korkusuz geliyor insanlara... Oskar Bey bana ne istediğimi sordu normal istediğimi söylediğimde ise hiç sezaryen kelimesini bile almadı ağzına.. 2 hafta önce sancılarım oldu, ilk gebeliğim olduğu için doğum olabilir belki diye gittik hastaneye.. Ama açılma olmadığı için serum ve iğneyle sancılarımı yatıştırdılar. Doktorun ve ebelerin ilgisinden son derece memnun kaldım.. Oskar Beyin konuşma tarzına gelince ben de bazen tereddüt etmiyo değilim, patavatsızlıktan ziyade gereksiz espriler yapıyo sinir oluyorum :) Ama karşısında net konuşunca açıkçası tavrı değişiyor hemen toparlıyor kendini.. Biraz da bizim tam olarak ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor. Açıkçası ben normal doğumu da geçtim doğal doğum istiyorum. Aylardır bu konuyla ilgili çok araştırma yapıp okudum. Yarın randevum var bununla ilgili net bir şekilde konuşucam kendisiyle, sizi de bilgilendiririm (tabi doğuma alınma ihtimalim de var, son günlerimdeyim çünkü :) )
Son olarak, illa eryaman hastanesi istemem derseniz, medical park yerine sincan koru hastanesi hüseyin beyi ısrarla tavsiye ederim.. Mükemmel bi doktor arkadaşım yeni doğum yaptı.. 2000 tl normal doğum.. Benim gidemememin sebebi tamamen maddi, ben ısrarla fikirlerimi Oskar Bey e aşılıcam.
Bakalım hayırlısı :) Bir iki gün içinde size net birşeyler yazarım yine..
Allah hepimize kolay doğumlar, sağlıklı bebişler nasip etsin :)